Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do osób zarządzających firmą

02.07.04, 17:05
    Witam
    Mam taki mały dylemat. Jestem z-ca Prezesa. Zarządzam firmą wspólnie z
    Prezesem od około 3 lat, pracuje w niej od 7 lat. Mam taki mały dylemat. Od
    pewnego czasu, mniej więcej 1 roku miałem problem z kierownikiem jednego z
    działów. Niestety jego tata jest w zarzadzie firmy. Moj Prezes rowniez jest w
    zarzadzie - ja nie. Mam dokumenty, ktore moga swiadczyc o mobbingu tego
    kierownika w sotsunku do mojej osoby. Przepychanki trwaja dosc dlugo...
    niestety Prezes boi sie cokolwiek zrobic, bo boi sie kolegi z zarzadu - choc
    wie, ze to ja mam racje (wszyscy wiedza). Na uklady nie ma rady. Tata
    kierownika, zaczal wokol mojej osoby najogolniej mowiac robic dym. Poniewaz
    jestem osoba, ktora nie daje soba pomiatac konflikt trwa. Obawiam sie, ze
    stoje przed alternatywa, albo zamknac paszczę i zlamac sobie kregoslup, albo
    wypowiedziec umowe z winy pracodawcy i isc do sadu pracy.
    Co byscie zrobili?
    Obserwuj wątek
      • Gość: IzaŚląsk Re: Do osób zarządzających firmą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 09:57
        Witaj,

Nie zazdroszczę Ci, to trudny temat i jakkolwiek zrobisz nigdy nie będziesz
        miec pewności czy manewr, który wykonałeś był najlepszym rozwiązaniem.
        Nie ma co ukrywac stałeś się niwygodny, pewnie kierownik ma ambicje zostac vice
        prezesem. to prawda na układy nie ma rady. jesteś pewny, czy pozoatali
        pracownicy stawili by się za Toba w sadzie?myślę, że dopiero jak wylecieli by z
        firmy z hukiem. A tego zarząd i prezes nie zrobi bo przewiduje konsekwencje.Oni
        wciąż będą szukać teraz takiego argumentu by udowodnić Ci,że : nienadajesz się,
        działaśz na szkodę spółki, miej sie na baczności, bądź czujny co mówisz, komu
        mówisz, co podpisujesz...etc.Współczuje Ci, aczkolwiek znane mi sa takie
        sytuacje. Możesz jeszcze zawiązać pakt z pozostałymi członkami (lub jednym
        wpływowym) a pomyślałeś o udziłaowcach? akcjonariuszach? Może oni powinnui
        wiedzieć co sie dziej w Firmie?. Pozdrawiam, życzę powodzenia, Może się kiedyś
        podzielisz jak sprawa potoczyła się dalej.Trzymam kciuki.Pa.Iza
        • caudilio Re: Do osób zarządzających firmą 07.07.04, 17:29
          Witam
          Przestroga dla tych co grają twardo...
          sytuacja skończyła się w ten sposób, że zarząd zmienił strukturę organizacyjną
          i zlikwidował moje stanowisko...
          na układy nie ma rady
          żenujące - ale może i lepiej, będę mógł odejść z czystym sumieniem.
          • Gość: Iza Śląsk Re: Do osób zarządzających firmą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:18
            Witaj,

Przykro mi , znam to...niestety cholera(sorry).
            Ja mam takiego pecha, ze pracowałam w dość prężnie działających firmach,
            zwykle płacili dobrze, ale krótko pracowałam bo- trzeba było zwolnić miejsce
            np. znajomej prezesa....na układy nie ma rady, i reszta się niestety nie liczy.
            A jutro mam rozmowe o nową prace.Jestem pełna optymizmu.
            Pozdrawiam, życzę powodzenia w szukaniu nowej posady i w życiu wogóle. Hej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka