Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca dla chemika

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.09, 17:14
    Czy na Śląsku absolwent chemii z zerowym doświadczeniem ma szanse znaleźć pracą? Bo już szlag mnie trafia jak czytam ogłoszenia typu 5 lat dośiadczenia, biegły angielski,znajomość norm, obsługa AAS,ICP, HPLC,IR i Bóg wie co jeszcze! Na cholere męczyłam sie przez ostatnie 5 lat a teraz nie mam szans na prace w zawodzie...
    Obserwuj wątek
      • benjaminblimchen Re: Praca dla chemika 17.09.09, 22:03
        a zrobisz bombe albo amfe? jeśli odpowiedź na na któryś z członów
        powyższego pytania jest pozytywna, to możesz znaleźć pracę bez
        doświadczenia i bez stażów
      • Gość: Marta Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 00:01
        Ja mieszkam w Krakowie, skończyłam chemię i biologię. Doświadczenia nie mam więc i pracy też nie mogę znaleźć. Krew mnie już zalewa jak pomyślę o tych ogłoszeniach, 5 lat doświadczenia, a skąd człowiek ma tyle wziąć studiując przez ostatnie 5 lat w trybie dziennym, gdzie zajęcia od rana do nocy i wtedy czytam ogłoszenia: ''Oferta nie jest skierowana do studentów'',''Studenci wykluczeni''.
        Ach, co z tą Polską? I dziwić się, że młode pokolenie ucieka. Ja znam język angielki i niemiecki w stopniu komunikatywnym. Daje sobie czas do końca roku na znalezienie pracy, jak nie znajdę opuszczam ten kraj.
        • Gość: fff Re: Praca dla chemika IP: *.chello.pl 18.09.09, 00:06
          po tych kierunkach chętnie wezmą na przedstawicieli medycznych
          • Gość: mgr chemii Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 10:55
            Tak, tylko że przedstawiciel medyczny nie potrzebuje 5-letnich studiów, wystarczy średnie wykształcenie i już, a ja chce pracę w laboratorium, od początku o takiej marzyłam. Wiadomo, że bez doświadczenia nie oczekuje że mnie zaraz kierownikiem lab mianują, nie zależy mi też specjalnie na jakiś wielkich pieniądzach. Ja po prostu chce pracować w zawodzie za najniższą krajową żeby można było zawsze to sobie w CV wpisać i zawsze choć częściowo uniezależnić się od rodziców :(
      • Gość: starycynik Re: Praca dla chemika IP: *.dhcp.uno.edu 18.09.09, 16:33
        Zapytaj sie pani Minister, przeciez to kierunek zamawiany?
        Zamawiany - a po co?
      • Gość: Einstein Re: Praca dla chemika IP: *.energopomiar.com.pl 14.10.09, 14:22
        Chłopie daj se spokój, ja też bym Cię bez doświadczenia nie zatrudnił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka