Gość: Ela J. IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.04, 18:19 jaki i gdzie kurs komputerowy trzeba skończyć, żeby pracować w biurze, jako fakturzystka, kasjerka? w ogłoszeniach wymagana jest znajomość programów np. Symfonia, PPF lub przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ANIA Re: praca w biurze IP: 195.150.115.* 21.07.04, 21:00 Moja rada... jesli masz zamiar szukać takiej prostej pracy to zamów sobie kilka programów demonstracyjnych najbardziej znanych firm typu Symfonia, FPP firmy CDN (chyba to miałas na mysli pisząć PPF)itp i poćwicz w domu. Jeśli chcesz znależć pracę fakturzystki czy kasjerki to nie powinnać mieć trudności z samodzielnym poznaniem programów.... nie są one w końcu takie skomplikowane. Szkoda wydawać kasę na takie kursy obsługi jakiegoś konkretnego programu. > wymagana jest znajomość programów np. Symfonia, PPF lub > przepisów. Nie ma czegoś takiego jak znajomość programów LUB przepisów. Niestety część ludzi myśli, że jak umie obsługiwac program to nie musi wiedzieć nic więcej. Sama kiedyś, wieki temu, myslałam że program do księgowości zaksięguje wszystko za mnie. Niestety... program jest tylko pomocą. A wszystkie przepisy i zasady np. rachunkowości musisz miec w głowie, bo program nie powie ci jak masz zaewidencjonowac daną operację. To Ty to musisz wiedzieć. Oczywiście jesli myślisz o pracy fakturzystki, która cały dzień klepie faktury i tylko to robi to nie musisz wiedzieć nic. Towary masz wprowadzone na magazyn z odpowiednimi stawkami VAT i nie musisz myśleć. Ale takiej pracy raczej nie znajdziesz (chyaba, że w dużej firmie... ale to praca ani ciekawa, ani ambitna, ani dobrze płatna). Jesli będziesz musiała najpierw wprowadzić te towary na magazyn to już musisz się orientowac jaka na co obowiązuje stawaka VAT, jaki coś ma symbol PKWiU itp. Tak więc znajomośc przepisów jest konieczna. Do tego bardzo wskazana jest znajomośc programów komputerowtych. Ale nie ma czegos takiego jak znajomośc jednego LUB drugiegio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.07.04, 21:32 gdzie mam sobie zamówić 'kilka programów demonstracyjnych najbardziej znanych firm typu Symfonia, FPP firmy CDN"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: praca w biurze IP: 195.150.115.* 26.07.04, 23:45 Majłatwiej wejść na strony internetowe poszczególnych firm. Mozna z nich albo sciągnąc wersję demo, albo zamówić (zalezy od firmy). Jezlei masz z tym problemy to znajdż przedstwaicieli tych firm w swojej okolicy.... wtedy mozna otrzymac wersje demo bezpośrednio od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.08.04, 21:19 możesz mi podać adres strony, z której mogę ściągnąć programy Symfonia, FPP i CDN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: praca w biurze IP: 195.150.115.* 08.08.04, 16:53 Symfonia: www.matrix.com.pl/ CDN: www.cdn.com.pl/ Jeśli chodzi o moduły CDN Optima to wersję demo można zamówić (na CD) wypełniając odpowiedni formularz na stronie CDN. Poćwicz korzystanie z wyszukiwarki. Według mnie najlepsza jest ta: www.google.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.07.04, 21:41 > Szkoda wydawać kasę na takie kursy obsługi jakiegoś konkretnego programu. Przepraszam, nie dopisałam do tych konkretnych programów kursu Obsługi finansowo-księgowej firmy lub Księgowość dla małych i średnich przedsiębiorstw. Gdzie takie kursy są? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: praca w biurze 22.07.04, 11:19 program FPP a nie PPF a robia takie kursy i szkolenia ośrodki szkoleniowe zazwyczaj dzialajace przy Zrzeszeniu Ekonomistow w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
bombany_przez_mirke Re: praca w biurze 22.07.04, 11:21 czasami urzędy pracy też robią takie szkolenia.... np . w ramach EFS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.08.04, 12:42 co to jest kurs komputerowy I i III stopnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.08.04, 12:43 księgowości komputerowej, gdzie i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela J. Re: praca w biurze IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.08.04, 16:36 Ania lub ktoś inny, masz adres strony z której mogę ściągnąć program symfonia, FPP i CDN? Odpowiedz Link Zgłoś