Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w biurze

IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.04, 18:19
    jaki i gdzie kurs komputerowy trzeba skończyć, żeby pracować w biurze, jako
    fakturzystka, kasjerka?
    w ogłoszeniach wymagana jest znajomość programów np. Symfonia, PPF lub
    przepisów.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ANIA Re: praca w biurze IP: 195.150.115.* 21.07.04, 21:00
        Moja rada... jesli masz zamiar szukać takiej prostej pracy to zamów sobie kilka
        programów demonstracyjnych najbardziej znanych firm typu Symfonia, FPP firmy
        CDN (chyba to miałas na mysli pisząć PPF)itp i poćwicz w domu. Jeśli chcesz
        znależć pracę fakturzystki czy kasjerki to nie powinnać mieć trudności z
        samodzielnym poznaniem programów.... nie są one w końcu takie skomplikowane.
        Szkoda wydawać kasę na takie kursy obsługi jakiegoś konkretnego programu.

> wymagana jest znajomość programów np. Symfonia, PPF lub
        > przepisów.
        Nie ma czegoś takiego jak znajomość programów LUB przepisów. Niestety część
        ludzi myśli, że jak umie obsługiwac program to nie musi wiedzieć nic więcej.
        Sama kiedyś, wieki temu, myslałam że program do księgowości zaksięguje wszystko
        za mnie. Niestety... program jest tylko pomocą. A wszystkie przepisy i zasady
        np. rachunkowości musisz miec w głowie, bo program nie powie ci jak masz
        zaewidencjonowac daną operację. To Ty to musisz wiedzieć.
        Oczywiście jesli myślisz o pracy fakturzystki, która cały dzień klepie faktury
        i tylko to robi to nie musisz wiedzieć nic. Towary masz wprowadzone na magazyn
        z odpowiednimi stawkami VAT i nie musisz myśleć. Ale takiej pracy raczej nie
        znajdziesz (chyaba, że w dużej firmie... ale to praca ani ciekawa, ani ambitna,
        ani dobrze płatna). Jesli będziesz musiała najpierw wprowadzić te towary na
        magazyn to już musisz się orientowac jaka na co obowiązuje stawaka VAT, jaki
        coś ma symbol PKWiU itp.

Tak więc znajomośc przepisów jest konieczna. Do tego bardzo wskazana jest
        znajomośc programów komputerowtych. Ale nie ma czegos takiego jak znajomośc
        jednego LUB drugiegio.
        • Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.07.04, 21:32
          gdzie mam sobie zamówić 'kilka programów demonstracyjnych najbardziej znanych
          firm typu Symfonia, FPP firmy CDN"?
          • Gość: Ania Re: praca w biurze IP: 195.150.115.* 26.07.04, 23:45
            Majłatwiej wejść na strony internetowe poszczególnych firm. Mozna z nich albo
            sciągnąc wersję demo, albo zamówić (zalezy od firmy). Jezlei masz z tym
            problemy to znajdż przedstwaicieli tych firm w swojej okolicy.... wtedy mozna
            otrzymac wersje demo bezpośrednio od nich.
            • Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.08.04, 21:19
              możesz mi podać adres strony, z której mogę ściągnąć programy Symfonia, FPP i
              CDN?
              • Gość: Ania Re: praca w biurze IP: 195.150.115.* 08.08.04, 16:53
                Symfonia:
                www.matrix.com.pl/

CDN:
                www.cdn.com.pl/
                Jeśli chodzi o moduły CDN Optima to wersję demo można zamówić (na CD)
                wypełniając odpowiedni formularz na stronie CDN.

Poćwicz korzystanie z wyszukiwarki. Według mnie najlepsza jest ta:
                www.google.pl/
        • Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.07.04, 21:41
          > Szkoda wydawać kasę na takie kursy obsługi jakiegoś konkretnego programu.

Przepraszam, nie dopisałam do tych konkretnych programów kursu Obsługi
          finansowo-księgowej firmy lub Księgowość dla małych i średnich przedsiębiorstw.
          Gdzie takie kursy są?
      • altu Re: praca w biurze 22.07.04, 11:19
        program FPP a nie PPF

a robia takie kursy i szkolenia ośrodki szkoleniowe zazwyczaj dzialajace przy
        Zrzeszeniu Ekonomistow w Polsce
        • bombany_przez_mirke Re: praca w biurze 22.07.04, 11:21
          czasami urzędy pracy też robią takie szkolenia.... np . w ramach EFS
      • Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.08.04, 12:42
        co to jest kurs komputerowy I i III stopnia?
      • Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.08.04, 12:43
        księgowości komputerowej, gdzie i ile kosztuje?
      • Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.08.04, 16:36
        Ania lub ktoś inny, masz adres strony z której mogę ściągnąć program symfonia,
        FPP i CDN?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka