Dodaj do ulubionych

MANIA WŁADZY....A LOJALNOŚĆ PAPIRUSA

14.10.06, 22:45
Jakże trafna była to wypowiedz:

MANIA WŁADZY............
Autor: bajm-mot
Data: 23.07.06, 02:53

Czy mania władzy odbiera większości z Was rozsądek ?
Czy za cenę Waszego dojścia do władzy, gotowi jesteście na zawsze
odciąć „autostradą” Łomianki od Kampinoskiego Parku Narodowego, zniszczyć
bezpowrotnie wspaniałą lokalizację naszego miasteczka ?
Wodociągu nie ma od 15 lat, ale będzie wszędzie za 5-10 lat!
Kanalizacja za 15 lat, może za 30 lat, ale będzie!!!
Natomiast hałas, smród spalin, totalny paraliż Łomianek podzielonych czterema
trasami ekspresowymi, łączącymi się w węźle Kiełpin - pozostanie na
pokolenia!!!
Ostatni raz apeluję na tym forum, aby nie stało się jak starym powiedzonku:
Na złość mamie, odmrożę sobie uszy ! Aby Wasze dzieci , wnuki nie wstydziły
się przyznać, że ich rodzice byli kiedyś radnymi, burmistrzami......
Pozdrawiam wszystkich Bajm-Mot

Czy za cenę Waszego dojścia do władzy, gotowi jesteście ...........

A jednak są gotowi!!!!!!!!!

Papirus za cenę dojścia do władzy, gotowy jest poświęcić pracę w jednej z
najbardziej znanych firm w Łomiankach - mówię o Bargo.
Chłopcze jeśli Twoi pracodawcy zorientują się, że idiotycznie popierasz
wariant Mszczonowski, a co za tym idzie - działasz na niekorzyść ich firmy !
Wariant który:
- zabierze cały plac przed budynkiem hurtowni ( patrz ostatnia Gazeta
Łomiankowska)!
- zasłoni sześcio- metrowymi ekranami budynek od ul. Kolejowej ( patrz trasa
na Józefów)!
- utrudni dojazd samochodami do hurtowni ( jedyne wjazdy to węzeł Sadowa i
węzeł Kiełpin całkowicie zablokowane ruchem lokalnym mieszkańców Dziekanowa,
Kiełpina, Sadowej)
- uniemożliwi uruchomienia linii autobusowej, a może szynowej.
To jest jeszcze czas, abyś chociaż nie przyznawał się publicznie ( strona
wyborcza kandydatów) o swojej miernej lojalności, do firmy która daje ci
pracę!
Obserwuj wątek
    • kasiamrolnicza Re: MANIA WŁADZY....A LOJALNOŚĆ PAPIRUSA 14.10.06, 22:59
      Obserwator2006 jest też czas żebyś i ty w końcu nie traktował ludzi z forum jak
      półgłówków. Tyle tu zostało powiedziane o tym poronionym pomyśle,a ty apiać
      swoje. Wiesz doskonale, że to jest ściema wyborcza. Za nią oczywiście stoją
      inne koncepcje Sokoła, które ludowi łomiankowskiemu już się nie będą tak bardzo
      podobać. Ale o tym dowie się po wyborach.
      • observator2006 Re: MANIA WŁADZY....A LOJALNOŚĆ PAPIRUSA 14.10.06, 23:28
        kasiamrolnicza napisała:

Wiesz doskonale, że to jest ściema wyborcza.........

Droga Kasiu!
        Mapka w Gazecie Łomiankowskiej jest przedrukiem aktulnej mapy wariantu II
        według GDDKiA, wykonanej przez firmę DHV .
        Pozdrawiam Observator
    • papirus22 szkoda mi Was 14.10.06, 23:00
      No nieźle Was już trzęsie.
      Rozumiem, że trasa po wale stała się jedyną szansą na utrzymanie sie przy
      władzy Sokoła. Jednak jak pisałem wielokrotnie nie pcham się do żadnej władzy...
      Kandyduję na radnego i co z tego?
      Co do firm przy Kolejowej, to chciałbym ekrany jak najszybciej będzie ciszej w
      okolicy, cała firma czeka na modernizację ul. Kolejowej, jedyny wjazd do firmy
      wjedzie przez skryzowanie na graniczce, które będzie częścią wezła Kiełpin-nic
      się nie zmieni. Co do firmy Bargo to załatwię Wam pozew za wplątywanie firmy w
      Wasze prywatne interesy. Gwarantuję Tobie, że firmę stać na świetnych prawników.
      Do reszty się nie odnosze bo to zwykłe kłamsta.
      Skąd u Was tyle nienawiści?
      • dluga120 Re: szkoda mi Was 14.10.06, 23:10
        papirus22 napisał:
        Co do firmy Bargo to załatwię Wam pozew za wplątywanie firmy w
        > Wasze prywatne interesy. Gwarantuję Tobie, że firmę stać na świetnych
        prawników.

Człowieku ty jesteś chory!!!!!!! Lecz się !!!!!!!!!!!!
      • papirus22 Re: szkoda mi Was 15.10.06, 00:00
        W kwestii informacyjnej dla forumowiczów.
        Przeciwko trasie jest wiele instytucji.
        I to nie ja to spowodowałem. Jeżeli uważacie że ja to spowodowałem to chyba
        powiniem kandydowac na burmistrza skoro jestem tak bardzo skuteczny:)))

Życzę Wam odrobinę kultury i rozsądku, decyzje podjęła GDDKiA w oparciu o
        analizę wykonaną przez DHV. www.dhv.pl
        Na potwierdzenie stanowiska sąsiadów

Miasto Stoł.Warszawa
        www.lecsokole.pl/obw_stUMSW.htm
        Bielany
        www.lecsokole.pl/obw_ubiel.htm
        Bemowo
        www.lecsokole.pl/obw_ubem.htm
        Czosnów
        www.lecsokole.pl/obw_stczosn.htm
        Woj.zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych (odsyłam niecierpliwych do końca)
        www.lecsokole.pl/obw_melior.htm
        DHV i GDDKiA
        www.lecsokole.pl/obw_dhv.htm

a nawet KPN, który na zebraniu w Józefowie podkreślał, że od dawna jest
        przygotowany na realizację wariantu 2.
        Czy Ty uważasz, że wszyscy się na Was uwzięli, może trzeba się zastanowić nad
        tą koncepcją, może ona jest niedobra? Czy naprawdę nie widzicie związku między
        wyborami a trasą po wale?
        A referendum między I a II turą, było na to 8 lat:)
        • frags Szkoda mi Cię... 15.10.06, 00:20
          Papirusie22, szkoda mi Cię. Czy Ty poza lecsokole czytasz jeszcze cokolwiek? Już
          nawet ta "Babcia na jabłoni" do poduszki byłaby dobrą odskocznią. Chyba usune tę
          sygnaturkę, żeby nie powodować jeszcze większego stresu w Tobie. Może mnie za
          nią podasz do sądu np? A ja potem będę miał początek nowego przełomowego filmu w
          polskim kinie" "Rapsodia łomiankowska, czyli Zakazane Piosenki 2".

BTW. Wszedłem z ciekawości na stronę wzmiankowanej wyżej firmy. I porównałem
          dane z tym, co jest u Zmiennie Potrzebnych. Owa firma, której nazwy nie wymienię
          bojąc sie procesu, nie ma działu marketingu, ergo - trudno być jego
          kierownikiem. Ma dział sprzedaży, ale o ile przy innych działach podane są maile
          kontaktowe osób, zapewne odpowiadających za funkcjonowanie tych komórek, o tyle
          przy dziale sprzedaży takiej osoby nie ma. Można więc wnosić, że dział sprzedaży
          kierownika nie ma.

Czy to znaczy, że pewien Kandydat podając, że pracuje w Firmie Której Nazwy
          Wymawiać Nie Wolno, jako kierownik marketingu (od 2001 roku) pomylił się? Nie,
          na pewno się nie pomylił.

Hmm, pewnie czeka mnie teraz proces z Firmą, Kandydatem, Potrzebnie Zmiennymi i
          Zmiennie Potrzebnymi. A Ty zeniu (nick cytuję z pamięci, jeśli przekręcam, to
          przepraszam stokrotnie) pisałaś niedawno, że boisz się reagowac na moje posty.
          Co powiesz o papirusie22?
          • observvvator Re: Szkoda mi Cię... 15.10.06, 09:02
            lim frags ---->0
        • observator2006 Re: szkoda mi Was 15.10.06, 01:15
          papirus22 napisał:

Jeżeli uważacie że ja to spowodowałem to chyba
          powiniem kandydowac na burmistrza skoro jestem tak bardzo skuteczny:)))

TO że od wielu lat próbujecie torpedować koncepcję Nadwiślańskiej Obwodnicy
          Łomianek
          – TO FAKT
          TO że GDDKiA dzięki waszym działaniom mówi: „o sprzeciwie znacznej części
          społeczeństwa Łomianek”
          - TO FAKT
          TO że popieracie razem ze swoim komitetem budowę Trasy Mszczonowskiej i „Węzła
          Kiełpin”
          – TO FAKT
          TO że do waszych poczynań włączyła się „jedyna niezależna”
          - TO FAKT
          TO że manipulujecie mieszkańcami , że nie ma decyzji budowy trasy Legionowskiej
          – TO FAKT
          Tych FAKTÓW można wymieniać bez liku!

Pamiętajcie, że te FAKTY kiedyś będą ocenione!
          Pozdrawiam Observator
      • robert_58 Re: szkoda mi Was 15.10.06, 00:32
        papirus22 napisał:

"...Co do firmy Bargo to załatwię Wam pozew za wplątywanie firmy w Wasze
        prywatne interesy. Gwarantuję Tobie, że firmę stać na świetnych prawników..."

trzymam za słowo Panie Kandydacie.
        • frags Re: szkoda mi Was 15.10.06, 00:39
          Robert, Ty to byś wszystkich tylko do sądu, za kraty. A może Pan Kandydat tym
          razem podejdzie z miłosierdziem i zrozumieniem i razem z firmą - Tą, Której
          Nazwy Wymawiać Nie Wolno odpuszczą? Inaczej zgnijemy wszyscy w łomiankowskim
          Azkabanie...
          • robert_58 Re: szkoda mi Was 15.10.06, 00:47
            Ależ oczywiście Fragi,
            za kraty!
            Miłosierdzia już było tak dużo na forum. Miarka się przelała!

A teraz uważać!
            "za karatę" widmo się kłania! I jeszcze firma się dołoży do "krat"!

I mury! Nie runą. Posiedzicie oszczercy!

Ot co!

ps. albo cicho sza! I pozdrowić kogo trzeba wraz z deklaracją wyborczą!
            • robert_58 Re: szkoda mi Was 15.10.06, 00:48
              przebrała - miarka chyba. Po "warszawsku" mi wyszło?
            • observvvator Re: szkoda mi Was 15.10.06, 09:02

lim frags ---->0
    • esscort Re: MANIA WŁADZY....A LOJALNOŚĆ PAPIRUSA 15.10.06, 02:20
      Observ, z twoich postów zaczyna wynikać, że to Papirus decyduje o tym, którędy
      mają w Polsce przebiegać autostrady oraz co mają myśeć ludzie w Łomiankach i
      nie tylko. To zaczyna już wygladać na obsesję. Czy nie wydaje ci się niekiedy,
      że to przez Papirusa masz te nocne koszmary? Chciałbyś o tym porozmawiać? Bierz
      przyklad z fragsa, jego też potwornie trzepało, ale znalazł spoóob na ukojenie
      nerwów - poświęcil się badaniom dziejów życia Papirusa (ostatnio przeswietla
      sprawę miejsca zatrudninienia), skrupulatnie zbiera i uporządkowuje jego
      wypowiedzi, a w wolnych chwilach, gdy mimo wszystko nerwy nie dają spokoju,
      próbuje pisać wiersze (oczywiście na temat Papirusa). Nie jest to może jeszcze
      poezja najwyższych lotów, raczej takie częstochowskie rymowanie, ale początki
      są zawsze trudne.
      • observvvator Re: MANIA WŁADZY....A LOJALNOŚĆ PAPIRUSA 15.10.06, 09:01
        Widzę, że szanownym zwolennikom trasy nad Wisłą zabrakło argumentów, więc
        odświeżają stare. Przeskakują, z nika na nik. Dziś już brak zachodniego, bo
        otrzymał szereg zbyt trudnych pytań, jest natomiast 2006 itp. Dziś nie jest
        tytułem trasa, dziś o trasie się pisze w zupełnie innym wątku.
        Szanowni czytelnicy, ten problem jest odgrzewany po raz setny. I po raz setny
        autorzy nie umieją odpowiedzieć na podstawowe pytania. Natomiast by wszystkich
        zdezorientować czepiają się nieistotnych szczegółów.
        Usiłują dowieść, że nie mamy racji, unikając merytorycznej dyskusji,
        sprowadzając ją do wycieczek osobistych.

lim frags ---->0
        • papirus22 Re: wesołe 15.10.06, 10:22
          Z dyskusji wynika, że frags wie lepiej co robię, zna wszystkie działy i schemat
          organizacyjny, zapewniam Ciebie, że jest tak jak piszę, nie muszę się przed
          Tobą tłumaczyć:)))
          No cóż drogi fragsiu w ramach rewanżu powinienem napisać co o Twojej pracy
          pisała prasa, a pisała i to niekoniecznie było to pozytywne, powinienem ale nie
          napiszę, nie chcę zniżać się do twojego marnego poziomu:)
          Przeceniacie moje możliwości, co do podejmowania decyzji w sprawie tras,
          niemniej jednak interesuję się tym tematem od początku. Znam opinię instytuji
          podejmujących decyzję i prezentuję je, ale zapewniam Was, że ja ich nie
          podpisywałem:)
          Co do Komitetu to nie znam jego stanowiska w sprawie tras, ja mam swoje zdanie
          na ten temat, jako ja- Nie jako Komitet.
          Uważam że sprawy drogowe zostawmy kompetentnym instytucjom i osobom-drogowcom.

Obser co do tych FAKTów, to mam dokładnie takie zastrzeżenia jak do art. w
          Echu, to nie są żadne fakty tylko bardzo naciągane argumenty.
          A skoro już jesteś to zapytam, bo w ulotce którą mam przed sobą napisaliście,
          że w Łomiankach powstanie największy węzeł komunikacyjny w Polsce, a w art. w
          echu jest "największy węzeł komunikacyjny na Mazowszu." To taka "nie spójność"
          a obie informacje to manipulacje, bo węzeł drogowy A2 Konotopa będzie większy,
          dużo większy:)
          ah no i chciałbym zobaczyć tą decyzję w spraiwe budowy trasy Legionowskiej, bo
          ja takiej nie znam, jest rezerwa od lat i nic więcej. Co do reszty to nawet nie
          będe pisał bo to jawna manipulacja, dokładnie taka jak podawane w informacje,
          że przeciwko trasie protestuje 20 osób, burmistrz jeszcze niedawno mówił o 7.
          Chciałbyś zobaczyć protest w tej sprawie podpisany przez prawie 1000 osób??? A
          może wiesz o tym tylko zapomniałeś napisać.
          Nie podoba mi się poziom tej dyskusji i manipulowanie "faktami", a może jednak
          pretnesje powinineś mnieć nie do mnie tylko do samej koncepcji.
          Naprawdę nie mam żadnych powiązań z tymi instytucjami przeceniacie mnie
          www.lecsokole.pl/obw_dhv.htm

--
          Nasze Forum Łomianki
          OIOM-Leć Sokole
          Poznaj fragsa dziennikarza
          • frags Re: wesołe 15.10.06, 20:18
            Papirusie, ani przez moment nie wątpię w Twoją szczerość bijącą z tego ciężkiego
            spojrzenia na zdjęciach w Zmiennie Potrzebnych. Poza tym jak mógłbym wątpić,
            narażając się tym samym na proces sądowy. Kandydacie, musisz walczyć. Po
            wyborach, jeśli je wygrasz, będziesz mógł rozwalać bez sądu! Wielka Pszczoła
            zapewne ustąpi, skoro toleruje Twój styl...
            • krzysiom1 Re: wesołe 15.10.06, 20:25
              Frags. Zejdź z Papiego pls!
              O procesach za wpisy na forum zaczął v-ce Grądzki, stąd ta reakcja papiego.
              Tylko że Grądzkiemu pomylił się chyba real z forum.
              Poinformował w zeszłym tygodniu radnych o złożeniu do prokuratury doniesienia
              na papiego.
              Kolejnym ma być nijaki krzysiom.
              • frags Re: wesołe 15.10.06, 20:43
                Nic o tym nie wiedziałem. Przykro mi, ale pocieszam Cię, że za wpisy na forum
                raczej Ci nic nie grozi, nie przypominam sobie, abyś go obrzucał epitetami. Co
                innego Papirus, który może mieć problemy choćby za "bandę Sokoła" itp. Jeśli
                mają jego wpisy i udowodnią Mu, że to On ich dokonał, no to byłby precedensowy
                proces. W czasie kampanii wyborczej zapewne z szybkim orzeczeniem.

Mało prawdopodobna wizja, ale wiesz krzysiom, że się nie dziwię. Co innego kiedy
                się wzajemnie obrzucamy tym, co nie zawsze o sobie myślimy, a co innego, jak
                okłada papirus epitetami osoby publiczne i na dodatek robi to jako osoba
                kandydująca przeciwko nim w wyborach. Gdyby jego wystąpienia miały miejsce na
                "realnych" wiecach wyborczych, musiałby szybko i głęboko sięgnąć do kieszeni.

Wolność forum nie polega na obrzucaniu wyzwiskami osób publicznych i papirus22
                miał wiele możliwości, aby to zrozumieć. Ciekaw jestem czy p. Grądzki
                rzeczywiście był w prokuraturze i jak się ta sprawa rozwinie. Materiał dowodowy
                jest tu łatwy do zdobycia, nie potrzeba nawet świadków.
                • krzysiom1 Re: wesołe 15.10.06, 20:57
                  Jednak według wszelkich znanych mi orzeczeń i interpretacji przepisów, krytyka
                  osób publicznych takich jak v-ce burmistrz Grądzki może być duzo dalej
                  posunięta niż krytyka działań osoby "niepublicznej".
                  Nie przypominam sobie jakichkolwiek wypowiedzi na tym forum zawierających
                  zarzuty wobec Pana Grądzkiego nie popartych faktami
                  Nasz v-ce chyba bardzo przesadził.
                  Może być całkiem śmiesznie...
                  • frags Re: wesołe 15.10.06, 21:09
                    Zarzuty zarzutami, myślę, że nie o nie chodzi. To, że papirus22 formułuje
                    zarzuty poparte dokumentami to normalna działalność w kampanii wyborczej. Ja
                    pisałem o epitetach, których nie szczędził i za nie może odpowiedzieć. Mam
                    nadzieję.
              • esscort Re: wesołe 15.10.06, 20:55
                No to się wiceburmistrzunio naprężył i z nerwów straszy. Moim zdaniem nie
                trzeba się bać. Nie wierzę w to straszenie Grądzkiego, bo po pierwsze wątpię,
                czy ma pod ręką kogoś, kto umie napisać pozew, a po drugie sąd to taka
                instytucja, w której trzeba przedstawiać dowody. A proces dowodowy byłby dla
                grądzkiego i jego pryncypala bardzo nieprzyjemny. No i trzeba by bylo ujawnić
                chowane pod suknem dokumenty.
                • frags Re: wesołe 15.10.06, 21:12
                  Nie, essc. Dowody są tutaj, w archiwum. Mam na myśli epitety, których używał
                  wobec, cytuję "bandy Sokoła", papirus22. O to można mu rzeczywiście wytoczyć
                  proces i zapewne szybko go wygrać, jeśli udowodni się, że owe epitety padały w
                  czasie i na potrzeby kampanii wyborczej. Ale - papirus jako kierownik marketingu
                  hurtowni - Tej, której Nazwy Wymawiać Nie Wolno z pewnością jest człowiekiem
                  zamożnym i liczy się z możliwością sięgnięcia do sakiewki.
                  • frags Re: wesołe 15.10.06, 21:14
                    Najdziwniejsze, że o tej w sumie smutnej sprawie piszemy pod tytułem "wesołe".
                    Ciekawe, czy papirusowi jest też tak wesoło, jak nam. Papirusie, mam nadzieję,
                    że dobry humor Cię nie opuścił?
                    • papirus22 Re: wesołe 16.10.06, 08:39

• papirus22 Re: wesołe 16.10.06, 08:40
                      nie martw się o mnie nie opuścił:)
                      zacznij szukać dowodów ma mój handel ziemią:)))
                • robert_58 Re: wesołe 15.10.06, 21:47
                  esscort napisał:

> No to się wiceburmistrzunio naprężył i z nerwów straszy. Moim zdaniem nie
                  > trzeba się bać. Nie wierzę w to straszenie Grądzkiego, bo po pierwsze wątpię,
                  > czy ma pod ręką kogoś, kto umie napisać pozew, a po drugie sąd to taka
                  > instytucja, w której trzeba przedstawiać dowody. A proces dowodowy byłby dla
                  > grądzkiego i jego pryncypala bardzo nieprzyjemny. No i trzeba by bylo ujawnić
                  > chowane pod suknem dokumenty.

pozwolisz Ess, że skorzystam z Twojej wypowiedzi (zwięzłej i przejrzystej):

> No to się Kandydatunio naprężył i z nerwów straszy. Moim zdaniem nie
                  > trzeba się bać. Nie wierzę w to straszenie Papirusa22, bo po pierwsze wątpię,
                  > czy ma pod ręką kogoś, kto umie napisać pozew, a po drugie sąd to taka
                  > instytucja, w której trzeba przedstawiać dowody. A proces dowodowy byłby dla
                  > Papirusa22 i jego pryncypala bardzo nieprzyjemny. No i trzeba by bylo ujawnić
                  > chowane pod suknem dokumenty.

Pozdrawiam
                  • esscort Re: wesołe 15.10.06, 21:50
                    robert_58 napisał: pozwolisz Ess, że skorzystam z Twojej wypowiedzi (zwięzłej i
                    przejrzystej):

Nie ma sprawy. Gdybyś jednak chciał ją przerobic np. na piosenkę i śpiewać
                    komercyjnie, to zastrzegam sobie prawo do tantiem. Natomiast do użytku
                    osobistego korzystaj do woli.
                    • robert_58 Re: wesołe 15.10.06, 21:56
                      Ess, nie śmiałbym!
                      Dzięki :)
          • observator2006 Re: wesołe 15.10.06, 21:05
            papirus22 napisał:

> ah no i chciałbym zobaczyć tą decyzję w spraiwe budowy trasy Legionowskiej,
            bo ja takiej nie znam,

Skoro nie wiesz nic na temat projektowanej Trasy Legionowskiej - to znaczy, że
            redakcja Naszych Łomianek, ukrywa ten fakt nawet przed swoim komitetem
            wyborczym!
            Na spotkaniu w GDDKiA dyr.Dąbrowski przyznał, że jest przewidywana w
            najbliższej przyszłości budowa mostu Legionowskiego oraz połączenia jej z
            węzłem Kiełpin.
            Na spotkaniu był obecny redaktor "naszej niezależnej" Jerzy Kostowski i chyba
            pan Marian Perlik.
            Projektowana trasa ma być TRASĄ GŁÓWNĄ RUCHU PRZYŚPIESZONEGO - tak więc
            namiastka Węzła Kiełpin, pokazana przez firmę DHV (patrz nr 20 Gazety
            Łomiankowskiej)- jest właśnie manipulacją!
            Pozdrawiam Observator
            • krzysiom1 Re: wesołe 15.10.06, 21:08
              Observator z nas chyba kpi?
              Popatrz co się dzieje z budową Mostu Pólnocnego. Nic!
              Trasa legionowska w "najbliższym czasie"?
              Obśmiałem się do łez!
              Jaja jak berety!
              • dluga120 Re: wesołe 15.10.06, 21:16
                krzysiom1 napisał:
                Jaja jak berety!
                Ty się wczytaj dokładnie w tekst observatora - a później krzycz jakiesz to masz
                jaja!
                Panie radny pamiętaj, że są na tym forum również kobiety!
                Pozdrawiam Długa
                • krzysiom1 Re: wesołe 15.10.06, 21:20
                  Wczytałem się i powtórzę:
                  Gołosłowne twierdzenia Obserwatotra uważam za smieszne!
                  "Jaja jak berety" jest popularnym, używanym powszechnie do wielu lat
                  powiedzeniem.
                  Nie spotkałem nikogo kto by czuł się dotknięty tym powiedzonkiem.
                  • zenia13 Re: wesołe 15.10.06, 21:31
                    Tyle tu dzisiaj napisaliście że nie mogę nadążyć z czytaniem, ale może najpierw
                    odniosę się do tego co napisał P. frags gdyby za to co się napisze były wnoszone
                    pozwy do sądu to co powiedzieć o tym co się dzieje w realu jak się słucha tego
                    co wygaduje PiS na konkurencję więc niech P.frags nas nie rozśmiesza że P. w-ce
                    Burmistrz Gądzki poda papirusa do sądu, byłby jak mniemam ciekawy proces,ze
                    świadkiem koronnym fragsem w roli głównej:)
                    Jutro muszę się dowiedzieć czy P. krzysiom jest radnym bo tak tu wcześniej
                    napisano, coś się Wam Panowie porobiło z głową:)
                    • frags Re: wesołe 15.10.06, 21:35
                      Jak miło zeniu napisałaś. Aż się boję Ci odpisywać, żeby nie narazić się na
                      jakieś epitety. Prawo jest prawem - jeśli p. Grądzki udowodni, że został
                      znieważony i poniżony, papirus22 będzie miał kłopoty. Jeśli nie - nie będzie
                      miał. trzeciej opcji nie ma. Pozdrawiam Cię niezwykle grzecznie.

P.S. Świadek koronny Zeniu to zupełnie inna sprawa i inne procesy. Tu świadków
                      nie będzie trzeba powoływać w nadmiarze, bo wystarczą zarchiwizowane wpisy
                      papirusa22.
                      • ptasznik11 Re: wesołe 15.10.06, 22:18
                        Przysłowie mówi: Kto mieczem wojuje, od miecza ginie.
            • siskom_tak Trasa Legionowska 15.10.06, 23:03
              Kilka sprostowań.

Trasa Legionowska to część małej obwodnicy Warszawy i składać sie ma z dróg klasy wojewódzkiej. GDDKiA nijak nie będzie partycypowac w budowie tej trasy.

Mała Obwodnica Warszawy jest w planach jako trasa dla ruchu lokalnego

Polecamy:
              siskom.waw.pl/obwodnica-mala.htm
              "Termin pełnej modernizacji i budowy tras składających sie na Małą Obwodnicę Warszawy można okreslić jako perspektywa najbliższych 20-30 lat. Pewne odcinki obwodnicy powinny jednak zostać zmodernizowane w przeciagu najblizszych 5 lat, zwłaszcza bardzo obciążona ruchowo droga nr 721 pomiędzy Magdalenką, a Konstancinem. Mówi się też o pilnej potrzebie szybkiej budowy obwodnicy Brwinowa tzw. Paszkowianki i połączeniu jej z autostradą A2 nieplanowanym dotychczas węzłem."
              • robert_58 Re: Trasa Legionowska 15.10.06, 23:36
                ja to bym proponował podejść z większym dystansem do terminów realizacji.

Polska ma szansę zostać przez parę, kilka lat jednym z "głównych odbiorców"
                środków unijnych (bo biednie nasz kraj się prezentuje). O ile oczywiście będzie
                Polska umiała wykorzystać szansę na pozyskanie dużych środków.

Dlatego perspektywa 20-30 lat może być bardzo myląca. Trasa może powstać o wiele
                wiele wcześniej.
              • observator2006 Re: Trasa Legionowska 15.10.06, 23:40
                siskom_tak napisał:

> Kilka sprostowań.

Prostuj to swojego chlebodawcę! Informację o planach budowy trasy Legionowskiej
                usłyszeliśmy w biurze waszego dyrektora! Łomiankom wystarczy już waszego
                motania przy planach Węzła Brukowa!
                • robert_c Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 00:20
                  Dla przypomnienia.
                  Trasa Legionowska ma połączyć Łomianki z Legionowem i ma słuzyc ruchowi lokalnemu pomiedzy tymi miejscowościami.

Bardzo prosze, by Pan Observator2006 napisał teraz jak wg jego wizji mieszkaniec Łomianek miałby wjechac ta nowy most pomiędzy Łomiankami, a Legionowem, jak mialby wjechac na trasę S7 w wariancie V i jak mieszkaniec Łomianek jechałby do Legionowa?

Czekam z niecierpliwościa na odpowiedź.
                  • observator2006 Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 00:41
                    robert_c napisał
                    Czekam z niecierpliwościa na odpowiedź.
                    Zgodnie z życzeniem - natychmiast!
                    ULICA !!!!!!! Legionowska w Łomiankach ma połączyć Łomianki z Legionowem i ma
                    słuzyc jedynie ruchowi lokalnemu !!! Ma być jednym z dwóch lub trzech wjazdów
                    na Nadwiślańską Obwodnicę Łomianek.
                    Ma Nie dochodzić bezpośrednio do ul. Kolejowej, aby nie stała się na odcinku
                    Łomianek, częścią tak promowanej przez wasze stowarzyszenie następnej obwodnicy
                    Warszawy.

• randolff Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 01:00
                      "Ma Nie dochodzić bezpośrednio do ul. Kolejowej, aby nie stała się na odcinku
                      Łomianek, częścią tak promowanej przez wasze stowarzyszenie następnej obwodnicy"
                      A co to za dziwo?? To tak na złość komu ma być zrobione?? To może lepiej jakby
                      tej ulicy wcale nie było?
                    • robert_c Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 01:13
                      observator2006 napisał:

> ULICA !!!!!!! Legionowska w Łomiankach ma połączyć Łomianki z Legionowem i ma
                      > słuzyc jedynie ruchowi lokalnemu !!!

Czyli Trasa Legionowska jednak nie skończy sie na Trasie S7 w wariancie V, jak staracie się wmówić ludziom!!!

BTW. Trasa Legionowska od zawsze planowana była klasy G, a więc jako zwykła ulica.

> Ma być jednym z dwóch lub trzech wjazdów
                      > na Nadwiślańską Obwodnicę Łomianek.

Poproszę o podanie kolejnych wjazdów.

> Ma Nie dochodzić bezpośrednio do ul. Kolejowej,

A jak ma dochodzić? - Pośrednio?
                      Twierdzisz, że Trasa Legionowska w waszej wizji ma urwać się w Polu?
                      A może dojść tylko do Warszawskiej? Wiesz co by to oznaczało? - wzmożony ruch na Warszawskiej. Fajna wizja.

>aby nie stała się na odcinku
                      > Łomianek, częścią tak promowanej przez wasze stowarzyszenie następnej obwodnicy
                      >
                      > Warszawy.

Ta obwodnica nie jest przez SISKOM promowana.
                      Prosze trzymać się faktów. Jednym z celów działania SISKOM jest informowanie ludzi o planowanych inwestycjach, nawet jeśli ich plany sięgaja 20-30 lat naprzód. A na naszej stronie piszemy wyraźnie, że ta inwestycja to bliżej nie określona przyszłosc.

Natomiast ta obwodnica promowana jest przez władze Mazowsza.
                      Radzę zapoznać się ze Strategią Rozwoju Województwa Mazowieckiego oraz z Planami Zagospodarowania Przestrzennego Województwa Mazowieckiego.

Przy czym zapewne samo słowo "obwodnica" w wielu wywoła juz lęk przerażenia.
                      Otóż nie - co prawda trasa okrąży Warszawę, jednak ktoś, kto ma choć odrobinę wiedzy z dziedziny transportu, czy drogownctwa wie, że będzie to droga dla ruchu lokalnego służąca ruchowi pomiędzy kilku sąsiednimi miastami. Nikt z Otwocka do Legionowa nie będzie jechał przez Łomianki i Trasę Legionowską.
                      • observator2006 Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 01:47
                        robert_c napisał:

Trasa Legionowska od zawsze planowana była klasy G, a więc jako zwykła ulica.

Żeby było śmieszniej jego współtowarzysz - trzy posty wcześniej napisał:
                        Trasa Legionowska to część małej obwodnicy Warszawy i składać sie ma z dróg
                        klasy wojewódzkiej.
                        Panowie z Siskomu, wystarczająco dużo napsuliście w Łomiankach. Wystarczy !
                        Nie chcemy waszych "fachowych rad"
                        • robert_c Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 10:51
                          observator2006 napisał:

> Żeby było śmieszniej jego współtowarzysz - trzy posty wcześniej napisał:
                          > Trasa Legionowska to część małej obwodnicy Warszawy i składać sie ma z dróg
                          > klasy wojewódzkiej.
                          > Panowie z Siskomu, wystarczająco dużo napsuliście w Łomiankach. Wystarczy !
                          > Nie chcemy waszych "fachowych rad"

Człowieku. Czy ty rozumiesz podstawowe pojęcia drogowe?
                          Drogi wojewódzkie to drogi/ulice główne.

Użycie skrótu myslowego "klasa wojewódzka" oznacza, że droga jest klasy głównej.
                          Pisząc na forum zawsze liczę na inteligencję i wiedze współdyskutanta,
                          zwłaszcza takiego, który rzuca jakimis propozycjami umiejscowienia tras
                          komunikacyjnych.

Reasumując - też chcecie budowac Trasę Legionowską, takiej samej klasy (G), co
                          jest w planach województwa. A powszechnie staracie się wmówić ludziom, ze Trasa
                          legionowska w waszej wizji skończy się na trasie S7 orzy Wiśle.
                    • robert_c Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 01:21
                      observator2006 napisał:

> ULICA !!!!!!! Legionowska w Łomiankach ma połączyć Łomianki z Legionowem i ma
                      > słuzyc jedynie ruchowi lokalnemu !!! Ma być jednym z dwóch lub trzech wjazdów
                      > na Nadwiślańską Obwodnicę Łomianek.
                      > Ma Nie dochodzić bezpośrednio do ul. Kolejowej, aby nie stała się na odcinku
                      > Łomianek, częścią tak promowanej przez wasze stowarzyszenie następnej obwodnicy
                      >
                      > Warszawy.

W innym miejscu:

zachodni007 napisał:

> STN to OBWODNICA Łomianek. Wyprowadza ruch tranzytowy nad Wisłę oraz zgodnie z
                      > ideą twórców powoduje zmniejszenie ruchu na Kolejowej i likwidację Trasy
                      > Legionowskiej na odcinku Kolejowa - STN.

Poproszę o wyjasnienie tych dwóch sprzecznych opinii.

Po pierwsze: Trasa Legionowska to wg planów własnie ulica klasy głównej.
                      Po drugie: Zachodni007 pisze o likwidacji tej ulicy na odcinku Kolejowa - STN (cokolwiek oznacza to STN).
                      Po trzecie: Observator2006 pisze jednak, że Trasa Legionowska będzie, ale nie bedzie dochodzić do Kolejowej.
                      Po czwarte: Który z panów nie pisze prawdy - Zachodni, czy Observator2006?
                      Po piąte: Mam wrazenie, że jest to jedna i ta sama osoba.

Pozdrawiam
                      • papirus22 Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 08:31
                        Robert_C
                        Za duzo zadajesz pytań:) jakoś trudno wyegzekwować odpowiedzi, natomiast
                        świetnie się czują w wyzywaniu:(
                        Patrząc na projektowany waraint V to zjazdu nawet nie ma przy planowanym moście
                        Legionowskim, no ale na życzenie zawsze można dorysować:)
                • krzysiom1 Re: Trasa Legionowska 16.10.06, 08:42
                  observator2006 napisał:

> Prostuj to swojego chlebodawcę! Informację o planach budowy trasy
                  Legionowskiej
                  >
                  > usłyszeliśmy w biurze waszego dyrektora! Łomiankom wystarczy już waszego
                  > motania przy planach Węzła Brukowa!

Chodzi Ci o Dyrektora Dąbrowskiego?
                  A co on ma do trasy Legionowskiej?
                  Przecież to nie jego kompetencje!
                  • observator2006 Re: Trasa Legionowska 17.10.06, 01:32
                    krzysiom1 napisał:

> Chodzi Ci o Dyrektora Dąbrowskiego?
                    > A co on ma do trasy Legionowskiej?
                    > Przecież to nie jego kompetencje!

Tak, informację o planowaniu budowy w najbliższym czasie Trasy Legionoskiej,
                    otrzymaliśmy od dyr. Wojciecha Dąbrowskiego.
                    Trasa ta ma łączyć sie w Wężle Kiełpin z Trasą Mszczonowską ( tą pod KPN )
                    i ma wspólnie tworzyć Małą Obwodnicę Warszawy - patrz: www.siskom.waw.pl
                    • krzysiom1 Re: Trasa Legionowska 17.10.06, 07:27
                      GDDKiA unika wypowiadania się w kwestiach które ich nie dotyczą.
                      Taką kwestią jest ewentualna budowa Trasy legionowskiej.
                      Po prostu nie oni ją będą budowali i nie oni decydują o przebigu tej trasy.
                      Słyszałem wypowiedzi pana Dąbrowskiego który wyrażnie mówił że NIE WIE co
                      będzie z trasą legionowską.
                      • robert_c Re: Trasa Legionowska 17.10.06, 10:30
                        krzysiom1 napisał:

> GDDKiA unika wypowiadania się w kwestiach które ich nie dotyczą.
                        > Taką kwestią jest ewentualna budowa Trasy legionowskiej.
                        > Po prostu nie oni ją będą budowali i nie oni decydują o przebigu tej trasy.
                        > Słyszałem wypowiedzi pana Dąbrowskiego który wyrażnie mówił że NIE WIE co
                        > będzie z trasą legionowską.
                        >

Nie dość , ze zrobili z trasy Legionowskiej (a wiec zwykłej ulicy) trase
                        ekspresową, to jeszcze twierdzą, że GDDKiA ma partycypować w budowie.

Jak pytamy się GDDKiA o Trasę Mostu Północnego, to odsyłają do ZDM lub władz
                        miasta. Pomimo, ze Trasa Mostu Północnego jest drogą krajową na pewnym odcinku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka