Gość: marek IP: *.chello.pl 12.10.10, 16:20 do kiedy zus powinien wypłacić zasiłek chorobowy? rozchorowałem się w dniu 31.08.2010 (ostatni dzień zatrudnienia) i choruję do tej pory... do kiedy zus ma termin na wypłatę zasiłku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: On to wie Re: zasiłek chorobowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 16:55 W praktyce to jak im sie zachce, ja pierwszą wypłatę dostałam po 1,5 miesiąca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: zasiłek chorobowy IP: *.chello.pl 12.10.10, 17:21 czyli jest szansa ze w tym tygodniu... w końcu 1,5 miesiąca mija u mnie już w najbliższy piątek...ech z tym zusem... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zasiłek chorobowy 12.10.10, 17:37 Gość portalu: marek napisał(a): > do kiedy zus powinien wypłacić zasiłek chorobowy? rozchorowałem się w dniu 31.0 > 8.2010 (ostatni dzień zatrudnienia) i choruję do tej pory... do kiedy zus ma te > rmin na wypłatę zasiłku? W ciągu 30 dni od złożenia przez Ciebie wszystkich dokumentów (zwolnienie, świadectwo pracy i co tam ZUS potrzebuje). Kiedy dokumenty złożyłeś do ZUS ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: zasiłek chorobowy IP: *.chello.pl 12.10.10, 18:07 pierwsze L4 tygodniowe złożyłem u pracodawcy, który wysłał je razem z drukiem (chyba z3) do zus-u. Każde kolejne zwolnienie było dwutygodniowe i wysyłałem je już bezpośrednio do swojego zus-u. w międzyczasie zus przysłał mi pismo do wypełnienia oraz prośbę o podanie nr konta i tyle... cisza... zasiłku jak narazie brak... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On to wie Re: zasiłek chorobowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:41 To fakt, ze mają burdel w tych zusach, ale zadzwoń tam lub podejdz i miła Pani powie Ci wszystko, tzn. od kiedy masz przyznane, czy mają juz wszystkie potrzebne dokumenty oraz ile i kiedy wysyłają kasę. Nie daj się - one to wiedzą, mają w systemie. Z ciekawostek - u mnie w mieście np. generują wyplaty tylko w czwartki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zasiłek chorobowy 14.10.10, 01:03 Gość portalu: marek napisał(a): > pierwsze L4 tygodniowe złożyłem u pracodawcy, który wysłał je razem z drukiem ( > chyba z3) do zus-u. Każde kolejne zwolnienie było dwutygodniowe i wysyłałem je > już bezpośrednio do swojego zus-u. w międzyczasie zus przysłał mi pismo do wype > łnienia oraz prośbę o podanie nr konta i tyle... cisza... zasiłku jak narazie b > rak... :( A kiedy to pismo po wypełnieniu i numer konta dałeś do ZUS ? Od tego momentu mają 30 dni na przesłanie zasiłku i zwykle się nie spieszą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: zasiłek chorobowy IP: *.chello.pl 14.10.10, 12:19 no jeśli tak to mają jeszcze czas- myślę, że jakieś 2 tyg temu wysłałem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zasiłek chorobowy 14.10.10, 12:29 Gość portalu: marek napisał(a): > no jeśli tak to mają jeszcze czas- myślę, że jakieś 2 tyg temu wysłałem Po 30 dniach płacą karne odsetki, choć rzadko aż tak przeciągają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmistrz ZUS zbankrutował dawno temu jedzie na dotacjach IP: *.chello.pl 13.10.10, 10:55 z podatków tyle w temacie ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ZUS zbankrutował dawno temu jedzie na dotacja IP: *.chello.pl 13.10.10, 16:58 poczekam do piątku... jak nie wpłynie to w poniedziałek się wybiorę- to są jaja Panie! Odpowiedz Link Zgłoś