Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracodawcy

04.06.13, 21:46
    Widzę, że coraz więcej klientów narzeka na firmę ClearSense - w Internecie jest coraz więcej for i wątków zakładanych przez oszukanych klientów, np.:
    (dodam, że PKT.pl i ClearSense to tak na prawdę jedna firma, z jednym zarządem, w jednym budynku, z tymi samymi pracownikami - więc jeżeli ktoś kiedyś będzie ściemniał, że pkt.pl i clearsense to co innego to po prostu ściemnia):
    - PKT.pl oszuści i naciągacze
    - BiznesFinder i ClearSense
    - Oszukani przez pkt.pl i clearsense
    - Pozew zbiorowy pkt.pl i clearsense

tutaj klika linków, w necie można znaleźć tego więcej, w następnym wątku opis pracy
    Obserwuj wątek
      • opinie_o_clearsense Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda 04.06.13, 21:58
        Miałam nieprzyjemność pracować przez ponad rok w firmie Clearsense i pkt.pl.
        Ogólne zasady jakie tam panują to dzika sprzedaż (masz zrobić 2000zł dziennie albo wyp***aj), gnojenie ludzi, ogromna presja psychiczna, totalnie niekompetentny zarząd i kadra zarządająca - większość ludzi, którzy teraz tam zarządzają to starzy handlowcy pkt bez wyższego wykształcenia i zielonego pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Przez takie traktowanie wielu handlowców po prostu obiecuje klientom złote góry.

Zupełnie oddzielną kwestią jest totalnie niekometentny dział produkcji, który niczego nie potrafi zrobić, a wyceny wali z kosmmosu, jedna z największych na rynku - wystarczy wejść w ich bardzo skormne portfolio, strony szablonowe, facebooki denne, a ceny za to ogromne. Poza tym handlowcy mają ogromny problem z wyegzekwowaniem czegokolwiek od działu produkcji - jak to mówią handlowcy, produkcja to "święte krowy" pracują jak chcą, bardzo niechlujnie i nieterminowo a i tak za wszystko obrywa handlowiec (i od klienta i od przełożonych i od produkcji). Patrząc przez rok na poziom obsługi klienta w ogóle mnie nie dziwi, że jest tylu wkurzonych ludzi, a w firmie jest ogromny przemiał pracowników (jeżeli pracujesz tam rok to jest już sporo).

Słowem podsumowania - zdecydowanie nie polecam tej pracy, wykończy Was psychicznie (no chyba że jesteś handlowcem który pracuje w branży Yellow Pages od lat 90. - wtedy zniesiesz wszystko ;), nie zarobicie, a jak pomyślicie, że jutro z rana znowu będziecie musieli tam iść to będzie was ogarniało obrzydzenie.

Jeżeli nie wierzycie mojej opinii napiszcie np. na goldenline do ludzi, którzy tam kiedyś pracowali, ale teraz już zmienili pracę - zobaczycie co oni wam powiedzą. Obecni pracownicy pewnie nie napiszą nic złego, bo się będą bali.

Mam nadzieję, że ten wpis przestrzegł chociaż jedną osobę przed pracą w tym piekle.

I tak BTW - specjaliści z ClearSense - zdepozycjonujcie to :)
        Opinie o Clearsense i o Pkt.pl
        • Gość: ja Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: 212.244.185.* 02.09.13, 14:01
          Głupoty i tyle. Jeżeli ktoś w takim stopniu pisze same nagatywy to powinien zastanowić się nad sobą. Nie miałam jeszcze pracy, o której nie mogłabym napisać coś pozytywnego. Dla mnie to furiat i druga sprawa, ludzie którzy myślą i mają wysokie poczucie własnej wartości nie bawią się w takie głupoty jak wylewanie emocji na forach. Pozdrawiam zdesperowanego autora:-)
          • Gość: x Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.13, 11:17
            hehehe, a pracujesz tam jeszcze? bo podobno znowu była wymiana kadry (łącznie z tą kierowniczą w produkcji) - nie chodzi tutaj o frustrację (która też oczywiście jest, ponieważ traktowanie pracownika jak śmiecia wymagając przy tym zapier****nia jak dziki rodzi niezadowolenie i poczucie niesprawiedliwości). Chodzi o to, żeby przestrzec waszych potencjalnych przyszłych pracowników, żeby nie pakowali się w to bagno. A każdemu kto nie wierzy polecam mały eksperyment - na goldenline wyszukajcie ludzi (jakichkolwiek) którzy tam kiedyś pracowali (a jest ich sporo, bo wymiana kadry jest co 6-12 miesięcy mniej więcej) i zapytajcie o opinie - sami zobaczycie ;)
            Pozdro dla sfrustrowanego pracownika, który próbuje ratować jeszcze tę tonącą, przegniłą łajbę ;)
        • Gość: axe Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.14, 23:29
          Widze mnostwo flustracji, jak ktoś nie umie sprzedawac uczciwie ani nie ma pojęcia o intenecie to nie powinien w tej firmie pracować a tacy ludzie pracowali w tej firmie. Clearsense zrobilo czystki w niekompetentnych i nieudolnych pracownikach i chyba jest pani tego zdesperowanym przykladem sadzac po jadzie jakim obdarza Pani bylego chlebodawce.
        • Gość: ka Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.net72.elektrosat.pl 21.08.14, 17:13
          dzieki wielki, ze dodales opinie o nich ,dodatalem zaproszenie na rozmowe, ale w koncu nie poszedlem ..
      • Gość: gość Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 14:07
        Który oddział masz na myśli? Może nie w każdym jest tak źle.
        Macie jakieś opinie odnośnie Krakowa pkt.pl?
        • Gość: sergio Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.30.97.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.13, 00:48
          również mogę potwierdzić jako pracownik (były już na szczęście),
          stracony czas..., ale trzeba było z musu przetrwać te 3 mies. próbne,
          bo inaczej żądają zwrotu kasy za szkolenie.
          Poza sympatyczną ekipą - firma nie powinna nazywać się "agencją interaktywną"...,
          to zbyt ambitne pojęcie. Nie realizują żadnych większych kampanii na zamówienie,
          nie piszą kreatywnych projektów...
          Wolą "naciągać" firmy mikro i małe...
          filozofia firmy - to nie "co nowego zaoferować klientom, jak doradzić, czy wyróżnić się
          od konkurencji", a raczej "wciskaj dziś! zaraz! jak najwięcej!"
          Więc potrzebują akwizytorów, a nie doradców biznesowych,

Polecam dla początkujących w branży, którzy chcą poznać podstawowe usługi
          e-marketingu i obczaić rynek.
          • Gość: klient Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.13, 12:49
            Wypowiem się może jak to wygląda od strony klienta... Krew zalewa. W październiku zawarliśmy umowę na stworzenie mobilnej wersji strony www. Oczywiście I ratę wpłaciliśmy z góry. Po paru tygodniach zorientowaliśmy się, że firma nic nie wykonała. Po parunastu telefonach udało się z kimś porozmawiać i okazało się, że osoba, która z nami zawierała umowę już nie pracuje i nic nie przekazała. Okazaliśmy cierpliwość i po 2 tygodniach nowy pan przybył do nas, by porozmawiać i w ciągu 14 dni maksymalnie miała powstać nasza mobilna strona. Po 14 dniach nadal bez efektu. Kolejny pracownik został zwolniony, inna pani na L4 i okazało się, że nic nie zostało przekazane. prawie 2 miesiące czekamy na mobilną stronę, a firma leci sobie lekko mówiąc w kulki. Gdy poproszono mnie dzisiaj o cierpliwość, myślałam że mnie zaraz krew zaleje. Nie polecam nikomu tej firmy!!!!!!
            • Gość: lulek Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.13, 14:20

witam, chciałam podzielić się opinią o tej firmie mnie równiez naciągnęli podpisalismy 2 umowy na reklamę w google oraz na 2 etapy mailingu , przez pomyłkę zapłacilismy calość mailingu z góryto było w kwietniu 2013, 1 etap zrobili w taki sposób ze poslali np. 10 emaili do jednej firmy na reklamacje odpowiedzieli ze wszystko było świetnie i nie uznają mi reklamacji na moją odp ze w takim razie prosze pokazac baze do której wysłali mailing powiedzieli ze nie mielismy tego w umowie!!! Ich sprzedawca obiecał mi ze przeksięgują przynajmniej pozostałą kwotę z mailingu na reklamę w google ale kierownik się nie zgodził, więc nie mamy ani pieniędzy,ani mailingu. Dodam, że nie ma w tej firmie z kim rozmawiać pełna spychologia nikt nie decyduje i nic od nikogo nie zależy! przestrzegam wszystkich którzy chcą z nimi podpisac umowę , uważajcie albo płaćcie po wykonaniu nigdy wcześniej, sprzedawcy obiecują góry a później przychodzi szara rzeczywistość rodem z pkt....
              • Gość: Google Partners Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.warszawa.mm.pl 21.03.14, 09:10
                "Podczas wyboru firmy prowadzącej Twoją kampanię AdWords upewnij się, czy przestrzega ona zasad Google dotyczących firm zewnętrznych ( support.google.com/adwordspolicy/answer/152979?hl=pl&ref_topic=29639 ). Jeśli reguły te nie są wypełniane przez agencję, poinformuj o tym bezpośrednio Google ( support.google.com/adwords/contact/gap_complaint ). Przed zaakceptowaniem oferty na reklamę AdWords warto również zapoznać się z poradnikiem dotyczącym współpracy z agencjami ( www.google.pl/adwords/thirdpartypartners/ ), dzięki któremu lepiej zrozumiesz przedstawiony model współpracy."
        • Gość: Gość Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracodaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 20:42
          Co by nie mówić zarządzanie leży - oddział Sopot - nie ma się co dziwić , że łajba tonie wystarczy zobaczyć kto został i kto zarządza tym tonącym "okrętem"...
      • Gość: axe Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.14, 23:16
        Na szczęście chyba cos sie zmienia bo jestem zadowolony i ze strony i pozycjonowania jakie z nimi podpisalem. Wcześniej kupowalem wizytowki na pkt przez telefon i faktycznie bywalo roznie ale co do ostatniej wspólpracy to polecam.
        • monia8309 Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda 24.04.14, 21:54
          buhahaha, widzę że kolega axe z cleara/pkt i szeptankę na własną rękę robi :P
          • Gość: axe Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.14, 23:52
            Nie, ale i tak g warte to co zrobili choć cos tam robią to ich metody to sobie moze coca cola stosować a nie strona firmy ktora ma być po prostu na poczatku na dane zapytanie. Nie oszukujmy sie, kampanie takie jak proponują nie sa dla prostych firm ani cenowo tanie ani skuteczne.
            • Gość: Andrzej Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.dynamic.mm.pl 18.06.14, 22:11
              Ale Coca Cola nie stosuje, bo to ani tanie, ani skuteczne
        • Gość: Andrzej Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda IP: *.dynamic.mm.pl 18.06.14, 22:22
          pozycjonowanie? na efekt nie chcą się rozliczać, bo to "stara metoda", więc w czym problem "nową" rozliczać za efekt, a nie napisanie czegoś szkodliwego (przypadek klienta żony)
          podpisanie umowy to ... pewność płatności, przynajmniej w modelu jaki mi przedstawiono i żadnej pewności na efekt (z doświadczenia widać efekt pozytywny nierealny)
      • lukaszadr Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda 19.05.17, 09:48
        ostrzegam przed ta firma płacisz a nic nie robia
        • agnieha6 Re: Opinie o firmie ClearSense - opinie o pracoda 30.10.17, 13:11
          Potwierdzam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka