Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia służb...

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 07:53
    Czy moze mi ktos powiedziec jak wyglada "Szpecacy tatuaz" i czy rzeczywiscie
    taka "ozdoba" ciala odracza od wojska.
    Obserwuj wątek
      • Gość: IrA Jak zwykle wprowadzacie w błąd!!! IP: *.petrus.pl 14.06.04, 17:46
        "* Odroczenie przysługuje również ze względu na pobieranie nauki w szkole
        ponadgimnazjalnej, a do dnia 31 sierpnia 2008 r. także w szkole
        ponadpodstawowej, nie dłużej jednak niż do końca roku szkolnego w tym roku
        kalendarzowym, w którym poborowy kończy 23 rok życia."
        Jak możecie przeczytać w Dz. U. Nr 21, poz. 205 z późn. zm., z resztą cytowanym
        w Gazeta.pl, odroczenie takowe przysługuje poborowemu,...,w ktorym poborowy
        kończy 22 lata, a nie 23!!! Czytajcie, co piszecie, bo wprowadzacie w błąd, no
        chyba, żę Was śmieszy takie mylenie zainteresowanych!

• Gość: makar Re: Jak zwykle wprowadzacie w błąd!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.06.04, 09:44
          Od 1 lipca 2004 - 23 lata, poczytaj bardziej wnikliwie.
      • Gość: Pytanie Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 18:27
        A co jesli 27-latek, ktory nie skonczyl studiow, ma kredyt mieszkaniowy i
        nieuregulowany stosunke do sluzby wojskowej i ktorego WKU poszukuje?!
        Czy wojsko bedzie placilo za niego kredyt, czy ten zostanie zamrozony??
        • Gość: ? Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:12
          kto da kredyt facetowi, który nie ma uregulowanego stosunku do słuzby
          wojskowej? chyba jakiś idiota
          • Gość: roman Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.01.05, 16:16
            nie słyszałeś o kredytach studenckich
      • Gość: varter Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:22
        tatuaz nie odracza sluzby wojskowej !!! TYLKO zwalnia z niej ;) (dostajesz kat.
        D) tyle ze niewiem gdzie musi byc napewno jesli jest na twarzy szyji to na 100%
        dostajesz D ale wiecej nie wiem moze na rekach :/ trudno powiedziec ...
        • Gość: qwerty Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 23:58
          tatuaż może być na rękach, ale musi być w widocznym miejscu, żebyś dostał D. na
          dłoniach od zewnętrznej i wewnętrznej.kumpel miał na ramieniu i go wzięli, ale
          inny miał na dłoni i dostał D. powodzenia
          • Gość: poborowy kowalski Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.12.04, 12:50
            sprawa jest prosta - tatuaz musi byc w takich miejscach, zeby byl dobrze
            widoczny w momencie gdy mamy na sobie pelne umundurowanie. to zwalnia
            calkowicie z odbywania sluzby
      • Gość: mounty1 Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:33
        witam mam pytanko ,a jeżeli jestem już po komisji otrzymałem kat. A i po bilet
        mam sie wstawić w przeciągu dwóch tygodni to mogę jeszcze coś kombinować z
        komisją?? mam np problemy z kręgosłupem i alergię ,proszę o pomoc pozdrawiam
        • Gość: xyz Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:42
          Odwołanie do OWKL, a w tym czasie szukaj możliwości
      • Gość: kedzier21 Kiedy dostane wezwanie do wojska IP: *.eltronik.net.pl 21.01.05, 12:42
        Mam kategorie A. Odroczylem sie studiami na UWM jednak nie poszłomi.
        Zrezygnowalem niedługo sesja. Po jakim czasie dostane wezwanie do wojska.
        Zaczynam coś kombinować jezeli lekarz wystawi mi zaswiadczenie lekarskie to co
        musze zrobić? Wysłać je do WKU? Czy bedzie ponowna komisja lekarska? Czy jest
        to komisja powiatowa czy komisja siedziby WKU pod którą podlegam? Prosze o
        pomoc.
      • Gość: fifi Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: 213.238.101.* 14.02.05, 19:46
        mam pytanko co dzieje się jeżeli w czerwcu b.r. kończe szkołę w technikum i nie
        zamierzam dalej się uczyć. mieszkam z moją dziewczyną wraz z naszym 9-cio
        miesięcznym synem. po szkole planowałem podjąć jakąś prace.czy może być to
        podstawą do odroczenia służby
      • Gość: hex Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: 195.69.83.* 17.03.05, 13:20
        no ja tez mam pytanie. w tym roku na wiosne mam mature. czy jesli bym jej nie
        zdal ale chcialbym kontynuowac nauke (np. poprawic jakis przedmiot matutalny
        zima, czyli za pol roku) to co moge zrobic zeby mnie wojo nie chwycilo. jakies
        odwolanie czy cos... z gory dzienx za pomoc ;]]
      • Gość: manek Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:47
        Co mam zrobić?Dostałem wezwanie,że mam się zgłosić po bilet do wojska,dostałem
        A.Nieuczę się,ale mam dobrą robotę i zależy mi na niej,tylko w rodzinie ja
        pracuję czy to odracza?jak i gdzie mam się odroczyć,plis-pomóżcie.
        • Gość: arassos Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:53
          raczej tak, mozesz dostac odroczke na podstawie "trudnej sytuacji roidzinnej,
          jako utrzymanek domu" cos w tym stylu, moze na 6 miechow a moze na 12 ale lepiej
          walnac sobie dziare na szyji lub na dloni i bedziesz mial do konca zycia z bani
          :) albo powiedziec ze jestes gejem i przyjsc z kolega, albo isc do psychiatry, z
          tym ze te ostatnie opcje sa wpisane na stale w twoj zyciorys - tatuaz to chyba
          najbardziej optymalne rozwiazanie, i zawsze z czasem mozna go usunac - choc to
          nie wyglada nazbyt atrakcyjnie...
          • Gość: REZERWISTA Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.media4.pl 11.07.05, 11:43
            DZIS PRZESZEDŁEM DO REZERWY
            ZGODNIE Z USTAWA Z CZERCA TEGO ROKU
            JEDYNY ŻYWICIEL DOMU NIE MA OWOWIAZKU SŁUZBY W WOJSKU
            MUSISZ PRZEDSTAWIC DOKUMENTY AKT MAŁZENSTWA, AKT URODZIN DZIECKA,ZASWIADCZENIE
            ZE ZONA NIE PRACUJE LUB ZE JEJ DOCHODY NIE PRZEKRZACZAJA 800 ZŁ (BRUTTO)
            POZDRAWIAM
      • Gość: kontrabasista Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: 81.210.88.* 20.08.05, 01:58
        uczę się w szkole artystycznej jednak nie są to studia, a jestem już po
        maturze. czy szkoła muzyczna również zwalnia mnie ze służby wojskowej do 27
        roku życia?
        • kasia_bunia ważne 06.10.05, 23:25
          czy prowadzenie własnego sklepu, tzn. własniej działalności powoduje odroczenie
          od wojska?
      • Gość: dop Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.lisek.pl / 80.53.180.* 10.09.05, 19:10
        czy ktos mi morze powiedziec czy osoba co 3 lata siedziala w wiezieniu zostanie powolana do wojska @@@
        • Gość: kat Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.idea.pl 19.09.05, 08:23
          raczej nie , zalezy jeszcze za co siedziales, jak za dlugi to pujdziesz , ale
          jesli zlamales prawo karna np: pobicia ,dilerka itp. to Cie nie wezma
        • Gość: Sarno Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: 83.238.70.* 01.11.05, 10:44
          Nie zostanie powołana
        • Gość: jacbos Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.brda.net 13.12.05, 01:21
          Raczej nie. Kiepska sprawa. Po wiezieniu do wojska. No to ci sie warunki
          pogorsza. Przynajmniej jedzenie. Czasem dach przecieka, no a w zimie wiadomo
          zimno. Na poligonie bedzie dobrze, bo i tak wiekszosc sprzetu nie dziala, wiec 3
          strzelania dzienne, 3 nocne i do koszar. Acha, sluzba wartownicza jeszcze. Tym
          sie nie przejmuj, bo wojsko ma podobno wynajmowac teraz firmy ochroniarskie,
          ktore to za ciebie beda robic. Jesli kompania nie bedzie sie za duzo bila z
          innymi i nie bedzie kradla, sprowadzala kobiet itp., to nie zalapie sie na ZOMZ,
          wiec stalek nie cofna. Dasz rade.
      • Gość: mehowek Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:37
        Mieszkam z rodzicami. Jako jedyny pracuję i utrzymuję rodziców. Czy jest to
        powód przeniesienia do rezerwy czy tylo odroczenia.??
        • Gość: Jarek Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:01
          a co w przypadku prowadzenia dzialnosci gospodarczej i zatrudniania naprzyklad
          15 osob?

odroczenie na 3-12 miesiecy, wszystko pieknie, a pozniej kto ma utrzymac firme
          jesli wladciel pojdzie do wojska?
          • krol-bush Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu 26.11.05, 16:14
            Zapraszam na stronę sedan.antyarmy.za.pl
            • Gość: TJ21 Re: Odroczenie??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:52
              Mam takie pytani po liceum ogolnoksztalcacym odroczylem sie studium dwu letnim
              i teraz dostalem wezwanie do wku. mam takie pytanie czy moge sie zapisac do tej
              samej szkoły na drugi kierunke i odroczyc? gdybym sie zapisal to szkole skoncze
              przed 23 rokiem zycia bo jestem z czerwca. Pilnie prosze o odpowiedz.dziekuje z
              góry
              • Gość: TJ21 Re: Odroczenie??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 23:02
                I jeszcze jedno bo zapomnialemspytać czy po studium 2 letnim mając technika
                informatyka moge składać wniosek o przeniesienie do rezerwy?
      • Gość: alan dajcie odpowiedz. z gory wielkie dzieki IP: *.range86-142.btcentralplus.com 13.12.05, 21:29
        od dwoch lat mieszkam poza granicami kraju i raczej zostane tu na stale a
        sluzby jeszcze nie odbylem a jakies dwa miesiace temu byl dzielnicowy z
        pytaniem co sie dzieje z synem ze nic nie odbiera! jesli mozecie to pomozcie.
        dzieki
        • Gość: jacobs Re: dajcie odpowiedz. z gory wielkie dzieki IP: *.brda.net 13.12.05, 21:37
          Jesli niczego Twoi rodzice nie odbiora za pokwitowaniem, to sie zupelnie nie
          przejmuj. Jesli cos przez pomylke odbiora, to WKU moze teoretycznie stworzyc
          problem, ale skoro zostajesz gdzies poza Polska na stale i sasiedzi nie powiedza
          gdzie, to tez sie nie przejmuj. W Twoje miejsce WKU znajdzie innego poborowego.
          • Gość: alan dzieki jacobs IP: *.range86-142.btcentralplus.com 13.12.05, 22:00
            nie chodzi o to ze sie boje czy cos podobnego tylko czasami przyjezdzam na
            kilka dni do polski i nie chce aby byly jakies problemy! ale duzym problemem to
            raczej bylbym dlanich chyba ja bo tu sie rozliczam z podatkow place rachunki za
            tel, prad gaz auto, dom itd. a taki zolnierz bylby chyba za drogi w utrzymaniu.
            pozdro
      • Gość: arek22 Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:16
        CZY TO PRAWDA JAK MA SIE DZIECKO W DRODZE I JEST SIE JEDNYM CZLONKIEM RODZINY
        KTORY UTZRYMUJE RODZINE????
      • Gość: Grisza Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 15:31
        Czy można zrobić prawo jazdy w wojsku? Innteresuje mnie czy jest kategoria C.
      • Gość: Poborowy Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.06, 01:32
        Czy można odpracować służbę wojskową? Jeśli tak to gdzie można uzyskać
        informacje na ten temat? Proszę o informacje na e-mail: iam_whatiam@o2.pl Z
        góry serdecznie dziękuję!
        • tyki Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu 24.01.06, 17:10
          Witam.Chciałem się zapytać co mówi teraz ustawa,odnośnie studętów którzy
          ukończyli naukę i mają tytuł naukowy,a nie odbyli ZSW.A jezeli nikt nie wie to
          proszę o informacje na ten temat.
      • Gość: Miras25 Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:32
        Witam wszystkich doszły do mnie takie słuchy ze jeżeli poborowy ma w swoim
        miejscu pracy umowe stałą to gdy WKU powołuje go do odbycia słuzby wojskowej
        to ma obowiazek płacenia poborowemu 80% pensji + żołd czy wiecie cos na ten
        temat bo jak tak jest to raczej by im sie nie opłacal taki poborowy .Pozdrawiam
        • iroted Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu 09.04.06, 12:26
          Mam bardzo WAZNE pytanie, mam 21 mialem odroczenie dotyczace nauki w liceum dla
          doroslych jednak konczy sie ono w czerwcu tego roku... Tylko ze moja dziewczyna
          jest w ciazy...[ nie pracuje] czy jest to powod dla ktorego moglbym ubiegac sie
          o odroczenie wojska? BLAGAM ODPISZCIE TO BARDZO WAZNE!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Tomasz Re: Zwolnienia i odroczenia obowiązku odbycia słu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 10:25
        Dlam mnie to jest paranoja mam 24 lata kredyt do spłacenia i inne rzeczy a ja
        mam isc do wojska to jest chore i nienormalne z czego ja bym zpłacał ten kredyt
        z zołdu ktory ledwo wtstarcza na podroz na przepustke i to w jedna strone niech
        sie pukna w głowe i dalej pozostawiam bez kometarza
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka