sumilla 06.01.10, 20:39 czy kobieta przed czterdziestką bez doświadczenia zawodowego ma szanse na znalezienie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumilla Re: jakie szanse 09.01.10, 17:55 Skończone prawo ale nigdy nie pracowałam. Najpierw opieka nad chorym tatą, w międzyczasie dzieci, potem zachorowała mama. Teraz dzieci duże i mogłabym pójść do pracy. Tylko nie bardzo wiem, czy mam szanse. Od czego zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jakie szanse 09.01.10, 18:54 Ojej, w zawodzie to w zasadzie zero szans :(. Odpowiedz Link Zgłoś
sumilla Re: jakie szanse 09.01.10, 20:11 A szkoda. Myślałam o udzielaniu porad prawnych. Na początek na zlecenie. Z przepisami staram się byc na bieżąco (tak dla siebie) i dość często pomagałam znajomym w ''potyczkach'' z urzędami. Chciałam nawet zdawać na aplikację. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jakie szanse 09.01.10, 20:34 Zawsze mozesz sprobowac. Niestety masz okolo 15 lat dosw. zawodowego "w plecy". Niemniej powodzenia, w koncu wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: jakie szanse 09.01.10, 22:51 A nie myślałaś o własnej działalności gospodarczej? Mogłabyś liczyć na szkolenie i środki unijne na rozpoczęcie działalności, korzystałabyś także przez 24 miesiące z preferencyjnego ZUS-u a większość firm woli zapłacić za wystawioną przez firmę fakturę niż "bawić się" w umowy zlecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumilla Re: jakie szanse 10.01.10, 23:21 Myślałam o tym ale prawdę mówiąc trochę się boję czy sobie poradzę. Dlatego najpierw chciałabym spróbować czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
emilla18 Re: jakie szanse 11.01.10, 10:33 Obawiam się że jeśli dalej będziesz zwlekać i próbować "czegoś innego" to utkniesz w miejscu, czyli tu gdzie jesteś i nie wiadomo kiedy ruszysz z tego miejsca. Jest styczeń, początek roku, czas działać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja.gediga Re: jakie szanse 23.01.10, 14:16 witam, moim zdaniem zawsze należy spróbować - dopiero wtedy uzyska Pani odpowiedź na swoje pytanie. samo poszukiwanie pracy może być trudne i długotrwałe, ze względu na brak doświadczenia zawodowego. jeśli po ok. 3 miesiącach nie uda się Pani znaleźć żadnego pracodawcy, to proponuję otworzyć własną działalność. jeśli tylko ma Pani pomysł, na to co chce robić, wystarczy wziąć sprawy w swoje ręce. życzę cierpliwości i powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś