Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV nikt nie czyta

12.02.13, 22:56
    Wszystkie rady jak pisać CV nie mają sensu ,gdyż wszystkie firmy które prowadzą rekrutację udają zę rekrutują ,W żadnej firmie nie ma uczciwych rekrutacji a rozmowy kwalifikacyjne służą wylącznie poniżaniu osób starających się o pracę.
    Obserwuj wątek
      • 6mysliciel Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 17:51
        haha CV czytaja, czytaja jak maja swojego za Unjne dotacje przyjąc do pracy na 2 lata. Forma kredytu bądz to z PUP lub inna forma zatrudnienia, ale ogolnie za kase UE np: 2 lata Nie te czasy co pracowników szukaja poprzez CV -zapomnij. Firmy nie maja pomysłu, rozwoju, bo fachowcy nie beda siedziec za marna kase w miuejcu ,gdzie ludzi się traktuje jak niewolników!!!! Dobry fachowiec np: elektronik po renomowanej szkole Bydgoskiej(Karłowicza) -wszedzie znajdzie prace w Europie :*)
      • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 20:35
        alez oczywiscie nie mam co robic w pracy tylko urzadzac rekrutacje na niby i spotykac sie z ludzmi ktorych nie mam ochoty zatrudniac. tak te kilka godzin w te czy w tamta, spedzonych na dreczeniu obywateli - sama slodycz. zamiast isc szybciej do domu wole zostac w robocie i sie popastwic nad innymi

Ale poza tym wszyscy zdrowi i lepiej Ci juz? :)
        • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 20:56
          Polska nazwa jest myląca, bo w czasie tej "rozmowy" pracownik jedynie odpowiada na pytania, nie może nawet zapytać o to jaką stawkę gotów jest zaoferować mu pracodawca. Testy w korporacjach to też jakaś bzdura. Nie ma do nich wglądu. Decyduje to, czy oczarujesz rekrutera swoim uśmiechem.
          • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 21:19
            * potencjalnego pracownika

Nawet w obsłudze klienta uśmiech jest mniej ważny niż wiedza, bo lepiej być obsłużonym fachowo i sprawnie niż być wprowadzonym w błąd przez kogoś, kto początkowo nas sobą oczaruje.

Dzisiaj dzwonił do mnie ankieter, miał świetną dykcję, był bliskotliwy.
            Powinien pracować w radiu. Jest jakiś bałagan w tym wszystkim, bo spotykam na odpowiedzialnych stanowiskach w urzędach mnóstwo ludzi niekompetentnych i z drugiej strony mnóstwo uprzejmych, inteligentnych ludzi, którzy pracują na stanowiskach poniżej swoich kwalifikacji.
            Z tego co wiem głównym kryterium dla rekruterów jest odsiewanie CV, kiedy wykształcenie nie jest zgodne ze stanowiskiem. Czyli np. zaoczny ekonomista po nieznaczącej uczelni przebije doktora filozofii po UW, gdy będzie ubiegać się o stanowisko np. w Urzędzie Skarbowym. Doktor nie zostanie nawet zaproszony na rozmowę mimo, że również zna podstawy prawa, potrafi logicznie myśleć, liczyć i składnie pisać.
            • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:29
              doktor nie zostanie zaproszony na rozmowe bo jest przekwalifikowany i po kilku msc bedzie niezadowolony z pracy mimo ze na poczatku wydaje mu sie ze sie nia szybko nie znudzi. nie potrzeba mi czlowieka ktory bedzie marudzil ze chce po kilku msc awansowac a jeszcze sie dobrze nie wdrozyl. niestety juz mielismy takie przypadki i ich unikamy. na stanowisko prawnicze nie zatrudnie ekonomisty, a na asystenckie dokotora itd itp chocby nie wiem jak byli blyskotliwi - to dosc oczywiste
              • Gość: JanKran Re: CV nikt nie czyta IP: *.opole.hypnet.pl 13.02.13, 21:34
                durną pracą każdy będzie się tak samo nudziły, tylko takie biurwy potrzebują do towarzystwa glupszego od siebie, a znalezienie takiego nie jest łatwe, stąd te narzekania na kandydatów.
              • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 21:37
                Gość portalu: agi napisał(a):

> doktor nie zostanie zaproszony na rozmowe bo jest przekwalifikowany i po kilku
                > msc bedzie niezadowolony z pracy mimo ze na poczatku wydaje mu sie ze sie nia s
                > zybko nie znudzi.

Liczą się fakty, a nie przypuszczenia. Jeżeli ma lepsze kwalifikacje to powinien zostać przyjęty na to stanowisko.
                • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:56
                  fakt doktoratu nie swiadczy o kwalifikacjach a raczej o tym ze czlwiek wiekoszsc swojego zycia zawodowego spedzil na uczelniach a nie w prawdziwej pracy. niestety okazuje sie z wiekszosci przypadkow ze jest potem niedostosowany do rzeczywistosci
                  • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 22:10
                    > fakt doktoratu nie swiadczy o kwalifikacjach a raczej o tym ze czlwiek wiekoszs
                    > c swojego zycia zawodowego spedzil na uczelniach a nie w prawdziwej pracy. nies
                    > tety okazuje sie z wiekszosci przypadkow ze jest potem niedostosowany do rzeczy
                    > wistosci

Ludzie tworzą rzeczywistość, rzeczywistość nie jest abstrakcją. To mądrzejsi powinni mieć wpływ na to, jaka ona jest. Poza tym doświadczenie z wielu różnych firm w CV może świadczyć również o tym, że ktoś się w tych wielu miejscach nie sprawdził. Natomiast doktorat świadczy o pewnej konsekwencji.
                    • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:20
                      no ladnie to brzmi i moze w teorii powinno tak byc ale niestety madrzejsi u nas widac nie zostaja na uczelniach. naprawde nie mam nic przeciwko pracowniko naukowym - wrecz przeciwnie trzeba miec pasje zeby ten rodzaj pracy wykonywac ale niestety z praktyki wiem ze po prostu ludzie ktorzy nagle zmienili wizje swojej drogi zyciowej u nas sie zwyczajnie nie sprawdzali. moze to kwestia branzy, moze zle trafilismy ale teraz niechetnym okiem patrze na ludzi "przekwalifikowanych" cokolwiek by to mialo znaczyc. to juz chyba wole osobe prosto ze studiow - z zapalem i bez wiekszych zobowiazan przez kilka najblizszych lat, niz doktora ktory uczelnie postanowil opuscic bo mu zona glowe suszy ze za malo zarabia i wlasciwie to chcialby byc od razu dyrektorem bo przeciez - czesto tylko w swojej ocenie - ma kwalifikacje
                      • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 23:13
                        agi
                        Za dużo sobie dopowiadasz.
                        Studia doktoranckie nie oznaczają, że ten ktoś pracował lub miał zamiar pracować na uczelni. Nie rozmawiamy o pracowniku naukowym, ale o osobie posiadającej stopień naukowy wyższy niż magister. Żona? Dlaczego zakładasz, że on ma żonę?
                        Taki doktorant jest właśnie osobą prosto ze studiów, często z zapałem, a dodatkowo cechuje go ponadprzeciętna inteligencja i może wdrożyć się szybciej niż inni. Piszesz, że nie masz nic przeciwko pracownikom naukowym, ale z całej wypowiedzi wynika coś innego.
                        • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 23:22
                          nie dopowiadam sobie - bazuje na rzeczywistych przykladach z przeszlosci. moze zle trafilam bo tej ponadprzecietnej inteligencji niestety w ludziach ze stopniem wyzszym niz mgr nie widzialam (chociaz to moze nie o inteligencje chodzi a o praktyczne wykorzystanie umiejetnosci). natomiast sprawdzila sie ta zaleznosc w wypadku podyplomowek - ciekawe studia podyplomowe sa duza zaleta i w praktyce rzeczywiscie swiadcza b. dobrze o kandydacie/pracowniku i do tej pory moje osobiste doswiadczenia sa zdecydowanie na tak
                          • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 14.02.13, 00:02
                            Oceniamy innych przez pryzmat samego siebie. Jeśli ukończyłaś studia podyplomowe, to cenisz podobne doświadczenie u innych. Absolwent socjologii/ psychologii na studiach kształtuje takie cechy jak otwartość, przystępność i szuka takich cech w pracownikach. Rekrutację uznajesz za udaną jeśli atmosfera wśród pracowników jest przyjazna. Wyników czyjejś pracy nie oceniasz. W krajach o silnych gospodarkach charakterysteczne jest oddzielenie relacji pracowniczych od prywatnych i zachowanie stosunków formalnych. To ma duży związek ze skalą nepotyzmu.
                            • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 00:36
                              nie jestem rekruterem, jestem kierownikiem dzialu. rekruter podsyla mi "przesiane CV/przesianych kandydatow" ale roznie z tym bywa. Musze oceniac ludzi pod katem ich przyszlej pracy bo po to tu jestem
                        • Gość: Volga Re: CV nikt nie czyta IP: *.saint-gobain.com 23.02.13, 16:04
                          >>Żona? Dlaczego zakładasz, że on ma żonę?

To mnie zaciekawilo w postach obu Pan. Postach, ktore przeczytalam z zainteresowaniem, niezalwnie od tego z ktora z Pan sie zgadzam.

Bo wlasnie, ta zona, bo tylko panowie dostaja doktorami, miesce baby jest w domu, stad ta zona.

Ach te nasze stereotypy, wiele lat uplynie zanim myslenie sie zmieni, a jezyk wreszcie to odzwierciedli.
                    • Gość: gonzo Re: CV nikt nie czyta IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.13, 08:55
                      > Ludzie tworzą rzeczywistość, rzeczywistość nie jest abstrakcją. To mądrzejsi po
                      > winni mieć wpływ na to, jaka ona jest. Poza tym doświadczenie z wielu różnych f
                      > irm w CV może świadczyć również o tym, że ktoś się w tych wielu miejscach nie s
                      > prawdził. Natomiast doktorat świadczy o pewnej konsekwencji.

Wykształcony nie znaczy mądrzejszy. Doktorat o niczym nie świadczy.
                  • Gość: JanKran [...] IP: *.opole.hypnet.pl 14.02.13, 08:47
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: 194.25.252.* 14.02.13, 13:17
                      wycieczki personalne swiadcza o braku argumentow. Czy cos chciales ciekawego dodac do konwersacji czy tak nie masz co robic bo jestes bezrobotnym doktorem?
                      • Gość: JanKran [...] IP: *.opole.hypnet.pl 14.02.13, 14:24
              • Gość: bezrobotny Re: CV nikt nie czyta IP: *.intkomp.net 20.07.13, 20:11
                to po co wogule prezesiku po zawodówce dajesz ogłoszenie? jeleni szukasz na umowę agencyjnę?
          • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:24
            no i od razu widac ze brak Ci doswiadczenia w rozmowach kw. Dla mnie kandydat ktory nie zada mi min 4 dobrych pytan odpada jako zupelnie niezainteresowany stanowiskiem/praca/firma. A jest to zupelnie oczywiste ze umiejetnosc "sprzedania sie" na rozmowie jest bardzo wazna bo w ciagu godz-poltorej nie jestem w stanie ocenic osoby od a do z. jak merytorycznie ludzie beda podobnie przygotowani to jako czlowiek lubiacy mila atmosfere w pracy wybiore osobe usmiechnieta a nie mruka, ktory mi nie bedzie pasowal do reszty zespolu. no takie zycie. ale ile by sie ktos nie usmiechal to jak nie popisze sie merytorycznie to szans duzych nie ma
            • 0_maria Re: CV nikt nie czyta 13.02.13, 21:33
              agi

W jaki sposób sprawdzasz kompetencje twarde?
              Czy rekrutujesz również specjalistów, technologów? Czy sama jesteś specjalistką we wszystkich branżach dla których prowadzisz rekrutacje?
              • Gość: misiek agi to troll n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 21:40
                • Gość: agi smieeech:) IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:06
              • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:05
                przyjmuje specjalistow do swojego dzialu. sprawdzam pytaniami- przyklady problemow do rozwiazania, pytania o przepisy itd. mam kilka ulubionych po ktorych widac czy osoba cokolwiek chociaz o branzy przeczytala nawet jesli nie ma doswiadczenia
      • Gość: b Re: CV nikt nie czyta IP: *.piotrkow.pilicka.pl 13.02.13, 23:47
        Popieram w 100 %. Jeśli nie ma się znajomości to nie ma szans na pracę. 3 dni temu byłam na spotkaniu z pracodawcą w PUP . Wyśmiał mnie że mieszkam 4 km za miastem w którym miała być praca(sklep z oryginalnymi ciuchami i obuwiem adidas, nike itd.). Po czym jeszcze bardziej mnie wyśmiał że ubiegam się o pracę na cały etat mając dzieci. I to nie jest dyskryminacja. Chciało mi się płakać.
      • schweppes1 Re: CV nikt nie czyta 14.02.13, 00:07
        Każdą pracę znajdywałem z ogłoszenia i w żadnej nie zarabiałem poniżej średniej krajowej, więc chyba jednak czytają. A skoro Cię zapraszają jedynie na jakieś pseudo-rozmowy, to zapewne jesteś niewiele war na rynku pracy.
        • Gość: Galland Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 10:50
          Następny mundry. Ale spoko, z tego się wyrasta. Jak miałem pracę (sporo powyżej średniej), to też mi się wydawało, że kto to ja nie jestem i jaki jestem wart na rynku pracy. Miesiąc temu spokorniałem. Wyrośniesz z tego chłopaku...a może i nie? W tym społeczeństwie składającym się w 90% z przyjezdnych synów i cór chłopa oderwanych świeżo od pługa to możliwe.
          • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: 194.25.252.* 14.02.13, 13:13
            wow naprawde miales dobra prace i zostales zwolniony? niemozliwe. Jestes w takim razie bogiem prawdy i oaza oswiecenia. nikt inny ze swoja wiedza juz Ci do piet nie dorasta. Ucz nas biedne nieswiadome Misie mistrzu!
            • Gość: gonzo Re: CV nikt nie czyta IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.13, 13:53
              Widzę młoda kobieto, że niczego jeszcze złego nie doświadczyłaś w Twym krótkim życiu. Jest taka zasada, jak pracownik zaczyna być zbyt doświadczony a co za tym idzie ma większe wymagania to się go zwalnia. Sam znam takie przykłady. Firm ceniących dobrych fachowców jest niewiele.
              • schweppes1 Re: CV nikt nie czyta 15.02.13, 01:03
                No i co z tego, że jest doświadczony? To jeszcze nic nie znaczy. Moja ciotka jest doświadczonym i bardzo słabym kierowcą. Liczy się efekt pracy, który często jest powiązany z doświadczeniem, ale nie uwiązany. Na większości stanowisk można sprawnie działać po max. 2-3 latach. Wystarczy rzucić na głęboką wodę ogarniętego/pracowitego człowieka. Ale ofermy mogą pracować i 20 lat na tym samym stołku i ciągle być miernym.
            • nick_do_komentarzy Re: CV nikt nie czyta 14.02.13, 14:48
              Zależy co umiesz i jakie masz papiery, są branże gdzie średnia krajowa dla doświadczonej osoby to minimum. Faktem jest jednak, że obecnie nawet fachowcy po utracie pracy mają problem ze znalezieniem równie dobrej, zwyczajnie dlatego, że to w czym jesteś dobry straciło wartość na rynku.

Forumowiczka Agi wypowiada się w nieomylny i bardzo pewny siebie sposób charakterystyczny dla osób, które nigdy nie szukały pracy przez dłuższy czas. Miejmy nadzieję, że 'kierownik' nie oznacza kierownika call centre czy innej sprzedaży.
              • Gość: Galland Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 14:53
                Najprawdopodobniej to własnie oznacza
                • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: 194.25.252.* 14.02.13, 16:29
                  rozczaruje Was jesli powiem ze nawet blisko nie jestescie?:) zupelnie nie ta branza, ale mozecie strzelac dalej. i fakt, nigy nie szukalam dlugo pracy - do mnie rekruterzy dzwonia sami i namawiaja na zmiany. Przepraszam ze tak jest jesli to kogos razi, ale tak to wlasnie wyglada. i moi pracownicy mimo naprawde super warunkow tez czesto zmieniaja praca na inna w konkurencyjnych firmach - z jeszcze lepszymi warunkami (a nie dajemy malo bo sredni PIT sie waha w okolicach 100 000, a prace bym okreslila jako raczej przyjemna). Jakos sie widac kreci. ja to rozumiem ze nie wszedzie - naprawde, ale do tej pory wsrod znajomych widze ze jak ktos chcial to sobie cos fajnego zawsze znalazl. no chyba ze byl w wieku przedemerytalnym, w miescie 20 tys mieszkancow, bez angielskiego no to rzeczywiscie zostawal juz w domu i zajmowal sie wnukami
                  • nick_do_komentarzy Re: CV nikt nie czyta 14.02.13, 16:46
                    Bez urazy, ale brzmisz jak pospolity troll, kiedyś był tu taki, który co chwila zakładał temat, że 'praca tylko poo znajomości' - ty podobnie tylko w drugą stronę. Żadnych konkretów tylko piękne ogólniki jak rekruter akwizytorów świeżo po szkoleniu.

Wyślij mi na prv nazwę firmy lub ofertę pracy. Dlaczego się nie da?
                    • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: 194.25.252.* 14.02.13, 18:14
                      a prosze Cie bardzo na priv moge wyslac. weszlam na Twoj nick ale jest ponoc konto niezarejestrowane. podasz wiec maila?
                      • nick_do_komentarzy Re: CV nikt nie czyta 14.02.13, 23:18
                        Twoj nick nie jest zarejestrowany. Proszę wysłać na cykor21@gmail.com
                        • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 19:02
                          w kazdym razie mail poszedl:) pozdrawiam niedowiarkow
                    • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: 194.25.252.* 14.02.13, 18:18
                      a prosze Cie bardzo - na priv moge wyslac. weszlam na Twoj nick ale nie widze opcji maila bo konto masz ponoc niezarejestrowane. podzielisz sie zatem adresem?
                • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: 194.25.252.* 14.02.13, 16:37
                  nawet blisko nie jestescie ale mozecie strzelac dalej:) nawet to ciekawe. no fakt ze nie pracy nigdy nie szukalam dlugo bo zawsze rekruterzy do mnie wydzwaniali i raczaj namawiali na zmiany, ale jakos tak sie kurcze dzieje ze moi pracownicy tez ciagle co niektorzy zmieniaja prace na lepsza i musimy ich naprawde dopieszczac zeby nam nie uciekali do konkurencji ktora da jeszcze wiecej albo wieksze mozliwosci rozwoju (a nie dajemy malo bo srednio PIT to ok 100 000), a wsrod znajomych kto chcial tez tez zawsze cos fajnego znalazl w niezadlugim czasie (no ok jesli to byl gosc w wikeu przedemerytalnym, bez ang. i w miescie 20 tys to zostawal w domu z wnukami ale wszyscy inni nie narzekali na kryzys, wrednych pracodawcow, ciezki rynek itd).
      • wycofany Re: CV nikt nie czyta 14.02.13, 18:08
        nigdy nie znalazelem pracy przez ogloszenie
        nigdy
      • Gość: am Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 21:09
        Jestem na rynku pracy od kilkunastu lat i w pau firmach już pracowałam. Moze i w jakichś firmach się zdarza, że dają ogłoszenie wcale nie dlatego, że kogoś szukają. Ale z moich własnych doświadczeń widzę też inny powód. Bardzo często na każde ogłoszenie przychodzi masa CV, naprawdę w powalającej liczbie. Tego się nie da "przerobić", niestety. Wiele jest też CV, które nijak się nie mają do ogłoszenia.
        Co do rozmowy kwalifikacyjnej, wiem że jak człowiek jest w desperacji i pracy potrzebuje to wszystko weźmie. Ale jeśli rozmowa prowadzona jest w chamski sposób, poniżający to tez jest wizytówka firmy. Jeśli tak traktują potencjalnego kandydata, to jak traktują pracowników? Generalnie nigdy nie daj się wyprowadzić z równowagi i potraktuj to jako grę. Zwłaszcza jeśli rozmawiasz z HRami. Kumaty rekruter z HRów to bardzo rzadki przypadek :-)
        • wycofany Re: CV nikt nie czyta 15.02.13, 16:34
          duza ilosc cv na malo prestizowe stanowiska swiadczy o powszechnej nedzy
          • Gość: am Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 21:43
            I tak i nie. Na prestiżowe, ważne stanowiska rzadko daje się ogłoszenia. Tutaj już działają headhunterzy. Nie mówię rzecz jasna o posadach w spółkach z udziałem skarbu państwa, czy w budżetówce. OK, generalnie na rynku pracy dobrze nie jest. Stopa bezrobocia zbliża się chyba do rekordu. Mogę się mylić i za dobrze już nie pamiętam, ale prawdziwa masakra była ok. 10 lat temu, może trochę więcej. Teraz jest "nadpodaż" osób po studiach. Naprawdę to widać po CV. Powiedzmy 15 lat temu mechanik samochodowy nie aplikowałby na stanowisko-rzucam od czapy-product managera, ale teraz nie ma mechanika. Jest absolwent pedagogiki, iberystyki czy czegoś tam. Oczywiście bardzo upraszczam, bo to nie jedyna przyczyna, ale szlag trafia jak się widzi te CV po socjologiach, pedagogikach etc.
      • Gość: Pracodawca Re: CV nikt nie czyta IP: *.aerostrada.com.pl 20.02.13, 17:20
        sigurimix napisał:

> Wszystkie rady jak pisać CV nie mają sensu ,gdyż wszystkie firmy które prowadzą
        > rekrutację udają zę rekrutują ,W żadnej firmie nie ma uczciwych rekrutacji a r
        > ozmowy kwalifikacyjne służą wylącznie poniżaniu osób starających się o pracę.

To co piszesz jest bzdurą, co to za ogólniki. Byc może niektóre firmy oszukują, nie czytają CV ale nie ma co uogólniać!!!! Czy ty wiesz ile kosztuje rekrutacja? Samo ogłoszenie to koszt 300-500zł, potem umawianie spotkań, itd itd Czy myślisz, że to dobra zabawa i pracodawca ma czas i pieniądze na takie gry i zabawy po to żeby poniżać ludzi?
        • Gość: JanKran Re: CV nikt nie czyta IP: *.opole.hypnet.pl 20.02.13, 20:07
          aleś mnie ubawił :DDDDDDDDD

> To co piszesz jest bzdurą, co to za ogólniki. Byc może niektóre firmy oszukują,
          > nie czytają CV ale nie ma co uogólniać!!!! Czy ty wiesz ile kosztuje rekrutac
          > ja? Samo ogłoszenie to koszt 300-500zł,

1. w darmowych portalach, jak inforparca
          kosztuje ZERO ZŁ
          2. 5 stowek to i tak śmieszna stawka za reklamę "Dynamicznie rozwijającej się, wiodącej organizacji, lidera branży...." DUP logo

potem umawianie spotkań, itd itd Czy my

żadnego umawiania spotkan juz nie ma, chociaż z druguiej strony..... można się pospotykać, powyłudzać informacje - "co by pan udoskonalił na naszej stronie internetowej?"

> ślisz, że to dobra zabawa i pracodawca ma czas i pieniądze na takie gry i zabaw
          > y po to żeby poniżać ludzi?

serio masz nadzieję, że ktoś ci wierzy??? :DDD glupich nie sieją....

• Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 20:13
            ciekawe czy tym razem tez Cie wykasuja:) Twoje przemyslenia maja malo wspolnego z rzeczywistoscia
            • Gość: JanKran [...] IP: *.opole.hypnet.pl 20.02.13, 20:52
              • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 10:25
                jezeli nawet w tym slowie robisz blad ortograficzny to naprawde wspolczuje. Polecam doksztalcenie sie z genezy slowa "..uj" - moze wtedy na drugi raz bedziesz pamietac ze piszem przez CH, a nie H :)
                • Gość: Q800 Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 11:22
                  Im dłużej cię tu widzę, tym bardziej przekonany jestem, że jesteś przyjezdnym słoikiem i "mówią na ciebie - kierowniku" w mcdonaldzie. Wybacz, no ale takie wrażenie sprawiasz.
                  • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 12:56
                    no i coz kolejny blad. A moge wiedziec dokladnie dlaczego?
                    • Gość: Ania Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:44
                      Agi co to za branża? ja mam dość dobry zawód bo jestem PM/PMI ale wcale tak nie wydzwaniają;( więc po prostu ciekawa jestem.... Aktualnie jest strasznie trudno na rynku i nie ma znaczenia czy masz jakieś super doświadczenia czy też nie.... liczy się tylko stawka - a im niższa tym ciekawszy jesteś dla pracodawcy....
                      A jestem ciekawa jeszcze jednego Agi (jak rozumiem rekrutujesz) jak odpowiadać na pytanie - Ile chciałaby/chciałby Pani/Pan u nas zarabiać? takie krótkie strategiczne pytanie i mocno znaczące dla wyniku rekrutacji..... i nie mówię tu o pracy po znajomości - tylko tak z "ulicy".....
                      • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 20:13
                        branza zwiazana z farmacja. Wlasciwie z tymi zarobkami to zawsze jest smiesznie. Chyba najlepiej zrobic mini wywiad ile mozna żądac na danym stanowisku i probowac wcelowac swoje oczekiwania. Powiem tak, jezeli kandydat grubo przesadzi a nie ma zadnego doswiadczenia na danym stanowisku to go odrzucam (ale chyba do tej pory jeden mi sie taki trafil). Przewaznie zawsze ludzie chcieli mniej niz nasze widelki i to jest z mojej perspektywy mile widziane bo jesli przychodzi Misio po studiach to wole zeby mial krytyczne podejscie do wyceny swoich umiejetnosci. Ale u nas jak wspomnialam sa widelki wiec przewaznie i tak daje ludziom wiecej niz chca (widelki sa rynkowe a ja nie mam potem problemu ze mi ucieknie czlowiek do konkurencji jak sie juz czegos nauczy). Do tej pory mi sie ta strategia sprawdzila
                        • Gość: Ania Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 21:10
                          To czemu w wielu ogłoszeniach pojawia się że koniecznie chcą ludzi ale którzy wcześniej pracowali w tej branży? np jest tak często w ogłoszeniach z branży farmaceutycznej;) Ja akurat reprezentuje IT Wdrożenia/TELCO/Marketing i wydawało mi się zawsze że to jest tak ze zarówno marketing jak i IT pasuje w zasadzie do każdej firmy... no ale w praktyce patrzy się też na poprzedniego/aktualnego pracodawcę no i cóż CV są odrzucane.... bo nie z tej branży.... ;( Czemu tak jest? Przecież ludzie z innych branż są wstanie się w nową branżę też szybko wdrożyć;)
                          • Gość: agi Re: CV nikt nie czyta IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 22:10
                            ciezko jest wdrozyc osobe spoza branzy, bo ta jest b.specyficzna - wiem co mowie bo do mojego dzialu ciezko o ludzi z doswiadczeniem wiec sama najczesciej tych mlodych wdrazam. Jak mialabym do wyboru osobe z doswiadczeniem to na pewno bym ja wybrala bo zaoszczedzi mi to min. 3 msc ciezkiej pracy - stad w ogloszeniach taki warunek. Ale powiem szczerze jak ktos sie dobrze przygotuje, poczyta o branzy itd, itp albo przynajmniej widac ze sie wczesniej interesowal (sa takie osoby) to i tacy kandydaci sie dostaja. Zalezy jaka jest podaz kandydatow akurat i jak szybko kogos potrzebujemy (a najczesciej sie pali). Czy wezma akurat CV osoby bez doswiadczenia pod uwage zalezy od rekrutacji i LM. Roznie bywa. Jesli masz doswiadczenie w zarzadzaniu, idz na jaki dodatkowy kurs albo studia podyplomowe w danym kierunku i mysle ze jest szansa (moze nie 100% ale od czegos trzeba zaczac). U mnie w firmie akurat marketing nie jest zupelnie potrzebny a osobe od IT mamy jedna (reszta laczy sie z nami online z innych krajow jak cos trzeba poprawic w systemach)
                        • Gość: Ania Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 21:14
                          no ale farmaceutyka to specyficzna branża;) to są zazwyczaj bardzo bogate firmy..... inne branże to już nieco gorzej....
      • Gość: Ania Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:38
        niestety mi się już parę razy zdarzyło że moje CV było dopiero czytane przy okazji rozmowy kwalifikacyjnej.... więc chyba tak jest bardzo często....
        Ciekawa jestem też która to branża jest taka że nie ma problemów ze znalezieniem pracy i sami proszą o przyjście do nich;) a może i wiem - ubezpieczenia wszelakiego typu.... faktycznie wydzwaniają i chcą zwerbować każdego.... tylko kwestia sprzedaży tych ubezpieczeń potem w Polsce nie wygląda zbyt ciekawie....
        Agi jaka to branża?
        • Gość: gytruj Re: CV nikt nie czyta IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.13, 20:10
          np. IT czy Business Analyst.... :)
          • Gość: Ania Re: CV nikt nie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 21:02
            No podobno; a ja jestem reprezentantką właśnie IT/TELCO; BA;) byłam PM/PMI i wcale tak prosto nie jest.... programiści mają lepiej.... aby tak było fajnie to trzeba znań 50;) języków programowania.... A takich fachowców jest niewielu;)
            A ja do tego jestem kobietą i hm no przegrywam z Panami;(
            a co najśmieszniejsze odzywają się zachodnie firmy a polskie... no cóż są bardziej zajęte restrukturyzacjami....;( no a te zachodnie to zazwyczaj kwestia przesiedlenia się wchodzi w grę.... i perfekcyjnej znajomości języka;)
            ale już miałam taki przykład gdzie mi została wytknięta niewiedza z zakresu ubezpieczeń/bankowości;) tylko nie wiem po co w ogóle mnie na tą rozmowę zapraszali;) jestem 100 procentowo przekonana że jak zobaczyli jakiś certyfikat to wrzucali od razu na rozmowę kwalifikacyjną - nie wgłębiali się w pozostałe rzeczy;(
            no cóż wychodzę na nieudacznika;) w takim razie....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka