19.11.05, 12:31
CZy wiecie że w dniach 16-26.XI jest remont nasej poczty? Przekonałem się o
tym wczoraj chcąc wysłać list. Najbliższa poczta: Dąbrowa, ul. Kwiatowa 12.
Szkoda że nie było informacji na ten temat w ostatnim numerze GŁ.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Poczta 21.11.05, 00:43
      W Dąbrowie to jest chyba tylko agencja?
    • mazowianka Re: Poczta 23.11.05, 23:06
      Byłam dzisiaj w Dąbrowie na poczcie,
      miło,przytulnie czyściutko,są dwa okienka,
      miła Pani nawet na przerwę nie zamknęła.
      Nawet jak otworzą naszą pocztę,będę jeżdzić
      na Dąbrowę na ul.Kwiatową.Jak widać niewiele,
      nam do szczęścia brakuje,że już z normalności
      potrafimy się cieszyć.
      • esscort Re: Poczta 24.11.05, 08:41
        Poczty uzywam w zasadzie tylko do odbioru przesyłek poleconych, a takiej usługi
        poczta w Dąbrowie nie prowadzi, więc trzeba i tak wędrować na pocztę "główną".
        Myślę, że na czas remontu przesyłki polecone można odbierać w Dąbrowie.
        • esscort Re: Poczta 28.11.05, 17:45
          remont poczty przedłuża się. Dziś byłem odebrac paczkę. Wejście główne jest
          zamkniete. Przesyłki polecone, paczki itp. odbiera się z boku. Jest znacznie
          lepiej niż przed remontem, bo nie ma kolejki i taka nieformalna atmosfera...
          • vivi22 Re: Poczta 29.11.05, 14:48
            ja myslalam, ze mnie wczoraj szlag trafi... owszem, wiedzialam ze poczta ma
            remont (od Was sie dowiedzialam) ale nie slyszalam, zeby sie to przedluzalo. A
            trudno bylo w Lomiankowskiej i na przystankach rozkleic informacje? Cholera z
            Poczta Polska... jasny piorun By ich trafil... A zeby tak im sie ten remont nie
            udal i zeby im sie tynk na lby sypal!
            • randolff Re: Poczta 29.11.05, 14:53
              Oj, chyba ostro ci dopiekli :)
              • frags Re: Poczta 29.11.05, 16:31
                Mam z naszą pocztą fatalne doświadczenia. Mieszkam na Jeziornej i... giną mi
                listy! W zeszłym roku o mały włos nie straciłem prądu i ogrzewania, bo pijaczek
                podający się za listonosza (wygląda na osobnika obupłciowego) nie dostarczał
                rachunków. Po karczemnej awanturze pojawiły się listy z... ostatniego miesiąca
                i to dostarczone jednego dnia. Był kilka miesięcy spokój, po czym w lecie 2005
                była taka sama historia. Załatwiłem im kontrolę w Dyrekcji Okręgowej.
                • randolff Re: Poczta 29.11.05, 16:35
                  Miałem w tym roku to samo. Zbiorcza dostawa listów po 3 tygodniach pustki w
                  skrzynce.
                  • frags Re: Poczta 29.11.05, 16:40
                    Sam widzisz randolff. Oni kradną listy. W tym roku np zamawiałem książki w
                    księgarni Merlin. Wróciły do adresata - po awanturze na poczcie okazało się
                    że... listonosz nie zadzwonił bo mu się nie chciało wejść na osiedle. Ktoś z
                    moich sąsiadów mówił, że znajdował swoje listy w kałuży.
                    • randolff Re: Poczta 29.11.05, 16:44
                      Kradną to może nie, w końcu prawie wszystko do mnie dotarło, z opóźnieniem ale
                      zawesz. Ale widzę, że mieliśmy te same problemy. Mi tez raz odesłali do nadawcy
                      paczkę. Ale to był jeden przypadek na 4. A przesyłki w błocie tez mi sie
                      trafiało znaleźć ale to było jeszcze w czasch jak nie miałem skrzynki na
                      płocie, więc trochę w tym mojej winy. Co nie zmienia faktu, że tutejsza poczta
                      nie grzeszy solidnością.
                      • frags Re: Poczta 29.11.05, 16:54
                        Należę do ludzi działających bezlitośnie w majestacie prawa, więc najpierw
                        wykończyłem pijaka listonosza obojnaka, któremu zafundowałem kontrolę
                        wewnętrzną. Potem, po roku zafundowałem Pani Naczelnik drugą kontrolę, już z
                        Okręgowej Dyrekcji. Na razie pomogło.
                        • krzysiom1 Re: Poczta 29.11.05, 20:56
                          Ta sama okolica a nie mam i nie miałem jakichkolwiek problemów z pocztą?
                          Cud? A może skrzynka oznakowana?
                          A może jeszcze coś innego?
                          Może nie nazywam listonosza obojniakiem?
                          • randolff Re: Poczta 29.11.05, 21:18
                            Pomijam wyzywanie, ale fakty są takie, że problemy z dostarczaniem listów były.
                            Poczta widać potrzebuje duużo czasu żeby się przyzwyczaić do nowych adesów na
                            swoim terenie.
                            • krzysiom1 Re: Poczta 29.11.05, 21:22
                              Ja bym na miejscu listonosza długo nie wpadł na to że Wy możecie mieć adresy
                              ul. Fabryczna. Teraz jest normalniej.
                              Tak jak juz pisałem . Nie miałem nigdy problemów z pocztą.
                              • larakrofft Re: Poczta 29.11.05, 22:09
                                ja również problemów z pocztą nie mam ,
                                a poczta jeszcze ok tygodnia będzie nieczynna.
                                • mazowianka Re: Poczta 29.11.05, 22:17
                                  Ciekawe jak długo,frags mieszka w Łomiankach,
                                  bo z tego co czytam to już udało mu się,
                                  obrazić wszystkich wokoło,a może należało by
                                  zacząć od siebie.
                                  Mieszkam w Łomiankach od urodzenia,i nie było
                                  kłopotu z pocztą,a potknięcia zdarzają się
                                  każdemu,jesteśmy tylko ludzmi,nieprawdaż......
                                  • anna103 Re: Poczta 29.11.05, 23:19
                                    Do mnie przesyłki też docierają normalnie, zastanawia mnie natomiast sprawa
                                    opłat w Warszawie można zapłacić ZUS w godzinach pracy urzędu pocztowego a w
                                    Łomiankach nie można. Jak jest czynne do 19 to ZUS przyjmują do 18. Kiedyś
                                    stałam 30 min w kolejce jak doszłam do okienka była 18:05 i pani mi ZUS-u nie
                                    przyjęła ,musiałam do Wa-wy jechać . Teraz już zawsze jeżdżę do Wa-wy bo tam
                                    mnie tak nie zaskakują.
                                    • papirus22 Re: Poczta 30.11.05, 11:07
                                      póki poczt będzie miała monopol, póty taka sytuacja będzie miała miejsce,
                                      sprawa jest prosta pojawi sie konkurencja pojawi się szacunek do klienta.
                                      • k72 Re: Poczta 02.12.05, 16:23
                                        Hura jest wiadomość w nowej (2.XII.) GŁ o remoncie na poczcie, ma się zakończyć
                                        jutro.
    • esscort I po remoncie 07.12.05, 18:13
      Bylem dzis na poczcie. Wydaje się, ze jest jasniej. Moze dlatego, że pomalowano
      ściany, a może też dano jakieś nowe oswietlenie. Są zmiany. Okienko, gdzie były
      paczki, przeniesiono tam, gdzie sie odbierało polecone. Listy polecone są tam,
      gdzie siedzial kontroler, a kontroler poszedl na miejsce paczek. Ludzie stają
      po staremu, wioęc co chwilę wybucha awantura. Kolejka 2 x wieksza. I uwaga,
      uwaga! Nad okienkami popjawily się wyświetlacze do numerkow, a w kącie stoi
      urządzenie do pobierania numerków - ale jest jeszcze nie podłączone (kabelki
      dyndają w powietrzu). Jednym slowem - są zmiany, szykuje sie rewolucja.
      • mazowianka Re: I po remoncie 07.12.05, 18:19
        esscort czemu ty przyjeżdzasz na pocztę
        do Łomianek,przecież na Dąbrowie jest
        o wiele przyjemniej i szybciej,spróbuj
        ja jeżdzę na Dąbrowę.
        • esscort Re: I po remoncie 07.12.05, 18:20
          Pewnie ze bym jeździł, ale na dąbrowie nie wydają listów poleconych. na
          polecone monpol ma poczta na warszawskiej
      • anna103 Re: I po remoncie 09.12.05, 14:49
        Numerki już działają.
        UWAGA!!!! Jak macie dwa awiza jedno na paczkę a drugie na list to trzeba
        odbierać w dwóch okienkach?
        • krzysiom1 Re: I po remoncie 09.12.05, 15:19
          Może dzięki numerkom przestaną się wszyscy błąkać.
          Zamiana funkcji okienek nie wyszła chyba na dobre
          • anna103 Re: I po remoncie 09.12.05, 15:23
            Nie sprawdziłam czy listy można wysyłać w tym co paczki czy też trzeba stać dwa
            razy :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka