Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop olokicznościowy

15.08.12, 16:52
    witam ,
    mam mały problem , otóż 4 lata temu moja córka brała ślub, w tym okresie przebywałam na urlopie wypoczynkowym, jednakże przed tym urlopem wykorzystałam jeden dzień urlopu okolicznościowego z tytułu ślubu córki. po czterech latach od tego zdarzenia kadrowa w firmie powiedziała mi że muszę oddać im ten jeden dzień urlopu ponieważ w dniu kiedy córka brała ślub przebywałam na urlopie wypoczynkowym? czy możecie mi podpowiedzieć czy faktycznie jest tak jak mówi kadrowa. z góry serdeczne dzięki .
    Obserwuj wątek
      • ksenia23 Re: urlop olokicznościowy 15.08.12, 19:53

Czy dobrze rozumiem, że pierwszego dnia miałaś urlop okolicznościowy (na niego wypisany wniosek o taki urlop), a od następnego dnia miałaś już urlop wypoczynkowy (wniosek o urlop wypoczynkowy)?
        Na wniosku o urlop wypisałaś, że to urlop okolicznościowy? Czy doniosłaś do zakładu pracy ksero aktu małżeństwa córki?

Pracodawca nie musi udzielać urlopu okolicznościowego w sytuacji, gdy zdarzenie uprawniające do urlopu miało miejsce podczas innej usprawiedliwionej nieobecności pracownika, np. podczas urlopu wypoczynkowego.

Wystąpienie w trakcie urlopu wypoczynkowego sytuacji uprawniającej pracownika do urlopu okolicznościowego nie powoduje ani przerwania tego urlopu, ani uprawnienia do odebrania dnia urlopu okolicznościowego po urlopie wypoczynkowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka