Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czas pracy

IP: *.elpos.net 15.01.10, 14:46

witam! Od stycznia jestem zatrudniona na umowę zlecenie w charakterze magistra
    fizjoterapii.do tego czasu pracowałam po 5 godzin dziennie.Obecnie Pan doktor
    oznajmil mi że bedę pracować po 7 i pol godziny.Czy ma takie prawo?Dodam że
    powolal sie na Narodowy Fundusz Zdrowia mówiąc że osoba na stanowisku magistra
    musi tyle pracowac.Prosze o odpowiedz.Dziekuję z góry!
    Obserwuj wątek
      • Gość: emilla111 Re: czas pracy IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 15.01.10, 15:09
        Umowa zlecenie właśnie ma to do siebie że dostajesz zlecenie i zleceniodawca
        określa rodzaj zadania i czas na nie przewidziany.
        Jeśli zapłaci dodatkowo za ten zwiększony wymiar godzin to nie powinnaś protestować.
        Jak się nie zgadzasz na proponowane warunki zlecenia, to go nie przyjmujesz. Tu
        jest inaczej niż z umową o pracę, nie dostajesz poleceń służbowych.
        Na przepisach NFZ nie znam się dokładnie, ale zawsze można zadzwonić do
        regionalnego oddziału i zapytać albo pogooglować trochę.
        • tosia-84 Re: czas pracy 15.01.10, 15:36
          Dokładnie, osoby zatrudnione na umowę zlecenie mogą pracować po 3h dziennie albo
          po 15h dziennie:(
      • Gość: abc Re: czas pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.10, 15:37
        > witam! Od stycznia jestem zatrudniona na umowę zlecenie w charakterze magistra
        > fizjoterapii.do tego czasu pracowałam po 5 godzin dziennie.Obecnie Pan doktor
        > oznajmil mi że bedę pracować po 7 i pol godziny.Czy ma takie prawo?Dodam że
        > powolal sie na Narodowy Fundusz Zdrowia mówiąc że osoba na stanowisku magistra
        > musi tyle pracowac.Prosze o odpowiedz.Dziekuję z góry!

Zapoznaj się z artykułami i oceń, na podstawie jakiej umowy pracujesz (moim zdaniem jest to umowa o pracę - nazwa nie ma znaczenia):

prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/umowa;zlecenia;a;umowa;o;prace,134,0,257158.html
        www.prawo-pracy.pl/stosunek_pracy_cechy_i_strony_stosunku_pracy-a-65.html
        praca.wieszjak.pl/umowa-o-prace/96054,Cechy-stosunku-pracy-a-nazwa-umowy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka