Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie mogę znależć pracy

IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 16:40
    Od kilku miesięcy poszukuję pracy i nic.
    Powoli przestaję wierzyć we własne siły. Na początku wysyłałam cv tylko na naprawdę fajne oferty, niekiedy nawet powyżej moich kwalifikacji, w nadziei, że może się uda. Teraz wysyłam już praktycznie wszędzie a mój telefon nadal milczy. Marzę o nowej pracy, a im dłużej siedzę w domu tym bardziej mi odbija i staję się nie do zniesienia (opinia męża).
    Czy ktoś z was miał podobne doświadczenia?
    Please! Potrzebuję wsparcia!! Może kilka dobrych rad?
    Obserwuj wątek
      • Gość: lolo Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 16:44
        Zaraz rabart udzieli ci wsparcia :)
      • Gość: ona Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 16:58
        wszyscy poszukujący pracy mają podobne doświadczenia, szczególnie te osoby, które szukają kilka m-cy i dłużej: człowiek zaczyna wątpić w siebie, powoli zaczyna dziczeć, aż dopada go coś, co psycholog nazwie wyuczoną bezradnością. rady: cały czas szukać, spróbować pochodzić po firmach (zanieść osobiście podanie), nie poddawać się i nie myśleć, że to Twoja wina, bo tak nie jest. pozdrawiam, również szukam pracy, tyle że niecałe 2 m-ce, ale "objawy" zaczynam mieć podobne.
      • Gość: bbbbb Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:03
        Problem ze znalezieniem pracy mają tylko osoby które wysyłają CV i siedzą w domu na dupsku czekając aż ktoś łaskawie im da pracę. Za robotą się chodzi osobiście.
        • wycofany Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 17:10
          Za robota u Mariana z 2 pietra moze tak. Powazne firmy maja rozbudowany system rekrutacji.
          • Gość: bbbbb Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:17
            wycofany napisał:

> Za robota u Mariana z 2 pietra moze tak. Powazne firmy maja rozbudowany system
            > rekrutacji.

Poważne firmy nie czytają CV tylko szukają wśród znajomych. Obcemu nie dadzą zarobić. A w tym rozbudowanym systemie rekrutacji też pracują znajomkowie. Systemy rekrutacji to zwykła ściema.
            • Gość: haha Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.aster.pl 26.10.11, 19:12
              > Poważne firmy nie czytają CV tylko szukają wśród znajomych. Obcemu nie dadzą za
              > robić. A w tym rozbudowanym systemie rekrutacji też pracują znajomkowie. System
              > y rekrutacji to zwykła ściema.

Kolejne sfrustrowane biedactwo, którego do żadnej poważnej, dużej firmy nie chcieli? :) Wiesz jełopku, to, że korporacje ci nie odpowiadają nie znaczy, że praca tam jest po znajomości. Wprost przeciwnie :) Za słaby byłeś po prostu, face it!
              • fair_rules Tak, tak... 26.10.11, 23:43
                > > Poważne firmy nie czytają CV tylko szukają wśród znajomych. Obcemu nie da
                > dzą za
                > > robić. A w tym rozbudowanym systemie rekrutacji też pracują znajomkowie.
                > System
                > > y rekrutacji to zwykła ściema.
                >
                > Kolejne sfrustrowane biedactwo, którego do żadnej poważnej, dużej firmy nie chc
                > ieli? :) Wiesz jełopku, to, że korporacje ci nie odpowiadają nie znaczy, że pra
                > ca tam jest po znajomości. Wprost przeciwnie :) Za słaby byłeś po prostu, face
                > it!

Sam pracuję w korporacji, kierując grupką 4 pracowników. 2 z nich to osoby "wciśnięte" przez ludzi z kierownictwa, 1 to mój dobry znajomy, któremu ja pomogłem przejść z innej firmy . Jedynie 4 osoba to student, który dostał sie przechodząc cały cykl rekrutacji i po stażu.
                Tyle w temacie
          • Gość: cv Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:23
            Na budowę i do małych sklepów - metoda odpowiednia, bo masz kontakt od razu z szefem lub właścicielem.
            W przypadku dużych firm szansa na to, że wejdziesz do pokoju HR jest znikoma. Jeżeli firma znajduje się na swoim ogrodzonym terenie, to Pan strażnik poinformuje cię, że CV proszę zostawić u niego. W optymistycznej wersji CV będziesz mogła zostawić w recepcji. Gdyby duże firmy pozwalały przynosić CV do działu HR, to trzeba było zlikwidować drzwi wejściowe.
            Nie wiem czy "doradca" zauważył, że coraz więcej dużych firm nie umieszcza nawet adresów e-mail i telefonów do działów HR na swoich stronach internetowych a przekierowuje do swoich zakładek na portalach rekrutacyjnych. Te firmy otrzymują setki CV dziennie, nie tylko jako odpowiedzi na ogłoszenia. Mają tego pełne skrzynki.
            Praca jest wtedy, gdy firma potrzebuje pracowników. Nie powstaje na skutek zmiany metod jej poszukiwania.
            • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 17:45
              Raczej zamontować szybkie drzwi obrotowe. Gdy jest szansa że osobisty kontakt może pomóc to raczej w mikrofirmach. Mały sklep, firma budowlana. W dużej zostawianie CV w recepcji to kiepski pomysł. Podam przykład z ust pracownika PUP: w b. dużej fabryce ludzie zostawiają CV na recepcji. Ponieważ panie z HR mają dość stosów CV proszą ochroniarzy by wstępnie je selekcjonowali. A to koleje sito na którym można odpaść. Lepiej już chyba zadzwonić do kadry i spytać pań z HR jak im przesłać CV.
            • Gość: ona Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:52
              jest dokladnie tak, jak piszesz. ostatnio miałam możliwość sprawdzenia tego w praktyce. w niektórych firmach poproszono o zostawienie podania u strażnika lub w recepcji, gdzie pan znudzonym głosem poinformował: "rozpatrzymy". w kilku innych firmach dowiedziałam się, że mam wysłać podanie drogą internetową, bo drogą "osobistą" nie przyjmują.
      • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 17:53
        Szukam pracy od roku. Mam wykształcenie wyższe, mam doświadczenie w bankowości. Szukam na terenie całego kraju. Początkowo, tak jak ty selekcjonowałem oferty. Dziś biorę i akwizycję. Co zrobić? Szczerze mówiąc to widzę tylko ciemność. To koniec roku. Firmy będą raczej czekać do następnego roku z zatrudnianiem. Idzie kryzys. Gorszy niż ten w latach 30'. Co robić? Zostań pisarzem.
        • Gość: PH Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:57
          To idź do "akwizycji". Dostaniesz Opla Insignię, będziesz pracował 2 dni w tygodniu i zarabiał 5-6k netto.
          • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 18:20
            Tylko że ta akwizycja to sprzedawanie odkurzaczy po 10000 PLN sztuka na samozatrudnienie, za gołą prowizję.
          • Gość: AKWIZYTOR FSP Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 19:26
            insignie moze i dostaniesz ,zaden problem firam wezmie 50 w leasing lepiej ja to wyjdzie niz kupna pandy ktora sie po 4 miesiacach rozleci .ale 5-6 netto napewno nie chyba ze wrzodów na zoładku to sie zgodze to nawet wiecej mozesz dostac
        • Gość: ona Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:59
          tanebo, mam pytanie do Ciebie: jak wysyłasz podania w inny rejon kraju niż Twoje miejsce zamieszkania, masz jakiś odzew?
          • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 18:16
            Tak. Powiedzmy że nie jest to deszcz ofert, ale coś tam kapnie. Mieszkam na śląsku. Zdarzają się odpowiedzi z Krakowa, Warszawy, Wrocławia. Czasami pracodawca już gdy dzwoni pyta o rozbieżności geograficzne. Byłem nawet na kilku takich rozmowach.
            • Gość: ona Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 18:40
              hm, dobrze wiedzić, że jakaś szansa jest :) jak kiedyś próbowałam wysyłać do innych miast, odzewu nie było. inna sprawa, że nie miałam wtedy konkretnego doświadczenia zawodowego. był tylko raz jeden telefon z Krakowa, gdzie pracodawca stwierdził, że "preferują osoby z Krakowa", nic z tego nie wyszło, więc dałam sobie spokój. ale chyba zacznę znowu wysyłać w Polskę, who knows?
              • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 18:50
                Powinnaś mu odpowiedzieć: gdy pan mnie pozna zacznie pan preferować osoby z... (tu wstaw nazwę miejscowości w której mieszkasz). Teraz by dostać byle jaką posadę trzeba gardła przegryzać. Więc jak najbardziej! Wysyłaj. Szykuje nam się długi i głęboki kryzys. Myślę że przetrwać się go da może w paru "wyspach". Potem jeśli gospodarka się odrodzi to właśnie tam. Resztę zaorzą.
                • Gość: heh Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.aster.pl 26.10.11, 19:15
                  tanebo, a jaki kierunek studiów skończyłeś i jak stoisz z angielskim i w jakim dziale doświadczenie? w Krakowie jest sporo taśmowej pracy w finansach, próbowałeś tam? mogę ci podać parę linków, także z firm, które nie ogłaszają się na pracuj. pl... Jeśli chcesz, to wrzuć jakiś śmieciowy e-mail i ci podeślę...
                  • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 21:37
                    Byłem. Przyznam że były to dziwne rozmowy. Na jednym pani zadała jedno pytanie: proszę opowiedzieć coś o sobie, zadałem kilka pytań i do widzenia. Odniosłem wrażenie że nie o zatrudnienie tam chodziło.
                    • Gość: heh Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.aster.pl 26.10.11, 21:43
                      zatrudniają teraz trochę osób, ale jak rozumiem, już nie jesteś zainteresowany
      • Gość: Nana Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 17:58
        Po pierwsze rynek pracy obecnie jest baardzo trudny, oczywiście nie mówi się tego w tv, bo po co. Dodatkowo nie ukrywajmy rynek jest bardziej dla studenta, niz osoby z doświadczeniem (choć nawet jesli to pracodawca szuka specjalistów z kwalifikacjami ho ho ho i nawet wiekszymi). Niemniej jednak nawet prace trudno znalezc studentowi.
        jesli myslisz sobie - nie nadaje się, co ze mna nie tak - to wiedz, ze nie do konca jest to prawda. Rynek jest wymagajacy, do tego trabi się o kryzysie, łatwo nie jest, konkurencja jest doprawdy spora. Daj komuś, aby przejżał twoje CV np. znajomemu, niech oceni, czy mu się podoba, albo co by zmienil (bierz jego propozycje pod uwage, ale tez staraj sie an to patrzec krytycznie), mozesz tez umowić się z doradca zawodowym (korzystając z różnych stowarzyszeń, firm, szkoł, placówek publicznych). Doradca zerknie na dokumenty, moze coś podpowie, gdzie szukać i jak. co mozna zrobic więcej.
        Tak naprawdę to trzeba się uzbroić w cierpliwość, choć wiem, ze jej jest mało a frustracja siega zenitu. Wysyłać, wysyłać, wysyłac. Rozpowiadać znajomym, że jestes w takiej a nie innej potrzebie, pisac samemu do pracodawców. Nic innego nie pozostaje. Bo tak naprawde masz wybór - siąść i płakać lub dalej wysyłac a nóż....
        Może warto dać sobie np. 2 tygodnie wolnego od wysyłania. Nabrać sił i znów zasiąść do poszukiwań.

Pamiętaj, łatwo nie jest, rynek jest trudny.
        Dasz radę!

pozdrawiam
        • kazjenka Re: Nie mogę znależć pracy 26.10.11, 18:54
          > jesli myslisz sobie - nie nadaje się, co ze mna nie tak - to wiedz, ze nie do k
          > onca jest to prawda. Rynek jest wymagajacy, do tego trabi się o kryzysie, łatwo
          > nie jest, konkurencja jest doprawdy spora. Daj komuś, aby przejżał twoje CV n
          > p. znajomemu, niech oceni, czy mu się podoba, albo co by zmienil (bierz jego pr
          > opozycje pod uwage, ale tez staraj sie an to patrzec krytycznie), mozesz tez um
          > owić się z doradca zawodowym (korzystając z różnych stowarzyszeń, firm, szkoł,
          > placówek publicznych). Doradca zerknie na dokumenty, moze coś podpowie, gdzie s
          > zukać i jak. co mozna zrobic więcej.

Warto wypracować sobie takie podejście, żeby z jednej strony nie dołować siebie, a z drugiej nie uważać, że praca się Tobie należy. Inaczej albo negatywne nastawienie będzie widoczne na rozmowach kwalifikacyjnych, albo przestaniesz się stać, mając postawę roszczeniową.

W jakiej branży szukasz pracy? Jeśli w zawodach kreatywnych np. jako copywriter, to może pomyśli o jakimś kreatywniejszym CV? Doradca zawodowy np. przy uczelnianym Biurze Karier też mógłby pomóc. Odradzam wysyłanie masowej liczby CV, bo człowiek sobie tworzy kilka szablonów i nie przykłada się do nich.

Oprócz poszukiwania pracy znajdź sobie jakieś zajęcie, które poprawi Ci humor np. sport, ewentualnie wolontariat - żeby poczuć się potrzebnym i powtarzać sobie, że masz pracę.
      • jacekk13 Pracy nie ma 27.10.11, 11:18
        ,dlatego nie możesz jej znaleść
      • czaaarnooka Re: Nie mogę znależć pracy 27.10.11, 13:06
        Mam 4 letnie doświadczenie w księgowości w dużym koncernach (2 firmy)). Niestety 3 tygodnie poszukuje pracy i jak na razie nie mam pracy. Jednak nie tracę nadziei, a nie wiem jak to będzie.... czas pokaże:)
      • Gość: ff do autora wątku IP: *.elartnet.pl 27.10.11, 13:09
        oczywiście nie jesteś sama. Co z tego ze mój telefon nie milczy jak i tak mnie nie wybierają. Już drugi raz startuje na ofertę gdzie spełniam wymagania i ciekawa jestem czy mnie wybiorą, bo ostatnio ktoś inny sie trafił. Ja mam takie doświadczenie ze od rozmowy kwalifik. do podpisania umowy jest bardzo dłuuuuuga droga.
      • uleczka_k Re: Nie mogę znależć pracy 27.10.11, 19:01
        Myślę, że ratuje Cię już tylko zmiana płci :( W Pl jest strasznie, może trzeba wiać do Australii?
        • Gość: sylwia Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.10.11, 21:40
          Pocieszę cię, ja szukam pracy od 4 lat, tylko że obecnie mam pracę ale chce zamienić na lepszą
        • Gość: corett Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 21:55
          uleczka_k napisała:

> Myślę, że ratuje Cię już tylko zmiana płci :( W Pl jest strasznie, może trzeba
          > wiać do Australii

Na kobiety nie ma w społeczeństwie takiej presji żeby pracowały, zawsze mogą byc na utrzymaniu męża. Natomiast facet bez pracy raczej utrzymanki sobie nie znajdzie. Kto ma więc gorzej?
          • uleczka_k Re: Nie mogę znależć pracy 28.10.11, 22:09
            A nie bardzo rozumiem co ma presja i wyobrażenia wspólnego z rzeczywistością?
            Zresztą, może, gdyby ta presja istniała, to byłaby i praca (prawdopodobnie).
            Szukam pracy okazjonalnie, bo pracę mam i na razie nie chcę ruszać się z tego miejsca. Myślę, że jestem dobrym pracownikiem, ale w ciągu najbliższych dwóch lat chciałabym urodzić dziecko. Powiedzcie mi, kto mi da pracę? Byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej, rozmawiało ze mną dwóch panów: HRowiec i potencjalny szef. Szło OK, było miło, mam szybkie riposty, dlatego udawało mi się zwalczać jakoś "dowcipnego" HRowca. W pewnym momencie padło pytanie od potencjalnego szefa o plany względem założenia przeze mnie rodziny, choć, oczywiście zastrzegł, że pytanie nie powinno pojawić się w tej rozmowie. Odpaliłam, że owszem, istotnie nie powinno się pojawić.
            To wiecie, już nawet nie pytałam jak się potoczyły losy tej rekrutacji.
            • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 28.10.11, 22:42
              Z tą presją jest jak z pytaniem o dzieci: skoro jest presja to powinna być praca. Ale nie ma. Przepraszam, jest. Można kopać dołek a potem go zasypywać. Ale z tego kasy raczej nie będzie. Chyba że przypadkiem trafi się na skarb. Życie uczy jednak że prędzej to będzie gazociąg. Pytanie o dzieci też nie powinno padać. Ale pada bo nikt nie wyciąga konsekwencji.
              • uleczka_k Re: Nie mogę znależć pracy 29.10.11, 00:57
                Tak i masz rację.
          • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 05.12.11, 10:26
            tak,tylko że bezrobotne kobiety bez grosza przy du..ie nie mają jakoś wzięcia
            nie wiem skąd się bierze to głupie przekonanie,że tylko kobiety leca na kasę w dzisiejszych czasach kiedy jest tak ciężko faceci tez niechętnie wiążą się z biednymi dziewczynami,nikt nie lubi problemów
      • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 05.12.11, 10:29
        ja mam podobne doświadczenia ,tyle, że szukam dłużej niż Ty i lipa
        ciesz się,że masz przynajmniej męża
        • Gość: dosc Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 10:49
          Niestety zaliczam się również do tego grona i nikt mi absolutnie nie wmówi, że można się dostać ot tak z ulicy, z prostej rekrutacji. Ta cała rekrutacja to bzdura, przykrywka dla wepchnięcia swoich znajomych, bo kto ich sprawdzi?Co z tego, że przejdziesz test jak potem jest rozmowa i okazuje sie, ze znajomy lepiej wypadł na rozmowie mimo gorszych wyników na teście?albo nawet cię nie zaproszą na rozmowę mimo, że spełniasz wszystkie wymagania?Wiem, że są lepsi ale też bez przesady, że po tylu aplikacjach telefon milczy.Co do osobistego roznoszenia cv, to strata czasu, przerabiałam dwukrotnie i zerowy odzew i tylko politowania godne spojrzenia bądź jawna nieuprzejmość i cv do kosza.
          • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 05.12.11, 11:08
            99% rekrutacji organizowanych jest dla pracy. Pracy rekrutera, a raczej by on zachował pracę. Takie odnoszę wrażenie po kilkudziesięciu rekrutacjach. Większość sprowadza się ostatnio do krótkiego pytania: proszę opowiedzieć coś o sobie. Po demonstracyjnym niewysłuchaniu pada kolejne: ile pan chciałby zarabiać? I do widzenia. A za drzwiami czeka kolejny kandydat.
            • Gość: dość Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 15:17
              Dokładnie, nawet nie słuchają i nie udają zainteresowanych. Mnie przeraża fakt, że jak już skądś odpowiedzą to okazuje się to po prostu naciąganie z pracą za prowizję, gdzie kartka rekrutacja wisi na drzwiach wejściowych cały rok. Gdy tak słucham ludzi narzekających na to jaką to mają beznadziejną pracę,( pierdzenie w stołek za biurkiem 8 h wolne weekendy i święta, wyjazdy na zagraniczne wakacje i nowe mieszkania), że ludziom się nie chce pracować, to ja się zastanawiam, gdzie są te oferty z wyjątkiem przedstawicieli i telemarketerów?Nie ma szans zdobyć doświadczenia, to jak można planować życie?
      • Gość: Dorcia Ja też IP: *.181.113.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.11, 19:41
        Zawsze miałam niską samoocenę, ale teraz spadła do zera. Nie wierzę w siebie, myślę, że nie ma dla mnie miejsca na rynku pracy. Jak nigdy czuję się zagubiona, nie wiem, co robić.
        • Gość: mam prace Re: Ja też IP: *.aster.pl 06.12.11, 19:55
          Patrząc w lustro strzel sobie palcówkę i powiedz sama do siebie jestem zajebista i na pewno kiedyś zostanę osobistą asystentką prezesa banku :-)
      • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 12:53
        ja nie mogę znaleźć 3 lata i chyba już przestałam wierzyć,że znajdę. Po takim czasie raczej jestem bez szans na ryku pracy w dodatku jeszcze nigdy nie pracowałam
        • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 13:10
          a ile masz lat?
          • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 13:17
            21.
            • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 13:21
              no to szukasz od dwóch, a nie od trzech. przecież nie mogłaś szukać, jeszcze się ucząc w szkole sredniej
              • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 13:23
                skonczylam w maju 2009 wiec jest to jaies 2,5 powiedzmy. Ale licząc ok.3 bo do maja na pewno nie zmieni się moj status
                • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 13:37
                  Ja 1,5 roku. Szlag mnie po prostu chce trafić.
                  • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 15:35
                    ta to co ja mam powiedzieć niemal 2 razy dłużej szukam i nic :(
                    • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 17:07
                      to chodzmy sobie obie palnąć w łeb...bo ja mam już taką depresję,że mi się żyć nie chce:(((
                      • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 17:27
                        ja bym palnęła, ale nie mam dostępu do broni (mówię powaznie, mam mega doła)
                        • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 17:45
                          najgorsze jest to uzależnienie finansowe od kogoś,jak tu się usamodzielnic i ułożyć sobie życie??lata lecą,a tu nic....
                        • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 07.12.11, 17:48
                          Nie ma to jak załamka? Więc was pocieszę. Nawet najgorszy pech ma swoje granice. Mogę być przykładem. Rok poszukiwań. Setki wysłanych CV. Ponad 50 rozmów. I znalazłem pracę. Oferta była z PUP. Praca jest jaka jest. Kierowca w pralni. Płaca śmiechu warta. Oczywiście nie zakończę poszukiwań. Ale da mi to oddech. Powodzenia. Nie poddawajcie się!!!
                          • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 17:53
                            miałeś szczescie,i tyle
                          • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 17:55
                            no właśnie,ja sama nie mogę uwierzyć w to,że przez tak długi okres czasu może być ciągle żle i zle( nie mam tu na myśli tylko pracy) że musi się wreszcie skończyć ta zła passa i MUSI być w końcu dobrze.
                            • tanebo Re: Nie mogę znależć pracy 07.12.11, 18:01
                              Macie rację. To kwestia szczęścia. Wiem że łatwo mi mówić, ale spójrzcie na to z innej strony. To nie wasza wina. Minimalizujcie straty psychiczne. Starajcie zapełnić sobie czas. I szukajcie, szukajcie.
                              • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 18:07
                                I ja tak właśnie robię,szukam gdzie się tylko da,no bo nic innego mi przecież nie pozostało.Pozostaje modlić się o cud,bo teraz znalezc pracę graniczy z cudem...
                                • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 18:09
                                  a ja chciałabym umrzeć, ale nie umiem skutecznie popełnić samobójstwa
                                  • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 18:15
                                    Nie załamuj się.Masz dopiero 21 lat.Studiujesz?
                                    • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 18:18
                                      niestety... chciałam ale życie się mi tak potoczyło,ze ledwo z łozka wstaje nic nie mam do roboty całe dnie płaczę
                                      • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 18:22
                                        a co się stało??
                                        • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 18:32
                                          jak to co?
                                          • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 20:51
                                            no nie wiem skąd mam wiedzieć?
                                            • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 08.12.11, 13:03
                                              no ja też nie wiem c ze mna jest nie tak ze nie mam szans na rynku pracy!!!!!!
            • Gość: jateżnie Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.cdma.centertel.pl 07.12.11, 16:12
              załamana, ja jestem w takiej samej sytuacji. też w 2009 roku skończyłem szkołę i też szukam już prawie 3 lata. szukanie pracy to moja życiowa porażka.
        • Gość: hm..ciekawe Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.toya.net.pl 07.12.11, 13:15
          mam identycznie...
      • Gość: Polak Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:51
        Ja mam już ponad 30 lat. Nigdy nie pracowałem a jestem po studiach wyższych!
        W Polsce po prostu nie ma pracy!!!!
        • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 07.12.11, 17:54
          dokładnie :( ale ja nigdy nie pracowałam jeszcze to gorsza sytuacja
        • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.nfb.pl 07.12.11, 18:02
          no nie ma. Jak na każde jedno ogłoszenie przychodzi po kilkaset cv....jakiego trzeba mieć farta,zeby na ciebie akurat trafiło.a szczęście to coś,czego zawsze mi brakowało
          • Gość: worker Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.aster.pl 07.12.11, 20:33
            Ale z tych postów zionie nieudacznictwem i impotencją intelektualną. Nigdy bym nie zatrudnił kogoś z takim nastawieniem. Wyjaśnienie jest proste. Wy jesteście po prostu strasznie słabi psychicznie. Przegrywacie już w szatni przed rozpoczęciem meczu....
            • jestem_zerem Re: Nie mogę znależć pracy 07.12.11, 20:41
              Ludzie słabi psychicznie też żyją w tym kraju i też chcą pracować.
            • Gość: cer Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 21:26
              Problemem trollu-samotniku jest nie to, by wypchnąć kogoś z kolejki po tort a to, żeby tort tj. gospodarka rosła, w tym rynek pracy. Wtedy również nie tylko takie rekiny sukcesu jak ty (całe dnie na forum) będą mieć pracę, ale również "nieudacznicy" (będziesz miał głupi wyraz twarzy pod koniec swojego życia, poznając prawdę o sobie). Rodzice cię chyba w lodówce trzymali, zamiast w kołysce. Pewne obszary mózgu jeszcze nie odmarzły.
              Gabinety psychiatrów nie są pełne takich "nieudaczników", tylko właśnie takich niedojrzałych gogusiów, którym się cały czas wydawało, że złapali Boga za nogi, aż nagle życie dało małego kopa w d...ę. Duży dopiero przed tobą. Będzie bolało.

Gość portalu: worker napisał(a):
              > Ale z tych postów zionie nieudacznictwem i impotencją intelektualną. Nigdy bym
              > nie zatrudnił kogoś z takim nastawieniem. Wyjaśnienie jest proste. Wy jesteście
              > po prostu strasznie słabi psychicznie. Przegrywacie już w szatni przed rozpocz
              > ęciem meczu....
      • Gość: jateżnie Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.cdma.centertel.pl 08.12.11, 16:08
        zależy gdzie. mi oferowano kasę w markecie za 6,80 zł/h i telemarketing za 7 zł/h. można też bawić się w kelnera za 4 zł/h. 10 zł/h to moim zdaniem dobra stawka. W moim regionie jest to niestety utopia.
        • Gość: załamana Re: Nie mogę znależć pracy IP: 94.42.119.* 08.12.11, 16:13
          ja bym brała te 7zł/h ale niestety nie znalazłam niczego :(
        • Gość: adanelli Re: Nie mogę znależć pracy IP: 83.143.129.* 08.12.11, 18:02
          w twoim regionie czyli gdzie?bo u mnie w Krakowie jest to samo,w handlu i telemarketingu,nigdzie nie dają więcej niż 6 zł,nawet 5 się zdarza-ogólnie wszędzie najniższa krajowa...
      • Gość: mati OSTR Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 06:39
        Nie martw się na warmi to samo gdzie nie pójdziesz to chcą z doświadczeniem albo jak sie dostaniesz to po znajomosci na jeszcze czasem się trafi ze przyjmują do marketu albo na ochronę ale z orzeczeniem o niepełnosprawności. Najlepiej to jak człowiek sobie rękę utnie albo oczy wydłubie to na pewno się praca w ochronie i w markecie znajdzie:) Ja już szukam pracy 7 miesięcy i mam takiego dola ze mi myśli samobójcze przychodzą a jak mam iść gdziekolwiek się zapytać o prace i usłyszeć "spróbuje pan za miesiąc albo proszę zostawić cv" to mi się już zygać chce!!! I ja sie pytam teraz polityków co z ta Polska?? politycy chcą żeby rodziny zakładać tylko za co je założyć??? PiE**** Państwo a w sejmie 100 osób albo i więcej po parę ładnych tysięcy zarabiając i wielce mądrzy panowie "niby politycy" po znajomości większość sie mądrzą. Ale polską trzeba budować:))) będziemy dobrej myśli wszyscy kiedyś będzie lepiej:)))
        • Gość: dość Re: Nie mogę znależć pracy IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 10:20
          Mam tak samo,nawet nie ma gdzie wysyłac aplikacji, a co za tym idzie nie ma czekania na telefon z ofertą rozmowy kwalifikacyjnej:( Ciężko jest bez znajomości, wiem, że są oferty dla specjalistów, ale gdzie zdobyć doświadczenie, skoro nikt nie daje szansy?Potrafię praktycznie wszystkie rzeczy ze stawianych wymagań, tylko nie mam tylu lat doświadczenia i przede wszystkim "pleców"
          • Gość: cytryna metodologia cytryny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 15:05
            bo wiele firm stosuje teraz filozofie cytryny: pracownika sie wyciskajak cytryne a potem wyrzuca, chyba, ze jest to znajomy, znajmy znajomego. Taki nie dostanie czarnej /brudnej roboty do wykonania i nie straci potem pracy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka