Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp. z o

IP: *.ennet.pl 06.11.13, 09:55
    Witam wszystkich

Potrzebuję informacji na temat firmy "EUROKADRA" pośrednictwo pracy tymczasowej SP. Z O. O. w której prezesem jest Marcin Paraszkiewicz Złożyłam tam swoje CV i dostałam propozycje pracy która polega na pracy w domu, w nie normowanych godzinach w którym będę mogła odbierać dokumenty aplikacyjne
    od kandydatów, praca polega na ich porządkowaniu wg ustalonych kryteriów (np; wykształcenie, region pracy, wiek itp) oraz odpowiadaniu
    na zapytania kandydatów.
    Sprawdziłam ich regon na stronie Głównego Urzędu Statycznego www.stat.gov.pl/regon/ wszystko się zgadza firma widnieje w rejestrze.Ale nie było by tego pytania gdyby nie jedno ale.....firma prosi o wypełnienie kwestionariusza w formacie txt (notatnik) tu pierwsze moje zdziwienie bo żadna firma nie wysyła kwestionariuszy w txt a drugie zdziwienie prosi o przelanie 0,10 gr na nr.swojego konta w celu weryfikacji swojego konta.
    Natrafiałam na różne oferty pracy i nie raz to było dno.Może moje podejrzenia są mylne ale proszę o pomoc.Co wiecie o tej firmie,a może ktoś pracował na tej zasadzie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: marlena Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 10:35
        również chętnie się dowiem czegoś na temat tej firmy, ponieważ również dostałam odpowiedź na moje zgłoszenie chęci współpracy z nimi.
        • Gość: Paraszkiewicz Marc Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.play-internet.pl 04.02.14, 07:39
          Dzień dobry! Sprawę prowadzi komisariat Łódź -Śródmieście a nadzoruje Prokuratura Rejonowa Łódź - Śródmieście.
      • Gość: lukasz Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.futuroexito.pl 06.11.13, 12:05
        do mnie również przyszła taka wiadomość ale niestety jest to oszustwo.
        sprawdziłem w necie. człowiek na nasze dane zakłada konto i dalej wniosek o pożyczkę, następnie wymaga weryfikacji danych poprzez przelew paru groszu. Gdy taki przelew zostaje dokonany, wniosek o pożyczkę zostaje aktywowany.

Tutaj filmik na ytb na ten temat:
        www.youtube.com/watch?v=Xoxg1KjSA-Y
        • Gość: ma Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 12:17
          • Gość: marlena Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 12:18
            tak myślałam, że to ściema, ale teraz jestem już pewna. dzięki :)
      • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 06.11.13, 13:01
        Jednak moje przeczucia nie były złudne zaraz odpiszę do tego pana na pocztę i pokaże ten filmik hehehe ciekawe czy odpisze.
        • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 06.11.13, 13:05
          wiecie co jest najlepsze że wysłałam na to ogłoszenie odpowiedz ale zupełnie na innej stronie i facet przesłał mi również to co jego poprzednik ale daje mi 1400 zł hahahaha.

Ludzie musimy się zgrać i coś im odpisać.Niech wiedzą że nie trafili na ludzi tępych.
          • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 06.11.13, 13:19
            Do tych co dostali taką propozycje nie bójcie się napisać co myślicie.
            ja już wysłałam odpowiednią wiadomość do ogłoszeniodawcy.Czekam aż ty też to zrobisz.;)

Witam pana serdecznie.Dziękuję za odpowiedź ale mam pewne obawy.Pozwoli Pan że wyjaśnię:

Po pierwsze jaka normalna firma przesyła do wypełnienia kwestionariuszy pliki w formacie TXT(notatnik)?

Po drugie jaka normalna firma prosi o weryfikacje konta na które należy wpłacić 0,10gr?

Po trzecie jaka normalna firma nie prosi o podanie Numeru Identyfikacji Podatkowej?oraz adresu najbliższego Urzędu Skarbowego nawet jeśli to umowa zlecenie?

Po czwarte co Pan myśli o tym? www.youtube.com/watch?v=Xoxg1KjSA-Y

Tą wiadomość wyślę zapewne nie tylko Ja.W celu zweryfikowania Pana firmy podjęte zostały już pewne kroki.Dziękuje za uwagę.Pozdrawiam
          • Gość: buzia Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 12:44
            Witam.
            Właśnie dostałam odpowiedź również od tego gościa , a mianowicie Wiktor Adamczuk.
            Jeżeli ktoś by chciał do niego napisać podaje adres e-mailowy: wiktoradamczuk@wp.pl.
            Dzwoniłam do tej firmy i niestety gościa o takich danych nie znają.

Apeluję do wszystkich nie dajcie się nabić w butelkę.
      • Gość: OLA Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 11:29
        Też dziś dostałam od nich odpowiedź i sama też się zastanawiam. Brzmi zbyt pięknie. Poprosiłam ich o numer telefonu, może jak usłyszę osobiście, to się wtedy przekonam. Nie chcę udostępniać aż tak szczegółowo moich danych osobowych, zwłaszcza, że jeszcze dokładnie nie wiem na czym będzie polegała praca, oni w ogóle mnie nie znają i dziwne, że nie wymagają uprzedniego spotkania, przecież normalny pracodawca przed odpisaniem umowy musi poznać pracownika. Dziwne:/ Jakbyś dowiedziała się czegoś więcej na temat tej pracy, to proszę, napisz coś więcej, ok?:)
        • Gość: ewe Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.13, 12:48
          Ja również dałam się nabrać.. kolejne ogłoszenie znalezione na tablicy.pl jest od "pani matyldy" coś w ten deseń tylko aby pobrać umowę o pracę oraz filmik szkoleniowy trzeba założyć konto na stronie po uprzednim wysłaniu smsa. Później dwa razy w tygodniu bedą przychodziły wam smsy za które WY płacicie ok 5 zł za jednego smsa. Niby da się to wyłączyć ale nie jestem co do tego przekonana.
          • Gość: Agieszka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 13:37
            jeśli taki człowiek wymaga podania nazwiska rodowego Twojej matki oraz skanu dowodu osobistego tzn. że będzie chciał zrobić jakiś przekręt na Twoje dane ( często nazwisko matki jest np. hasłem w bankach). lepiej uważać na takich oszustów, bo wezmą na Ciebie pożyczkę/kredyt itp. i całe życie będziecie mieć problem. Najlepiej zgłosić to na policję.
            • Gość: Majkel Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.toya.net.pl 10.11.13, 11:31
              Tak jest to na 99.9% oszustwo, jest to tak zwana firma "krzak" chcę wyłudzić Wasze dane. I dlaczego debile jeszcze w notatniku piszą?
        • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 10.11.13, 17:42
          Wiesz raczej już nie będę się dowiadywała o tej firmie bo to oszuści.Poczytaj sobie wątki tematu od początku:)
          • Gość: Miś Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.toya.net.pl 12.11.13, 17:08
            Dziś z koleżanką zawitałyśmy pod podany adres by zweryfikować "biuro". "Biuro" znajduje się na ostatnim piętrze w ekstra bloku na Tymienieckiego. Ale nikt nam nie otworzył. Żadnego szyldu, nic. Do tego nikt tam nie słyszał o danej firmie.
            Jeśli ktoś mam możliwości niech to zgłosi na policję zanim się ludzie nabiorą!
            Również wysłałam maila z prośbą o spotkanie ;]
            • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 12.11.13, 17:14
              Zobaczymy ile osób się zgłosi tutaj na forum.Ja jestem za żeby to zgłosić ale ja nie jestem mieszkanką tej miejscowości i będzie mały problem.Ale zawsze można nagłośnic sprawę jakaś interwencja czy coś:D
              • Gość: Miś Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.toya.net.pl 12.11.13, 17:22
                Ewidentnie to ściema. Żadnych informacji w necie.
                Ja rozumiem, że to może być nowo otwarta firma. Ale podobno są filią, filie też jakieś wymyślone.
                Trzeba to zgłosić gdzieś! Tylko gdzie?
                • Gość: Ania Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 12.11.13, 19:39
                  Ja też niestety wysalam im swoje dane ;/ i od tamtej pory cisza.. :(
                  • Gość: tak Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.toya.net.pl 12.11.13, 20:10
                    Lepiej idź na policję z tym zanim przyjdzie info, że masz pożyczkę do spłacenia
                    • Gość: Ania Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 13.11.13, 09:38
                      jeszcze nie dokonano jako takiego złamania prawa.. Nie mogą wziąć pożyczki ani kredytu bez podpisu danej osoby.
                      • Gość: ANIA Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 13.11.13, 10:12
                        Czy jest jeszcze ktoś, kto odpowiedział na to ogłoszenie i wyslal im wypełniony formularz?
                        • Gość: Gośka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 14:02
                          Ludzie! Jeśli wysłaliście tym oszustom swoje dane osobowe i zrobiliście ten przelew na 1zł czy 10gr, NATYCHMIAST ZABLOKUJCIE SOBIE DOWÓD OSOBISTY! W swojej placówce bankowej. I idźcie na policję. Ja dałam się nabrać w lipcu b.r., tzn. "firma" nazywała się inaczej, ale w wyniku mojej głupoty zostały mi założone 2 e-konta i wzięte pożyczki na 1600zł. Pół wakacji spędziłam na bieganiu po komisariatach i bankach. A więc, najpierw zablokujcie dowód, później zgłoście sprawę na policji i podzwońcie po bankach (Multibank, Alior Bank, BGZ, ING przede wszystkim) i agencjach finansowych (Vivus, OKMoney, Zyrafa Pozyczki, InCredit) czy nie macie tam zalozonych kont lub wziętych pozyczek.
                          • Gość: kasiulka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.toya.net.pl 13.11.13, 14:32
                            Ja dzisiaj tez dostałam wiadomość od pana, z tym, że mam podać dane, przesłać pieniążki..
                            dzięki Wam wiem, ze dobrze, że nic im nie wysłałam.. no prócz może nazwiska w pierwszym e-mailu.. a teraz wystosowałam podobny e-mail jak osoby wyżej !
                            Nie dajmy się nabrać, trzeba walczyć z oszustami, niech wiedzą, że nie są bezkarni!
                            • Gość: Gośka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 14:53
                              jeszcze jedno - czy możecie podać mi maila podanego w ogłoszeniu? albo najlepiej link do tego ogłoszenia (jeśli oczywiście nie zostało jeszcze usunięte)? może mi się to przydać do postępowania karnego wobec tych oszustów
                              • Gość: kasiulka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.toya.net.pl 13.11.13, 15:14
                                Niestety, konto na tablica.pl zostało przez niego usunięte, ale w wiadomości mam tylko taki tekst:
                                Witam Serdecznie,

w załączniku przesyłamy informacje jak podjąć z nami współpracę,

dokumenty prosimy przesyłac na adres

kosiarski.mariusz@onet.com.pl

Mariusz Kosiarski
                                • Gość: Ania Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 13.11.13, 15:41
                                  do mnie jakis wojtek lewkowicz pisał
                                • Gość: Asia Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.gdynia.mm.pl 19.11.13, 00:09
                                  ja już mam inne nazwisko Maciej Krawczyszewski ! oszustwo
                                  Witam Serdecznie,

w załączniku przesyłam informację jak podjąć z nami współpracę,
                                  dokumenty proszę przesyłać wyłącznie na adres

maciej.krawczyszewski@onet.eu

pozdrawiam
                                  Maciej Krawczyszewski
                              • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 13.11.13, 19:48
                                Gosiu ja mam takiego e-maila podanego andrzej.duran@onet.pl a ogłoszenie było na tablica.pl
                                • Gość: Gośka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 19:52
                                  dzięki ;)
                                  • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 13.11.13, 19:55
                                    Gosiu a może jeszcze adresik ? Bardzo proszę
                                    Dane firmy oraz adresowe

"EUROKADRA" POŚREDNICTWO PRACY TYMCZASOWEJ SP. Z O. O. Prezes MARCIN PARASZKIEWICZ
                                    Numer NIP 7752034761
                                    Numer REGON 101413178
                                    ADRES ul. ks. bp. Wincentego Tymienieckiego 16G lok. 51, 90-365 Łódź, powiat Łódź, woj. łódzkie
                                    BIURA REGIONALNE Warszawa, Lublin, Kraków
                              • Gość: mika Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 16:02
                                podaję email do Eurokadry. walczak.pawel60@wp.pl.
                          • Gość: Ania Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 13.11.13, 15:42
                            Jak sie dowiedzialas, że wzieli pożyczkę na "ciebie"
                            • Gość: marlena Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 16:01
                              ja też dostałam podobną odpowiedź
                              ".Witam Serdecznie,
                              W załączniku przesyłam informację jak podjąć z nami współpracę,
                              dokumenty proszę przesyłać wyłącznie na adres;

wojtek.lewkowicz@onet.pl

pozdrawiam
                              wojtek lewkowicz" konto oczywiście jest usuniete już
                              • Gość: Ania Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 13.11.13, 16:24
                                dosłownie to samo ja dostałam i ten sam mail
                                • Gość: Gośka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 19:27
                                  Dzięki. Do mnie pisał Karol Lis. I oczywiście po kilku dniach też już nie było ogłoszenia...
                                  Jak się dowiedziałam? Dostałam pocztą polską potwierdzenie założenia e-konta, podczas gdy niczego takiego nie zakładałam. A po kilku dniach przyszły mi też potwierdzenia wzięcia pożyczek w agencjach finansowych (też przez internet). Dobrze, że w miarę szybko zareagowałam i zastrzegłam dowód, bo jak bym zwlekała, to by na mnie nabrali jeszcze więcej. Aha, no i jeszcze obdzwaniałam wszystkie banki oferujące e-konta i agencje.
                                  • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 13.11.13, 19:37
                                    No słuchajcie sprawa nabiera rozmachu.... leczna24.pl/informacje/lokalne/16060/uwaga_na_oszustow_proponujacych_prace_przez_internet/
                                    • maja.b7 Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp 19.11.13, 22:52
                                      Witam,

W załączniku informacje jak podjąć u nas pracę,
                                      dokumenty proszę wysyłać wyłącznie na adres

paulina.adamczuk@onet.eu

pozdrawiam
                                      Paulina Adamczuk
                  • Gość: Granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.ennet.pl 13.11.13, 19:42
                    Nie wysyłajcie żadnych danych...trzeba sprawdzać pierw u wujka Google co kto wie o firmach i opinie.
                    • Gość: Ania Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.net.zeork.com.pl 13.11.13, 19:48
                      Gdzie mozna zablokowac dowód?
                      • Gość: Gośka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 19:55
                        W swoim banku. Np. u mnie w BZWBK kosztuje to 20zł. I nikt nie może zrobić żadnej transakcji z konta, w którym podany jest ten nr dowodu. Zrób to jak najszybciej, a potem wyrób sobie nowy dowód.
                        • Gość: kasinta12 Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.itvmedia.pl 13.11.13, 20:47
                          Mam też ten sam problem. Wysłałam swoje dane jednak nie przelałam żadnych pieniędzy, gdyż nie otrzymałam żadnych danych do przelewu weryfikacyjnego. Może ktoś poradzić co robić?
                          • Gość: Anonim Gall Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.147.126.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.11.13, 22:26
                            Witam Serdecznie,

w załączniku przesyłam informację jak podjąć z nami współpracę,
                            dokumenty proszę przesyłać wyłącznie na adres

maciej.krawczyszewski@onet.eu

pozdrawiam
                            Maciej Krawczyszewski

Praca informacje.txt
                            kwestionariusz.txt

Ja też dostałam dzisiaj taką wiadomość. Nie wysyłałam żadnych danych, bo dla mnie od samego początku ta sprawa wydawała się zwykłą ściemą. UWAŻAJCIE NA NICH!!!
                            • Gość: renata Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.13, 22:48
                              Witam, ja też dostałam bardzo podobny e-mail. danych nie wysłałam bo coś mi "śmierdziało" na kilometr.. tylko , że Pan nazywa się zupełnie inaczej ...oto kopia mojego e-maila:
                              Witam Serdecznie,

W załączniku przesyłam Państwu informację jak podjąć z nami współpracę,

dokumenty proszę wysyłać wyłącznie na adres,

walczak.pawel60@wp.pl

pozdrawiam
                              Paweł Walczak

Praca informacje.txt
                              kwestionariusz.txt

jak widać za każdym razem Pan podaje się za kogoś innego
            • Gość: Paraszkiewicz M. Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej IP: *.play-internet.pl 29.01.14, 11:49
              Proszę nie wypisywać pod moim adresem kłamstw dotyczących mojej firmy Eurokadra Pośrednictwo Pracy Tymczasowej!!!!!!!!!! Oszust internetowy podstawił się pod dane mojej firmy i wykorzystał w przestępczym celu!!!!!!!!! Nigdy nie prowadziłem rekrutacj przez internet,nie kazałem wypełniać żadnych kwestionariuszy i ankiet internetowych,nie pobierałem pieniądzy,nie zakładałem e-kont i nie wyłudzałem kredytów!!!!!!!!!!!! Nie posiadam i nie posiadałem od początku rozpoczęcia działalności gospodarczej żadnej strony internetowej!!!!!!!!! Moja firma nigdy nie była Sp.z o.o. i nie jestem jej Prezesem ,tylko właścicielem!!!!!!!!! Rekrutacja zawsze odbywa się z zainteresowanymi osobami osobiście nie przez internet!!!!!!!!!!!! O wszystkim dowiedziałem się nie dawno przez przypadek,ponieważ nie mając strony internetowej nie śledziłem forum.gazeta.pl na bieżąco i ktoś to wykorzystał przeciwko mnie!!!!!!!!!!! Całą sprawę zgłosiłem na Policję o wykorzystaniu moich danych firmy w celach przestępczych,trwa dochodzenie wyjaśniające zaistnistniałe oszustwo osób trzecich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z
              • Gość: granda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej IP: *.dynamic.mm.pl 31.01.14, 14:22
                Mówi Pan że zgłosił to na policję..??!! ok to poczekamy do wyjaśnienia sprawy.Jakby mógł Pan podać adres i miejscowość prokuratury która będzie prowadziła tę sprawę.Bo w dzisiejszych czasach nie można zaufać nikomu a przez internet to już w ogóle. Zaczęłam ten temat i go skończę jak będę miała ku temu podstawy bo w danej chwili sprawa trwa....a sprawdzając wszystko o Pańskiej firmie jest wiele nieprawidłowości.Być może i ktoś mógł się pod pańską firmę podszyć (jak Pan stwierdza) lecz z tego co mi wiadomo to nie jest kwestia gdzie zasady odpowiedzialności za niezgodne z prawem oznaczenie przedsiębiorstwa mogą występować ponieważ pod regon czy nip dla dwóch różnych firm jest niemożliwy.
                A w dotychczasowych wątkach nie było przytoczone że Pańska firma posiada tokowa stronę www.
                • Gość: Paraszkiewicz Marc Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej IP: *.play-internet.pl 03.02.14, 09:20
                  Dzień dobry! Sprawę prowadzi obecnie Policja Śródmieście w Łodzi taką mam informację z komisariatu na piśmie!
      • Gość: marfeel Pomoc ! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.13, 12:38
        Słuchajcie, jeżeli mogę pomóc tym którzy się nabrali na tę "pracę". Sama byłam w takiej sytuacji. To co mogę wam poradzić. Jak najszybciej zastrzeżcie swój dowód osobisty, pójdźcie na policję, złóżcie zeznanie oraz sprawdźcie na rachunek jakiego banku wysyłaliście to nieszczęsne 1zł. Wczoraj chodziłam po większości banków i sprawdzałam czy nie zostało tam założone konto na moje dane. Było w jednym (przynajmniej jedno znalazłam - właśnie to, gdzie wysyłałam 1zł). Podczas wycieczki po bankach dostrzegłam ile na świecie jest pomocnych osób, za co dziękuję! Ale, do rzeczy: Przede wszystkim sprawdźcie jak wygląda wasza sytuacja w banku Milenium, MBanku, Meritum Bank, ING, pożyczki OK.Money oraz Żyrafa Pożyczki, ponieważ to te banki mają możliwość wzięcia pożyczek na takich zasadach jak robi to firma "Eurokadra". I najważniejsze, co usłyszałam i na Komisariacie Policji, i w kilku bankach: NIE PŁAĆCIE NIC, jeżeli przyjdzie do was informacja o pożyczce, ponieważ w ten sposób przyznajecie się do jej wzięcia. To jest już sprawą banków i policji. Powodzenia.
        • Gość: maurycy Re: Pomoc ! IP: *.vtelecom.pl 27.11.13, 21:21
          podaj proszę gdzie złożyłaś swoje zawiadomienie - miejscowość. taka informacja jest istotna dla innych pokrzywdzonych i policji.
          • Gość: marfeel Re: Pomoc ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.13, 17:23
            w Lublinie, w komisariacie na Okopowej.
          • Gość: marfeel Re: Pomoc ! IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.13, 17:24
            w Lublinie. Komisariat na okopowej.
      • Gość: ja oszust dalej szuka naiwnych IP: *.toya.net.pl 18.11.13, 23:01
        Witam,

niestety także należę do osób, które wysłały swoje CV tej "firmie", jutro również udaję się na policję aby sprawę zgłosić. Czy trzeba coś wówczas ze sobą zabrać np. wydruk z przesłaną przez nich treścią wiadomości? Jak w Waszych przypadkach przebiegała sprawa zgłoszenia tego na policji?
        • Gość: marfeel Re: oszust dalej szuka naiwnych IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 00:12
          Ja akurat miałam to szczęście trafić na policjanta, który sam mi to wszystko wydrukował, ale.. najlepiej wydrukuj sobie całą korespondencję z tą firmą, swoje CV (jeśli wysyłałeś/aś), spisz numer jego ogłoszenia, może Ci się przydać (ale to raczej w banku) numer rachunku na który wysłałeś/aś 1 zł. I to chyba tyle. Powodzenia!
      • Gość: E Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.mmpnet207.tnp.pl 19.11.13, 12:25
        znowu pojawiło się ogłoszenie tej firmy tablica.pl/oferta/praca-biurowa-dobra-stawka-ID4d9IW.html#130ab89900. Zgłosiłam naruszenie. Może jeśli zrobi to kilka osób jakoś to zablokują
        • Gość: renata Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 15:12
          ja też zgłosiłam...ale to nic nie da...człowiek codziennie może sobie zakładać nowe ogłoszenia,nowe konto pocztowe i podawać się za innego człowieka :/ dopóki go nie złapią trzeba być bardzo czujnym
          • Gość: Kasia Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 16:15
            moj Pan to Maciej Krawczyszewski tresc maila identyczna, format pliku txt, prośba o przelew 0,10zl a w nawiasie ze mi oddadza 1 zl (??) niezle ....
            • Gość: marfeel Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 18:18
              Mi tam oddali :D
              Fakt, że oddał bank, ale jednak (+ 1zł na koncie jest :D)
              • Gość: Kungunda Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 20:39
                Tak samo jak Wy przesłałam tym oszustom moje CV. Na szczęście po otrzymaniu od nich odpowiedzi wyczuwałam, że jest coś nie tak i zaczęłam szukać info w necie. Tak też trafiłam na to forum. Przestraszyliście mnie tymi zaciągniętymi pożyczkami na "Was". Mam pytanie czy ktoś z Was miał jakieś niespodzianki tylko po przesłaniu tym oszustom CV?
                • Gość: kasinta12 Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.itvmedia.pl 19.11.13, 22:12
                  Uwaga kolejne lipne ogłoszenie tablica.pl/oferta/zatrudnie-do-pracy-biurowej-nienormowane-godziny-1400-ID4dAcf.html#72f69fadb4
                • Gość: Gośka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 22:41
                  Jesli wyslaliscie im tylko swoje dane, bez wplacania 1zł na konto, to mogą oni tymi danymi się posłużyć w przyszłości!! Radzę zmianę dowodu. To pomoże na pewno. Na policję w takiej sytuacji nie ma co zgłaszac, bo przestępstwo nie zostało popełnione.
                  • magdarybicka Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp 20.11.13, 00:57
                    uff... dobrze, że piszecie o tej pięknej firmie, na szczęście napisałam tylko że jestem zainteresowana ofertą i podałam numer telefonu....

Dowód osobisty trzeba zastrzec w banku, na policji i w urzędzie miasta - kradzież albo zguba. wtedy skutecznie.

• Gość: dora Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 20:34
                      jeśli mają tylko CV to nic nie zrobią bo tam są tylko dane podstawowe, bez nr dowodu, serii
                      • Gość: mika Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 20:43
                        a o jeśli ja np. wypisałam wszystkie dane w kwestionariuszu a nie wpłaciłam tej kwoty 1 zł?
                        o wtedy pomóżcie?
                        • baniutek45 Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp 21.11.13, 20:42
                          tablica.pl/oferta/praca-biurowa-umowa-ID4eKsW.html#43e7d4066e zdaje sie ze jest nowe ogłoszenie podpucha.
      • Gość: ana oszuści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.13, 20:09
        Jeśli wysłałam tylko wypełniony kwestionariusz a nie zrobiłam przelewu to czy są wstanie coś zrobić wziąć na mnie???
        • Gość: baniutek45 Re: oszuści IP: *.interduo.pl 21.11.13, 20:26
          ja bym zgłosiła na twoim miejscu zagubienie dowodu. Zr ób to jak najszybciej. mają wszystkie twoje dane różnie może być.
        • Gość: Gośka Re: oszuści IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 00:24
          naprawde tak trudno poczytać wczesniejsze wpisy???
          Pisalam już, że owszem SA W STANIE. Mogą wykorzystać Twoje dane. Zmień dowod, bedzie po problemie. Nie zglaszaj zagubienia, bo to trzeba zglosic na policji, ale zniszczenie - wtedy idziesz tylko do urzedu miasta. Mowisz jaka jest sytuacja i panie w urzedzie nie beda robic problemow.
          • Gość: baniutek45 Re: oszuści IP: *.interduo.pl 22.11.13, 10:34
            nic nie trzeba zgłaszać na policji wystarczy do urzedu miasta. Zgłosić zagubienie albo zniszczenie cokolwiek tylko zrób to szybko
      • b_leg Ludzie, nie podawajcie adresu w CV! 18.12.13, 15:17
        Adres Wasz nie jest potrzebny w procesie rekrutacji, wystarczy nazwa miejscowości..
      • Gość: jurek Re: "eurokadra" pośrednictwo pracy tymczasowej sp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.14, 21:46
        W obecnej chwili najgorszy pracodawca na rynku pracy. zatrudniają wszystkich jak popadnie prosto z ulicy nie pytając o kwalifikacje. Obiecują nie wiadomo jakie pieniądze, człowiek podpisuje umowę, a fakt jest taki ze siedzi w domu, bo pracy nie ma, a na koniec jeszcze dostaje kare za rzekome niestawianie się do pracy i rozwiązanie umowy. Pani Paulinka wyelegantowana dama siedzi w biurze tylko do ozdoby bo żadnej sprawy nie można z nia załatwić, ona nigdy nic nie wie. Odsyła do Przemusia, który się uważa za wielkiego kierownika tejże agencji, a nawet tel nie potrafi odebrać. Jak człowiek się upomni o pieniądze to nagle się okazuje że potracili nie wiadomo za co i wypłaty nie będzie. Jeżeli ktoś chce wzbogacić agencje eurokadra nic przy tym samemu nie zarabiając to goraco polecam ich oferty pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka