Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w czasie studii...

IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 19:33
    Niedługo skończę szkołę średnią i chciałabym iść do szkoły policealnej w
    Warszawie. Wiąże się z tym to że potrzebowałabym pracy, chociaż można bardziej
    powiedizec że chciałabym gdzieś pracować. Nie chodiz mi tu o biurową pracę czy
    coś takiego, raczej chciałabym pracowac w barze, restauracji czy sklepie, coś
    takiego na mój wiek. Tylko teraz nie wiem czy tam może dostać taką pracę
    dziewczyna w moim wieku. I nie wiem jak pogodzić to z nauką. Wiem że nie będę
    miała zajęć codziennie, ale też nie wiem czy uda mi się znaleść taką pracę
    która będe mogła dopasować do mojego rozkładu zajęć. Szczerze mówiąc raczej
    bardziej zalezy mi na pracy niż na szkole. Jednak szkołe i tak musze wybrać.
    Zastanawiałam się cyz wziąść zajęcia dzienne czy wieczorowe. Nie wiem jak
    byłoby najlepiej.
    Z góry dziękuję za radę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ortograf Re: Praca w czasie studii... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.02.02, 22:58
        wez sie lepiej dziecko za nauke zamiast za prace bo moze sie okazac ze praca za
        barem bedzie dla ciebie najwyzszym osiagnieciem.... - studiow a nie studii
      • aneta.dowgiert Re: Praca w czasie studii... 11.04.02, 15:56
        Witam,

Przede wszystkim gorąco zachęcam do nauki. Radzę też dobrze przemyśleć wybór
        szkoły. Co do pracy, to uważam, że da się ją pogodzić z nauką. Myślę także, że
        warto w poszukiwaniach pracy brać pod uwagę stanowiska biurowe, dają ona
        większe możliwości na przyszłość. Trudno mi powiedzieć, w jaki sposób powinnaś
        szukać pracy, o której piszesz, ponieważ moja firma zajmuje się głównie
        rekrutacją osób właśnie na stanowiska – jak to określasz - „biurowe”.

Pozdrawiam,

Aneta Dowgiert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka