Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ciąża a szukanie pracy

IP: *.telpol.net.pl 03.01.12, 12:00
    Jestem w drugim miesiącu ciąży i jestem bezrobotna. Czy w moim przypadku szukanie pracy ma sens ? Czy któraś z Was znalazła pracę będąc w ciąży ? Zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie pracy, czy przyznać się od razu czy to zataić, nie wiem co robić, poradzcie......
    Obserwuj wątek
      • Gość: smyk Re: Ciąża a szukanie pracy IP: 31.135.24.* 04.01.12, 14:30
        podbijam
      • brown_aurelia Re: Ciąża a szukanie pracy 05.01.12, 12:07
        nie wiem, czy jest sens, bo może się okazać, że będziesz musiala leżeć całą ciążę na zwolnieniu, więc do pracy i tak nie pójdziesz..
      • magda.p1982 Re: Ciąża a szukanie pracy 06.01.12, 00:12
        no pewnie ze jest sens, chyba ze nie musisz pracowac bo kasy nie potzrebujesz to wtedy nie ale w kazdej normalnej sytuacji bierz pracę,
      • fajny_zajety Re: Ciąża a szukanie pracy 06.01.12, 07:45
        Pownnaś najpierw znaleźć pracę ,a później zajść w ciąże teraz to musztarda po obiedzie. Nawet jeśli Cię ktoś przyjmnie to na początek podpisze umowę na 3 miesiące więc zbyt wiele kasy z takiego pracodawcy nie wykręcisz.
        • magda.p1982 Re: Ciąża a szukanie pracy 06.01.12, 10:48
          a moze nie chodzi o wyciąganie kasy co? przeciez nie kazda ciążówka musi leżec, przeciez przez te 3 miesiące moze spokojnie popracowac, wykazac się i kto wie moze po macierzynskim szef zaproponuje jej pracę jeśli sie sprawdzi na próbnym, jeśli sie nie pracuje i nie ma kasy to takie 3 miesiące mogą podreperowac budżet-zwłaszcza że dziecko w drodze,
          spróbuj , chyba że mój przedmówca ma racje i chodzi ci o wyciągniecie kasy z jakiegos pracodawcy, zatrudnic sie i leciec na L4 - to jesli tak to pierwsza bym cie pogoniła,
          • Gość: asdf Re: Ciąża a szukanie pracy IP: *.play-internet.pl 06.01.12, 11:24
            hej moja kolezanka szukala pracy byla w 1 miesiacu i znalazla, po 3 miesiacach poszla na zwolnienie, oczywiscie dostala pismo z zus ze wstrzymuja wylpate bo musza sprawzdic czy zatrudnienie nie bylo fikcyjne (pracodawca nie byl wujek, tylko duza panstwowa firma) a oni sprawdzali godziny pracy listy obecnosci, zenada...
            • Gość: sonia Re: Ciąża a szukanie pracy IP: *.telpol.net.pl 07.01.12, 09:44
              To nie jest tak jak myślicie - ja niedawno straciłam pracę i to zupełnie niespodziewanie, z powodu redukcji etatów. O tym że jestem w ciazy dowiedziałam się dwa tygodnie po otrzymaniu wypowiedzenia. Gdybym wiedziała o tym wcześniej, to nawet bym o dziecku nie myślała. Teraz kazdy potencjalny pracodawca będzie myślał tak jak wy - że chcę go naciągnąc na kasę, podpisać umowe a potem na L-4. Znam takie kobiety i przez nie wszystkie ciężarówki są wrzucane do jednego worka, przykre to niestety....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka