Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Akademia daytradingu

23.08.11, 19:00
    Czy ktoś miał przyjemność pracować w owej firmie? Trzy miesięczny, bezpłatny staż na początek, później płaca tylko jeśli zarobisz. Jeśli stracisz stratę odrabiasz w następnym miesiącu albo pokrywasz z własnej kieszeni.
    Obserwuj wątek
      • allerune Re: Akademia daytradingu 23.08.11, 19:29
        > Jeśli stracisz stratę odrabiasz w następnym miesiącu albo pokrywasz z własnej kieszeni.

heheh, to musi być mafia jakaś :)
      • Gość: Bartłomiej K. Re: Akademia daytradingu IP: *.gl.digi.pl 09.12.11, 10:13
        Na wstępie napisze, że pracuję w Akademii Daytradingu w Gliwicach i jak przeczytałem te bzdury to musiałem się odezwać:

Zacznę od najważniejszego - wg kontraktu który się podpisuje nigdy nie ponosi się kosztów błędnych decyzji inwestycyjnych, mówiąc prościej nikt nie może wymagać od ciebie jakiejkolwiek kwoty z własnej kieszeni. W najgorszym przypadku pracodawca może wymówić Ci pracę. Jeśli tak się nie stanie to w następnym miesiącu startujesz od minusa, ale warto pamiętać, że nikt na siłę tam też nie trzyma i decydujesz czy chcesz odrabiać czy wolisz szukać innej pracy.

Akademia Daytradingu oferuje dobre podstawy merytoryczne i szansę na naukę, podczas praktyki gra się realnymi pieniędzmi właściciela, ponieważ praktyki są bezpłatne to on bierze na siebie ryzyko strat, ale także bierze zysk w przypadku zarobku. Aby zrobić Daytradera trzeba przekroczyć pewien próg zysku w danym miesiącu - wtedy automatycznie dostaje się prowizję od tego co już zarobiłeś w tym miesiącu i automatycznie otrzymuje się ofertę pracy. Od tego momentu co miesiąc nie ważnie ile zarabiając - będąc na plus zarabia się pieniądze. Ważne też jest to, że praktykant co miesiąc zaczyna od 0 więc straty z poprzedniego miesiąca nie mają dla niego znaczenia.

Ogólnie pracę polecam, a to ze względu na dobrą atmosferę jaka panuje w firmie (przynajmniej na dzień dzisiejszy :P).

Pragnę też jednak ostrzec przed nadmiernym hurraoptymizmem - to nie jest prosta praca, wymaga wiele nauki przede wszystkim płynącej z doświadczenia, wymaga też pracy nad sobą i radzenia sobie z emocjami i stresem jaki towarzyszy granie na giełdzie. Daje ona duże możliwości bo są osoby zarabiające po 10tys na miesiąc, wg mnie są to prawdziwi giganci, ale na świecie można by uznać to za mierny wynik, biorąc pod uwagę choćby skalę certyfikacji gdzie 3 poziom certyfikacji jest od 50tys ;). Należy też wziąć poprawkę na to, że trzeba umieć dobrze zarządzać swoimi pieniędzmi bo praca ta nie daje takiej stabilności jak praca na kasie w tesco. I co do kończenia praktyk wg mnie 3 mies to minimum, średnio będzie to jakieś 6 miesięcy - dlatego polecam zacząć jak najszybciej póki mieszka się u rodziców ;)

Praca wymaga też odwagi i polecam po prostu pójść na rozmowę kwalifikacyjną i wypytać się o wszystko, zawsze można się rozmyślić, ja np. nie znam praktycznie angielskiego i miałem wielkie obawy z tego powodu, a jednak okazało się że można sobie radzić i bez tego. Ogólnie żałuję że nie trafiłem na ich ogłoszenie 5 lat wcześniej, dziś miałbym 5 lat więcej doświadczenia :P

Dobra rozpisałem się i zrobiłem firmie ładny PR ;) czas zażądać podwyżki :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka