Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie bonusy lubią pracownicy?

IP: *.122.8.251.dyn.user.ono.com 27.08.12, 17:51
    Możliwość wykonywania części obowiązków z domu to nie jest ŻADEN bonus. Przecież żadna praca sama się nie zrobi! A w wielu wypadkach miejsce jej wykonywania jest drugorzędne.

Za to pracownik, którego nie ma w biurze to czysta oszczędność - kawy nie wypije, prądu nie zużyje itd.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gość Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 27.08.12, 18:13
        myślisz , że kawa za 2 zeta i za drugie tyle prądu to oszczędności na które liczą firmy? chyba nie! ale jak handlowcy chcą szkolenie to mi szczęka opadła!!! żadne szkolenie nie zastąpi u handlowxa tego czegoś, czego na szkoleniach nie dostaną. sorry , ale dobry handlowiec rodzi się z darem. ci po szkoleniach to tylko nędzni wciskacze kitu.
        • Gość: M Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.multi-play.net.pl 27.08.12, 20:40
          Da się, da się. Po kilku szkoleniach i kilku latach pracy ludzie zostaja dobrymi handlowcami.
          Urodzony to często jest cwaniak a nie handlowiec. Choc nie zaawsze i owszem ważne jest kilka cech osobowości, które trzeba mieć, ale też trzeba je rozwijać.
          • Gość: ojro misiu liczy się kasa IP: *.cable.smsnet.pl 28.08.12, 14:31
            ludzie mają w 4ch bonusy, nie wiem na jakiej planecie żyją gazeciani redaktorzy
      • Gość: Tenare Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.icpnet.pl 27.08.12, 18:16
        Najlepszy bonus to była paczka świąteczna z kawą ziarnistą (nie mieloną), czekoladą prawie przeterminowaną, słoiczkiem miodu za 40 zeta i paroma drobnymi śmieciami... oraz potrącenie 50 zł podatku dochodowego przy wynagrodzeniu za grudzień.
      • sselrats W USA urlop typu sabbatical to 4 tygodnie 27.08.12, 18:49
        w Polsce bez laski.
        • Gość: xtrmntr Gdzie? 2 tygodnie urlopu + jak ci się uda to 2 tyg IP: *.clt.clearwire-wmx.net 28.08.12, 00:29
          ...odnie na choroby, wypadki itp.
      • Gość: r_xxx Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 18:49
        A mnie się zdaje, że nadal większość z zatrudnionych pracuje w malutkich i małych firmach...
        A tam nie ma żadnych bonusów.
        Gazeta lansuje rozwiązania z dużych firm, tak jakby były normą. Fałszywy obraz świata.
        • sigma00 Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 27.08.12, 19:17
          Ja pracuję w dużej firmie i nie mam żadnych bonusów (tzn. raz w roku bony za 200zł), a dzisiaj się dowiedziałam, że prawdopodobnie będzie obniżka wynagrodzeń.
          • billy.the.kid Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 27.08.12, 19:25
            łoboziuniu!!!!!!!!!!!!
            bilety na basen!!!!!!!!!!
            poszczałem się ze szczęścia.
        • kropka9991 Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 10:16
          Jest tak jak piszesz, większość pracuje w małych firmach, które - rozsądnie zarządzane - starają się unikać powiększania kosztów stałych więc nie ma takich bonusów. Jak jest kasa w firmie to ludzie dostają ekstra premie - tak jest u nas. Zdrowy i czysty układ.
      • Gość: Auslander KOMU te bzdury wciskacie? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.12, 21:03
        Pracowalamw Polsce, w korporacji Bankowej.... Dodatki niechciane to wyjazdy, baseny, prywatna opieka medyczna itp itd a za wszystko to trzeba bylo placic :D
        Nie pierdzeeilcie tu, ze pracownicy chca w Polsce dodatki typu duperele, ktore wlicza sie im do dochodu, opdatkowuje a ich ceny sa wieksze niz te, ktore zplacili by sobie sami kupujac.....
        chory kraj!!!!
        I chora Propaganda!!!!

----------------------------------
        emigracyjny.blogspot.de
      • Gość: trex Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: 176.61.28.* 27.08.12, 21:23
        Praca w Irlandii:
        prywatne ubezpieczenie medyczne
        prywatna emerytura
        silownia i basen
        karnety na koncerty i do kina
        doplaty do lunchu

Lepiej chyba byc nie moze, zapraszam na zielona wyspe:)
        • tomeczek_44 Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 10:10
          Gość portalu: trex napisał(a):

> Lepiej chyba byc nie moze, zapraszam na zielona wyspe:)

Ale zielona wyspa to podobno tutaj w Polsce? :)
      • ka-mi-la789 Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 27.08.12, 21:35
        Jak wam przypieprzę benefitem , a bonusem poprawię, to się nogami nakryjecie, bando mówiących wschodnioeuropejskim pidginem analfabetów. To raz. Dwa, robienie łaski i zaszczytu z rozciągania w nieskończoność dupogodzin w robocie ("elastyczny czas pracy") i szkoleń to czysta kpina, a litanie na cześć biletów na basen czy do śmierdzącego, niewentylowanego składu żelastwa żywo przypominają zachwalanie szklanych paciorków Murzynom, którzy płacili za nie diamentami.
        • nikodem_73 Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 02:47
          Nie zapominaj, że te benefity podlegają opodatkowaniu w mniemaniu niektórych skarbówek! :) Niektóre nawet chcą utrzymywać, że powinnaś zapłacić podatek za benefity z których nie skorzystałaś :)
      • Gość: mike Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 21:40
        Rozumiem, że HR musi jakoś uzasadnić swoją egzystencję, stąd wdrażanie coraz to nowych 'innowacyjnych' projektów.
        Dobrego specjalisty nie ściągniecie biletami do kina czy na basen. Opieka medyczna to też standard. Na pokój z konsolą czy piłkarzykami polecą tylko świeżaki po studiach zachłyśnięte korpo-atmosferą. Home-office to nie nagroda za dobre wyniki - to wciąż praca (chociaż może niektórym nie mieści się w głowie, że w domu można pracować).
        Tylko naiwniak wierzy, że dla pracowników bonusy są ważniejsze niż kasa.
        • Gość: gosc Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 23:26
          zatrudnie sie za srednia krajowa bez Elastycznego czasu pracy, i szkolenia zawodowe - Inne - dodatkowa opieka medyczna czy karty rabatowe na basen lub do restauracji
          Wystarczy, ze placa bedzie bez opoznien.

W Ktorych firmach satakieluksusyzarazaplikuje. .
      • nikodem_73 Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 02:45
        Powiedzcie mi - gdzie trzeba by złożyć petycję aby zaprzestano nauczania piramidy masłowa na kierunkach po których dyplomowani idioci idą do HR?

Albo może inaczej - ma ktoś pomysł aby durne dziunie z HR nie sądziły, że najniższa warstwa kończy się wraz z płacą minimalną?
      • Gość: joankb Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 08:55
        Trzeba być z Marsa żeby twierdzić, że w kraju, w którym mediana zarobków wynosi coś ok. 2700 brutto, ktoś odrzuci 500 złotych podwyżki żeby sobie pochodzić na basen.
        • grovnic Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 10:31
          w pelni sie zgadzam - dodatkowe profity sa naprawde fajne, teatr, tansze bilety do kina, znizki na zakupy pracownicze, wspominany tutaj wielokrotnie multisport itp itd - to wszystko na prawde pozytywnie wplywa na pozytywne spojrzenie pracownika na pracodawce...niestety przy naszych zarobkach o wiele wazniejsze jest to ,ze czlowiek nawet gdyby chcial dac sie wciagnac kierat kredytu kryptohipotecznego, to po prostu nie ma mozliwosci.
          Gdybysmy zarabiali na tyle dobrze, by zyc normalnie, potrafilibysmy docenic te wzystkie profity o wiele bardziej

pozdrawiam

Grovnic
      • Gość: dziadek Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: 91.232.175.* 28.08.12, 10:20
        w każdy piątek : ku... wino i co ino
        • Gość: gosc Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 10:22
          Dajcie adres tych firm gdzie pracownicy maja w nosie 500zl podwyzki
      • Gość: miau Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: 188.191.200.* 28.08.12, 10:51
        Jak to się ciekawie nomenklatura zmienia w GW, gdyby opowiadali o wycieczkach zakładowych w PRLu to mowa by była o "przywilejach", w korporacjach mamy już "bonusy". Gdy mowa jest o niektórych pracach i wynikających z nich profitów pozapłacowych np. w przypadku nauczycieli, to GW krzyczy o "przywilejach" o nierówności... Tutaj się okazuje, nagle, że przywileje per bonusy są OK. Zabawne to jest.
      • ulanzalasem Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 13:41
        To zależy od przedziału płacowego, ale szkolenia to raczej nie bonus a inwestycja firmy w swojego pracownika, elastyczny czas pracy - praca w domu to też praca, to inna forma, ale nie bonus! Bonus to coś ponad podstawę! Karta rabatowa ? Czyli musisz jeść, kupować tam gdzie ustalimy, a często nie są to nasze ulubione miejsca, a zdarza się że za to samo płaci się więcej lub tyle samo ze zniżką co w innym miejscu, ale już nie mamy wyboru. Pakiety medyczne za dużo na co dzień nie dają, bo oferują bardzo podstawowe rzeczy. Kasa to zawsze kasa, pracownik sam wie czego potrzebuje, a dzisiaj te marne karnety do siłowni to praktycznie standard, a nie bonus i tak nie każdy ma ochotę i czas z tego korzystać.
        • Gość: gosc Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 14:19
          daj mi prace z marnym karnetem do silowni zasrednia krajowa
      • Gość: ginztonickiem Re: Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.tktelekom.pl 28.08.12, 15:13
        a do tego nie trzeba codziennie oglądać ryjów współpracowników ;)
      • cleverclog Jakie bonusy lubią pracownicy? 28.08.12, 16:03
        Co za kretyn jest autorem tych wypocin? Polskiego zapomniałeś/-łaś światowcu? Strzel się z całej siły w ten pusty dekiel, to sobie może przypomnisz, jak się poprawnie po Polsku mówi. Pracujesz w takiej mega korporacji międzynarodowej, że już faktycznie same benefity w głowie. Szkoda, że nic poza nimi.
      • Gość: Wolak Redaktorze rys! IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 16:37
        Redaktorze rys!

A jakie bonusy są w korpo. pod nazwą Agora?

Czy lepszy basen, czy 300 PLN brutto więcej?
      • Gość: max Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.93.187.155.homesurf.pte-ag1.dyn.plus.net 28.08.12, 17:31
        i co wygrywa 300zl podwyzki - dla wiekszosci polakow to podwyzka o 20% czyli zmiana standardu zycia z suchego chlebka na chlebek z maslem - o czym wy piszecie w tym niewolniczym kraju III swiata?
      • Gość: xxx Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.toya.net.pl 28.08.12, 17:49
        Jestem nauczycielem, piszecie, że ludzie nie chcą podwyżek w wysokości 500zł, ja takiej jednorazowej podwyżki nie widziałem nigdy, a 500zł podwyżki uzbierało mi się może w ciągu ostatnich 5 lat. We wrześniu dostanę kolejną: 40zł na rękę.
      • Gość: misiek Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 19:00
        ktoś tu jara niezłe zioło , poproszę adres dilera
      • Gość: mirek Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 28.08.12, 19:41
        ja juz wole wczasy pod grusza, ktore moja firma mi wyplaca raz w roku, niz te wszystkie niby benefity.
      • Gość: Solarium Mk Jakie bonusy lubią pracownicy? IP: *.generacja.net 29.08.12, 11:37
        Pracownicy lubią wszelkie bonusy a najlepsze to są pieniężne. Ja swoich pracowników motywuje prowizjami od sprzedaży i małym programem kafeteryjnym. Niestety nie stać mnie na benefit... Ciekawy artykuł o tym jak motywować pracowników gabinetów kosmetycznych. Sadze, ze moze pomoc managerom z kazdej branży.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka