Dodaj do ulubionych

SP na Samogłoski

23.06.12, 04:14
Czy ktoś ma dzieci uczęszczające do tej szkoły.Chciałam dowiedzieć się coś więcej o tej placówce.
Obserwuj wątek
    • lomianki_live Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 10:07
      fajna
      • nasze.lomianki Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 10:24
        Może i fajna ale takie powinny być wszystkie szkoły w Łomiankach.
        Mam nadzieję że takie powstaną u nas. Plany są. Teraz potrzebna ich realizacja.
        Dziekanów Leśny,Polski -jedne z lepszych szkół w północno zachodnim rejonie aglomeracji. Wynikami biją Samogłoski na głowę.
        Jeszcze tylko trzeba poprawić bazę dydaktyczną i nie ma powodów do wstydu.Odwrotnie będą powody do dumy-że potrafimy.
        Gorzej wygląda sytuacja w Łomiankach tu potrzebne jest dokończenie reform.
        Faktem jest że wymagają większej uwagi i skupienia.
        No ale pożyjemy, zobaczymy.
        • omnibus40 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 14:48
          "Dziekanów Leśny, Polski - jedne z lepszych szkół w północno zachodnim
          rejonie aglomeracji. Wynikami biją Samogłoski na głowę."

Nieprawda, jeśli chodzi o wyniki, SP na Samogłoski osiągnęła w tym roku wynik na sprawdzianie klas VI - 29,81 a SP w Dziekanowie Leśnym jedynie 27,33. Nie wspomnę już o zaspokajaniu potrzeb emocjonalnych dzieci, tu SP 77 jest o niebo lepsza.
          Polecam szkołę na Samogłoski, zdecydowanie.
          • nasze.lomianki Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 17:04
            Polecasz bo:
            sam dałeś się wkręcić ?
            a może trzeba płacić za coś co jest na tym poziomie bezpłatne, ile kosztuje czesne?
            a jak ktoś ma trójkę dzieci, to co zasponsorujesz?

Może szkoła jest dobra nie przeczę. Lecz w Konstytucji mamy zapis o szkolnictwie, dlatego uważam szkoły prywatne za odkurzacz do drenowania rodzicielskich kieszeni.

Zapytam, a po ile dziś frank, ten ze Szwajcarii? Pytanie pozornie bez związku, ale gdyby ktoś się głębiej zastanowił,to....
            • omnibus40 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 21:11
              Szkoła Podstawowa nr 77 na ul. Samogłoski 9 jest szkołą państwową, bezpłatną. Nie płaci się czesnego. Jest niewielka, kameralna, bezpieczna i przyjazna dzieciom. Ma bogatą ofertę zajęć dodatkowych. I bardzo dobre wyniki nauczania.
              Mylisz ją ze szkołą społeczną na ul. Wóycickiego.
              Dziwi mnie też atakujący ton. To tylko odpowiedź osobie, która poprosiła o opinię.
              • krzysiom1 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 21:40
                omnibus40 napisała:

> Szkoła Podstawowa nr 77 na ul. Samogłoski 9 jest szkołą państwową, bezpłatną. N
                > ie płaci się czesnego. Jest niewielka, kameralna, bezpieczna i przyjazna dzieci
                > om. Ma bogatą ofertę zajęć dodatkowych. I bardzo dobre wyniki nauczania.
                > Mylisz ją ze szkołą społeczną na ul. Wóycickiego.
                > Dziwi mnie też atakujący ton. To tylko odpowiedź osobie, która poprosiła o opin
                > ię.

.....i rewelacyjnie alienuje dzieci ze środowiska w którym mieszkają...
                Jak nie chcesz szukać kolegów dla dziecka na tym forum to wyślij je do jakiejkolwiek łomiankowskiej podstawówki.
                • omnibus40 Re: SP na Samogłoski 24.06.12, 21:47
                  .....i rewelacyjnie alienuje dzieci ze środowiska w którym mieszkają...
                  Jak nie chcesz szukać kolegów dla dziecka na tym forum to wyślij je do jakiejko
                  lwiek łomiankowskiej podstawówki.

Nieprawda. Ponad 50 procent dzieci na Samogłoski jest z Łomianek. Tworzą się silne więzi między nimi, liczne przyjaźnie. A dodatkowo mają jeszcze liczne grono kolegów na pobliskich Młocinach.
                  • leonidas24 Re: SP na Samogłoski 25.06.12, 19:16
                    Dziękuję za informacje.Jaki jest poziom nauczania matematyki?
                    • omnibus40 Re: SP na Samogłoski 25.06.12, 21:43
                      Z tego co wiem, poziom nauczania matematyki jest na niezłym poziomie. Nie dam szczegółowej odpowiedzi, bo moje dziecko jest jeszcze na poziomie nauczania początkowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka