Gość: Ewelinka
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
02.07.13, 23:21
Witam serdecznie. Piszę tutaj licząc, że ktoś mi pomoże i może miał też taką sytuacja jak ja.
Otóż ostatnimi czasy dostałam się na kurs z Urzędu Pracy. Po ów kursie Urząd zaczął dość często i regularnie ściągać mnie do siebie na podpisy i po oferty pracy ( a ja większość ofert widzę w internecie). Dostałam jedną ofertę w moim zawodzie, ale nie chciałam tam iść, ponieważ praca była po ok. 16h, a to nie na moje wysiłki. Postanowiłam iść postarać się o to, żeby pracodawca podpisał mi ofertę, że nie jest mną zainteresowany. Więc poszłam powiedziałam co i jak i powiedziałam, że nie chce tam iść, bo znalazłam inna pracę w mieście gdzie mieszkam. I oczywiście pracodawca napisał, że podejmuję pracę gdzie indziej niż dostałam ofertę ( a to nie było do końca wiadome).
Ostatnio poszłam z tą kartką do Urzędu, a pośredniczka do mnie, że ja odrzuciłam tą ofertę i jak nie znajdę do 5 dni pracę i nie przedstawię umowy to mnie wyrejestrują (po raz 2 niestety).
Martwię się, ponieważ pracy nie mam, a znalazłam ofertę na staż.
I stąd moje pytanie: czy miał ktoś z was taką sytuację? Czy mogę dostać ten staż?Bo mam wszystko prawie już załatwione, a nie wiem czy mi dadzą, bo mogą powiedzieć, że nie dostane, bo odrzuciłam pracę. Może tak być?
Help!!