Gość: lopez IP: *.7.199.109.static.rdi.pl 09.04.12, 10:18 Ja się nie boję bezrobocia. Jestem nauczycielką i w sytuacji kryzysowej pójdę na roczny urlop zdrowotny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pinio Re: Boimy się o pracę IP: 109.197.42.* 09.04.12, 11:29 Dopóki nauczcciel będzie pracował tylko 18 godzin tygodniowo dopóty do wykonywania tej pracy zawsze potrzeba będzie 3 razy więcej ludzi niż do każdej innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru Re: Boimy się o pracę IP: *.dynamic.lte.plus.pl 09.04.12, 11:41 znowu glupoty laikow i propoaganda. Nauczyciele pracuja grubo ponad 40 h tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Boimy się o pracę 09.04.12, 12:00 Zasadniczo na 1 godzine zajec przypada 1 godzina przygotowan. To jak juz wszystko jest na miejscy i nie bylo zadnych wiekszych zmian w programie. Na poczatku to jest duuuuzo wiecej. No i do tego obowiazkowe marnotrawienie czasu na wszelkie sprawy organizacyjne typu ukladanie planow, wszelkiej masci szkolenia, rozne rady itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx kiedy urzędnicy zaczną obawiać się zwolnień ? IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 12:38 ta banda sabotażystów jest "ponad prawem" w deficytowej firmie "3 RP" są wyjenci poza rachunek ekonomiczny i zamiast ich zwalniać i obcinać im pensję, to cały czas ten rak rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kiedy urzędnicy zaczną obawiać się zwolnień ? IP: *.212-103-94.adsl.internet.lu 09.04.12, 13:43 W języku polskim istnieje forma "wyjęci". A "wyjenci" to chyba jakaś nowość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur i. Polacy mają skłonność do pesymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 16:49 "Polacy mają skłonność do pesymizmu" Mało powiedziane. Na forach to piszą prawie sami pesymiści albo nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Polacy mają skłonność do pesymizmu IP: *.homenett.pl 09.04.12, 17:27 Na forach to piszą prawie sami pesymiści albo nieudacznicy ,którzy nie dostali się do urzędów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Polacy mają skłonność do pesymizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.12, 17:41 No właśnie. W którym urzędzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Polacy mają skłonność do pesymizmu IP: *.homenett.pl 09.04.12, 17:46 Ja sie nie dostałem ,wesz jaki to jest ból :( Znajoma sie dostała i nogi szeroko stawia ,coś za coś ,jak to sie mówi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01 Re: Polacy mają skłonność do pesymizmu IP: *.polpak1.nat.pcnet.com.pl 10.04.12, 15:51 > Mało powiedziane. Na forach to piszą prawie sami pesymiści albo nieudacznicy. Jak szukasz szczerej debaty ludzi sukcesu, to poczytaj sobie jaką prorządową gazetę. Jak potrzebujesz optymizmu - zaufaj przemówieniom prezydenta. Na forach ludzie piszą to, co naprawdę myślą - a że to się trochę nie zgadza z medialną propagandą sukcesu, to trzeba tych piszących na forach jakoś zdezawuować, uznać za nieudaczników i pesymistów. Jest super, jest super, więc o co im chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clouclouse Boimy się o pracę IP: *.fbx.proxad.net 09.04.12, 11:56 Przeciez wiadomo, ze jest zle i zadne modly czy zaklinanie rzeczywistosci nie pomoze. Mozna manipulowac statystykami, prowadzic kreatywna ksiegowosc iaby pozyczac na bierzace wydatki i tworzyc izuloryczny wzrost PKB. Do czasu. Moze nie bedzie to padniecie na ryj w greckim stylu ale zapewne nie bedzie mniej spektakularne. Przyjdzie dzien, ze w tym kraju zostana sami rencisci i emeryci a mlodzi zwieja gdzie pieprz rosnie majac takie perspektywy jak obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Boimy się o pracę IP: *.opera-mini.net 09.04.12, 12:17 Nie wiem czy naród wybrany ( Mazowiecki, Gieremek, Kuroń, Michnik, Buzek, Suchocka, Balcerowicz, Bartoszewski, Bielecki, Boni, Kopacz, Niesiołowski, Waltz, Hubner, Kaśniewski, Siwiec, Lewandowski , Applebaum ) umyślnie niszczą polską gospodarkę , by przejąć ten piękny kraj dla swego narodu wybranego jk było przed II wojną ( Warszawę zamieszkiwało 30 proc żydów mówiących wasze ulice nasze kamienice) czy też tylko widzą w tym osobiste korzyści . Fakt jest taki, że pozbawili Polaków własnego przemysłu każąc nam pracować do końca życia za niewolnicze wynagrodzenia ( myślę o 90 proc społeczeństwa o dochodach 300 euro miesięcznie ). 10 kwietnia 2011 jest zastanawiającym wydarzeniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imek antysemityzm ma się dobrze widać ... IP: *.cm-6-5d.dynamic.ziggo.nl 09.04.12, 15:44 ciekawe kto ci go zasiał w głowie: tatuś czy mamusia? Może zamiast zajmować się globalnymi problemami zejdź na ziemie i zajmij się swoim lenistwem . Wtedy nie bedziesz piasał o zarobkach 300 euro, ja nawet w Polsce miałem o jedno zero więcej , a teraz jeszcze więcej ale wystarczy chcieć zamiast mielić jęzorem o jakiś żydach , czarnych, marokańczykach czy co tam twoja mała główka wymyśli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: antysemityzm ma się dobrze widać ... IP: *.homenett.pl 09.04.12, 17:41 Nie odpowiadają mi np. poglądu niejakiego Blumsztajna ,ale jestem pewien ,że z sytuacją w Polsce nie ma nic wspólnego jakaś narodowościowa zmowa. A jedynie tylko sama głupota Polaków wepchnęła ich w nędze ,a innym nielicznym podarowała lekkomyślnie władzę i ogromne majątki . Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy Re: antysemityzm ma się dobrze widać ... 09.04.12, 20:01 W Polsce - jak w Rosji - dobrze zarabiają głównie złodzieje, kolesie rządzących i oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sjep Re: Boimy się o pracę IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 21:51 to jest zasadniczy problem Polski, kiedy Rodacy zrozumiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Boimy się o pracę 09.04.12, 13:16 rozbawiło mnie do łez podanie jako przykładu zagrożenia bezrobociem pracownika z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Re: Boimy się o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:07 Czyżbyś sądził, że w Warszawie czy w innych dużych miastach praca jest na wyciągnięcie ręki? W takim razie zapytaj o zdanie ludzi po 50ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Boimy się o pracę IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 09.04.12, 13:40 Emigracja nie jest już szansą na poprawę własnej sytuacji. ==== A co sie zmienilo? Na zachodzie zarabia sie tyle co w polsce? Z czego to wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana fishbone Re: Boimy się o pracę IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.12, 14:34 wyjazd z polski to gwarancja: poprawy sytuacji materialnej, mozliwosci wypracowania normalnej emerytury, bycia przedmiotem dzialania nieco rozbudowanej, ale sprawnie dzialajacej administracji, poslania dzieci do normalnych szkol etc, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Boimy się o pracę 09.04.12, 13:58 Ja się nie boje. Jest Tusk i Roztowski. A oni mówią, że nas kryzys omija i będzie świetnie. I ja im wierze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul mark Boimy się o pracę IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 15:12 Może i się boję, ale naprawdę najważniejszym jest, by PiS nie wrócił do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsook Boimy się o pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 09.04.12, 16:49 Ci którzy są przygotowani na utratę pracy nie boją się że ją utracą. Są gotowi, odprężeni, uśmiechnięci, wiedzą co robić. W szafie wisi garnitur, kilka wersji cv, notes z niezbędnymi adresami i telefonami. Kilka razy to przerabiali. Dla nich utrata pracy to okazja do poszukania czegoś lepszego. Dramat zaczyna się gdy utrata pracy dotyka kogoś kto się tego nie spodziewa, więc tym samym się tego nie boi. Cios spada znienacka na biednego optymistę i niszczy mu nie tylko plany życiowe ale bieżącą egzystencję zamienia w koszmar. To tyle jeśli chodzi o statystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Boimy się o pracę 09.04.12, 17:19 "W szafie wisi garnitur, kilka wersji cv, notes z niezbędnymi adresami i telefonami. Kilka razy to przerabiali. Dla nich utrata pracy to okazja do poszukania czegoś lepszego." Wszystko pięknie dopóki wszytko idzie zgodnie z planem, ale jak wszystkie 'kontakty' obdzwonisz, wyślesz te swietnie napisane cv ze 300 razy i nikt nie zaproponuje pracy, to zaczynasz wierzyć, że jednak bezrobocie to wcale nie jest szansa na znalezienie czegoś lepszego. Dodajmy do tego obecny trend niezatrudniania ludzi z przerwą zawodową i zaczynamy rozumieć o czym jest ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foksterierka Re: Boimy się o pracę IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 10:41 Czegoś lepszego to się szuka w czasie obecnej pracy. Tylko nowego faceta się szuka po odstawieniu starego i miesięcznej kwarantannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foksterier Re: Boimy się o pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.12, 11:29 Świetnie napisane. Podoba mi się ten sposób rozumowania. Ostry języczek. bez problemu kasujesz niejednego matoła z tego forum. Jestem właśnie po kwarantannie - może się umówimy ??? Robert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akita inu Re: Boimy się o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:16 Najwyraźniej Twoje zaangażowanie w faceta jest nikłe skoro wystarcza Ci miesiąc kwarantanny po odstawieniu go i już szukasz nowego. Uważaj bo z takim podejściem będziesz trafiała na tak samo mało zaangażowanych partnerów, a wtedy życie upłynie Ci na kwarantannach i szukaniu, co jakiś czas przerywanym nietrwałym układzikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina Re: Boimy się o pracę IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.04.12, 12:24 Gość portalu: foksterierka napisał(a): > Czegoś lepszego to się szuka w czasie obecnej pracy. Tylko nowego faceta się > szuka po odstawieniu starego i miesięcznej kwarantannie. Nowego faceta też się szuka będąc ze starym, bo lepszy rydz niż nic. Większość kobiet tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Lepiej moze byc tylko w niewolnictwie IP: *.dfri.se 09.04.12, 17:19 To wspaniale osiagniecia kapitalizmu. Lepiej moze byc tylko w niewolnictwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Re: Lepiej moze byc tylko w niewolnictwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 18:27 Chodzi Ci o to, ze Pan zapewniał marny, bo marny dach nad głową i marne, bo marne, ale jednak żarcie? A jak miałeś dzieci to jeszcze coś tam skapło an wyżywienie kolejnej gęby? Slusznie... Teraz jest adres pod mostem i śmietnik. A dzieci to droga do nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA No i prawidłowo, że boimy się o pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 19:17 Dzięki temu pracujemy wydajnie! Robotnik boi się o posadę, kapitalista boi się, że go konkurent wygryzie z rynku i dzięki temu wszyscy znakomicie zapie...ją! Nic tak nie rozleniwia, jak gwarancja pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: No i prawidłowo, że boimy się o pracę! 09.04.12, 19:45 " Nic tak nie rozleniwia, jak gwarancja pracy!" Bzdura, 99% ludzi ma zagwarantowe za....nie do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: No i prawidłowo, że boimy się o pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 19:55 No jasne, bo inaczej umrą z głodu, a na to instynkt przetrwania nie pozwala. Tylko że jeżeli pracownik dowie się, że jakby nie pracował, to go nie wywalą (patrz: większość urzędów), to automatycznie zaczyna się opie...ć, bo po co ma marnować energię? (patrz: większość urzędów). Pracownik MUSI wiedzieć, że jak będzie się opie...ł to poleci na zbitą mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: No i prawidłowo, że boimy się o pracę! IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 21:56 szczególnie dobitnie widać to w szpitalach i przychodniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: No i prawidłowo, że boimy się o pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 00:07 Dokładnie, znam jedną pielęgniarkę na izbie przyjęć. Znaczna część jej czasu pracy polega na spaniu na kanapie w dyżurce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: No i prawidłowo, że boimy się o pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 22:42 Gość portalu: ANTY-SOCJALISTA napisał(a): > No jasne, bo inaczej umrą z głodu, a na to instynkt przetrwania nie pozwala. Ty > lko że jeżeli pracownik dowie się, że jakby nie pracował, to go nie wywalą (pat > rz: większość urzędów), to automatycznie zaczyna się opie...ć, bo po co ma marn > ować energię? (patrz: większość urzędów). Pracownik MUSI wiedzieć, że jak będzi > e się opie...ł to poleci na zbitą mordę. Już wszyscy wiedzą, że przez całe dotychczasowe życie dostajesz łomot. Nie wiem, czemu musisz o tym ciągle przypominać. To nie to forum. Idź na terapię, bo marnie skończysz. Wizyta u wiktymologa też ci nie zaszkodzi. Nieźle musisz mieć zrypany beret, skoro tylko w...l cię motywuje do czegokolwiek. Koledzy cię motywowali w szkole, na podwórku, pewnie w pracy też czasem oberwałeś. Na szczęście masz forum, czasem długi weekend, dużo papierowych ręczników i po każdym poście idziesz zapalić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: No i prawidłowo, że boimy się o pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 00:09 Podglądasz mnie, zboczeńcu jeden? Pewnie się przy tym masturbujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGHM Boimy się o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 20:03 Ja się nie boję bezrobocia. Jestem górnikiem ale mam lekką pracę na dole. Za 5 lat emeryturka a reszta narodu robić do 67 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Boimy się o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 20:10 A co takiego strasznego jest w pracy do 67 roku życia? Do tej pory było to 65? Jeśli te dwa dodatkowe lata stanowią dla kogoś wielką różnicę to ja mu współczuje ch...owej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Każdy rząd 09.04.12, 20:04 w ostatnich 22 latach walczył z bezrobociem i jakoś nie poradził sobie . Stąd należy domniemywać , że nadal tak będzie . Dług publiczny rośnie ciągle w swoim szybkim tempie . Możliwości obsługi tego długu są coraz gorsze . Luka w bilansie ZUS coraz większa . Skąd więc ma być ten optymizm ? Należy oczekiwać długich lat zaciskania pasa - no chyba , że postąpimy jak Polacy za czasów saskich . Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Każdy rząd 09.04.12, 20:14 Rosnące bezrobocie jest problem globalnym, a nie wyłącznie polskim. Zjawisko jest bardzo skomplikowane i naturalne w systemie gospodarki wolnorynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Każdy rząd 09.04.12, 20:45 Rosnące bezrobocie jest skutkiem globalizacji i neoliberalizmu. Analizując dane statystyczne z ostatnich dekad, widać jak na dłoni, że schyłek zaczął się wraz z nie-rządami Thatcher i Reagana. Przez 20 lat maskowano efekty neoliberalizmu konsumpcją na kredyt, który tworzył miejsca pracy "w usługach". Teraz przyjdzie spłacać rachunki. Z jednym się zgadzam: jeżeli społeczeństwo nie powie głośno NIE, to lepiej nie będzie. Będzie tylko gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Każdy rząd 09.04.12, 20:54 W gospodarce centralnie planowanej oficjalnie nie było bezrobocia, ale wiadomo było też, że wielu ludzi nie wykonuje pracy wartej funta kłaków. Nie rozumiem co ma powiedzieć społeczeńśtwo? Państwo może i powinno w znikomym stopniu interweniować w gospodarce. Najlepsze co może zrobić to doinwestować w edukację i rozwój technologii, bo tylko to może w dłuższym terminie zagwarantować konkurencyjność. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Każdy rząd 09.04.12, 21:04 Z tego, co pamiętam, zajmujesz się finansami. Powinieneś wiedzieć, że choćbyśmy nie wiem jak ciężko próbowali, nie będziemy konkurencyjni wobec Azji. Możemy próbować się bronić i czekać, aż ich koszty wzrosną do takiego poziomu, że wreszcie odetchniemy. Z tym, że... może nie wystarczyć nam na to życia. Laissez Faire wykończył już Imperium Rzymskie i Imperium Brytyjskie. Nie handluje się z ludami, które wszystko są w stanie zrobić kilka razy taniej (zwłaszcza przy pomocy przywiezionego przez zachodnie koncerny know-how), bo wydrenują kraj z pieniędzy i zamienią jego obywateli w podobnych sobie pariasów. Już 20 lat temu mądrzy ludzie mówili, że liberalizacja handlu i przepływów finansowych doprowadzi do "wyrównania poziomu w naczyniach połączonych". III świat pójdzie w górę a kraje rozwinięte - w dół. Gdyby ktoś rzucił pomysł, żeby przywieść do Europy 100 mln obywateli Bangladeszu i pozwolić im konkurować na rynku pracy za 1 $ dziennie, zostałby uznany za szaleńca. Kiedy wyprowadza się przemysł do Azji bądź po prostu szantażuje się pracowników taką groźbą, zawsze będziemy mieli kryzys popytu i towarzyszące mu bezrobocie. Trzeba zakończyć to szaleństwo, bo już dziś widać, że idziemy na zatracenie... CŁA ZAPOROWE. NATYCHMIAST!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Każdy rząd IP: *.uznam.net.pl 10.04.12, 00:28 Cła zaporowe? A co będzie, jak oni też takie ustawią? Co Polska produkuje, że może sobie pozwolić na cła zaporowe? Rencistów? Urzędników? Śledztwa "smoleńskie"? Po ile to chodzi na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Każdy rząd 10.04.12, 10:53 Polska jest jednym z większych eksporterów na świecie, przy czym niemal 80% naszego eksportu idzie do UE a kolejne kilka % - do USA. Nic nam nie będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Każdy rząd 10.04.12, 15:17 Wg mojej wiedzy Polska to taki bardzo przeciętny zarówno eskporter jak i importer, do Niemców nam bardzo daleko. Tu chodzi o wielkość tego handlu: same Chiny to 1,7 mld ludzi, więc dla nich Polacy to tylko jedno z wielu plemion w Europie i jakiekolwiek cła zaporowe z naszej strony oleją ciepłą substancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Każdy rząd IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 10.04.12, 17:31 polska ma 26 miejsce pod wzgledem exportu wiec nie przesadzaj... 10 razy mniejszym niz niemcy i mniej wiecej takim samym jak austria czy szwecja Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Każdy rząd 10.04.12, 11:15 Widzisz, ty to rozumiesz, ja to rozumiem, ale 85% lemingow zywionych neoliberalna propaganda tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKrango Re: Każdy rząd IP: *.opole.hypnet.pl 10.04.12, 18:12 jeśli dojdzie do tego, że większość euroepjczyków i amerykanów będzie pracować za azjatyckie płace chińska potęga upadnie, bo straci rynek zbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
joetf Re: Każdy rząd 11.04.12, 17:31 Oni mają rynek zbytu 1.7mld skośnych ludków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKran Re: Każdy rząd IP: *.opole.hypnet.pl 11.04.12, 18:31 tylko, że te skośne ludki groszem nie śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Tu nie chodzi tylko o pieniadze. 10.04.12, 11:13 Tu nie chodzi tylko o pieniadze. Tu chodzi o jaki-taki lad spoleczny. Lepiej zeby ludzie wykonywali prace funta klakow nie warta, niz zeby dostawali zasilki i siedzieli w domu. Kiedy ludzie maja za duzo czasu i nic do stracenia, to rozne dzwine rzeczy im do glowy przychodza, a potem cala reszta ponosi konsekwencje. W ogolnym rozrachunku lepiej oplaca sie zeby robili w pracy cokolwiek, niz zeby albo dostawali zasilki albo kradli. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Tu nie chodzi tylko o pieniadze. 10.04.12, 15:19 Zgadzam się z tym co piszesz, ale sporo forumowiczów chyba nie skoro ciągle piszą o urzędnikach jak o darmozjadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKran Re: Tu nie chodzi tylko o pieniadze. IP: *.opole.hypnet.pl 10.04.12, 18:18 urzędnicy są darmozjadami, bo zarabiają stanowczo za dużo, powinni otrzymywać max płacę minimalną, przy czym jestem za tym aby minimalna w budżecie była niższa, niż w przedsiębiorstwach. po 2 są też szkodnikami, bo większosć z nich traktuje Klienta, nazywanego przez nich petentem, jak czyste zło które trzeba zwalczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Boimy się o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 20:24 No i czego się tu bać u nas bezrobocie ledwie 4%, najmniej z miast wojewódzkich ,a i tak połowa pracuje na czarno i zasilacz ciągnie,także szkity za pas i do Poznania, tu się żyje! Kasa i intelekt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff święte krowy i lenie w mundurkach mają się świetni IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 21:49 wy ludzie którzy coś tworzycie macie tylko na chleb - musicie żyć aby świete krowy miały dobrobyt Odpowiedz Link Zgłoś
skilt dlaczego dajecie się wpuszczać prowokatorom z GW!! 09.04.12, 23:08 przecież żadna w miarę kumata nauczycielka nie napisze takich słów bo przecież wie że reakcja będzie taka jak widać. Natomiast prowokator/-ka (np. p. Wielowieyska) to napisze z dziką rozkoszą bo też wie jaką burze wywoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Boimy się o pracę IP: *.toya.net.pl 10.04.12, 00:49 Gość portalu: lopez napisał(a): > Ja się nie boję bezrobocia. Jestem nauczycielką i w sytuacji kryzysowej pójdę n > a roczny urlop zdrowotny naprawdę marna prowokacja, zakładając, że jesteś nauczycielką w co wątpię, i że zapłacisz za lewe zwolnienie, a wszyscy wiemy, że u nas lekarze bez problemu takie dają bo są bezkarni, to i tak po roku wylecisz z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Boimy się o pracę IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.12, 10:25 Przyszłość w Polsce znajoma Lat 50+ badania okresowe lekarz stwierdza nie zdolna pani do pracy pani się leczy po upływie czasu lekarz znów wystawia kwitek pani nie zdolna do pracy naturalną rzeczą pracodawca zwalnia panią.Pani bez środków do życia ma jedną opcję renta pisze wniosek o przyznanie do ZUS.ZUS zleca ponowne badania i nastał cud pani zdolna do pracy ale pracodawca już jej nie przyjmuje pani zostaje na lodzie bez pracy na łasce pośredniaka i nikłych perspektywach na zatrudnienie a do wieku emerytalnego z czegoś trzeba opłacać rachunki i żyć.Opieka lekarska z mojego doświadczenia badania alergiczne zarejestrowałem się i co usłyszałem wolny termin za 3miesiące szczęka opada wyskoczyłem z 50 dych i w tym samym gabinecie i dniu po 20 min komplet gotowych badań z wynikami zatem pytam po co odprowadzam te składki na służbę zdrowia skoro jak chcę zrobić badanie to i tak muszę wyskoczyć z kasy.Bo za 3 miechy czekania to już to badanie mija się z celem. i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian (25 lat) Boimy się o pracę IP: 57.66.195.* 10.04.12, 11:00 O pracę się nie boję - jak stracę to znajdzie się jakaś inna. Ważne tylko, żeby PiS nie wrócił do władzy. Przeraża mnie wizja życia w Państwie gdzie nie pracujących będzie się wsadzać do więzienia. Jak za III rzeszy - nie pracujesz - jesteś nie przydatny. A to chce wprowadzić PiS - tak chcą rozwiązać problem bezrobocia. Kolega mi mówił, że PiS ma zamiar wprowadzić nakaz eutanazji dla osób nie mogących znaleźć pracy przez rok!!! Panie ministrze Rostowski - proszę nie dopuścić do powrotu PiS do władzy. W PO nadzieja! Kocham Was i zawsze będę na was głosował! Pozdrawiam, Adrian 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: Boimy się o pracę 10.04.12, 11:28 A co jeszcze mówił kolega? Poleca mocniej wypiąć tylek, by ktos dobitnie cię zerżnął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Boimy się o pracę IP: *.euro-net.pl 10.04.12, 12:18 to było meeega słaaabe postaraj się bardziej trollu Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Boimy się o pracę 10.04.12, 16:36 Gdzieś się naczytał że bezrobotnych wsadzano do wiezienia w III rzeszy Młody jesteś to ci wybaczamy. Hiitler wprowadził roboty publiczne i dzięki temu dzisiaj Niemcy mają porządną sieć autostrad . Co by nie mówić w PRL były kary grzywny za uchylanie się do pracy .Dzisiaj państwo nagradza nierobów zasiłkami - no fakt u nas mocno ograniczonymi. Na zachodzie przynajmniej nie walą głupa, że zasiłki rodzinne dla pracujących ( u nas każdy pracujący pod tym względem to krezus) to wspieranie bogatych a wspierać trzeba najbiedniejszych. tylko niech mi ktoś z Peło napisze czym się różni dziecko pracującego od dziecka osoby bezrobotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Kto się boi ten sie boi 10.04.12, 16:25 27 tys. podwyżki dla szefowej PKP Sławomir Nowak (38 l.) dumnie obwieścił, że robi "wietrzenie" w zarządzie kolei i odwołał prezes PKP. Po co? Ano po to, by ją ponownie zatrudnić - już na stanowisku wiceprezesa, za to z ponad dwukrotnie większą pensją! Maria Wasiak (52 l.) ma zarabiać teraz aż 46 tysięcy zł... www.fakt.pl/27-tys-podwyzki-dla-szefowej-PKP-Maria-Wasiak-ma-zarabiac-teraz-az-46-tysiecy-zlotych-,artykuly,153740,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Re: Boimy się o pracę 10.04.12, 17:02 Zauwazyliscie ze najwiecej do powiedzenia o pracy maja ZAWSZE ci ktorzy sa nierobami, wielokrotnie zmieniali prace, nie maja zadnych umiejetnosci za to facebook, linkedin i tego typu rzeczy maja zawsze na najwyzszym swiatowym poziomie? Matki siedzace latami w domach, pokraki ktore ukonczyly jakies lewe kierunki na pseudo uczelniach, panienki-pustaczki, faceci-macho, itp itd - oni zawsze najlepiej wiedza "co powinno byc"... Wg mnie - czlowiek z otwarta glowa, optymizmem i sprecyzowanym kierunkiem rozwoju zawodowego ZAWSZE poradzi sobie z zyciem zawodowym. najbardziej mnie zawsze rozsmieszali ludzie ktorzy pol zycia pracuja na tasmie przy produkcji zarowek - i oni zawsze uwazaja ze im sie naleza specjalne gratyfikacje... I zawsze im bylo zle, ale gdy przychodzily czasy zwolnien to potrafili stawac na glowie (czyt. zalatwiac na lewo zwolnienia) zeby tylko zostac przy tej "tasmie". To chyba kwestia psychiki - znam np. krawcowe, bez zadnych wielkich szkol, ktore na lewo dorabiaja duze pieniadze a ich praca je raduje. Ale narzekacze zawsze beda podtruwac atmosfere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50+ Re: Boimy się o pracę IP: 31.178.126.* 10.04.12, 17:27 Pogadamy, gdy będziesz miał ponad 50 lat. Wtedy mimo wykształcenia i umiejętności nikt cię nie zechce do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Demaskuję "Zieloną Wyspę". 10.04.12, 17:05 Wiele osob zastanawia się dlaczego wskaźniki wzrostu PKB są w Polsce wyższe niż w wielu czołowych krajach Europy? Czyżby rządzili w Polsce "ekonomiczni geniusze" a kraj był w cudowny sposób odporny na europejski kryzys? Leszek Balcerowicz dopatrywał się nawet przyczyny tego zjawiska w zacofaniu polskiej gospodarki i systemu finansowego co odróżnia go od Europy i świata. Powód "wzrostu gospodarczego" jest jednak o wiele prostszy i jest zwykłym oszustwem tak jak wiele dziedzin jakimi zarządza PO a przedtem PiS. W Polsce po prostu nie przeznacza się odpowiednich środków na akumulację emerytalną, na służbę zdrowia i na politykę prorodzinną (żłobki, przedszkola, ulgi rodzinne). Skutkiem jest perspektywa nędzarskich emerytur, niedostateczne leczenie i spadek populacji kraju. "Zaoszczędzone" pieniądze idą na konsumpcję co nakręca koniunkturę. Żaden cywilizowany kraj europejski nie ośmieliłby się prowadzić tak bezczelnie rabunkowej gospodarki. Przykładem byłaby firma, która nie robi akumulacji i nie płaci podatków. Miałaby świetne zyski, nieprawdaż? Ale tylko do czasu. Tą firmą jest zbankrutowana właśnie III RP. To jest właśnie tajemnica "Zielonej wyspy" - oszustwa, które właśnie zaczyna pokazywać co kryje się pod maską "pozytywnych wskaźników". Odpowiedz Link Zgłoś