mazowianka Re: Gratulacje dla elpr. 05.05.06, 21:20 Ups,uciekło mi gdzieś. Gratulujemy, wyboru waszego przewodniczącego LPR, na stanowisko wicepremiera i ministra edukacji, cieszymy się razem z Wami.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Gratulacje dla elpr. 05.05.06, 22:06 Chłopaki pewnie gdzieś sukces oblewają.... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Gratulacje dla elpr. 05.05.06, 22:12 a ja współczuję ... w obecnej koalicji z tak częstymi zmianami personalnymi. A gratulację z chęcią złożę widząc pozytywne efekty działań. Nominacja z klucza jakoś mnie nie ekstycuje. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Gratulacje dla elpr. 05.05.06, 22:20 A dla mnie to skandal i obciach. A szczególnie to, że nawymyślano nowych ministrstw, tylko po to żeby podlizać się tym nowym, pożal się Boże "koalicjantom". Teraz Romek i Lepper mogą się pysznić swoimi urzędami i dożywotnio tytułować się per "panie premierze". Ach, jak jest wspaniale... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Gratulacje dla elpr. 05.05.06, 22:26 no co Ty Randi.. jubel ja trza wyprawić ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Gratulacje dla elpr. 05.05.06, 22:29 Rand. Masz rację. Jednak na temat idiotycznych nowych ministerstw i ewidentnego dzielenia stołków proponuję załozyć oddzielny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
elpr1 Re: Gratulacje dla elpr. 06.05.06, 17:07 Dziękuję ci Mazowianko serdecznie i też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: Gratulacje dla elpr. 06.05.06, 22:51 elpr1: pytanko, w sejmie idziecie razem z PIS, a w Łomiankach też? Czy oznacza to współpracę z JG. Czyżby koniec wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
elpr1 Re: Gratulacje dla elpr. 06.05.06, 22:55 athlon_linux napisał: > elpr1: > pytanko, w sejmie idziecie razem z PIS, a w Łomiankach też? > Czy oznacza to współpracę z JG. > Czyżby koniec wojny? Nic z tego athlon_linux z Janem Grądzkim nam nie po drodze, miał osiem lat, wtstarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Gratulacje dla elpr. 30.05.06, 09:43 no to są już widoczne zarysy pierwszych działań ministra: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3380958.html wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8329908&rfbawp=1148974802.102 Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: Gratulacje dla elpr. 30.05.06, 14:39 kto się cieszy to się cieszy ! dla mnie to kolejny absurd! Kolejny gracz-pieniacz! Nic dobrego dla Polski nie zrobili i boję się, że na fali popłynie również Waśniewski czego sobie ani mieszkańcom Naszej Gminy nie życzę - już mamy jednego "eksperta" drugiego takiego nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Gratulacja dla elpr. 05.05.06, 22:17 Czy wicepremier Giertych nadal u nas mieszka? ;-) Jeśli tak, to też się cieszę - może tym razem prośba o "dostrojenie" świateł Pułkowa/Wójcickiego zyska mocniejszy wyraz (poprzednio apelował poseł...). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Gratulacja dla elpr. 05.05.06, 22:19 Dobrze kombinujesz... Co by nie mówic pierwszy wicepremier w Łomiankach. Mieszka, można Go na poczcie spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Gratulacja dla elpr. 05.05.06, 22:30 gratulacje mimo wszystko, pierwszy premier z Łomianek:) Odpowiedz Link Zgłoś
elpr1 Re: Gratulacja dla elpr. 06.05.06, 17:10 Dzięki mmc_lomianki, o światłach pamiętam i może coś się ruszy w sprawie szkoły na Dąbrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 19:53 Mazowianko, prosilbym o nie używanie formy "my" ("gratulujemy") w tym konkretnym i innych podobnie kontrowersyjnych przypadkach. Moze to sugerować, że robisz to w imieniu jakiegoś "ogółu". Dla mnie osobiście, jesli miałoby istnieć chociaż podejrzenie, że jestem częścią tak pomyślanego ogółu, jest to nie do zniesienia, gdyż uważam nominację p. Giertycha na ministra edukacji za akt haniebny. Szanuję demokratyczne procedury mojego państwa i nie mam nic przeciwko politycznej współpracy np. z LPR w Sejmie i rządzie (choc tej partii nie lubię), tak samo jak nie miałbym nic przeciwko współpracy z jego działaczami w Radzie Miasta. Nie przeszkadza mi np. p. Giertych jako wicepremier, czy minister jakiegoś innego resortu (można by np. stworzyć dla niego Ministerstwo Wód Śródlądowych albo Budowy Autostrad Nie Po Wale), ale jako minister edukacji, przy jego poglądach i mentalności, jest świadectwem moralnej i politycznej degrengolady tych, którzy mu taką funkcję powierzyli. Ktoś, kto reprezentuje kilka procent wyborców, nie powinien mieć wpływu ani na edukację, ani na politykę zagraniczną ani na wymiar sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
edoma Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 20:18 Atosie, popieram Cię w pełni. Czego ja doczekałam, to dla mnie upadek państwa, nie z powodu samej procedury, która jest jasna lecz z powodu mierności i skrajności poglądów tych Panów. Zwłaszcza Pan A. Lepper mi nie odpowiada. Giertychowie to ostatecznie rodzina polityków, jeszcze mój ojciec był zwolennikiem dziadka obecnego Vcepremiera. No ale to były zupełnie inne czasy, inny katolicyzm (jeśli mogę tak powiedzieć) inne społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 21:11 Co nie zmienia faktu że Pan Giertych jest z Łomianek i jest pierwszą osobą na takim stanowisku. Załóżcie nowy wątek na temat idiotycznej koalicji i dzielania stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 22:18 Proszę jedynie by nie gratulować w moim imieniu i wyjaśniam dlaczego. W tym wątku - bo on jest poświęcony gratulowaniu. To że p. Giertych jest z Łomianek, mam nadzieję, nie postawi mnie w złym świetle w oczach osób, które znają moje poglądy. Obawiam się tylko, że utrwali to w szerszej opinii przykre skojarzenia nazwy naszej miejscowości z "prowincją umysłową". Może pamietacie jeszcze: "Mława atakuje!". To był jeden artykuł w gazecie, a Mława stała sie symbolem prowincjonalizmu na dziesięciolecia. Oby nas to ominęło, więc może ciszej nad tą trumną. W końcu mieszkańcy Łomianek nie są temu winni, że p. Giertych parę lat temu postanowił się tu osiedlić. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 22:39 elpr1 napisał: > Biedactwo Nie wypada tak okrutnie pisać o wicepremierze. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 22:46 atos55,pisząc gratulacje miałam na myśli swoich przyjaciół, a nie pamietam abyś się do nich zaliczał.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elpr1 Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 22:48 mazowianka napisała: > atos55,pisząc gratulacje miałam na myśli swoich przyjaciół, > a nie pamietam abyś się do nich zaliczał.Pozdrawiam. I wszystko na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Gratulacja dla elpr? NIE 06.05.06, 22:53 mazowianka napisała: > atos55,pisząc gratulacje miałam na myśli swoich przyjaciół, > a nie pamietam abyś się do nich zaliczał.Pozdrawiam. I tylko o to mi chodziło, mazowianko, byś wyrażała swoje myśli w imieniu wlasnym i tych, którzy Cię do tego upoważnili. Co do naszej przyjaźni, to rzeczywiście trudno to sobie wyobrazić, skoro się nie znamy, ale skoro sie nie znamy, to może nie warto tego wykluczać? Też pozdrawiam. Serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś