Gość: gość IP: 195.116.1.* 24.08.04, 15:22 Czy ktoś z forumowiczów może mi określić na czym dokładnie polega praca w policji skarbowej i jakie są zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: policja skarbowa IP: *.ztpnet.pl 24.08.04, 19:26 Na zdzieraniu ile się da z tych którzy się odważyli zarobić więcej niż na etacie i założyli włąśny biznes. Zarobki są o wiele za duze bo pochodzą z kieszeni podatników. Popracujesz popracujesz do czasu az ktoś się na Ciebie delikatnie mówiąc wkurzy i Ci da w dziób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Re: policja skarbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:27 Przyznam, że czytając tego typu posty ogarnia mnie przerażenie. Zawsze gdy w grę wchodzi słowo policja otwierają się nam noże w kieszeniach.A przecież tak jak państwo powstało by określić obywatela jako członka pewnej społeczności tak policja czy to skarbowa czy inna powstała w celu ochrony tej państwowości.Nie wątpię że jest to praca która stwarza okazje do nadużyć jak niewiele innych, ale skoro wszyscy chcą tylko bić policję to ludzkim jest szukanie osłony wsród bandytów bo być może nie jest ich więcej ale swą agresją zapewniają poczucie bezpieczeństwa większe niż obawiający się kichnąć stróże porządku.Może za ruszanie tematów tabu dostanę w ryj i może od policjanta ale nie od Policji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: policja skarbowa IP: *.ztpnet.pl 26.08.04, 02:23 Mi nie chodzi o słowo POLICJA bo do policji akurat nic nie mam. Mi akurat chodzi o słowo SKARBOWA. Od jakiegoś czasu mam zamiar otworzyć działalność gospodarczą ale to co mi kumpel który ma firmę opowiada jak wszelkie złodziejskie urzędy skarbowe i im podobne "pomagają" w rozwoju przede wszystkim drobnej przedsiębiorczości to posłużę się Twoimi słowami "ogarnia mnie przerażenie". Ponieważ tak jak większości naszych przede wszystkim drobnych firm nie idzie mu zbyt dobrze w biznesie postanowił rozszerzyć działalność. No i przez pewien czas zamiast kierować kasę na Skarbowy inwestował w firmę. Oczywiście nieco się zadłużył w Skarbówce i ZUSie przy okazji. Zaczął spłacać długi ale nowa działalność też nie przynosiła zakładanych wczesniej "kokosów". Powoli, powoli wychodził z długów w US i ZUSie. Gdyby żył w normalnym państwie któremu zależy na rozwoju gospodarczym to możeby i już z tych długów wyszedł, ale od czego pomysłowość naszych urzędasów? Kiedyś można było mieć długi w US sprzed kilku miesięcy i płaciło się tylko odsetki (oczywiscie większe niż przy kredycie bankowym). Od jakiegoś czasu skrócili ten okres zalegania i co jakiś czas kierują sprawę długów do egzekucji "dzięki czemu" oprócz odsetek dochodzą koszty egzekucyjne (wcale nie takie małe). To nie wszystko. Żeby z kieszeni kolesia jeszcze coś wydrzeć wymyślili że trzebaby mu od czasu do czasu przywalić "domiar" i dowalają kary (tzw dobrowolne - ładna nazwa co? -poddanie się karnej) za to że kiedyś nie płacił podatkó w terminie. To nic że te podatki już dawno są zapłacone, trza skosić z niego jeszcze parę tysiączków "aby Polska nie zginęła". I nie ma jakiejś ustalonej wysokości tej kary - zależy ona prawdopodobnie od humoru w danym dniu (albo od zbliżającej się np trzynastki w urzędnie) jakiegoś szefa od kar. A że pewnie gościu ma zły humor to ciągnie ile wlezie. Ciekaw jestem jak długo jeszcze będą w naszym dziwnym kraju istniały podobne "procedury w świetle prawa"?. Jak napisał o rozłożenie długu na raty to mu odpisali - "owszem, rozłożymy na raty ale najpierw spłać połowę długu" - niezłe co? Wytrzaśnij spod ziemi i spłać połowę - przecież wiadomo że JAKBY MIAŁ Z CZEGO TO BY SPŁACIŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! w obawie przed następnymi kosztami egzekucyjnymi i innymi wszelkimi "dobrowolkami". Niestety ale nasz kraj dzięki takim dziwactwom zapada się w coraz większe bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Re: policja skarbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:19 Wskaż mi takie pństwo, które cieszy się z sukcesów obywatela a składam wniosek emigracyjny.Przecież państwo reprezentowane jest przez takich samych skurwieli jak zawistny sąsiad rysujący lakier na twoim nowym samochodzie i gówniarz bandyta wymuszający na twoim dzieciaku haracz bo kurwy podrożały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Re: policja skarbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:39 Dla stworzenia warunkow do rozwoju dla przedsiebiorczości potrzebne sa spojne przepisy i właściwe ich interpretowanie przez wykonawców ustaw. Może by tak testy dla urzędasów czy ich paranoja nie skręca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: policja skarbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 20:00 popieram w pełni.. pracuje w urzedzie skarbowym i zanim tam trafilam zgadzalam sie z wiekszoscia spoleczenstwa: taki urzednik poza wciskaniem klawisza ENTER nie robi nic tylko utrudnia zycie innym i bierze za to kupe kasy. Dzis dopiero wiem jak bardzo sie pomylilam i jak wiele daliby urzednicy za to by przepisy byly spojne, a ludzie - choc nikt z nas nie lubi placic podatkow zadowoleni.. Ile to czlowiek misi sie nasluchac za 900 zl miesiecznie - na samodzielnym, odpowiedzialnym stanowisku ze swiadomoscia, ze choc nie ja to wymyslilam, ten czy inny wbilby mi noz w plecy:( Abstrahujac juz od tego ze nie ma czasu nawet na sniadanie.. Pozdrawiam wszystkich sedrecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
vokulski Re: policja skarbowa 27.08.04, 08:30 Ja tylko tyle powiem że zameldowany jestem gdzie indziej a mieszkam gdzie indziej i nie chciałem zmieniać zameldowania tylko przez urząd skarbowy bo jest naprawde super jak do tej pory słowa złego nie mogę powiedzieć ludzie ok zawsze dzwonili do mnie na komórkę jak coś było nie tak i pomagali mi .Pamiętam jak bardzo dawno temu miałem wtedy 15 lat i swoją pierwsza dzialalnosc w wakacje ,pierwszy miesiac nic nie zglosilem , potem udalem sie do Urzedu , babka mi wtedy wszystko wytlumaczyla jak mam to wyprostowac , nawet na tyle , aby dla mnie bylo korzystniej , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Re: policja skarbowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:08 No właśnie, to kwestia doboru pozytywnie nastawionych pracowników bo to ich nastawienie buduje atmosferę i opinie o instytucji.Chyba nie są nieżyczliwi z przeniesienia, bo niestety ale to od nich wymaga się postawy innej niż od sprzedawcy pietruszki w miejscu zabronionym. Odpowiedz Link Zgłoś