22.07.14, 16:01
czy ktoś coś wie na temat kandydatów na burmistrza/wójta/prezydenta Ł?
Czytałam kiedyś, ale podobno się pozmieniało: wiadomo, że kandyduje były przewodniczący RGminy zielski,
urszula nelken- choć nie wiadomo, bo jednak b. kłódkiewicz,
urszula gołąb - napewno,
kolwas z PO - napewno,
W.gawda - napewno
pszczółkowski - niekoniecznie
a co z PiS i SLD ?
Obserwuj wątek
    • loxroczn Re: kandydaci 22.07.14, 20:39
      Uzupełniam listę :
      > Piotr Rusiecki radny z listy Pszczółkowskiego w poprzedniej kadencji; obecnie wiceburmistrz
      > Tomasz Dąbrowski obecny burmistrz , jeśli nie będzie kandydował Rusiecki
      > kandydat PiS-u
    • i_bella Re: kandydaci 22.07.14, 22:11
      Napewno? Na prawdę? ;)
    • 4kierowca_bombowca Re: kandydaci 22.07.14, 23:20
      vide5 napisał:

> czy ktoś coś wie na temat kandydatów na burmistrza/wójta/prezydenta Ł?
      > Czytałam kiedyś, ale podobno się pozmieniało: wiadomo, że kandyduje były przewo
      > dniczący RGminy zielski,
      > urszula nelken- choć nie wiadomo, bo jednak b. kłódkiewicz,
      > urszula gołąb - napewno,
      > kolwas z PO - napewno,
      > W.gawda - napewno
      > pszczółkowski - niekoniecznie
      > a co z PiS i SLD ?

Co do PiSu sama podałaś nazwisko nieznanej nikomu pani Nelken. Urszulka to chyba wystartuje z SLD.
      Zapewne jeżeli dojdzie do drugiej tury ti PiS poprze naszego ,,wielebnego,, .

TYLKO ŻE ŁOMIANKI TO NIE WIELKA PARTYJNA POLITYKA, TU GŁOSUJE SIĘ NA NAZWISKA I PROGRAMY, NIE ZAŚ NA OBIECANKI MACANKI.
      CZYJE ZATEM NAZWISKO MOŻE WYRWAĆ WIELEBNEGO Z OBJĘĆ PAPIRUSA?
      • j.urek Re: kandydaci 22.07.14, 23:28
        Może ktoś z forum się zgłosi?
        • wolnelomianki2015 Re: kandydaci 23.07.14, 10:08
          Ty lepiej nie bo nie stać miasta na twoje wydatki
          • j.urek Re: kandydaci 23.07.14, 10:21
            Jest między nami taka różnica, że ja wiem, kim jesteś, i jak wpływasz na wydatki z budżetu mojego a nie twojego miasta
            A ty nie wiesz kim ja jestem.
            Ale rozumiem że obawiasz się oderwania od koryta, więc chrząkasz
            • lomianki_watchdog Re: kandydaci 23.07.14, 11:17
              Aktualny przegląd informacji z różnych stron.
              Sytacja stabilizuje się, jest kilka niewiadomych ale więcej ustaleń zaczyna się potwierdzać.
              Dąbrowski - wydaje się mało prawdopodobne, że Rusiecki będzie chciał w ostatniej chwili wbić mu nóż w plecy. Ma ku temu wszelkie możliwości ale raczej nie ma w tym interesu. Obecny układ daje mu więcej kporzyści. Jeśli wystąpi przeciw Dąbrowskiemu będzie to oznaczało, że woda sodowa kompletnie zablokowała myślenie.
              Gołąb - urzędniczka bez wizji i pomysłów na zmianę czegokolwiek. Popierana przez zdesperowanych pracowników urzędu, dla których bylejakość jest rajem w porównaniu z terrorem.
              Nelken - blondynka zdalnie sterowana przez Grądzkiego. Zero samodzielności.
              Kłódkiewicz - formalnie popiera Nelken i daje pieniądze na wydawanie gazety Porozumienie. Jest bardzo prawdopodobne, że w jakimś momencie zrobi woltę i będzie chciał zrealizować zwrot z inwestycji na swoje własne konto. Drugi wariant rozwoju wypadków to podczepienie się wraz z Grądzkim jako wice.
              Gawda - deklaruje zerwanie z dotychczasowym politycznym grajdołem ale drukuje się na łamach Porozumienia. Silne zaplecze eksperckie, internet, wizja ale ciągle niska rozpoznawalność.
              Pszczółkowski/Zielski - ten pierwszy przegrał poparcie PO więc nie wystartuje , bo cała rodzina straciłaby pracę. Ten drugi chce startować ale zbierają poparcie opowiadając ludziom, ze to komitet Pszczółkowskiego. To się lepiej sprzedaje.
              Kolwas - wierzy w magię logo PO. Wydaje mu się, że powtórzy wybory do PE.
              PiS -ma obowiązek wystawienia własnego kandydata ale go nie ma, więc wykonuje rozpaczliwe ruchy. Według niepotwierdzonych informacji, pozyskał Podolską ( raczej nie jako kandydatkę na burmistrza).
              • dbarbara1 Re: kandydaci 23.07.14, 11:43
                Bardzo interesujące informacje. Musisz być dobrze poinformowany, bo przynajmniej część z tych informacji poza ścisłe grono nie wychodzi raczej...Generalnie i tak skończy się na II turze = Dąbrowski przeciw temu, kto zdobędzie najwięcej głosów i siłą rzeczy zjednoczy pozostałych. Tyle, że z tego wpisu nie wynika, kto ma potencjalnie największe szanse na konkurencję z Dąbrowskim (nie oszukujmy się, Rusieckim, tyle, że nie nominalnie). Szczególnie intrygujące wpisy ws Pszczółkowski/zielski i Nelken.
                • 2lanser Re: kandydaci 23.07.14, 12:07
                  Sytuacja jest dynamiczna i wpis poprzednika jest conajmniej nieaktualny.
                  Można ewentualnie przyjmować zakłady.
                  Będą grali ,, będzie się działo,, a na koniec i tak jak zwykle przegra obecny ,,wielebny,,.
                  Ale gdy ma się mieszkańców ,,w poważaniu,, to pewność zwycięstwa gubi!!! i się przegra.
                  Obstawiam przegraną obecnej ekipy.
                  • esscort Re: kandydaci 23.07.14, 12:56
                    2lanser napisał: > Obstawiam przegraną obecnej ekipy.

Ale to na razie bardziej chciejstwo niż jakaś umotywowana opinia.
                    Błędem jest chyba myślenie na zasadzie: "skoro ja i mój szwagier tak myślimy, to tak na pewno myślą także inni" ;)
                    To prawda, że generalnie Polacy lubią zmieniać władzę, odbijać się w decyzjach wyborczych od Millera do Kaczyńskiego, od Leppera do Palikota czy Korwin-Mikkego, ale - jak ostatnio pokazuje praktyka wyborów parlamentarnych - spora część lubi też wybór mniejszego zła, które zna. Poza tym część ww. kandydatów jest kompletnie nieznana nawet osobom, które się trochę interesują lokalnymi sprawami publicznymi. Czy stać je będzie (intelektualnie, organizacyjnie i finansowo) na przekonanie kogoś więcej niż krewnych i znajomych? Wątpię. No ale poczekajmy - nigdy nie wiadomo, jakie możliwości w ludziach drzemią.
                    Prawdą jest, że im więcej kandydatów, tym mniejsze szanse na wygranie Dąbrowskiego w I turze, bo te pojedyncze procenty poparcia sumują się. Dlatego być może sztab obecnego burmistrza będzie dążył do przekonania niektórych kandydatów, by się wycofali.
                    • 2hestia Re: kandydaci 24.07.14, 21:22
                      esscort napisał:

Poza tym część ww. kandydatów jest kompletnie nieznana nawet osobom, które się trochę interesują lokalnymi sprawami
                      > publicznymi.

Ty esscort zawsze filozoficznie i aby inaczej jak samolot leci. Jak to nie znani: Gołąb, Zielski czy Pszczółkowski. Potrzebujesz adredaliny?
                      • tuzimka Re: kandydaci 24.07.14, 21:37
                        Albo choćby Kłódkiewicz czy Kolwas? Toż znaczące postaci są :)
                        • esscort Re: kandydaci 24.07.14, 23:22
                          Nie napisałem, że wszyscy są nieznani, tylko że niektórzy :)
                          Ale spytaj takich przypadkowych osób, kogo z tej powyższej listy znają. Wymienią 2-3 osoby, może 4
                          No i przecież napisałem, że nie wiadomo, co w ludziach drzemie. Będzie kampania wyborcza, każdy będzie miał szansę dać się poznać. W końcu o obecnym burmistrzu też wiedziano niewiele i co prawda niewielką liczbą głosów, ale jednak wygrał i to się liczy. Czyli można.
                          • dbarbara1 Re: kandydaci 25.07.14, 09:02
                            Dobrze powiedziane. Nieznany nikomu może wygrać jako opozycja wobec dotychczasowej władzy. Jeśli Dąbrowski/Rusiecki przegra, to właśnie z kandydatem, który dotychczas szczególnie rozpoznawalną osobą nie był. Ten mechanizm jak do tej pory działał.
                            • 4kierowca_bombowca Re: kandydaci 25.07.14, 13:02
                              dbarbara1 napisał(a):

> Dobrze powiedziane. Nieznany nikomu może wygrać jako opozycja wobec dotychczaso
                              > wej władzy. Jeśli Dąbrowski/Rusiecki przegra, to właśnie z kandydatem, który do
                              > tychczas szczególnie rozpoznawalną osobą nie był. Ten mechanizm jak do tej pory
                              > działał.

>>myślę że nadchodzące miesiące zaskoczą lokalną triadę. Mimo PR-u , wywalaniu kasy na ,,obciachy,, czas rządzących DOBIEGA KOŃCA.
                              powinni jednak myśleć nad tym jak przegrać ZACHOWUJAC TWARZ.
                              gdzie i ile inwestycji pozostawili po sobie?

może czas by DK służył mieszkańcom nie tylko do PR-u?

może czas by teatr zaczął być TEATREM? utrzymywanym z pieniędzy za bilety.
                              NADSZEDŁ CZAS NA ZMIANY!!!!

KTO ZATEM BĘDZIE NAJLEPSZYM WŁODARZEM DLA ŁOMIANEK? gdy przegra Tomasz/W ZASADZIE TO PAPIRUS/.
                              zadajcie sobie to pytanie w cichym i spokojnym miejscu.
                              Większość zna odpowiedź.!!!! TAK to niemożliwe ,czyżby? a jednak bardzo racjonalne, i tego kierunku należy się trzymać.
                              bay, bay buraku,prochownio,wolnelomianki2015,okleoiku. czas przeprowadzić skwitowanie kadencji, pożegnać się ze stołkami i sowitymi wypłatami pensji,czas przeprosić pokrzywdzonych i naprawić krzywdy.
                      • gray_ghost Re: kandydaci 25.07.14, 00:59
                        2hestia napisała:

> Ty esscort zawsze filozoficznie i aby inaczej jak samolot leci. Jak to nie znan
                        > i
                        : Gołąb, Zielski czy Pszczółkowski. Potrzebujesz adredaliny?

On adrenaliny, a ty matury bez pomocy niektórych.
    • haa-gar Re: kandydaci 25.07.14, 19:04
      pszczółkowski ma jakieś szanse na powrót?
      • terelek Re: kandydaci 25.07.14, 19:56
        przeklejam z forum Kandydaci Rusieckiegoi
        bloogi9001 25.07.14
        Dziś w sklepie słyszałem, że Menasterski będzie kandydował w najbliższych wyborach popierając Rusieckiego. Też mają kandydować Dąbrowski i Rozdżestwieński.
        To podobno nagroda za 100% poddanie i wierność. To wiele wyjaśnia. Potańcówki, stragany na trawie, puszczalnie filmów z laptopa, bitwy, obowiązkowa obecność podczas capstrzyków i wzmorzona aktywność w Facebook są w takim wypadku zupełnie naturalną promocją kandydatów.

Re: manasterski na burmistrza?
        haa-gar 25.07.14
        tylko jak tu wybrac burmistrza który nic nie ma? domu nie ma, samochodu nie ma, oszczędności nie ma (oświadczenia majątkowe na bipie) - wyobrażacie sobie jak się wreszcie dorwie do kasy? nie upilnujemy!
        • esscort Re: kandydaci 28.07.14, 01:26
          terelek napisał(a):

> Dziś w sklepie słyszałem, że Menasterski będzie kandydował w najbliższych wybo
          > rach popierając Rusieckiego. Też mają kandydować Dąbrowski i Rozdżestwieński.

To że obecny burmistrz będzie kandydował, to chyba oczywiste - wielokrotnie to zapowiadał.
          Że będzie kandydował Manstarski to chyba też od jakiegoś czasu widać.
          Rożdżestwieński też pewnie chciałby się zaczepić, ale czy facet z Sochaczewa, który z taką pogardą wypowiada się o mieszkańcach Łomianek, ma jakieś szanse zostać tu radnym - raczej wątpię.
          • 4kierowca_bombowca Re: kandydaci 28.07.14, 01:35
            esscort napisał:

> terelek napisał(a):
            >
            >

> To że obecny burmistrz będzie kandydował, to chyba oczywiste - wielokrotnie to
            > zapowiadał.
            > Że będzie kandydował Manstarski to chyba też od jakiegoś czasu widać.
            > Rożdżestwieński też pewnie chciałby się zaczepić, ale czy facet z Sochaczewa,
            > który z taką pogardą wypowiada się o mieszkańcach Łomianek, ma jakieś szanse zo
            > stać tu radnym - raczej wątpię.

Poeta? cóż zdaje się że niedaleko pada jabłko......., wzorce podobno bierze się od ,,najlepszych,, , czego przykład dał zdaje się tłumacząc czemu DK miał problemy.
            Nie wiem, może się mylę? jeżeli tak proszę mnie poprawić.
            • esscort Re: kandydaci 28.07.14, 02:57
              4kierowca_bombowca napisał:

> Poeta? cóż zdaje się że niedaleko pada jabłko......., wzorce podobno bier
              > ze się od ,,najlepszych,, , czego przykład dał zdaje się tłumacząc
              > czemu DK miał problemy.
              > Nie wiem, może się mylę? jeżeli tak proszę mnie poprawić.

Ale że z czym się możesz mylić?
              Że poeta? No tak - pisze wiersze, czyli poeta. Tyle że z samej poezji trudno dziś wyżyć. Zresztą zawsze było trudno. Nawet Mickiewicz miewał okresy, gdy nie miał co do garnka włożyć, no i na poezji w ogóle nie zarabiał. Dorabiał jako wykładowca, naciągał na kasę kobiety. Słowacki miał bogatą matkę i głowę do spekulacji finansowych na paryskiej giełdzie, Norwid próbował sprzedawać swoje rysunki, ale ostatecznie umarł jako nędzarz w przytułku i został pochowany w zbiorowej mogile itp. Z poezji można żyć, ale dopiero wtedy, gdy się dostanie Nobla. Ale Nobla dają poetom wiekowym, w dodatku nie wszystkim. Za komuny akurat w tej dziedzinie było lepiej, bo władza utrzymywała poetów: dawała mieszkania, stypendia, nagrody - dało się wyżyć. Bez jakichś szaleństw, ale poeta z głodu nie przymierał i no coś do popicia starczało. Dziś poeta musi mieć jakieś konkretne zajęcie - np. umieć coś napisać oprócz poezji, co już jest trudniejsze. I generalnie poeta nie ma lekko, bo jest skazany na cierpienie z powodu niedoceniania. To nie jest łatwe, więc nie ma się co dziwić, że poeci podejmują desperackie kroki. Trzeba to próbować zrozumieć.

• drabbu Re: kandydaci 28.07.14, 06:57
                Poezja to taka niejednoznaczna, ulotna sztuka, ale uważam, że pan Miłosz jest murowanym kandydatem do Nobla z ekonomii.
                • 11chwilka Re: kandydaci 28.07.14, 16:13
                  Ależ nasz Miłosz kocha pisać ramoty!
                  • 2lanser Re: kandydaci 28.07.14, 17:04
                    11chwilka napisała:

> Ależ nasz Miłosz kocha pisać ramoty!
                    <<<<<<<<Ale zawsze szansa na Nobla lub malinę jest zawsze, jak nie teraz to u schyłku twórczości. Julek Tuwim wszak wielkim poetą narodowym był
                    Natknąłem sie też na tytuł ,,byłem ochroniarzem ks.Twardowskiego,,
                    wolałbym tytuł ,,byłem uczniem ks Twardowskiego.
                    Lepiej jednak przyjmować nauki do siebie niżli być ,,ochroniarzem,, do którego zbyt wiele z nauk nie dociera z waidomych względów.
                    Ale mimo chęci nie mogę przebrnąć ani przez Miłosza starego jak i naszego tutejszego, może to tak być musi że nie wszyscy muszą go czytać lub wybierać.
                    Zapewne chodzi o prosty rachunek .Pięciu kandydatów w wyborach ma zabrać głosy opozycji, następnie odda w drugiej turze Tomaszowi. Tylko to nie zawsze musi być suma dodawania1+1+1+1+1=5.
                    Może być to wynik mnożenia 1X1X1X1X1= 1!!!!!!
                    Co zapewne trudne jest do zrozumienia dla ludzi po prywatnych studiach licencjackich ?
                    bez urazy do tych którzy potrafią wykonać te działania matematyczne w realu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka