Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jestem białym murzynem

IP: *.retsat1.com.pl 04.05.11, 18:47
    Taka prawda z wypłatą 1500zł nettto w firmie.Praca stresująca w księgowości. Już chcę wyjechać za granicę i nigdy nie wrócić. Swobodnie komunikuję się w języku angielskim. Jestem przed obroną licencjata z ekonomii. Znacie jakieś kursy które mozna zrobić w Polsce, a które mogą być przydatne np w Wielkiej Brytanii. Dziękuje za odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zuzza Re: Jestem białym murzynem IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 21:02
        myslisz ze za granica bedzie łatwiej? tam sie dopiero zap..... . Wkazdej pracy jest jakiś stres. Tak to już z ta pracą jest.
        • Gość: aaa Re: Jestem białym murzynem IP: *.solaris.ds.polsl.pl 04.05.11, 22:02
          może stres i jest ale te 1500 to jest już w EUR więc różnica jest
          • Gość: d Re: Jestem białym murzynem IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 22:50
            polak w anglii czy niemczech też jest białym murzynem u siebie jednak biednym białym murzynem bambo
            • tanebo Re: Jestem białym murzynem 04.05.11, 23:58
              Może i w UK też będzie murzynem. Ale tam zarobi tyle by przeżyć + coś więcej.
      • Gość: Orangutan Re: Jestem białym murzynem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.11, 23:02
        Kasy w PL nie komentuje bo nie ma czedgo, ale wybitnie nie radze przyjezdzac do Anglii i powiedziec, ze sie tam przybylo, bo nie chce sie byc bialym murzynem.
        Tam jawne przejawy rasizmu gdzie "murzyn" uzywa sie jako synonimu niewolnika w najlepszym razie dyskwalifikuje Cie jako pracownika. W gorszym - konczy sie spotkaniem z policja, sadem.
        • Gość: Orangutan Re: Jestem białym murzynem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.11, 23:06
          A co do kursow dla ksiegowych, to oczywiscie polecam ACCA / CIMA przy czym to nie sa kursiki, ktore machniesz w pare miesiecy bo pan Zenek zalozyl swoja prywatna szkolke. I tanie nie sa. Latwe tez nie, co oczywiscie nie znaczy ze nie do zrobienia. Poszperaj o nich w necie.

Z duzo tanszych, przydatnych, ale o nizszej randze polecam AAT. Ale to o ile wiem raczej zdaje sie tylko w UK, i mozesz tam je zrobic. Jesli masz wyksztalcenie w tym kierunku, to trudne nie bedzie, to nie jest jakis bardzo wysoki poziom, a pomaga ogarnac wszystko po angielsku. Znopw - google przyjacielem. Szukaj AAT = Assosciation of Accounting Technicans.
      • tanebo Re: Jestem białym murzynem 04.05.11, 23:59
        ACCA i CIMA spełnią chyba twoje założenia.
      • tanebo Re: Jestem białym murzynem 05.05.11, 00:02
        Pomyśl też o CIA - Cerified Internal Auditor.
      • Gość: PH Ja mam tylko kurs na prawko B i łoję 5-10k jako PH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 01:55
        • Gość: DD Re: Ja mam tylko kurs na prawko B i łoję 5-10k ja IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 19:37
          DWA MURZYNY NA PUSTYNI URZĄDZIŁY SOBIE BAL CI CO WYJECHALI PILI I TANCZYLI A TYM Z KRAJU BYŁO ŻAL
      • Gość: PetrZelenka Re: Jestem białym murzynem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 18:22
        MBA, OCDL, TELC, FCE, TOEIC, etc.
        • Gość: ff Re: Jestem białym murzynem IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 18:27
          a po co to białemu murzynowi ??.MBA, OCDL, TELC, FCE, TOEIC, etc.
          czy to można zjeść?
      • wicehrabia.julian Re: Jestem białym murzynem 06.05.11, 21:23
        Gość portalu: ml napisał(a):

> Taka prawda z wypłatą 1500zł nettto w firmie.Praca stresująca w księgowości. Ju
        > ż chcę wyjechać za granicę i nigdy nie wrócić. Swobodnie komunikuję się w język
        > u angielskim. Jestem przed obroną licencjata z ekonomii.

masz średnie wykształcenie i mizerne umiejętności, ale oczekujesz kokosów? powodzenia, z takim podejściem zostaniesz pracownikiem miesiąca w hinduskiej knajpie
        • Gość: ml Re: Jestem białym murzynem IP: *.retsat1.com.pl 06.05.11, 21:31
          Nie lubię curry, ;) zapomnij
          • lonely.stoner Re: Jestem białym murzynem 06.05.11, 21:35
            w UK to rzeczywiscie AAT - kosztuje troche ale podobno jest latwy, prace po tym na 100% znajdziesz jesli dobrze sie poslugujesz jezykiem.
            • Gość: haha Re: Jestem białym murzynem IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 21:38
              chcesz być białym murzynem?? studiuj na polskich uniwersytetach!!!
      • Gość: pension admin Re: Jestem białym murzynem IP: 78.111.195.* 06.05.11, 22:13
        CAT a potem ACCA.

Tylko trzeba sie przylozyc!
      • Gość: joanna 32 Re: Jestem białym murzynem IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 22:43
        kto cię debilu chce?
        jesteś odpadem, zwykłym rynsztokiem ludzkich odpadków nikim więcej.

ps. mam nadzieję że pomogłam
        • Gość: usta-usta Re: Jestem białym murzynem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 23:13
          nie pomogłaś, zdziro...
        • Gość: ml Re: Jestem białym murzynem IP: *.retsat1.com.pl 06.05.11, 23:16
          Moze obejrzy pani film pani przejdzie :) kultura ubogaca, sprawia, że jesteśmy lepsi
          www.filmweb.pl/film/Biały+Murzyn-1939-35130

• marian446 Re: Jestem białym murzynem 07.05.11, 12:04
        Gość portalu: ml napisał(a):

> Taka prawda z wypłatą 1500zł nettto w firmie.Praca stresująca w księgowości. Ju
        > ż chcę wyjechać za granicę i nigdy nie wrócić. Swobodnie komunikuję się w język
        > u angielskim. Jestem przed obroną licencjata z ekonomii. Znacie jakieś kursy kt
        > óre mozna zrobić w Polsce, a które mogą być przydatne np w Wielkiej Brytanii. D
        > ziękuje za odpowiedzi

Do noszenia cegieł nie potrzeba kursów. A za biureczkiem teraz każdy chce.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka