Dodaj do ulubionych

Spojrzenie nie jest molestowaniem

22.07.25, 13:31
Po skandalu seksualnym na uczelni Ziobry (wykładowca jednym ruchem zdarł sukienkę ze studentki i dobierał sie do biustonosza) indagowany przez TVN24 pan prorektor uczelni wydał oświadczenie na X-ie.

"Jest prawdą, że studentki naszej uczelni są atrakcyjnymi dziewczętami, które mogą się podobać, jednak w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to molestowania lub innych form naruszenia godności osobistej. (...) Myślę jednak, że trudno się dziwić, iż uroda zwraca uwagę, ten proces jest naturalny. Samo zwrócenie uwagi czy spojrzenie nie jest molestowaniem w mojej ocenie." (prorektor ds. dydaktycznych Akademii Wymiaru Sprawiedliwości, dr Jakub Czarkowski)

Więcej tutaj.

Ps. A wy mnie tutaj biczowalyscie za niewinne stawianie kropek przy nazwisku.... A na akademii Ziobry nawet gapienie się przez cały wykład w cyce i zwracanie uwagi (nie napisal w jaki sposób, czyżby tekstem "ale masz fajne kaczorki") jest w porzo i całkowicie "naturalne" 😉
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 13:33
      Dodajmy że rzeczony wykładowca to "ekspert Konfederacji."
      Ach, te tradycyjne wartości...
      • dramatika Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 13:46
        daniela34 napisała:

> Dodajmy że rzeczony wykładowca to "ekspert Konfederacji."
        > Ach, te tradycyjne wartości...

Czego byście tutaj narracyjnie nie skonstruowały, nikt, nigdzie i nigdy nie przebije waszego moralizatora i krytyka Konfederacji, czyli pana, który machał pindolem przed koleżanką z pracy 😁
        • asia.sthm Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 13:49
          Też byś pomachała, co?
      • livia.kalina Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 14:05
        Tak, to są właśnie te wartości, którym zawdzięczamy zakaz do normalnego
        dostępu do antykoncepcji awaryjnej czy aborcji. Oczywiście w trosce o nasze własne dobro.
      • nenia1 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 17:23
        daniela34 napisała:

> Dodajmy że rzeczony wykładowca to "ekspert Konfederacji."
        > Ach, te tradycyjne wartości...

no niestety te wartości są właśnie takie w wersji bardziej przaśnej. Chłop ma taką naturę, a naturę trudno
        powstrzymać.
    • po_godzinach_1 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 14:07
      Obejrzałam sobie zdjęcia tego Czarkowskiego.

No cóż, jedyne co mu pozostało to tyle że sobie popatrzy. Nawet go rozumiem, że broni jak niepodległości swojego prawa do patrzenia. Tyle jego.
      • pursuedbyabear Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 14:09
        O jaki pyzol...
      • danaide2.0 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 15:25
        Oka nie wykolesz...
        • po_godzinach_1 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 16:29
          danaide2.0 napisała:

> Oka nie wykolesz...

Ano. Chyba, że stracisz
          • black_magic_women Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 23:55
            Stary to oblech, ale napastnik miesci sie w normie. Albo coś cpał, albo regularny zbok.
      • trampki-w-kwiatki Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 19:19
        🤣🤣🤣
    • wapaha Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 14:10
      Cyce to ma krowa stary oblechu
    • nangaparbat3 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 14:11
      Mam nadzieję, że studentki wpadną na pomysł, by przy każdej okazji mierzyć pana prorektora wzrokiem od stóp do głów, z odpowiednią miną.
      • princesswhitewolf Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 10:11
        Jeszcze by sie ucieszyl
    • szafireczek Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 15:03
      W związku z reformą Służby Więziennej (ustawa przyjęta przez Senat bez poprawek i "ciekawe", co zrobi Prezydentsmilesmilesmile) cała ta kadra walczy o zachowanie stołków, bo wraz z podpisem kadencja rektora i kolegów wygasa, więc w stresie ten zarządzający korpus ma utytłane portki i bredzi bez związku o urodzie i atrakcyjności. Jak dobrze pójdzie to nowoutworzona Akademia Służby Więziennej pożegna jesienią te leśne dziadki.
      • daniela34 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 15:09
        Co Panie Boże daj.
        Amen
        • szafireczek Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 16:13
          "Szczęśliwej drogi, już czas..."smile
    • danaide2.0 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 15:21
      Zwracanie uwagi to np. obrócenie głowy, a nie durne komentarze...

Ostatnio na ematce było jednakże, że wyskakiwanie z krzaków nocą to zwrócenie uwagi na ładną koleżankę i sygnał dla pozostałych, że nie są dość ładne, ale mam nadzieję, że na uczelni nie ma żadnych krzaków do wyskakiwania, zwłaszcza nocą, gdy drzwi są zamknięte na 4 spusty.

Sam jesteś kaczorek.
    • tanebo0001 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 15:26
      Czy żona przejęła twoje konto?
    • gru.u Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 16:35
      Zacząłeś uważać, że jednak łapanie za piersi to jest molestowanie?
    • snakelilith Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 16:51
      Przestańcie karmić to coś.....
    • jowita771 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 17:03
      Rozumiem, że co wszyscy panowie, którzy tak bronią prawa do gapienia się, nie mają nic przeciwko temu, żeby pogapił się na nich gej. W taki sposób, w jaki oni patrzą na kobiety, ani trochę bardziej natarczywie. Przecież to nic takiego, nie ubędzie im.
      • riki_i Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 18:03
        Geje rzucają jednoznaczne spojrzenia i jak sie ucieka wzrokiem to dają spokój. Zazwyczaj.

Ps. Jeden pan prezenter z TV mi kiedyś opowiadał jak w barze Grand Hotelu przysiadł sie do niego gej i natarczywie proponował to i owo. W końcu indagowany Pan , silnie wkurzony , rzucił mu, że ok , ale za 1500 USD. Gej sie rozzłościł, powiedział, ze jest wstretną dziwką i się oddalił. Nie zapytałem, a cóż by pan gwiazdor zrobił, gdyby kochający inaczej powiedział, że ok i tutaj są pieniądze.... 😀
        • angazetka Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 19:49
          Kochający inaczej. Riki, piszesz z lat 90.
        • la_felicja Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 21:45
          riki_i napisał:

> Geje rzucają jednoznaczne spojrzenia i jak sie ucieka wzrokiem to dają spokój.
          > Zazwyczaj.
          >
          Czyli mają więcej kultury np od jednego mojego wykładowcy na podyplomówce - rozmawiał ze mną i dwoma moimi kolegami, a gapił się cały czas na mój biust. Biust w luźnej koszulowej bluzce, dodam. Przez jakiś czas nawet myślałam, że mam na bluzce plamę albo urwany guzik...

I takich chamów jest więcej - nie wystarczy uciekanie wzrokiem, nie wystarczy nawet spiorunowanie wzrokiem i odwrócenie się tyłem - bo pomyślą - O, leci na mnie, tylko udaje trudną do zdobycia
        • hanusinamama Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 21:49
          Czyli jednak bardziej kulturalnie to robią tak?
          • angazetka Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 00:42
            I rozumieją, co to znaczy "nie", nawet pozawerbalne. Cuda.
            • engine8t [...] 23.07.25, 00:59
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • angazetka Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 01:03
                Przykro mi, że nie umiesz czytać. Przykro mi też, że umiesz pisać.
                • engine8t Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 01:14
                  angazetka napisała:

> Przykro mi, że nie umiesz czytać. Przykro mi też, że umiesz pisać.
                  >
                  >
                  >

Jak sie juz teraz zaczniesz uczyc ( a uczysz sie czytaniem a nie pisaniem) to masz szanse i ty dojsc do tych samych wnioskow.
                  • angazetka Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 01:19
                    Riki napisał, czym jest "nie" pozawerbalne: " jak sie ucieka wzrokiem to dają spokój".
                    Ty wyskoczyłeś z jakimś obrzydliwym bełkotem o #metoo. Gdzie sens, gdzie logika?
                    • engine8t Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 01:22
                      angazetka napisała:

> Riki napisał, czym jest "nie" pozawerbalne: " jak sie ucieka wzrokiem to dają s
                      > pokój".
                      > Ty wyskoczyłeś z jakimś obrzydliwym bełkotem o #metoo. Gdzie sens, gdzie logika
                      > ?
                      >

Jak widac roznimy sie tym ze uzywamy innej logiki.. Sz rzczy ktrych kobety nie potrafia smile
                      Np tu widac to wyraznie
                      www.youtube.com/shorts/aTZiWu-vw8c?feature=share
                      • jakornelia12345 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 12:04
                        Obleśne.
    • engine8t [...] 22.07.25, 20:55
      • la_felicja Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 21:46
        Ok, czyli ci gapiący się dziadersi reklamują swoje chamstwo - ale w jaki sposób mieliby je sprzedawać? I komu? Są jacyś chętni na chamstwo?
        • engine8t [...] 23.07.25, 00:35
          • gru.u Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 08:30
            Jak masz ryj odsłonięty to można ci go obić?
            • arthwen Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 10:07
              100/100 Gru!
          • 152kk Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 08:53
            Masz po prostu mentalność kur..wy, skoro uważasz, że ludzkie ciało to towar, jak sukienka czy bułka. Ale nie każdy ma taką mentalność. Dla nie-kur..wy ubranie to po prostu ubranie, a nie opakowanie towaru.
            • gru.u Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 08:59
              Najciekawsze jest coś innego - jak tym, kto „bierze towar” jest imigrant to wtedy panowie wrzeszczą o dzikusach, konieczności kastracji i braku bezpieczeństwa i ani pół sloweczka o tym, że po co się tak ubrała i tam łaziła.
              • angazetka Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 09:10
                Hm. Engine JEST imigrantem 😉
                • jakornelia12345 Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 12:06
                  "Hm. Engine JEST imigrantem 😉"
                  Ale, według niego, jest lepszego sortu.
            • riki_i Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 09:27
              Jednakowoż raczej wszystkie panie na randkę rozbieraną wkładają ładną bieliznę i określonego typu ciuszki, a nie kufajkę, walonki i majtki typu barchany.
              • gru.u Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 09:40
                Panowie też się ubierają fajnie na randkę. Co to ma do rzeczy?
                • riki_i Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 12:57
                  Że ubiór MA WIELKI WPŁYW na pożądanie erotyczne lub jego brak.
    • wirlan Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 21:13
      Znam kobietę, ktora nie ma mgr bo nie zgodziła się na romans z panem wykładowcą... no cóż, podejrzewam, że to nie jedyny taki przypadek...
      • engine8t [...] 23.07.25, 00:36
        • black.emma Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 10:38
          Wiadomości? Weź już nie pisz półgłówku bo nie umiesz sklecić zdania. Moderacjo, to jest forum emama czy edebil?
      • 71tosia Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 02:06
        I na całej uczelni był tylko jeden pracownik z doktoratem? Bo na polskiej uczelni to jednak student może dość swobodnie wybieraćzmienuac promotora pracy magisterskiej i często to promotorowi bardziej niż studentowi zależy. No ale skoro znajoma tak twierdziła smile
        • alpepe Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 09:19
          Chyba kpisz. Miałam podobną sytuację, z tym, ze nie chodziło o romans. Niedoszła promotorka stwierdziła, a wcześniej się zgodziła, że stosunki na uczelni są takie, że i tak się nie obronię, bo mi nie będą chcieli zrecenzować pracy. Bo nie. Nie spotkałaś się, masz niesamowite szczęście. Okej, obroniłam się z czegoś innego, ch. im w d.
      • chicarica Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 08:19
        W każdym razie ona tak twierdzi.
        Bez przesady, tylko u jednego mogła tę magisterkę robić?
        • alpepe Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 09:20
          Nie, to nie przesada. Sama byłam w podobnej sytuacji, tylko nie chodziło o romans.
      • abria Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 10:42
        sciema - ma dobra wymowke na lenistwo

mozna zmieniac wykladowcow jak sie chce
    • chicarica Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 21:15
      Klasyczny oblech. Błe.
    • alpepe Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 22.07.25, 21:33
      Ło jaki przystojniak.
    • semihora Re: Spojrzenie nie jest molestowaniem 23.07.25, 08:11
      Rzyg. Rzyg. I jeszcze raz rzyg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka