Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KB Pretendent - Wrocław

23.03.10, 14:23
    witam! słyszał ktoś o firmie KB Pretendent z Wrocławia? może ktoś pracował? firma prowadzi badania opinii społecznej. po rozmowie telefonicznej z przedstawicielem firmy wszystko wygląda ładnie, ale budzi we mnie zastrzeżenia forma płatności, tzn. 5 zł za jedną przeprowadzoną ankietę, która ma trwać ok. 10 min. czy ciężko jest namówić kogoś do takiej rozmowy/wywiadu, dlatego tak dużo płacą za jedną ankietę? przygody na polskim rynku pracy nauczyły mnie, by do każdej oferty podchodzić nieufnie, więc proszę o jakieś info. z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • ond-ine Re: KB Pretendent - Wrocław 23.03.10, 16:17
        up
        • Gość: id Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.216.146.194.generacja.pl 24.03.10, 06:49
          w sumie za godzinę wychodzi 15-20 zł, z tego co wiem niektóre firmy płacą 10 zł
          za 1h:)
      • Gość: jamajka Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 19:48
        odświeżam temat

czy ktoś może coś jeszcze w tym temacie napisać ??
        naprawdę jest to tak nieodpowiedzialna firma czy po prostu poprzednie wypowiedzi
        to słowa osób którym po prostu nie szło albo przedstawicieli konkurencyjnych firm ?

bo naprawdę trudno mi uwierzyć, że m.in. Forum Odpowiedzialnego Biznesu
        nawiązało współpracę z firmą, która postępowała by w ten sposób
        • Gość: milka Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 14:24
          Tak naprawdę to w FOB wystarczy zapłacić lub zrobić za free jakąś robotę i już się członkiem tej "szacownej" organizacji. A KB Pretendent... Długo by opowiadać, takich firm jest pewnie wiele w Polsce, ale ta przez jej właściciela, prezesa i dyrektora zarządzającego w jednej osobie jest szczególna. Prawda, Dariuszku?
          • Gość: gość Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.11, 17:09
            potwierdzam... takie zaświadczenie to pic na wodę, zadzwońcie i zaproponujcie darmowe badania a sami zobaczycie
      • Gość: up Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 23:10
        up
      • Gość: R Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 23:17
        To chyba żart? Ty to nazywasz pracą?
      • Gość: Misiek [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 15:07
        Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: gość Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.11, 17:04
        Przestrzegam wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie. Każdy kto choć przekroczył jej próg sam wie że nie warto! Każda inna ale nie ta!
      • Gość: Były pracownik Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.159.17.19.static.crowley.pl 06.01.12, 18:16
        Powiem tak może coś o badaniach społecznych wiedzą, ale jeśli chodzi o badania marketingowe czy rynku to porażka - nieporozumienie. Zwolniłam się po 3 miesiącach. Po prostu nie mają wiedzy z tego zakresu
      • Gość: Mariusz Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.12, 14:21
        Szanowni Państwo,

Do sądu nadają się wypowiedzi tego typu a nie firma. Rozumiem, że anonimowość w internecie pozwala bujać w obłokach, natomiast nie widzę celu w niszczeniu marki na rynku. Proszę zapytać pracowników jak są traktowani (nalegam: Pracowników firmy) a nie anonimowych internautów, którzy firmy badawczej na oczy nie widzieli.

Mariusz
        • Gość: mall Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.centertel.pl 16.10.13, 11:41
          Szkoda tylko, że najczęściej jest tak, że siedzisz kilka godzin i nie masz żadnej ankiety ;p
        • Gość: w Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 18:39
          Firma, która nie płaci pracownikom za dobrze wykonaną pracę potwierdzoną przez pracowników tejże firmy. Chołost prezesina miga się od płacenia...nie polecam nikomu tej firmy.
      • Gość: Mariusz Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.12, 14:28
        Szanowni Państwo,

Zacznijmy od faktów :

- KB PRETENDENT oferuje do wyboru; umowa o konkurs albo o dzieło - zależnie od upodobania, zaznaczając iż umowa o konkurs jest zwolniona z podatku, tak więc więcej zarabiają pracownicy

- Termin płatności to zakończenie badania plus 21 dni (jak w większości firm zajmujących się badaniami rynku). Nie mamy na to wpływu, jeśli ankieterzy mają zarabiać za każda ankietę.

- Nie znam firmy, w której stawka wynosi 5 zł netto od ankiety (łatwo wyliczyć 15zł na godzinę netto- tyle ankiet każdy jest w stanie przeprowadzić) - proszę pokazać mi inną firmę, która tyle płaci.

Mariusz
        • Gość: h Re: KB Pretendent - Wrocław IP: 89.191.152.* 26.12.13, 11:14
          witam,
          badanie 60+ nie zostało rozliczone...jest ktoś jeszcze z takim efektem pracy...?
          • Gość: Krzysztof Re: KB Pretendent - Wrocław IP: 217.153.173.* 17.06.14, 23:27
            Badanie z ankietami przedsiębiorców robiłem w styczniu, do dziś brak wynagrodzenia i wszelkich informacji w tym temacie. Pani zlecająca badanie nic nie wie, zajmuje się tym dyrektor. Czas rozpocząć kroki prawne, i przestrzegam przed tą firmą. Zrobicie swoje, stracicie czas i pieniądze na dojazdy etc, a potem będziecie musieli walczyć o swoje. Najlepsze jest to, że firma de facto ma zlecenia z urzędów...
          • Gość: paula Re: KB Pretendent - Wrocław IP: *.free.aero2.net.pl 01.09.14, 14:24
            Ja również nie otrzymałam pieniędzy za to badanie. Firma początkowo twierdziła, że mam pisać po 15 a teraz to już nawet nie odpowiadają. Pierwszy raz się spotkałam z czymś takim. Co mam zrobić, żeby odzyskać pieniądze?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka