Dodaj do ulubionych

Auchan w Łomiankach - oświetlenie

04.12.14, 15:42
Czy to tylko mnie przeszkadzają te białe lampy, porozmieszczane wzdłuż dróg wyjazdowych z parkingu, jasno świecące na wysokości mniej więcej świateł samochodu? Czemu toto ma służyć? Żeby klient drogi nie zgubił? Nie lepiej i taniej było wymalować linie krawędziowe farbą odblaskową?
Obserwuj wątek
    • 4roger Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 04.12.14, 16:23
      mi tez się nie podobają. Skutecznie utrudniają jazdę.
      • goa24 Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 04.12.14, 22:06
        Dokładnie. Zgadzam się. Oczojebne strasznie. Znamy przypadki ludzi, co to nie mają konta w banku, nie używają komórek. Te światła projektował ktoś kto nie jeździ samochodem.
        • 321art Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 04.12.14, 22:59
          Mam podobne zdanie,pzy moiej wadzie wzroku,każda z tych lamp oświetleniwych wydaje się być światłami mijania potencjalnego pojazdu Wyjazd z tego parkingu po z mroku wymusza ,wzmożonej uwagi z mojej strony.
    • novy33 Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 05.12.14, 08:47
      Potwierdzam, od samego początku zauważyłem że oświetlenie jest niebezpieczne, a wręcz irytujące.
      Co do oświetlenia i reklam świetlnych przy drodze na pewno byłoby więcej uwag. Nikt z tym nic nie robi,
      • marmit1 Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 05.12.14, 09:37
        Czy to nie jest przypadkiem wina burmistrza ?

Uwaga, to prowokacja :)
    • miu4 Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 05.12.14, 20:44
      Za każdym razem gdy jedziemy po zmroku to klniemy i pytamy kto to wymyślił???
      • mamdomek Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 05.12.14, 21:54
        Odpowiedź jest bardzo prosta. Jakiś kretyn.
        • bimber66 Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 06.12.14, 23:51
          Wymyślił to pewnie jakiś "Koziołek Matołek" bo z pewnością nie mądry.
          • j.urek Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 06.12.14, 23:59
            Tylko żeby komuś do głowy nie przyszła jakaś purchawka, bo tego tu się nie wybacza
            • bonbon.ella Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 08.12.14, 00:48
              nie masz pojęcia jak ja ci dziękuję za założenie tego wątku!
              z powodu tych lamp wybrałam się nawet do okulisty, co 3 godziny zakraplam lekarstwo do worka spojówkowego - a tu nic nie przechodzi! za każdym razem kiedy jadę tamtędy po zmroku lampy walą po oczach! wróciłam do okulisty, a on stwierdził że to muszą być zmiany starcze, bo młodych ludzi światła nie oślepiają; widocznie nie robi zakupów w Auchanie!
              • jorybka1 Re: Auchan w Łomiankach - oświetlenie 12.12.14, 09:56
                Zawsze mam wrażenie ,ze gdzieś z boku wyjeżdza samochód. Lampy bezbłędnie imitują reflektory samochodowe. Koszmar .
    • starsailor3 Auchan świeci w nocy jak UFO 12.12.14, 13:39
      To się nazywa zaśmiecanie światłem. Mogliby więcej gasić - oszczędziliby prąd a nad Dąbrową nie generowaliby tak intensywnej łuny. Szkodliwość zaśmiecania światłem jest niedoceniana jeszcze, ale coraz więcej się mówi ile szkód to robi w przyrodzie i nam, ludziom.
      • libr90 Re: Auchan świeci w nocy jak UFO 23.12.14, 22:00
        Światła może ciut za mocne chodź Moim zdaniem dobrze rozwiązuje brawurę na parkingu. Teraz każdy kierowca musi bardzie ostrożnie jechać i jest zarazem bezpiecznie. Cel moim zdaniem osiągnięty może nie idealnym rozwiązaniem, ale osiągnięty.
        • 321art Re: Auchan świeci w nocy jak UFO 24.12.14, 00:44
          Istnieje możliwość że ktoś światła pojzdu weżmnie za oświtlnie parkingu i będzie bum.Szęśliwie gdy ucierpją tylko blachy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka