Dodaj do ulubionych

Netia w Łomiankach

28.05.08, 22:31
W netii powiedziano mi iż Łomianki obejmuje ich strefa i mogą mi postawić na
dachu antenę, dzięki której będę miał dostęp do internetu i linii
telefonicznej. Zapewniają, że wszystko będzie cudownie działać, ale ja
ostatnio jakoś jestem sceptyczny dopóki nie zobaczę :-)
Czy ktoś może z Szanownych bywalców forum ma jakieś doświadczenia z tego typu
rozwiązaniem?
Obserwuj wątek
    • lomek2 Re: Netia w Łomiankach 28.05.08, 22:55
      Dopóki sam sobie nie postawisz, nie dowiesz się. 2 domy dalej może być znakomity
      sygnał a u Ciebie kiszka.
      Zawsze można kazać sobie założyć a w razie niepowodzenia wycofać się z umowy z
      powodu niedopełnienia jej przez 2-gą stronę. Tylko trzeba uważać jak jest umowa
      napisana...
      • novy33 Re: Netia w Łomiankach 28.05.08, 23:15
        Usługi tego typu sprzedają przeważnie tzw. deweloperzy. Mają podpisaną umowę, w tym przypadku z Netią na sprzedaż tego typu usług, za co dostają kasę. Problem polega na tym, że jak dochodzi do instalacji np. radia okazuje się że " brak możliwości technicznych". Deweloper zabiera swoją kasę za podpisanie umowy ( od Netii) a klient jak usługi nie miał tak dalej nie ma. To samo występuję przy podłączaniu internetu poprzez linie TP S.A. Jest to tak zwane uwolnienie pętli abonenckiej dla innych operatorów.(BSA) Np. GTS, NOM i inii sprzedają usługę dostępu do internetu klientowi na linia TP S.A. a oni odpowiadają operatorowi że nie posiadają możliwości technicznych. Dokonanie pomiaru linii u klienta kosztuje około 150 zł. i operator rezygnuje z oferowania usługi, alllllleeeeeeeee gdy zamówicie neostradę w tpsie to nie ma sprawy, będzie działać.
        pozdrawiam,
        novy3
        P.S. Mam nadzieję że nie zamuliłem wątku.
        • korrode Re: Netia w Łomiankach 28.05.08, 23:39
          Mam internet w Netii na linii tepsy i wszystko ok
          • novy33 Re: Netia w Łomiankach 28.05.08, 23:45
            działania TP S.A. nie są regułą lecz częste.
            Pani Stryżyńska tylko czeka na masowe takie działania ze strony TP S.A. aby znów przyłożyć im karę.
    • kw40 Re: Netia w Łomiankach 30.05.08, 07:28
      Od roku dziala u mnie bez zarzutu. Jedynym chyba ograniczeniem moze byc obecnosc
      duzo wyzszego budynku lub drzewa na lini antena - nadajnik. Nadajnik znajduje
      sie w Okuninie (NDMaz). W koncu po licznych bojach o internet z TPSA mam spokoj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka