k72 15.01.06, 22:55 Ciekawe gdzie mieszkańcy naszego miasta jadą na odpoczynek zimowy? Moja córka rano pojechała na tydzień na zimowisko na Mazury. Reszta rodziny zostaje na miejscu. A forumowicze jaki kierunek obrali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: Ferie 15.01.06, 22:59 Ja wysłalem syna na narty na słowację. Sam już na szczęście nie miewam ferii, więc mogę sobie jechać, kiedy chcę - wybieram sie na początku marca we włoskie dolomity. Nawiasem mowiąc idiotyczny ten pomysl z feriami w połowie stycznia. Przecież nie dawno była przerwa świateczna. Dzień jest krotki, pogoda zawsze marna. Nie mozna było z miesiąc-półtora później dzieciakom (i niektorym rodzicom) wolne zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Ferie 15.01.06, 23:02 A w który rejon Słowacji? Może Zuberec, byłem 3 razy i jeszcze bym tam wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Ferie 15.01.06, 23:15 Też ładnie. Pobyty tam zawsze były udane:śnieg, wypoczynek i tanie piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ferie 15.01.06, 23:41 krzysiom1 napisał: > Tylko esscort tam dziecko wysłał..... No własnie, i to w wieku gimnazjalnym, więc lepiej z tym piwem niech tam nie przesadza Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Ferie 15.01.06, 23:47 esscort zdradź mi tajemnicę jak namówić gimnazjalistę na wyjazd na narty? Mój za żadne skarby nie chce a jeździ bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ferie 16.01.06, 00:00 Moj też do tej pory nie chciał. Ale w tym roku powiedzialem mu, zeby spytał kolegow z klasy, czy ktoryś z nich sie wybiera. pewnego dnia przyszedl i powiedzial, że chyba pojedzie z jeszcze dwoma kolegami. W końcu na placu boju zostal jeden kolega i jakoś pojechali. Gdyby ten kolega nie jechal, to na pewno by sie nie wybrał. Czasem sie zastanawiam, co to jest, że dzieci nie chcą same jeżdzić. ja się zawsze wyrywałem i raczej trzeba było mnie zatrzymywać. Dochodzę do wniosku, że maja za dobrze w domu, więc im się nie chce. W domu są bezpieczne, nie muszą sie wysilać itp. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Ferie 16.01.06, 00:21 Masz rację. W tym wieku kolega czyni cuda. Na akcje w lecie jeszcze chętni koledzy się trafią na zimę jakoś mamy pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Ferie 16.01.06, 09:15 to chyba wszyscy juz powyjeżdzali na te ferie. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ferie 16.01.06, 10:47 krzysiom1 napisał: > Na akcje w lecie jeszcze chętni koledzy się trafią na zimę jakoś mamy pecha. Bo pewnie ludzie też za bardzo kasy nie mają :( Taki wyjazd na narty to jednak koszt - oprócz samego wyjazdu, trzeba kupić sprzęt (narty, ubranie) i skipasy. Jeżeli w domu nie ma tradycji jeżdżenia zimą w góry, to pewnie jakoś trudno to wygospodarować Odpowiedz Link Zgłoś