Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Krakow - MKM Consulting

IP: 192.250.56.* 03.12.10, 13:30
    Witam,
    Ostatnio w internecie mozna znalezc dwie oferty tej firmy, analityk rynkow finansowych i analityk algorytmow.. Problem w tym ze w necie nie mozna znalzc zadnych informacji na temat tej firmy... Czy ktos cos wie oniej? pracowal tam?

Podzielcie sie ;)
    Mirek
    Obserwuj wątek
      • Gość: nikka Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.10, 15:03
        Tez jestem ciekawa, szczególnie jakie zarobki?
        • catalinka84 Re: Krakow - MKM Consulting 23.12.10, 12:06
          Witam,
          Nie wiem co z tymi ogłoszeniami, ale one już są od października chyba. Ja wysłałam tam CV w październiku i na początku listopada byłam tam na testach. Testy banalne:
          1. około 40 ciągów składających się z liter alfabetu i trzeba było zaznaczyć następujące po sobie litery, np. AHTFSRKSIYNMNOPIKJBACBAB (i z tego ciągu zaznaczasz MN,NO,OP,AB) bardzo mało czasu (chodzi o koncentrację)
          2. test jednokrotnego wyboru (chyba 40-50 pytań po angielsku) na logiczne analityczne myślenie (kojarzy mi się z testami na IQ czego pełno na necie, np. dopasować brakujący obrazek, jaka ma być kolejna liczba w ciągu znaków itp. - nie trudne!)

Ja byłam bardzo zadowolona z tego testu. Po tym teście do tygodnia czasu miały być wyniki, i jeśli przeszłam ten test to rozmowa z kimś tam. Niestety po 3-4 dniach dostałam e-mail w którym dziękują mi za udział, ale już zatrudnili osobę na to stanowisko - co było dla mnie małym szokiem. Zwłaszcza , że ogłoszenie wciąż widnieje na ich stronie oraz na stronie firmy rekrutacyjnej (Test HR).

Bardzo się cieszyłam na tą pracę (chyba za wcześnie) bo warunki nie były wygórowane jak na to stanowisko (nowy pracownik przechodził szkolenie wdrażające na początku). Właśnie takiej pracy szukam (analityk rynków finansowych) a nie posiadam doświadczenia.. A tu mnie nawet na rozmowę nie zaproszono.

Pozdrawiam
          Wciąż bezrobotna
          • Gość: zawiedziona Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 16:57
            a o godzinach pracy nikt nie pisze?
            moi drodzy to jest praca w nocy, od polnocy do godziny 8
            o tym w ogloszeniu juz o nikt nie pisze... ciekawe dlaczego?
            a wynagrodzenie pozostawiam bez komentarza...
            • Gość: :D Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 17:48
              Podbijam tematy, był ktoś na rozmowie może? Ja ide na testy i rozmowę jednocześnie. Jakieś wrażenia?
              • Gość: ciekawski Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 20:30
                To jak juz wrocisz to daj znac jak bylo. Thx
                • Gość: :D Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 19:40
                  Spoko
                  • Gość: ... Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 16:30
                    podbijam
                    • Gość: ciekawski Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 01:12
                      No to jak? Wie ktos cos wiecej? Bo nie wiem czy CV wysylac.
                      • Gość: lol Re: Krakow - MKM Consulting IP: 89.77.77.* 09.02.11, 10:43
                        a na jakie stanowisko chcesz wysłać?
                        • Gość: ciekawski Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 13:07
                          Na analityka.
                          • Gość: ... Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 14:47
                            Ja napiszę jak będę po całym procesie rekrutacji, ale ja i tak na inne stanowisko.
                            • Gość: :D Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 18:00
                              Podobno Analityka już mają
                              • Gość: ciekawski Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:52
                                A skad to wiesz? Byles juz na rozmowie?
                                • Gość: lotus43 Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 14:12
                                  to jest praca w nocy jak by ktos nie wiedzial
                                  • Gość: zzz Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.ghnet.pl 28.08.13, 10:56
                                    Co to w ogóle za firma jest, której strona internetowa mieści się w kilku zdaniach?
                                    Chciałam złożyć CV bo szukają recepcionist/hr assistant ale nie wiem czy w ogoóle jest sens w coś takiego pchać...
                                    • Gość: kasia Re: Krakow - MKM Consulting IP: *.play-internet.pl 23.05.14, 12:11
                                      Firma jest bardzo spoko, bylam na rozmowie i pytalam o te godziny, tylko jeden dzial pracuje w tym trybie zmianowym ale tak jak w przypadku innych firm. Mojego stanowiska to nie dotyczy (9-17) czekam teraz na telefon.
          • cold.peer Re: Krakow - MKM Consulting 16.12.14, 17:58
            Byłem na rozmowie, a właściwie na testach - wbrew pozorom niełatwe. Dużo zadań i mało czasu, zwłaszcza w przypadku testu nr 1 gdzie trzeba zaznaczyć w ciągu liter następujące po sobie litery alfabetu: MFOGHMNDHIJOP (tutaj zaznaczamy MN, IJ i OP). Druga część testu to zadania (również trudne, choć w moim przypadku łatwiejsze) - część podobna do tych na teście IQ, druga część bardziej matematyczna, coś trzeba było policzyć, nad czymś się zastanowić. No nic, zobaczymy. Ogólnie firma fajna pod względem wystroju, czuć taki klimat bardziej kameralny. :) Rozmowa z Panią z HR również sympatyczna. Czekam teraz na wyniki testow.

Pozdrawiam.
            • 0jagodka2 Re: Krakow - MKM Consulting 28.04.15, 18:36
              Generalnie zgadzam się z przedmówcą, testy wcale nie są takie proste, największym problemem jest chyba zbyt krótki czas. Nie mam jeszcze wyników,ale co mnie uderzyło to wrażenie słabej atmosfery w tym miejscu. Ponuro, szepty, zero normalnych rozmów, no i chyba wypada, żeby na "dzień dobry" cokolwiek odpowiedzieć a nie patrzeć się i udawać, że się kogoś nie widzi albo głupio się uśmiechać pod nosem.......
              • skrzypeknadachu123 Re: Krakow - MKM Consulting 19.08.15, 11:15
                Dziwne, nie wiem czy mowimy o tej samej firmie bo ja odnioslem zupelnie inne wrazenie... atmosfera jest mega, mlodzi ludzie, bardzo luzno. Wszyscy na ty, ja mam dosyc korpo klimatu i wlasnie takiego miejsca szukam.
                • tsindaukse Re: Krakow - MKM Consulting 20.06.17, 19:44
                  Wie ktoś jakich zarobkow mozna sie spodziewac na stanowisku Algorithmic Trading – Financial Markets Analyst? Chodzi o pytanie o zarobki na rozmowie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka