kmsanczia 13.08.09, 13:36 Wątek z archiwum. Ale ten czas leci... forum.gazeta.pl/forum/w,229,33441578,33444120,Re_UL_WARSZAWSKA.html?wv.x=2 :kwiat: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kowalik22 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 14:21 I sami starzy znajomi w tym wątku :) I wcale grzecznie wówczas jeszcze było. I Rob był, i Fragi... Ech, jak się wszystko pozmieniało. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 14:36 O tym to już nawet nie ma co mówić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
otas55 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:05 Tsza muwidź. Tera żondzi inne pokolenie i to tsza zrozumidź a nie płakać. Nowe nadejszło. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 14:48 Wracając na Warszawską, z pewnością trochę się jej stan i wygląd poprawił. Zniknęła większość irytujących słupków. Wyładniało otoczenie posterunku i urzędu. Ale nadal wiele brakuje, zwłaszcza na centralnym odcinku, gdzie wciąż mam wrażenie nieprzyjemnej, zagraconej ciasnoty. Denerwujące są słupy elektryczne tkwiące całym szpalerem pośrodku chodnika. Przy placyku przecudnej urody brakuje mi drzew, gdyby je tam posadzić (zwł. od ulicy)- stworzyłaby się jakaś całość z zazielenionym placem urzędu. Wciąż jest bardzo potrzebny - tak wyglądany w wątku cyt. przez KM - plan urbanistyczny dla tej ulicy. Mam nadzieję, że dzięki pieniądzom niedawno pozyskanym uda się coś sprawić w tym zakresie :) A przy okazji, zarówno w tamtym, jak i innych wątkach - przewija się bardzo wyraźnie chęć posiadania "ryneczku" jako wspólnego miejsca wraz z "ratuszem". Gdy zaś jakiś czas temu Urząd przedstawił pewną ich koncepcję - została ona całkowicie tu zjechana; nie dlatego, że znaleziono jej braki merytoryczne, niewystarczalność lub nieodpowiedniość - lecz przede wszystkim to, że w ogóle się pojawiła :( Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:00 Może koncepcja była nieco przesadzona po prostu. ;) I kilka punktów było nie do przyjęcia, np wyburzenie Marcpolu i przeniesienie bazaru na Kasztanową bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:08 Przeciez ten rynek własnie miał być na miejscu marcpolu i bazarku. Czyli albo należałoby go usytuować w innym miejscu, albo przenieść bazarek, albo przyjąc, że na środku rynku Łomianek jest bazar, ale ta ostatnia opcja nie wymagałaby żadnych prac, bo jest teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:18 Po 1 nie w miejscu Marcpolu, tylko boiska, bo sklep jest potrzebny w tym miejscu, a boisko wręcz przeciwnie. ;) Chyba że wszyscyy się przerzuca na Auchan. :> Po 2 czy bazarek z ŁADNYMI straganami nie mógłby być wkomponowany w rynek? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:29 OK, niech by sobie był. Jeśli dałobyby się wkomponować, to czemu nie, ale obawiam się, że bazarek przekształciłby się w jakiś sklep, bo przecież isytotą bazarku jest facet ze skrzynką pomidorów i babcia z wiankiem czosnku, którzy za żaden stragan nie będą płacić. No ale może dałoby się to zrobić. Nie upiefram się. Ale jesli można wkomponować coś tak trudnego jak bazarek, to dlaczego rozwalenie marcpola jest nie do przjecia? Marcpola nie można wkomponować? A może ta obskurna hala to jakiś zabytek? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:37 esscort napisał: Marcpola nie można wkomponować? A może > ta obskurna hala to jakiś zabytek? Nie, jeszcze mu za wcześnie na zabytkowość, jeśli dobrze pamiętam, powstał w dość późnych latach siedemdziesiątych. Był to przeszklony pawilon z rozmaitymi artykułami przemysłowymi. Marcpol nieco budowlę powiększył. Mnie by się wydawało, że może można by to przekształcić na otwartą kawiarnię (np.), a przy niej - inne punkty właściwe dla ryneczku, choćby sklep z ekologicznymi zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:39 Można, można. Myślałam, ze koncepcja zakłada wywalenie sklepu z tej lokalizacji, ale nie mam nic przeciwko żeby JAKIŚ markecik (niekoniecznie drogi marcpol czy badziewny globi-carrefour) w tej lokalizacji jednak pozostał. :) Może być nawet w nowo wybudowanym zabytkowym budynku. :> Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:19 jak dla mnie koncepcja zmian słuszna była. jednak na koncepcji sie tylko skonczyło :( dla przypomnienia: www.lomianki.info/document.php?did=1036 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:24 Jak pisze burmistrz Pszczółkowski: "Chcemy od roku 2008 etapami po 200-300 metrów, wykonać to z czego będziemy się wspólnie cieszyli". Mamy 2009. Czy jakiś etap już widać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:38 kmsanczia napisała: > Jak pisze burmistrz Pszczółkowski: "Chcemy od roku 2008 etapami po 200-300 > metrów, wykonać to z czego będziemy się wspólnie cieszyli". > > Mamy 2009. Czy jakiś etap już widać? ;) Km, a nie zauważyłaś remontu nawierzchni i nowych słupków przed płytą pamiątkowa ..tylko patrzec jak za Marcpol się wezmą .....tak metr po metrze i mamy ratusz.... za jakieś 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:44 kmsanczia napisała: > Mamy 2009. Czy jakiś etap już widać? ;) Nic nie widać, bo całą sprawę potraktowano "po Polsku" czyli akcyjnie. Odfajkowano zrobienie koncepcji i już. Chyba niepotrzebnie od razu taki rozmach wzięto. Może najpierw powinno się wypracować jakieś bardzo ogólne zalożenia (np. jaki ma mieć charakter warszawska, co sprawi, że centrum będzie spełniało funkcje centrum, sparwy dojazdu, sprawy mozliwości ewentualnych wyburzeń itp.).Mieć na uwadze realia. Potem wejść w szczegóły, zrobić jakiś konkurs, a następnie przełożyc to na plany zagospodarowania, wiedzieć, jaki ma być cel ostateczny, miec narzędzia, żeby do niego dążyć i w miarę możloiwości, nawet małymi krokami iść w tym kieunku. Co z tego, że jest projekt, skoro trochę oderwany od rzeczywistości i w dodatku nie przekłada się w żadnym stopniu na praktykę. Bez najmniejszych problemów można sobie postawić na Warszawskiej budynek, który nie będzie miał nic wspólnego z projektowanym wyglądem tej ulicy. Projekt stał się sztuką dla sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:48 Mądrze prawisz. Trzeba wybrać burmistrza, którego cioteczna siostra szwagra będzie architektem i dać ją na vice. :D Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 21:36 kmsanczia napisała: > Mądrze prawisz. Trzeba wybrać burmistrza, którego cioteczna siostra szwagra > będzie architektem i dać ją na vice. :D Może wystarczy wybór MĄDRYCH ludzi z odrobiną przyzwoitości? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 13:29 www.lomianki.pl/lomianki/kzl/koncepcja_zagospodarowania.html Na ostatnim rysunku dopatrzyłam się na rynku po lewej pomnika, ciekawe co by to miało być. :> Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 14:30 Ja proponuje, żeby ogłosić przetarg i żeby każdy mógł wystartować i sobie pomnik w Łomiankach kupić. Można jeszcze ze dwa pomniki na rynku dołożyć, żeby więcej kasy zebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 14:44 To może lepiej każdemu sponsorowi ozdobną płytkę chodnikową z odciskiem wybranego organu, jeszcze więcej się zmieści. :> Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 15:02 :D A nie boicie się, że rzecznik się na Was to wasze naśmiewanie rzuci? ;) :> Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 15:03 Umatku, to to miał być pomnik grzecznika? Nigdy bym się nie ośmieliła żartować z szacownej osoby. :> Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 17:01 kmsanczia napisała: >na ostatnim rysunku dopatrzyłam się na rynku po lewej pomnika, ciekawe co by to miało być. :> Jak to, przecież widać, że to łomiankowska Grupa Laookona, czyli Pomnik Zasłużonych Forumowiczów :) Granit strzegomski, brąz patynowany i pełna, solidna podmurówka. Pomysł z płytkami z odciskami też mi się bardzo podoba. Tylko wprzódy może Rada Miasta określiłaby, odciski których organów są właściwe i pożądane, a których mniej. Bo istotnie, czy to za każdym razem musi być łapa? Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Koncepcja zagospodarowania 20.08.09, 14:46 Pomniki to może nie, bo na cokole to powinien stać ktoś godny, ale tak np. płytę chodnikową na rynku można by było sobie wykupić. Na płycie np. mosiężna tablica z grawerką. Pamiątka na wieki... można potem prawnukom pokazywać, że dziadzia się dołożył do pięknych Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 21:33 kmsanczia napisała: > Jak pisze burmistrz Pszczółkowski: "Chcemy od roku 2008 etapami po 200-300 > metrów, wykonać to z czego będziemy się wspólnie cieszyli". > > Mamy 2009. Czy jakiś etap już widać? ;) Widać:) Przebudowano otoczednie pomnika ku czci gen. Bołtucia w sposób uniemożliwiający realizację "koncepcji".... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:27 Co by tam miało być w miejscu Marcpolu? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 13.08.09, 15:23 kmsanczia napisała: > I kilka punktów było nie do przyjęcia, np wyburzenie Marcpolu i przeniesienie bazaru na Kasztanową bodajże. Właśnie znalazłem, że od dawna mi się podobało przeniesienie bazaru na Kasztanową :) Jest tam zdecydowanie więcej miejsca, jak też wygodniejszy dojazd. I było chyba więcej zwolenników takiej właśnie lokalizacji. Ale nie chciałbym otwierać "wojny z kupcami modo Łomianki". Odpowiedz Link Zgłoś
morela666 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 10:39 A mnie nasuwa się jedno: bez względu na wady i zalety projktu nie powinien być torpedowany. Obecny stan rzeczy: Marcpol z za małym parkingiem wyjazdami na główne skrzyżowanie w Łomiankach z przedszkolem naprzeciwko. Bazarek z prowizorką parkingu gdzie jak trafi się parkujący z serii bezmyślnych to zmieści się może 8 aut. Miejsca parkingowe wzdłuż Wiślanej super, że ktoś je zrobił tylko szkoda, że zapomniał o tym, że z samochodu trzeba wysiąść i przejść. Spacer Wiślaną niezbyt bezpieczny a z dzieckiem wózkiem i torbami życzę powodzenia. Nie będę pisała o błocie itp., bo to wszyscy znają. Proponuję otworzyć sklep z kaloszami a nie z ekologicznymi zabawkami. Nie zapominajmy, że Marcpol to firma prywatna, i na pewno będą w stanie znaleźć sobie dogodną lokalizację, a że będą może musieli zakupić działkę i przygotować infrastrukturę to wyjdzie na dobre wszystkim. Z tego co się orientuję to są grunty gminne oddane w dzierżawę. Więc może nie warto tak uporczywie bronić tego co jest pomimo braków nowych projektów tylko poszukać kompromisu. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 10:45 Ale kto torpeduje? Przecież właśnie ubolewamy, że na projekcie się skończyło (jak zwykle). A co do reszty, to oczywiście masz rację, tyle że nie o dobro Marcpolu tu chodzi, tylko o to że większy sklep w centrum powinien być. Nie mam zamiaru miotać się od sklepiku do sklepiku i kupować w jednym śmietanę, w drugim mydło, a w trzecim powidło, wszędzie płacąc kartą (bo tak wolę) co nie wszędzie będzie możliwe. Poza tym kogo będzie stać na sklep w nowych budynkach przy ratuszu? Kolejne banki i sklepy z winem? Odpowiedz Link Zgłoś
morela666 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 11:03 Jestem jak najbardziej za dużym sklepem w centrum, tym bardziej, że naszym małym sklepikom dobrze zrobi konkurencja. Nie wiem czy ktoś kiedyś pokusił się o porównanie cen pomiędzy bazarkiem w Łomiankach a np. Wolumenie czy pod Halą Mirowską. Różnice są olbrzymie. Myślę tylko, że jak nie Marcpol to inna sieć znajdzie dogodne miejsce - rynek nie lubi próżni. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 12:51 i nie zapominajmy, że prędczej czy później (jednak raczej prędzej niż centrum łomianek) powstanie hipermarket przy brukowej, który siłą rzeczy zrobi pewną rewolucję w okolicznym handlu Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 12:54 i jeszcze a propos bazaru i hipermarketu gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33208,6927877,_Rz___Polacy_wola_bazary_od_supermarketow.html Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 13:13 Zamiłowanie do brudu, smrodu, błota oraz ryzykowania zdrowiem i życiem przez spożywanie produktów niewiadomego pochodzenia i składu stopniowo maleje, więc myślę że rola bazarków stopniowo będzie spadać, przynajmniej w Polsce A. Warzywa - rozumiem. Ale mięso, napoje, kosmetyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 13:15 Mięso w supermarkecie też niewiadomego pochodzenia. ;) Raczej chodzi o budki z mięsem prosto z masarni a nie kupowanie rąbanki 'z ręki'. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 13:33 Przede wszystkim przebadane i wyprodukowane pod nadzorem weterynaryjnym. Kupując mięso i wędliny niewiadomego pochodzenia można sobie zrobić bardzo poważne i nieuleczalne kuku, jak np włośnica. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 14.08.09, 14:43 Super- i hipermarkety to stosunkowo młody wynalazek, jeśli wziąć pod uwagę historię handlu. Gdy ich nie było, ludzie z powodzeniem handlowali, także mięsem. Chyba nie chodzi o to, jaki jest sklep, tylko jak do handlu podchodzi właściciel sklepu. Sa małe sklepy (także jeden na naszym bazarku), w którym nie obawiałbym się kupowac mieso. Natomiast hipermarkecie bym nie kupił. Nie wierzę w uczciwe podejscie wlaściciela. W sklepie typu marcpol - szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 08:51 Jak widać niestety nic się nie zmieniło ani na Warszawskiej, ani cywlizowaniu miasta czyli budowie wodociagów i kanalizacji. Zmienił się tylko budżet z 54 mln na 102 mln. Zmienili się także ludzie na stanowiskach z nieswoich na swoich (patrz spółki zależne od burmistrza). Nie bedzie żadnego ratusza, co najwyżej wybudują ronda Brukowa/Warszawska i kawałek Warszawskiej (pokazówka na wybory) ronda i kawałek warszawskiej będzie nosił imię świecącegowiesława:) Podpisuję się pod tym że należy wybrać więcej mądrych ludzi, radnych którzy myślą mają swoje zdanie sa bezpartyjni (nieuwikłani) i uczciwego burmistrza. Tylko czy taki się objawi?:) Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 09:17 O, Papi wrócił z wakacji ;) > Podpisuję się pod tym że należy wybrać więcej mądrych ludzi, radnych > którzy myślą mają swoje zdanie sa bezpartyjni (nieuwikłani) i > uczciwego burmistrza. Ojojoj, nieładnie. I głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 09:29 Nie zamulaj. Czy Ty nie potrafisz się powstrzymać przed skomentowaniem tego co napisałem? Widocznie nie potrafisz:( Napisałem wyraźnie! Rozumiem że ty wybierzesz inaczej czyli głupich, nie mających swojego zdania, partyjnych i nieuczciwych. Gratuluję odwagi Kow, naprawdę gratuluję, rozumiem że nasza lokalna przewodnia partia spełnia Twoje standardy;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 09:30 Achhh bym zapomniał nie zapomnij spuścić hartów ze smyczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytyw_1 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 09:49 Im mniej polityki w samorządzie na poziomie gminy i powiatu tym lepiej dla tych jednostek samorządowych i mieszkańców. Najlepiej ZERO polityki. Czasy jedynie słusznej linii partyjnej już były .... próby działania w oparciu o tamte "standardy" wcześniej czy później skończą się klapą. Jeśli papi o tym pisze a inni go obszczekują, to znaczy że chcą nadal łowić ryby w mętnej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
steff28 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 13:25 Radny papirus znowu wyciąga swoje nicki , czekamy na następne głosy poparcia. Dawno was nie było panie radny i zapomniałeś napisać że jeseś zasłużonym działaczem społecznym. I nie wyświechtuj słowa uczciwy bo nie masz o tym pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 09:43 > Rozumiem że ty wybierzesz inaczej czyli głupich, > nie mających swojego zdania, partyjnych i nieuczciwych. Guzik rozumiesz. Napisałeś o jedno słowo za dużo. To słowo to "uczciwego" (burmistrza). Rybki, rybki, rybeńki:> Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 13:13 > Rozumiem że ty wybierzesz inaczej czyli głupich, > > nie mających swojego zdania, partyjnych i nieuczciwych. Na marginesie. To przecież nie jest tak, że bezpartyjość ma stanowić jakąkolwiek gwarancję uczciwości, rzetelności i mądrości. W rzeczywistości bardzo często bywa odwrotnie, czego liczne znajdujemy przykłady. Będąc bezpartyjnym jeszcze łatwiej przychodzi niektórym chrzanić bzdury, opowiadać niestworzone rzeczy, publicznie podważać czyjeś dobre imię. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo889 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 13:35 drabbu napisał: "To przecież nie jest tak, że bezpartyjość ma stanowić jakąkolwiek gwarancję uczciwości, rzetelności i mądrości. W rzeczywistości bardzo często bywa odwrotnie, czego liczne znajdujemy przykłady." Drabbu o czym ty piszesz? Bronisz partyjności w polityce i to lokalnej. Naprawdę chyba to słońce ostro trawi szare komórki. Przykłady "partyjnej uczciwości" łatwo znaleźć w czasach rządów SLD ... Niestety obecnie jest podobnie "afera" Misiaka o której pisała prasa i wiele innych nadużyć nie pozostawiają wątpliwości. PIS skolei także dawał ostro w drugą stronę. Do samorzadu powinni trafiać prawdziwi społecznicy ludzie z pasją. Niestety często przez listy partyjne wchodzą ignorancji, lizusy i temu podobne przypadki. To odbija się na jakości rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
steff28 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 13:55 Facet, czy ty naprawde nie czujesz ze jesteś śmieszny z tymi swoimi nickami. Radnemu nie wypada, naprawde. Kompromitujesz siebie i ludzi którzy na ciebie głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 13:57 Polityka zasadza się właśnie na partyjności, dzięki niej istnieje i zachodzi. Partyjność i polityka są nieodłącznie ze sobą związane. Nie ma jednego bez drugiego. O polityce lokalnej nie napisałem ani słowa. Zdarza się, że i osoba bezpartyjna jest lizusem, miernotą oraz "tym podobnym przypadkiem". Samo przyjmowanie do samorządu "ludzi z pasją" też wcale a wcale nie daje gwarancji "jakości rządzenia" w wykonaniu takiej osoby. Ta jakość zależy od "kierunku" tej pasji i umiejętności jej wykorzystania. Znam przypadki wykorzystania bardzo nieumiejętnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusio Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 13:39 Miało być o Warszawskiej, a jak zwykle Papirus kończy na polityce. Gdzie on miał oczy gdy stawał ramię w ramie z obecna ekipą? A może mu nie dali upragnionego ważnego stołka bo nie miał kompetencji lub pominęli jego dworzan? Jak na razie jego wnioski są bezzasadne i nie wytrzymują krytyki, choć je stale powtarza z uporem maniaka lub polityka. Partyjny lepiej by nie potrafił! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 13:53 Prosiłem nie spuszczać hartów:) Harty się zbiegły i próbują podgryzać nogawkę a karawana jedzie sobie dalej i to bardzo spokojnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 14:03 A ja mam nieodparte wrażenie, że już dawno, dawno ugrzęzła całkiem w piachach i wybojach Al. Chopina i beznadziejnie buksuje w tym samym miejscu. P.S. "Hartów" pisze się przez "ch". Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 14:58 Tak drabbu masz rację charty (psy rasowe)pisze się ch. Nasze harty są przez samo h:) Napiszę jeszcze raz "...należy wybrać więcej mądrych ludzi, radnych którzy myślą mają swoje zdanie sa bezpartyjni (nieuwikłani) i uczciwego burmistrza. Tylko czy taki się objawi?:)" Strasznie się dziwię że tyle osób neguje sprawy oczywiste. Chyba każdemu zdrowo myślącemu zależy na wyborze ludzi madrych, niezależnie myślących, bezpartyjnych (nieuwikłanych) i chyba każdy zdrowo myślący chiałby mieć burmistrz uczciwego. Choć czytając to co piszecie mam wrażenie że chcecie inaczej? Może się mylę? Szczerze napiszę- nie wierzę że ktokolwiek chiałby wybrać człowieka nieuczciwego, zależnego i niemądrego a na dodatek jeszcze funkcjonariusza partyjnego. No chyba że u was są inne wschodnie standardy myślenia. Tak ogólnie nie rozumiem waszego zdenerwowania, przecież do wyborów jeszcze tyle czasu. Mam nadzieję że będzie duży także bezpartyjny wybór:) Chiałbym tylko aby dobrze się działo w naszym Łomiankowskim samorządzie i wcale mnie w nim być nie musi. Dobrze o tym wiecie towarzysze partyjni. Chodzi tylko i wyłacznie o dobro Łomianek o podniesienie standardów etycznych, lepszą jakość i przejrzystość. To dlatego pewnie będziemy w permanentnym konflikcie, ja przywykłem wy jeszcze nie, pewnie czas pokaże kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 15:12 papirus22 napisał: > Chiałbym tylko aby dobrze się działo w naszym Łomiankowskim samorządzie > Chodzi tylko o podniesienie standardów etycznych, lepszą jakość i przejrzystość. I tu jest właśnie pies pogrzebany, żeby nie walczyć Z (samorządem) tylko O (dobro Ł.). Wtedy standard się podniesie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
steff28 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 15:27 papirus22 napisał: > Strasznie się dziwię że tyle osób neguje sprawy oczywiste. Oczywistych spraw nikt nie neguje, ciebie tyle osób neguje. Udajesz ze tego nie widzisz czy naprawde? Nie chcemy radnego który tylko marzy żeby Łomianki zalała powódź albo inna zaraza. Wtedy byś triumfował co? Precz do Czosnowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 15:57 Nie jest prawdą to co piszesz, ukrywajac się za kolejnym nickiem. Podaj swoje dane wtedy udowodnię tobie że zwyczajnie kłamiesz. Rada Miejska przyjęła uchwałę dotyczącą modernizacji wałów za którą głowaliśmy-ZA. O innych zarazach nie słyszałem i nikomu nie życzę. Obecnie największą zarazą jest partyjność i wielonickowość na forum ludzi w ciemno popierajaych władze. Niestety tutaj niewiele zmieniło się od poprzedniej kadenji. Do Czosnowa piszesz? Jest jeden z radnych w naszej radzie co nawet tam mieszka(w gminie Czosnów), bardzo wazny radny i to też z PO. Musisz uważać co piszesz, ja tutaj mieszkam od wielu pokoleń i się nie zamierzam wyprowadzać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 16:09 Papirus napisał: > Do Czosnowa piszesz? Jest jeden z radnych w naszej radzie co nawet > tam mieszka(w gminie Czosnów), bardzo wazny radny i to też z PO. Papi, czy to znowu gołosłowna "rybka"? Co oznacza "mieszka"? Odpowiedz Link Zgłoś
wschodni007 Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 16:57 papirus22 napisał: > Do Czosnowa piszesz? Jest jeden z radnych w naszej radzie co nawet > tam mieszka(w gminie Czosnów), bardzo wazny radny i to też z PO. > Musisz uważać co piszesz, ja tutaj mieszkam od wielu pokoleń i się > nie zamierzam wyprowadzać:) DLACZEGO PAN NIE NAPISZE KTURY RADNY ? TO TAJEMNICA ? CZY SUGERUJE PAN ŻE NIE DZIAŁA W ZWIONZKU Z TYM W INTERESIE ŁOMIANEK? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Partyjność i bezpartyjność 21.08.09, 15:31 Charty zawsze są przez "ch", niezależnie od miejsca zamieszkania. Jeśli można wiedzieć: skoro piszesz, że "do wyborów jeszcze tyle czasu", czemu już teraz otwierasz kampanię? Uważaj, bo zabraknie Ci propagandy. Już teraz zadziwiająco wiele osób coś nie daje się nabierać. Tak, ja również liczę na zdecydowanie lepszy "bezpartyjny" wybór. To znaczy - taki, w którym będą kandydaci o zasadniczo większej chęci i woli współpracy, chęci i woli pewnego "konsensusu" i kompromisu, chęci i woli rzeczywistego i pozytywnego rozwiązywania problemów. Nie tak monotonnie krytykujący, nie ograniczający się ciągle i jedynie do tej samej "karawany". Przyznasz chyba sam, że nie wszyscy bezpartyjni z ostatnich wyborów te cechy mają. Niektórzy jakoś nie mają :) mam więc nadzieję, że zostaną wyeliminowani i liczyłbym na to bardzo. Wszak idzie właśnie o dobro Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 13:31 papirus22 napisał: Podpisuję się pod tym że należy wybrać więcej mądrych ludzi, radnych którzy myślą mają swoje zdanie sa bezpartyjni (nieuwikłani) i uczciwego burmistrza. Tylko czy taki się objawi?:) Zobaczymy. Trochę się zagalopowałeś, jak mam rozumieć bezpartyjni(nieuwikłani) i uczciwego burmistrza? Czyli sugerujesz że obecni radni są w coś uwikłani? A burmistrz jest nieuczciwy? Proszę o odpowiedż na jakiej podstawie tak sądzisz. Czekam na merytoryczne uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
steff28 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 13:57 neptun666 napisał: > Czyli sugerujesz że obecni radni są w coś uwikłani? > A burmistrz jest nieuczciwy? > Proszę o odpowiedż na jakiej podstawie tak sądzisz. > Czekam na merytoryczne uzasadnienie. Czekaj sobie naiwniaczku, radny papirus słynie z pustych oskarżeń, gołosłowności i plucia jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 14:10 steff28 napisał: > Czekaj sobie naiwniaczku, radny papirus słynie z pustych oskarżeń, > gołosłowności i plucia jadem. Naiwny napewno nie jestem, ja poczekam na wyjaśnienia papirusa jeśli nie uzyskam odpowiedzi wybiorę się na sesję i publicznie zapytam papirusa o jakich uwikłanych (i w co ) radnych mu chodziło i niech wyjaśni dlaczego twierdzi że burmistrz jest nieuczciwy.Jako wyborcy mamy prawo to wiedzieć jeśli radny jest w posiadaniu takiej wiedzy powinien ją przekazać odpowiednim organom w przeciwnym wypadku uznam że radny papirus jest niewiarygodny a tym samym nieuczciwy i nie zasługuje na to aby nas reprezentować w radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wschodni007 Re: Warszawska po prawie 4 latach-co się zmieniło 21.08.09, 14:33 neptun666 napisał: > steff28 napisał: > > > Czekaj sobie naiwniaczku, radny papirus słynie z pustych oskarżeń, > > gołosłowności i plucia jadem. > > Naiwny napewno nie jestem, ja poczekam na wyjaśnienia papirusa jeśli nie uzyska > m > odpowiedzi wybiorę się na sesję i publicznie zapytam papirusa o jakich > uwikłanych (i w co ) radnych mu chodziło i niech wyjaśni dlaczego twierdzi że > burmistrz jest nieuczciwy.Jako wyborcy mamy prawo to wiedzieć jeśli radny jest > w > posiadaniu takiej wiedzy powinien ją przekazać odpowiednim organom w przeciwnym > wypadku uznam że radny papirus jest niewiarygodny a tym samym nieuczciwy i nie > zasługuje na to aby nas reprezentować w radzie. RADNY R. NAPEWNO PODPUSCI SWOJEGO KOLEGE RADNEGO K. ABY TO TEN ODPOWIEDZIAL NA ZADANE PYTANIE . POSLUCHAJCIE SESJI JEST W INTERNECIE - NA KLONIE NAJLEPSZEGO PORTALU . www.lomianki.info/document.php?did=1555 Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Papirus22 czekam na odpowiedż 21.08.09, 22:56 papirus czekam na odpowiedż,o jakich uwikłanych radnych pisałeś i dlaczego piszesz że burmistrz jest nieuczciwy. Przypominam że tak łatwo nie odpuszczę,chyba że mi udowodnisz ze masz rację w przeciwnym wypadku wszystko publicznie odszczekasz i módl się żeby skończyło się tylko na przeprosinach. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort pojedynek? 21.08.09, 23:11 Czyżby sie na jakiś pojedynek zanosiło? Ciekawe, jaki rodzaj broni byłby w Łomiankach zastosowany. Może cos nietypowego, ale z lokalnym kolorytem? Np. wyścig ełką po warszawskiej (to znaczy wygrywa ten, kto zdoła bez awarii przejechac trasę) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: pojedynek? 22.08.09, 13:18 esscort napisał: > Czyżby sie na jakiś pojedynek zanosiło? Np. wyścig ełką Proponuję dwie ujadające karawany. :> Odpowiedz Link Zgłoś
darabu7 Re: Papirus22 czekam na odpowiedż 22.08.09, 16:42 Tego na "Forum" jeszcze nie było. Dyżurni forumowicze "grupy trzymającej władzę" chcą ukamionować Papirusa, że ośmielił się wypowiedzieć to co słychać coraz częściej w rozmowach mieszkańców o obecnym zarządzaniu Gminą. Ba, grożą mu nawet różnymi konsekwencjami ....... . Ale to już było - "kto nie z Mieciem tego zmieciem" Odpowiedz Link Zgłoś
desesfis Re: Papirus22 czekam na odpowiedż 22.08.09, 17:38 darabu7 napisał: > > , że ośmielił się wypowiedzieć to > Nie chodzi tu o "ośmielenie" się a o to, że radny Papirus jest osobą publiczną i powinien odpowiadać za swoje słowa a nie paplać co tylko mu ślina na język przyniesie prezentując jednocześnie wyjątkową odporność na wszystkie zarówno logiczne, racjonalne jak i etyczne argumenty. Jest to brudne i nieuczciwe. A z tobą darabu7 i twoimi wypowiedziami w ogóle się nie powinno dyskutować gdyż jesteś równie etyczny i zakłamany ukrywając się za kłamliwym klonem który wykorzystując czyjś znak firmowy liczy jak pospolity oszust na na jakieś nienależne mu "profity" Odpowiedz Link Zgłoś
steff28 Re: Papirus22 czekam na odpowiedż 22.08.09, 18:18 Papirus22 był nieobecny jakiś czas i był spokój na forum a nagle wkracza i wyciąga wszystkie swoje nicki, piesze to co zwykle i myśli że ludzie się nie zorientują buahahahaa. Pewnie teraz na swoim oficjalnym nie popisze bo neptun domaga się przyznania do fałszywych oskarżeń i trzeba przeczekać aż ludzie zapomną buahahaha. To o Mieciu niedawno pisałeś tylko że na swoim nicku, dowcip dwa razy powtarzany jest nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Papirus22 czekam na odpowiedż 22.08.09, 19:02 steff28 napisał: > To o Mieciu niedawno pisałeś To chyba było o Tadziu... :> Odpowiedz Link Zgłoś
ojciechrzestny Re: Papirus22 czekam na odpowiedż 23.08.09, 02:04 Ja też chętnie przeczytam odpowiedź na pytania neptun666!!! Papi, twoje insynuacje i brednie zaczynają sięgać zenitu!!! I albo masz na swe słowa dowody, albo rzeczywiście źle z Tobą chłopie!!! Odpowiedz Link Zgłoś