Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Artha Inc Kirby Wrocław

IP: *.as.kn.pl 07.10.09, 21:55
    Dużo czytalem na forum o firmie kirby i muszę przyznać, że mimo wielu
    negatywnych ocen poszedłem na spotkanie (też zaprosili mnie już na drugi dzień
    po wysłaniu cv). To bylo w połowie czerwca. Rzeczywiście bylo dość dziwnie -
    obietnice wielkich pieniędzy, awansu i wszystko to, o czym bylo napisane na
    forum. "Sekciarsko" troche też, bo np. już na pierwszym szkoleniu śpiewali
    jakąś dziwną piosenke (miała motywować). Także bylo dość dziwnie, ale praca w
    handlu, nawet tym bezpośrednim, mnie nie przerażała, więc nie zrezygnowałem.
    Pracuje już w kirby 4 miesiące i dwie rzeczy moge stwierdzić: kasa jak dla
    mnie wysoka - we wrześniu zarobilem 4 tysiące. (pierwszy miesiąc był ciężki bo
    ledwo 1500, poza tym trzeba zacisnąć zęby i wdrożyć się w taki rodzaj pracy).
    Generalnie polecam bardzo.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Teddie Re: Artha Inc Kirby Wrocław IP: *.as.kn.pl 08.10.09, 10:31
        Te krytyczne wątki o Artha i Kirby są sprzed 2-3 lat. Może rzeczywiście coś źle
        tam wtedy funkcjonowało, ale ja mam inne wrażenia. Pracowałem w Kirby ponad 2
        lata i nie mogę powiedzieć złego słowa. Zarabiałem 4-5 tys miesięcznie,
        (oczywiście bywały gorsze i lepsze miesiące) i nawet po miesiącu czy dwóch
        polubiłem taką pracę. Trzeba tylko pokonać stereotyp myślenia, że sprzedawanie u
        ludzi w domach to coś gorszego. To praca jak przedstawiciel handlowy tylko
        umawiasz się na spotkania w domu a nie jakiejś firmie. Przestałem tam pracować
        bo przeprowadziłem się z rodziną na śląsk a tam nie ma Kirby. Ale żałuję bardzo.
        Acha, tego nie wiedziałem zaczynając pracę w Kirby a ważne - Jak popracujecie
        dla nich z rok lub dwa to potem każda firma szukająca przedstawicieli handlowych
        was zatrudni - jak ktoś nauczy się sprzedawać te maszyny, znaczy - umie
        sprzedawać. Bądźcie ostrożni w szukaniu pracy ale nie omijajcie firm które na
        starcie dają duże możliwości - czasem to ściema ale często można przeoczyć
        życiową szanse. Powodzenia cokolwiek wybierzecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka