Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca po szkole

28.05.14, 12:38
    Cześć wam. Przyjechałem do Warszawy kilka dni temu zaraz po napisaniu matur. Mam 20 lat i skończyłem technikum handlowe (w Gdańsku) i chciałbym rozejrzeć się tutaj za pracą. Piszę właśnie w tej chwili CV i mam zamiar przejrzeć jakieś gumtree itp. Nigdy nie pracowałem. Nie mam w sumie żadnych określonych preferencji gdzie chciałbym pracować. Macie jakieś porady jak to wszystko ogarnąć? Chciałbym po prostu poznać wasze pomysły co byście zrobili w takiej sytuacji i czego szukali (a może wiecie coś o jakiejś pracy). Nie mam też większych oczekiwań co do pierwszej pracy, może tyle żeby było w miarę normalnie. Od października mam zamiar iść na studia zaoczne. Z góry dzięki za odzew, ja wracam do szukania...
    Obserwuj wątek
      • Gość: mala mi Re: Praca po szkole IP: *.scansafe.net 28.05.14, 21:50
        ja bym Ci radzila, zebys pracy szukal takiej, ktora wzbogaci twoje CV, nawet za gorsze pieniadze, sama czasem szukam pracownikow i CV kogos kto jako poprzednie stanowisko ma prace kasjera w supermarkecie, sprzedawcy w siecowce pomijam, wiem ze to byc moze sa osoby ktore byly zmuszone podjac prace taka a nie inna, ale szkoda mi czasu na weryfikowanie tego. Jesli rekrutacja idzie przez HR albo firme ktora dla nas zajmuje sie rekrutacjami to nawet takich CV nie dostaje.
        i napisz jakis sensowny list motywacyjny, to nie jest tak ze sie tego nie czyta, czesto ten list to jest cos co daje Ci szanse byc zaproszonym na rozmowe
        i nie pisz w liscie ze praca w firmie x byla Twoim marzeniem od wczesnych lat dzieciecych, i ze od zawsze kupujesz jej produkty i uslugi, finalnie to wychodzi zalosnie i odwalasz takie CV
        • gkmc1420 Re: Praca po szkole 28.05.14, 23:31
          ale jaką pracę można po szkole średniej znaleźć niby, która rozwijałaby cv? po kilkugodzinnym przeglądaniu gumtree dochodzę do wniosku, że jedynie magazyn, kasa, call center, recepcja, kelner, barman, ochrona. mogłabyś rozjaśnić w jakim kierunku bardziej. może konkretniej troszkę? dzięki za odpowiedź
          • Gość: mala mi Re: Praca po szkole IP: *.scansafe.net 29.05.14, 00:36
            na recepcje to Cie nie wezma pewnie, biora przewaznie kobiety, ja nie pamietam zadnego faceta u mnie w firmie, idz na to call center i szukaj dalej. u mnie zatrudniaja czesto w pierwszym kroku na umowe zlecenie, ale dobrze platne z tego co wiem, pozniej masz mozliwosc aplikowania na wewnetrzne rekrutacje, i to jest w sumie najbardziej wartosciowe, bo wiesz na co idziesz, i znaja Cie, jak jestes dobry to postaraja sie za Ciebie
            pisze Ci jako potencjalny rekrutujacy, akurat mi jedna z Pan na maternity idzie:), na goscia z kasy, ochrony itd szkoda by mi bylo czasu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka