Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

opinia w poprzednej pracy...

13.05.10, 13:27
    Witam, odbylam 6 miesieczny staz z PUP w pewnym banku. Mimo tego ze staralam
    sie jak tylko moglam, moje wyniki byly czasem lepsze od zwyklych pracownikow
    to zawsze bylo zle. Nie bylo dnia zeby uslyszec mile slowo ze strony
    kierownictwa. Za to krytyka, ponizanie i ublizanie bylo na pozadku dziennym.
    Pani prezes po stazu zaproponowala mi prace, ja odmowilam. Ogolnie lubie prace
    w banku, pracownicy tez byli ok, ale z kierownictwem naprawde nie dalo sie
    wytrzymac dlatego zrezygnowalam. Drugim powodem byl dojazd, nie mam prawa
    jazdy- a autobus w te strony jechal 2 razy w ciagu dnia. W mojej opini
    przeczytalam, ze "stazystka poznala wystarczajaco zagadnienia dot. stanowiska
    depozytowo-kredytowego. Na propozycje pracy w ostatnim dniu odmowila
    podpisania umowy". Co moze sobie
    pomyslec osoba z innego banku czytajaca taka opinie? Chcialabym pracowac nadal
    w banku, ale w swojej miejscowosci. Wysylam CV i cisza. Podejrzewam, ze czesc
    osob z rekrutacji z innych bankow gdzie wyslalam CV moglo przedzwonic do banku
    gdzie odbywalam staz i spyatc o moje referencje jako stazystki, a pani prezes
    wiadomo, nie chcialam u niej pracowac mimo ze bylam bardzo dobra to teraz robi
    mi taka zla opinie ze nikt sie nie odzywa, mozna cos z tym zrobic? jest
    jeszcze 2 opcja, mianowicie jak wysylam cv to pisze tylko o tym ze pol roku
    odbylam staz np w banku PKO. I co teraz moze pomyslec osoba czytajaca moje cv?
    pewnie moze pomyslec ze bylam taka zla ze mi pracy nie zaproponowano, tym
    bardziej ze w pol roku sie nauczylam wszystkiego i pracy nie dostalam..a
    prawda jest zupelnia inna..ze propozycje dostalam tyle ze to ja zrezygnowalam.
    Prosze o jakies rady. Co mowic w takiej sytuacji na rozmowie kwalifikacyjnej o
    ile dojdzie to takowej...nie moge powiedziec ze w poprzednim banku byl okropny
    mobbing. Pozdrawiam i prosze o rade.
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: opinia w poprzednej pracy... 13.05.10, 14:16
        Prawde: zly dojazd i brak mozliwosci rozwoju. W opinii przeciez napisane, ze
        chcieli dac Ci umowe, a Ty zrezygnowalas.
        • baska18 Re: opinia w poprzednej pracy... 13.05.10, 17:47
          No tak, chcieli dac prace ale to ja odmowilam. Problem w tym ze wysylajac samo
          cv do banku nie podaje im tam mojej opinii z poprzendiego banku, wiec rekruter
          widzi tylko to ze odbylam staz w banku i ze pozniej nie zostalam przyjeta do
          pracy. Mysle ze na tym etapie zawsze moje cv moze byc odrzucone powniewaz ktos
          mogl unzac ze nie bylam wystarczajaco dobra i nie otrzymalam propozycji pracy.
          Przeszlam wszystkie banki w mojej miejscowosci i 0 odzewu, wiec nie wiem, moze
          akurat w zadnym banku nie potrzebuja ludzi do pracy...
          • annajustyna Re: opinia w poprzednej pracy... 13.05.10, 18:58
            Wiec zalaczaj opinie do podania. I sie tak bardzo nie przejmuj - to standard, ze
            po stazu nie dostaje sie etatu.
            • baska18 Re: opinia w poprzednej pracy... 13.05.10, 19:34
              Dziekuje za odpowiedz, mimo wszytsko bede dalej probowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka