Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wielka kariera w małym mieście

04.02.11, 17:47
    najwazniejsze zdanie pada na koncu - zrodlem do wielu rzeczy jest informacja
    jest wazniejsza nic pieniadze
    druga rzecz to pomysl
    ale oczywiscie wszystko sie zaczyna od czlowieka
    czlowiek plus pomysl plus informacja
    i pieniadze same sie znajda
    mieszkam od lat na "wsi" - to byl najlepszy pomysl w moim zyciu
    Obserwuj wątek
      • Gość: maro Wielka kariera w małym mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 18:45
        Cieszyn - obecność kilku mniejszych zakładów produkcyjnych, bliska odległość metropolii (Bielsko-35; Silesia-70), przygraniczna lokalizacja, warunki do rozwoju turystyki (stare zabytkowe miasto i ok 10 km do Czantorii i Beskidu Śląskiego), a do siebie dodam jeszcze międzynarodową drogę S1. Hm powinno być jak w niebie a jak byłem po obronie rejestrować się w urzędzie pracy to powiedzieli że dla mnie to nic nie będzie. Małe miasta to dobre do mieszkania są nie do pracowania. Dlatego tylko te które są na prawdę blisko metropolii moga jako tako funkcjonować
      • wycofany Re: Wielka kariera w małym mieście 04.02.11, 19:10
        W małym mieście bez znajomości to tylko bardzo mała kariera.
        • Gość: ANTY-SOCJALISTA Z humanistycznymi studiami jeszcze mniejsza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:12
          Bez fachu w ręku zerowa.
          • rabart A co w ręku ma kochanka szefa? 05.02.11, 18:25
            Która jest konkurencją?
            • Gość: ANTY-RABARTROLL Nie wiem, ale ty co wieczór masz w ręku siusiaka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:33
              Bo żadna kobieta nie chce się zadawać z taką łajzą jak ty :D
              • rabart Re: Nie wiem, ale ty co wieczór masz w ręku siusi 05.02.11, 19:06
                Coś mi się wydaje, że student kulturoznawstwa poderwał ci żonę...
                • Gość: ANTY-RABARTROLL Moja żona nie zadaje się z humanistami (tępakami) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 00:16
                  • wycofany Re: Moja żona nie zadaje się z humanistami (tępak 06.02.11, 17:45
                    Jeżeli ty masz żonę, tzn. że to co mówi twój idol JKM na temat inteligencji kobiet jest prawdą.
                    • Gość: ANTY-SOCJALISTA Bo jest prawdą, kobiety są głupsze od mężczyzn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 18:24
                      Nie rządzą światem, jedynie rodzą dzieci :)
      • rabart Propaganda rodem z PRL'u 04.02.11, 21:02
        A rzeczywistość skrzeczy.
        W zeszłym roku wysyłałem regularnie CV do największych miast w Polsce:Warszawy, Krakowa,Poznania,Wrocławia.
        Efekt-praktycznie żadnych odpowiedzi.
        To tyle na temat szumnych haseł w GW.
        • Gość: klik Re: Propaganda rodem z PRL'u IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.02.11, 21:54
          Napisz więcej, jaka branża, ile cv wysłałeś. Może nie umiesz CV dobrze napisać? Bo jak nie możesz znaleźć pracy w tych 4 miastach, to albo jakaś egzotyczna branża, albo z tobą coś nie tak.
          • Gość: jaro Re: Propaganda rodem z PRL'u IP: *.multimo.pl 04.02.11, 22:22
            Wystarczy że widzieli w CV adres zamieszkania z drugiego końca polski i już nikt nie odpowie bo wie że nie przyjedzie pracować za 1400 brutto ponieważ się za to nie utrzyma w obcym mieście.
            • Gość: Dziadostwo Jakie tam aż 1400 brutto? IP: *.ists.pl 05.02.11, 06:20
              Jak dostanie 1100 brutto, to będzie ze szczęścia skakał głową do sufitu.

Ale i tyle nie dostanie, bo nie ma już żadnej pracy zarobkowej.

Ostatnia w miarę bezpieczna możliwość, to wynająć się na tajniaka jednej z 12 tajnych służb i pracować jako donosiciel. Ktoś inwigilowany zginie, ale tajniak nie zdechnie z głodu.

Albo pozostaje zostać bandytą żyjącym z napadów i kradzieży. Jak złapią, to wpakują do pierdla i dadzą pryczę i żarło.

To jest aktualna oferta w tym burdelu.
        • q-ku nie umiesz znaleźć pracy 05.02.11, 13:26
          samo wysyłanie cv nic nie znaczy
          do mnie też przysyłają tego masę
          ----
          bywa i odwrotnie - gdy bardzo szukałem człowieka do pracy, ogłaszałem się po lokalnych forach gazetowych, czort wie gdzie, a przyszły 3 osoby!! Same do niczego
          • rabart Prace znajduje się przez znajomości 05.02.11, 14:11
            A nie przez wysyłanie CV. Kto nie ma znajomości ten w Polsce nie ma pracy.
            • q-ku zatrudniam ludzi 05.02.11, 17:18
              nikogo z nich nie znałem przed zatrudnieniem

swoje nieudacznictwo najłatwiej zwalić na innych, obrażając ich
            • Gość: ANTY-RABARTROLL Cenni kandydaci nie potrzebują znajomości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:11
              Niestety ty nim nie jesteś. Jesteś zwykłym osłem po humanistycznych studiach. Znasz dwa języki obce, tak jak połowa absolwentów studiów humanistycznych, a do kierunków tych studiów nawet wstydzisz się przyznać. Poza tym nic nie potrafisz i na niczym się nie znasz. Dlatego też bez znajomości z pracą ani rusz. Pomyśl logicznie - który kretyn by cię zatrudnił?

Fachowcy nawet nie muszą CV wysyłać, są wyłapywani w branży (np. ja)
              • rabart Zieeew 05.02.11, 18:24
                Kolejny bełkot kolesia, który kompleksy leczy na forum.
                • Gość: ANTY-RABARTROLL Skończ najpierw normalne studia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:31
                  Takie, których nie będziesz się musiał wstydzić! :)

W CV je cenzurujesz? :D Jeżeli nie, to pewnie przeglądający twoje CV wybuchają śmiechem :)

Jesteś profesjonalnym cymbałem!
                  • rabart Re: Skończ najpierw normalne studia! 05.02.11, 19:06
                    Kurcze, poczytaj dowolną książkę na temat psychologii :) Jak piszesz takie teksty to człowiek się zastanawia jakie kompleksy próbujesz uleczyć :)
                    • Gość: ANTY-RABARTROLL Książki o psychologii piszą łajzy twojego pokroju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 00:20
                      Nikt tych nieudaczników nie chciał do normalnej pracy, to żeby nie umrzeć z głodu napisali jakieś brednie. Tylko im podobni idioci to czytają. Ja czytam literaturę techniczną, ew. popularno-naukową, a nie wywody jakichś trolli (są dla mnie śmieciami).
        • Gość: ANTY-RABARTROLL Boś słabym kandydatem w porównaniu z konkurencją. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:04
          • rabart Konkurencja to kochanka szefa 05.02.11, 18:25
            Rzeczywiście trudno to przebić.
            • Gość: ANTY-RABARTROLL Tak sobie tłumacz swój brak kompetencji :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:29
              • rabart Re: Tak sobie tłumacz swój brak kompetencji :) 05.02.11, 23:08
                To mówi ci żona?
                • Gość: ANTY-RABARTROLL Jesteś prymitywnym osłem i doskonale o tym wiesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 00:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka