Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

za tysiaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 22:51
    Wszystkim ,którzy potrafią pracowac za 1000 z groszami powiem jedno: sami sobie jesteście winni. Spełniacie wymagania pracodawców, nawet mając papiery i kursy godne pracy najmniej za 3 klocki. Za pewien czas pewno nawet pałkę będziecie robic za ochłapy. To jest smutne, nie chcę was obrażac, ale sami siebie nie szanujecie. Lepiej zgnic niż dac sie wykorzystac, a tak poza tym sami nakręcacie motorek,że płace są tak niskie. Wzywam wszystkich do buntu. Niechaj wszyscy co to czytają pokażą tym co rządzą kto jest władzą. No jeśli nie głosujesz to zamilcz, bo i tak nie chcesz rządzic Ty, ponieważ dajesz głos innym, tak jakby cię nie było(więc żyj sobie gdzies, tylko nie nażekaj). Polska i życie w Niej niech będzie godna, aby w niej mieszkac i życ tak, by się nie martwic co mamy zjesc tydzień po odebraniu wypłatki. Napiszcie co myślicie o polskich płacach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: soliter Re: za tysiaka IP: 194.117.241.* 01.12.10, 15:01
        Podpisuję się pod tym obiema rękami. Sam wyjechałem do pracy do NL bo nie mam zamiaru bogacić polskich kapitalistów i ich rodzin. Nie pracowałem i nie bedę pracował w Polsce za 250 EUR bo to głupota i brak szacunku do siebie i swoich umiejętności.
      • Gość: Piotrek Re: za tysiaka IP: 192.100.112.* 01.12.10, 16:17
        Bardziej poniza sie ten ktory przyszedl tutaj podburzac i siac ferment.
        • Gość: polskabeztuska Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 18:33
          pracujmy za 5 stów i nie siejmy fermentu. Miłej wegetacji. A za nie zapłacone rachunki na ławkę do parku lub do kicia siedziec
      • tibarngirl Re: za tysiaka 01.12.10, 18:47
        Jakbyś gadał gdybyś zalegał z czynszem i innymi opłatami, stojąc w obliczu przeprowadzki pod most? Dalej byś fochał, że za tysiaka nie robisz i czekał na te 3?
        Fakt, że ludzie rozpuszczają pracodawców, ale w sytuacji, kiedy już się nie ma za co żyć a nikt nie chce zatrudnić, to już się idzie na kazdą sumę :(
        • Gość: polskabeztuska Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 20:27
          Nie chodzi mi o pojedyńcze osoby. Ale teraz wiem, że te pierwsze osoby zawiniły, a póżniej poszło ich wiele. Teraz nawet po długich studiach dają tyle samo co po podstawówce, wiem bo rozmawiam z byłymi studentami. Horrorem jest to że dużo pracy jest po znajomości, na umowę zlecenie czy o dzieło. A jeśli mowa o rachunkach i rodzinie to podziękujcie sobie i poprzednikom. Jeśli słyszę, że ktoś poszedł do pracy za mniej niż na pół etatu po to aby tylko miec, to wiem że sam nie wierzy, że można lepiej. Jest jak niewolnik. Pozdrawiam wszystkich co dają się wykorzystywac, a tym samym pozwalają, aby wykorzystywali innych.
      • Gość: Ona 33 Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 21:05
        A ja robie w szkole za 1600 z groszami i co mam powiedziec??jaka to roznica 1100 na kasie po zawodowce a 500 zl wiecej-z groszami jako nauczyciel ??te roznice sa zenujace!
        pa!to fascynujace:)))))))))))))))
        • Gość: polskabeztuska Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 21:21
          Właśnie to jest żenujące. Szkoda że w Polsce jest tak mało ludzi, którzy głosują na odpowiednie osoby mające nami rządzic. Ten co na nikogo nie głosuje potrafi najwięcej narzekac. Po studiach tak marne pieniądze dają, a tak namawiają aby się kształcic. Dla mnie to jest wyniszczanie nNarodu.
          • Gość: Ona 33 Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 21:35
            po studiach jak po studiach- ja zaczynalam tez od 1100 zl,pozniej podniesli.ale sami powiedzcie czy to jest jakas kasa za ktora mozna"podskoczyc"?chodzi o to zeby byly jakies perspektywy,czlowiek chce sie jakos tam w koncu usamodzielnic, coś z czasem osiągnąć itd...wlasny kąt, moze nieduzy domek 120 m,jakis lepszy samochod-narazie nie posiadam,moze choc raz w roku wyjazd na wakacje-ostatni raz bylam gdzies 10 lat temu- w Polsce oczywiscie,nigdy nie bylam za granicą,
            wiec,ok zaczynasz od 1000 zl ale po jakims czasie podwyzka i to adekwatna.niech zarobi i pani na kasie zeby bylo ja stac na godne zycie a ja zeby sie ta wyplata roznila znacznie...wtedy rozumiem.a tak to barman w Warszawie ma wiecej niz ja- z calym szacunkiem bo kazdy ma prawo do zarobkow umozliwiajacych mu godny zywot.
            pa!
            • Gość: doktur Re: za tysiaka IP: 81.219.41.* 01.12.10, 21:51
              a tam pier..licie, bezrobocie jest 12% z czego 90% tych bezrobotnych pracuje na czarnucha, pod duzymi miastami gigantyczne osiedla wypasionych domow, na drogach 50% to 2-3 letnie auta czesto z gornej polki..powiedzcie gdzie ta bieda bo ja jej nie widze
              • Gość: Ona33 Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 22:07
                Ja na czarno w szkole niestety nie porobie.To ostatni bastion gdzie mozna wszytko skontrolowac oczywiscie naszymi rekami-ostatnio przez 2 semestry tworzylismy twz raport o systemie jakosci mierzenia pracy szkoly czyli pierdu pierdu dupereldu,ktory zostal pieknie i z wielka pompą omowiony na ostatniej konferencji przed koncem roku. A Jak kontrola wpadla do biblioteki to okazalo sie ze bibliotekarka" zdefraudowała" 10 zl!mowie wam dzieki nam nauczycielom,emerytom i rencistom z ktorych mozna zedzrec podatki do cna jeszcze sie to kula.
              • Gość: polskabeztuska Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 23:53
                Zacząłem temat, ale jak zawsze ludziska nie potrafią czytac, albo tego co czytają nie potrafią zrozumiec.. Bieda to osobny temat, a jeśli chcecie o tym pisac to nie tutaj. Próbuje poruszyc temat płac w Polsce a tu jak zawsze ktoś chce zmienic tor dyskusji. Czytac ze zrozumieniem.
                • Gość: Anatol Re: za tysiaka IP: 212.91.27.* 02.12.10, 10:10
                  A Ty ile płacisz?
                  Rozumiem, ze więcej niż tysiąc?
                  Dwa?
                  Trzy?
                  Pochwal się.
          • sundry Re: za tysiaka 02.12.10, 15:45
            Gość portalu: polskabeztuska napisał(a):

> Właśnie to jest żenujące. Szkoda że w Polsce jest tak mało ludzi, którzy głosuj
            > ą na odpowiednie osoby mające nami rządzic.

Napisz proszę, jak rządzący mają wpłynąć na wysokość naszych pensji, bardzo mnie to ciekawi.
      • hepini Re: za tysiaka 02.12.10, 10:40
        Ogólnie to powiem Ci - polskie płace - wielkie DNO!!!
        Czasami też się zastanawiam, jak można robić za 1000-1200 zł, al powiem z drugiej strony, jeśli nie ma innej propozycji i ma się nóż na karku, bo musisz dziecko nakarmić itd itp, to lepszy wróbel w garści..... Smutne to wszystko jest, to w jakim kraju żyjemy, że władza ma nas szarych Polaków głęboko gdzieś, ale co zrobić. Najlepiej by było się zrzeszyć i zbuntować przeciwko takiej Polsce. Ja też bym chciała zarabiać chociaż te 2 tysiaki, zależy jeszcze gdzie mieszkasz, w dużych miastach te perspektywy też są większe, ale jak mieszkasz w mieście bez pespektyw na przyszłosć, to jedynie modlitwa pozostaje, by wogóle jakoś przeżyć. Pozdrawiam
        • Gość: kraul Re: za tysiaka IP: *.home.aster.pl 02.12.10, 11:28
          Zgadzam się...ale tylko w 50%

Fakt, że płace to dziadostwo, część ludzi zaniża rynek.

Ale też rozumiem ludzi, którym rosną opłaty i mają dzieci. Biorą robotę za 1 200zł bo starczy na czynsz i chleb z masłem.

Dużo ludzi nie ma szczególnych kwalifikacji, przy takim bezrobociu...po prostu bieda im nie daje wyjścia!

Ktoś tu napisał, że nie widzi biedy, że wszędzie 2-3 letnie fury i domy. Powiem co tak...biedy generalnie nie widać, jest ona skrywana. Znam przypadek - małżeństwo żyją na krawędzi, kupują byle co do jedzenia, czasami nawet głodni chodzą, mają kredyty na plecach...ale mieszkają u rodziców, choć nie mają auta to jeżdzą starą furą ojca, starają się być zawsze czyści i nienagannie ubrani (nic, że chodzą w kurtkach co mają 5 lat). Gdybyś na niż spojrzał to być pomyślał, że jakoś sobię radzą a oni są już doszczętnie załamani. On stracił pracę, nie pracuję już 1,5 roku już zbiera złom w nocy. Gdyby miał ofertę pracy za 1 200 by poszedł

Ludzie ukrywają biedę...a bieda poniża i zmusza ludzi do rzeczy jakich by nie zrobili w normalnych warunkach. Także więcej pokory....Ktoś może wziąść robotę za 1 200 z desperacji, a nie z braku szacunku do siebie.
      • Gość: bezr Re: za tysiaka IP: 217.153.82.* 02.12.10, 14:51
        chętnie przyjmę pavulon bo mam dość "życia" w tym "landzie"
        • Gość: Ona 33 Re: za tysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 19:31
          Tu sami frustraci.Jak ktoś pieniadze robi to tu nie siedzi a Wy se mozecie pogdać...a raczej popisac.A i tak pracujemy za 1600 zl koniec koncow i jakos ciągniemy do przodu,bo żyć jakoś trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka