Dodaj do ulubionych

PO zaatakowała Papieża Polaka JPII

27.01.11, 21:34
Dziś na sesji jeden radny PO zaatakował księgę pamiątkową dla JPII w której burmistrz dziękuje za beatyfikację papieża Polaka. Radni z PO chyba zupełnie powariowali, bo atak na niekwestionowany autorytet i człowieka który wyzwolił Polskę z komunizmu należy nazwać skrajną głupotą. Naprawdę warto obejrzeć sesje, bo niektózy radni chyba znowu się nie przygotowali i do sesji i do zadawania pytań.
Obserwuj wątek
    • wolo_p tu radio Erewan - pzpws 27.01.11, 21:47
      Nie będę się wdawał w polemiki. Odpowiem tylko na ten zarzut. Informacja przekazana przez pzpws przypomina mi radio erewan. Bo chyba nie nieumiejętność słuchania ze zrozumieniem.
      PO pierwsze nie atakowałem Jana Pawła II, tylko zaprotestowałem przeciwko miejscu w którym tę księgę wystawiono. Póki co żyjemy w państwie laickim, gdzie istnieje rozdział Kościoła Katolickiego od instytucji państwa. Dlatego uważam, że inicjatywa Pana Dąbrowskiego jest ze wszech miar słuszna, ale powinna być realizowana w kościele, a nie w świeckim (może już nie?) Urzędzie Miejskim.
      Odróżnijcie proszę temat dogmatów wiary i postaci Wielkiego Polaka Jana Pawła II, od świeckich instytucji państwowych! (Bogu, co Boskie, Cesarzowi, co Cesarskie).
      Dobrej nocy życzy sprawca w/w ataku, Radny Rady Miejskiej w Łomiankach - Piotr Wolanin.
      • 321art Re: tu radio Erewan - pzpws 27.01.11, 22:03
        A jeżeli w sejmie postanowią że nasz rząd w imieniu naszych rodaków zechce podobną księgę wysłać do Watykanu i wystawią ją do wpisu dla posłów którzy zechcą to uczynić, też będziesz krzyczał że to nie miejsce na to ? Nawet ateista Kwaśniewski potrafił uszanować pamięć JP2, nie kryjąc że jest osobą nie wierzącą, czym zasłużył sobie na moje uznanie i myślę że sporej ilości Polaków.
        • kmicic1663 Re: tu radio Erewan - pzpws 27.01.11, 22:18
          A jeśli ku pamięci wielkiego polskiego bohatera Marka Edelmana będę chicał zapalić w urzędzie menorę drogi ateisto 321art to także będziesz takim obrońcą wiary? Sejm to reperzentacja narodu jak postanowią tak będzie, a moją reprezentacją jest rada miejska i radny Wolanin ma pełne poparcie, bo wyraża także głos narodu.
          -----------
          "Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał" Winston Ch.
          • 321art Re: tu radio Erewan - pzpws 27.01.11, 22:46
            Jak dla mnie możesz zapalić . Nawet możesz poprosić o uczczenie minutą ciszy ,np w rocznicę śmierci i to obojętnie kogo , nawet gdy np wydarzy się wypadek i zginie duża grupa ludzi, lub umrze ktoś bliski z pracowników UG. Wszystko zależy od sytuacji i żeby to nie była szopka inaczej mówiąc robienie jaj.
        • rycerz_ni Re: tu radio Erewan - pzpws 28.01.11, 00:44
          321art napisał:

Nawet ateista Kwaśniewski potrafił uszanować pamięć JP2, nie kryjąc że jest osobą nie wierzącą, czym zasłużył sobie na moje uznanie i myślę że sporej ilości Polaków.

Przestań pieprzyć głupoty. Polityka to nie szkółka niedzielna, to twarda i bezwzględna kalkulacja. KK w Polsce jest na tyle potężny, że wszyscy boją się z nim zaczynać. Gdyby się kiedyś znalazł taki odważny, który by zabrał kościołowi finansowanie z budżetu i opodatkował ich dochody, a dodatkowo zrobił porządek z KRUSem, dziura budżetowa zasklepiła by się w ciągu kilku lat. Może ktoś taki się kiedyś urodzi.
    • neptun666 Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 27.01.11, 21:50
      Nikt nikogo nie zaatakował, powiedział to o czym piszemy tu od rana.
      Urząd miejski to nie jest miejsce na takie uroczystości, nie sobie urządza to gdzie chce ale nie w miejscu przeznaczonym do obsługi mieszkańców,co stało na przeszkodzie zrobić to kościele parafijalnym to chyba bardziej godne miejsce, nieprawdaż?

Do urzędu przychodzą petenci nie koniecznie katolicy,czy Pan burmistrz zastanowił się że rani ich uczucia?

Jak sobie wyobraża pracę urzędu przez następny miesiąc wyłożenia księgi, gdzie skupienie przy dokonywaniu takiego wpisu przy ciągłym ruchu ludzi w korytarzu.
      Nadal będzie pisać że to jest w porządku? to pora się z Łomianek wynosić i nikomu nie przyznawać że jestem z Łomianek.
    • lomlive Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 27.01.11, 21:50
      najpierw sie zdecyduj...to atakował Papieża czy ksiege?....
      • mieczprawdy Re: Pzws zaatakowała Papieża Polaka JPII 27.01.11, 22:37
        O Panie PZW chyba coś z nie tak. Chcesz się Pan posłużyć autorytetem Papieża w małych wojnach podjazdowych ? Co to, wypowiedź przeciw pomysłowi Dąbrowskiego, to atak na Jana Pawła II. Czyli co, Tomasza Dąbrowskiego Pan do Papieża naszego porównujesz ? Czyli co kto kwestionuje pomysły Dąbrowskiego, Jana Pawła II obraża ? Wstyd.
    • wardecka78 Nie PO... 27.01.11, 22:33

...tylko Wolanin.

a to róźnica.
      Zaraz napiszecie ze Wolanin jest członkiem PO

a ja napisze ze Wolanin jest Polakiem lub człowiekiem, czyli utożsamiam go z Wami ludzi, Polakami.
      Nie uważam, że dobrze zrobił podnosząc temat na sesji, ale to jego osobisty wybór.
      Nie słyszałam, żeby to było stanowisko klubu PO, szczególnie po proteście p. Marka Zielskiego, który odciął się od tej wypowiedzi.

• kmicic1663 Re: Nie PO... 27.01.11, 22:37
        przeczytaj poniższy cytat i tyle w powyższym temacie
        -----------
        "Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał" Winston Ch.
      • tfoje_lom Re: Nie PO... 27.01.11, 22:43
        wardecka78 napisała:

> Nie słyszałam, żeby to było stanowisko klubu PO, szczególnie po proteście p. Ma
        > rka Zielskiego, który odciął się od tej wypowiedzi.
        >
        Ta, Zielskiemu brakuje chyba witaminy Ch, a tym Wolaninem, to bedom dzieciory w Omiankach straszyć.
        • robeerto19633 Re: Nie PO... 30.01.11, 09:23
          Ale Mareczek to dobry chłopczyk do bicia. Obecne władzunie ze wszystkimi patologiami które już pokazały połączonymi z wielką bezradnością są cacy. Reszta fe!
          • brycezion Re: Esscort 30.01.11, 22:30
            Zamiast pouczać, że ktos sie źle bawi, może byś raczył pogonić tych wszystkich wyobrażających siebie jako nowoczesnych postępowych intelektualistów, aby raczej zajęli się sprawami gminy, infrastrukturą, budżetem, a nie rozstrząsali czyjeś przekonania religijne.
            Zresztą - jak pamietam- nie tylko oni prorokowali kto wygra w I turze.

A Biedron44 bardzo dobrze podsumował to towarzystwo.
            Widziałem na własne oczy jak wygląda "tolerancja" islamistów.
            • tuzimka Re: Brycezion?! 31.01.11, 09:41
              brycezion napisał: > Zamiast pouczać, że ktos sie źle bawi, może byś raczył pogonić tych wszystkich > wyobrażających siebie jako nowoczesnych postępowych intelektualistów, aby racze
              > j zajęli się sprawami gminy, infrastrukturą, budżetem,

Aż ciśnie się kilka pytań.
              Dlaczegóż to Esscort ma kogoś "pogonić"? Dlaczego nie możesz tego sam wykonać?
              Mało kto dorówna Ci w gonieniu i ganieniu innych.
              Co będzie, gdy intelektualiści odpowiedzą Ci, że mają to w nadzwyczaj głębokim poważaniu?
              Że mają swoje własne zadania? Że po to wybierali nowych burmistrzów, którym płaci się bardzo godziwe wynagrodzenia, żeby to oni byli od spraw gminy, infrastruktury i budżetu, a nie forumowicze.
              Pomieszanie z poplątaniem.
              • brycezion Re: Tuzimka 02.02.11, 02:34
                Skoro "intelektualistów" bardziej z jednej strony bardziej interesują się sprawy religijne, a z drugiej strony -jak widać z ostatnich wpisów na forum- personalne niewybredne potyczki, to nic dziwnego, że faktycznie mają w "nadzwyczaj głębokim poważaniu" sprawy tak przyziemne jak infrastruktura, finanse, zarządzanie gminą.
                Czasem tylko ich rusza cena ścieków i wody, ale przyczyna pozostaje poza ich wyobraźnią.
                • tuzimka Re: Brycezion 02.02.11, 10:24
                  Powtarzam grubą czcionką, co napisałam poprzednio:
                  [Intelektualiści] po to wybierali nowych burmistrzów, którym płaci się bardzo godziwe wynagrodzenia, żeby to oni byli od spraw gminy, infrastruktury i budżetu, - na rzecz których płacą podatki - a sami mogą interesować się według uznania innymi problemami,
                  w tym religijnymi.
                  Wiem nie od dziś, że Ty dla każdego masz gotowe pouczenia na każdą okazję. Każdego, kto nie pisze o wod.kanie pogoniłbyś gdzie pieprz rośnie, ale od czasu do czasu spróbuj jakoś inaczej.
            • esscort Re: Esscort 31.01.11, 09:46
              Ja bym chętnie urzędników pogonił do pracy, ale obawiam się, że nie mam na nich wpływu.
              No własnie, na przykładzie islamistow widać, jak się kończy mieszanie państwa z religią. Fatalnie. Ja nie roztrząsam niczyich przekonań religijnych, tylko skrytykowałem grzecznie narzucanie swoich przekonań podwladnym. Nic więcej. A przekonania mam podobne.
              • brycezion Re: Esscort 02.02.11, 02:43
                No to może skomentujesz też udział w pielgrzymce na Jasną Górę posłów z PO w czasie obrad parlamentu ?
                I to znaczy, że mamy do czynienia z państwem wyznaniowym, jak grzmi Robeerto ?

Czepiacie się burmistrza o drugorzędne drobiazgi.
                Zobaczymy jak powstanie nowy budżet.
                • neptun666 brycezion 02.02.11, 10:10
                  brycezion napisał:

> Czepiacie się burmistrza o drugorzędne drobiazgi
                  Zobaczymy jak powstanie nowy budżet.

Tak czepiamy się burmistrza ponieważ facetowi urząd pomylił się z kościołem, może mu trzeba uświadomić że nie jest już w Radziejowicach gdzie miał ołtarzyk w gabinecie i czytał pracownikom encykliki.

Jeśli oczekujesz że w nowym budżecie znajdzie pieniądze na kanalizację to się grubo mylisz
                  On nie zamierza niczego szukać bo nie wie gdzie.
                  Natomiast jak już pisałem jego zastępcy poruszają się jak dzieci we mgle,zastanawia mnie tylko że ci dwaj panowie byli radnymi i o niczym nie mają pojęcia i Ty popierałeś takich ludzi prowadząc kampanię przeciwko Pszczółkowskiemu, bo nie chciał Ci więcej płacić, WSTYD Panie brycezion.
                  • esscort Re: brycezion 02.02.11, 11:55
                    Bryceizon popierał tede, ale chyba nie wiedział, komu zostanie powierzony odcinek "ds. rozwoju", chyba raczej liczył na to, że wiceburmistrzem pozostanie Tarnawski. Ponieważ Tarnawski chyba został w urzędzie, to może jest tak, że wiceburmistrz Kłódkiewicz przekaże rozwój niżej, a sam będzie po prostu wiceburmistrzem, który nie przeszkadza w rozwoju. Byc może to by było najlepsze wyjscie, tylko szkoda tego 1 mln na jego pensje w ciągu kadencji.
                    • brycezion Re: Esscort 02.02.11, 22:03
                      1. Mylisz Esscorcie popieranie kogoś doceniając jego wartość (która była nam nieznana), a bronieniem TD przed pozbawionymi sensu atakami (udzielenie ślubu przez JP2, czy sytuacją finansową firmy Jopek).
                      Pisałem nie raz, że nie wiem, czy byłby lepszym burmistrzem od Pszczółkowskiego.
                      Pszczółkowski dla mnie mógłby pozostać burmistrzem, ale musiałby się odciąć od swego otoczenia, które okazało sie dla Niego zgubne.
                      2. Mianowanie Kłódkiewicza było dla mnie zaskoczeniem, ale jak zwykle, nie przesądzałbym z góry o efektach.
                      Na Piotra Rusieckiego wszyscy "wieszali psy", że ośmielił się protestować za zbyt małe nakłady na wod-kan. w kolejnych budżetach.
                  • brycezion Re: Neptun666 02.02.11, 21:32
                    1. Chcę Ci przypomnieć, że nie prowadziłem kampanii przeciw Pszczółkowskiemu. Możesz sprawdzić w archiwum forum.
                    Prowadziłem kampanię przeciwko Jego otoczeniu, a więc i przeciw Tobie, za to, że spowodował nie złożenie w terminie wniosku o dotacje z UE. Sprawa również jest znana dokładnie zarówno z forum jak i publikacji w TŁ.
                    2. Taka działalność Wasza nie tylko kosztowała Łomianki ok. 500 tys zł, lecz spowodowała stratę bardzo poważnej szansy otrzymania dotacji 57 mln zł.

3. Trochę przypominacie mi Palikota z tymi "ołtarzykami, encyklikami" podszytymi niechęcią do religii.
                    Uważajcie, abyście nie skończyli jak Palikot.
                    • gray_ghost Re: Neptun666 02.02.11, 21:42
                      brycezion napisał:

> Uważajcie, abyście nie skończyli jak Palikot.

Mogę skończyć wszędzie. Byleby mnie zamietli na inną stertę niż Ciebie.
                    • phalena Re: Brycezion 02.02.11, 21:54
                      O, doskonale znamy prawdę i dokładność publikacji z TŁ. Doskonale. Też niejeden raz była
                      na forum poruszana, ta dokładność i ta prawdziwość. Najczęściej bardzo negatywnie. Warto o tym cały czas pamiętać.
                      A jak "skończył" Palikot? Wcale nie skończył. Zawiązał swój ruch protestu przeciwko temu,
                      z czym się nie zgadzał, co budziło jego sprzeciw, zyskał sporo zwolenników. Niewykluczone
                      wcale, że i w Łomiankach taki ruch trzeba będzie powołać.
                • esscort Re: Esscort 02.02.11, 11:50
                  brycezion napisał:
                  > No to może skomentujesz też udział w pielgrzymce na Jasną Górę posłów z PO w cz
                  > asie obrad parlamentu ? I to znaczy, że mamy do czynienia z państwem wyznaniowym, jak grzmi Robeerto ?>
                  > Czepiacie się burmistrza o drugorzędne drobiazgi.
                  > Zobaczymy jak powstanie nowy budżet.

Ale co, tu mam komentować pielgrzymki posłów? Guzik mnie obchodzą pielgrzymki posłów, nawet nie wiedziałem, że takie były. Może gdyby pielgrzymowali po sejmie, to bym zauważył (ale też raczej na forum łomianek nie komentował), ale jak sobie pielgrzymują na jasna górę, to ich sprawa. Ja NAPRAWDĘ nie mam nic przeciwko kościołowi, księdze, podziękowaniom, pielgrzymowaniu itp. Jeśli krytykowałem burmistrzów w sprawie tej księgi, to TYLKO dlatego, że robi taką uroczystość w godzinach pracy urzędu, wywiera nacisk na podlegających mu ludzi, po prostu miesza sprawy urzędu i wiary, co NA PEWNO ani jednej, ani drugiej dziedzinie nie wychodzi na zdrowie (co właśnie widać najlepiej na przykładzie przywoływanych tu islamistów, do których na szczęście nam daleko). Poza tym jesli jest to w zasadzie jedyna widoczna na zewnątrz (poza zatrudnieniem drogiego papugi) aktywność burmistrza, to się nie ma co dziwić, że ludzie ja komentują.
                  • brycezion Re: Esscort 02.02.11, 22:18
                    A ja nie widzę niczego złego ani w pielgrzmce posłów PO na Jasną Górę, ani w wyłożeniu Księgi Dziękczynnej w UM. Zaraz naciski ? W godzinach pracy ? A posłowie w godzinach obrad Sejmu pojechali na pielgrzymkę...

Ta poprawność polityczna rozdziału Państwa i Kościoła na naszym forum przyjęła formę Palikota.

• esscort Re: Esscort 02.02.11, 23:19
                      brycezion napisał:

A posłowie w godzinach obrad Sejmu pojechali na pielgrzymkę...

Kurcze, co mnie obchodzą jacyś posłowie?. O posłach mam od dawna nie najlepsze zdanie i wcale mi sie nie podoba chodzenie na pielgrzymke w czasie obrad. Ale co, mam na forum łomianek o tym pisać? Myślisz, że jakiś poseł przeczyta? Nie sądzę.
                      • wardecka78 Re: Esscort 02.02.11, 23:24
                        Ess - prosze Cie chill
                        nie daj sie podpuszczac - szkoda klawiature wycierac:)
                    • esscort Re: Esscort 02.02.11, 23:24
                      brycezion napisał:
                      >
                      > Ta poprawność polityczna rozdziału Państwa i Kościoła na naszym forum przyjęła
                      > formę Palikota.

> Z wikipedii: Poprawność polityczna ma w zamierzeniu polegać na unikaniu w dyskursie publicznym stosowania obraźliwych słów i zwrotów oraz zastępowaniu ich wyrażeniami bardziej neutralnymi. Obejmuje również samoograniczanie w posługiwaniu się symbolami i określeniami, które potencjalnie mogłyby naruszać uczucia niektórych grup społecznych.

No o, staram się być "kulturalny" i staram się nie obrażać czyichś uczuć. Ale czy w tym cos złego?
                      • tfoje_lom Re: Esscort 03.02.11, 00:16
                        Każdy, kto w tym kraju ma odwagę wystąpić o przestrzeganie rozdziału kościoła od państwa, jest piętnowany. Są różne sposoby. Burmistrz Tomasz Dąbrowski wzywał radnego Wolanina, po złożeniu przez niego interpelacji, do większej tolerancji. Bry idzie w stronę nazwania domagających się przestrzegania rozdziału kk od państwa Palikotami. Jeszcze inni, jak autor tego wątku traktuje prośbę o przestrzeganie tej rozdzielności jako atak na kk i osobę JPII.
                        Takie katolickie miłowanie bliźniego w stylu Kalego! Logicznymi argumentami ich nie przekonamy. Dlatego dajcie sobie spokój. Dyskutować można z osobami do dyskusji zdolnymi.
                        • wardecka78 Tfoje łomianki 03.02.11, 00:18
                          a za kim ty jestes

czytam Twoje posty i raz za tymi innym razem za tamtymi

WTF?
                          • tfoje_lom Re: Tfoje łomianki 03.02.11, 00:28
                            To nie jest Grand Derby, to nawet nie Legia-Widzew, to lokalne wojenki. Dlatego nie pytaj mnie za kim jestem. Jestem mieszkańcem Łomianek i oczekuję normalnośći przez duże NO. Wkurza mnie TD ze swoją świtą, Pszczółkowski czasem też mnie wkurzał, mam alergię na PR i MZ. Ja jestem normalnym zwykłym człowiekiem. No, może trochę bardziej wrażliwym na patologie.
                            • wardecka78 Re: Tfoje łomianki 03.02.11, 00:54
                              ok

dziekuję za odp.
                          • esscort Re: Tfoje łomianki 03.02.11, 08:15
                            eTo trzeba byc za kims? Nie mozna za zdrowym rozsadkiem?
                            • wardecka78 Re: Tfoje łomianki 03.02.11, 08:56
                              jasne, że trzeba!:)

dlatego ładnie podziękowałam za odpowiedź:)
    • jojcorz Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 27.01.11, 23:54
      @Szanownego pzpws

Na Allaha! Jak on (ten wredny radny, Piotr Wolanin) śmiał!!!
      Naszego wielkiego rodaka, uups, przepraszam Wielkiego Rodaka, tak sponiewierać, bo przecież bezsprzecznie tego dokonał, cytuję: "Dziś na sesji jeden radny PO zaatakował księgę pamiątkową dla JPII ..."(?)

Zaistniały konflikt można przecież zażegnać, jeżeli przypomni się burmistrzowi, że jeżeli czuje taką potrzebę, cytuję: "... w której burmistrz dziękuje za beatyfikację papieża Polaka", to niech swoje prywatne i religijne inicjatywy przenosi w odpowiednie dla nich miejsca.

Nic tak nie nastraja optymistycznie i radośnie do rzeczywistości jak fakt, że przestrzeń publiczna jest AUTENTYCZNIE wolna od Allaha, Pana Boga, Jahwe etc.
      W innym przypadku, czeka nas katolicki szariat, a jak się z nim żyje?
      Odsyłam do średniowiecza.
      • biedron44 Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 28.01.11, 20:50
        Szanowni Koledzy jak zwykle wszystko wymieszaliście, wrzuciliście kilka spraw do jednego worka. Już raz prosiłem zanim usiądziecie do komputera i zaczniecie stukać w klawisze przez chwilę pomyślcie i przeanalizujcie czy ma sens wasza wypowiedz. Zarówno osoby wierzące jak i niewierzące, autorytety międzynarodowe wykształcone i mniej, ponad wszelką wątpliwość stwierdziły, że Karol Wojtyła był Wielkim człowiekiem zarówno w sferze intelektualnej ,duchowej jak i politycznej. Jego dążenia, aby Polska została uwolniona z pod hegemonii ZSRR zostały uwieńczone zwycięstwem, nie wątpliwie wielki wpływ miało na to powołanie Go na Stolice Apostolską. W tedy Jego głos, już nie jako Karola Wojtyły ale jako Jana Pawła II był słyszany na całym świecie. Wtedy również padały ostre słowa pod Jego adresem, ale byli to ludzie bezpośrednio związani z KC PZPR i jej aparatem. JPII w swoich staraniach o wolność obejmował cały Naród wierzący i nie wierzący, mądrych i głupich, biednych i bogatych. Dlatego osoby nie wierzące a mające niechęć do KK niech uczczą Jego pamięć najlepiej milczeniem (nie minutą ciszy) i pozwolą uczcić w godny sposób Jego pamięć i zasługi wszystkim tym, którzy mają taką potrzebę i wolę.
        <jojcorz> napisał-Nic tak nie nastraja optymistycznie i radośnie do rzeczywistości jak fakt, że przestrzeń publiczna jest AUTENTYCZNIE wolna od Allacha, Pana Boga, Jahwe etc.
        W innym przypadku, czeka nas katolicki szariat, a jak się z nim żyje?
        Odsyłam do średniowiecza. >
        Muszę Kolegę zmartwić niema przestrzeni publicznie wolnej od Boga. Bóg jest wszędzie czy ktoś w to wierzy czy nie. Inną sprawą jest to, że życie nie znosi pustki. O ile tacy jak Ty wyeliminujecie z życia publicznego wierzących Chrześcijan ich miejsce zajmie Islam i dopiero wtedy zobaczysz, co to jest państwo wyznaniowe. O ile masz wątpliwości przejrzyj sobie wiadomości ze świata ilu chrześcijan obecnie ginie na świecie w państwach muzułmańskich. Wypowiedzi w twoim stylu godzące w Allacha i Mahometa są karane śmiercią, zapewne i twoja anonimowość by cię nie uchroniła. Dla tego cieszmy się, że mamy wolność słowa i wyznania i korzystajmy z niej rozumnie.
        • robeerto19633 Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 01.02.11, 14:59
          Nawet tak szalenie mądre uzasadnienie nie daje prawa do naruszania konstytucji, nadużywania stanowiska i mobbingu.
          Gdyby to zrobił burmistrz poza godzinami pracy w miejscu prywatnym, masz racje brak podstaw do nagannej oceny jego zachowania. Jednak tego nie zrobił. Zrobił to w urzędzie w godzinach pracy przy błysku fleszy. I to jest w 100% naganne!
          Tu nie ma czego bronić! To kierunek prowadzący do państwa wyznaniowego, a do tego wpierw potrzebna jest zgoda Polaków, bo wymaga to zmian w konstytucji. I w ten sposób powstało by w sercu europy pierwsze na świecie katolickie państwo wyznaniowe(pomijam enklawę Watykańską) ze wszystkimi jego negatywnymi skutkami a więc również z odpowiednikami świętej inkwizycji włącznie.
    • esscort Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 28.01.11, 08:54
      Można mieć różne wątpliwości, ale jedno jest pewne: papież się w grobie przewraca, widząc, co ludzie wyprawiają, żeby na jego pamięci uzyskiwać doraźne korzyści - jeden punktuje u biskupa, drugi i u burmistrza, trzeci u wiceburmistrza. Takie instrumentalne wykorzystywanie autorytetu i ludzkich emocji jest żałosne. Brzydko się bawicie.
      • robeerto19633 Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 29.01.11, 16:48
        Jak każdy handlarz handlują czym potrafią, a na topie jest akurat JP. Więc białe księgi a równocześnie tandeta odpustowa i inne figliki.
        • swarozyc314 Re: PO zaatakowała Papieża Polaka JPII 31.01.11, 21:52
          Do takich tandetnych wystąpień jakoś TD ma szczęście. Jedyne tematy które go ożywiają i cierpi wówczas na coś w rodzaju słowotoku. A podczas spraw merytoryczny jest aż nadto powściągliwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka