Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem ze szkoła w CV

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.14, 22:32
    Witajcie!
    Mam pewien problem, mianowicie piszę CV, nie jest ono dobre, ale szukać nie zaszkodzi. Problem zaczyna się, kiedy dochodzimy do wykształcenia. W tej chwili mam gimnazjalne, wiem, że to mało ale powoli jeśli o to chodzi staje na nogi i nadrabiam (w tym roku w planach mam zaoczne liceum) Po gimnazjum poszedłem do Technikum informatycznego i jakoś zimą miałem operacje na kolano. Generalnie po operacji rekonwalescencja zajęła mi tyle, że po prostu nie zdałem, więc powtórzyłem rok, jednak z kolanem się nie poprawiało, przy lekkim nawet nadwyrężeniu robiły się krwiaki i zmuszony byłem ze szkoły zrezygnować, żeby kolano trochę podreperować. W domu zajmowałem się chorą ciocią i robiłem jakieś robótki z zakresu grafiki. I tak minęły 3 lata. Wlasnie dochodzimy do sedna. Praca związana jest z grafiką i komputerami, więc na prawdę przydałoby się wspomnieć o tym technikum i wyjaśnić się na rozmowie czy coś. Jest to moja pierwsza praca, więc nie mam pojęcia jak to wszystko działa. Jeśli wpisałbym to tylko lata, czy w jakiś sposób zaznaczyć, że nauka przerwana? No i czy wspomnieć coś o planowanej szkole zaocznej?
    Obserwuj wątek
      • Gość: c Re: Problem ze szkoła w CV IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.14, 00:30
        Myślę że nie masz praktycznie szans na taką pracę. Po zrobieniu liceum czy nawet studiów będziesz mieć ją odrobine większą , ale tylko odrobine.
        • Gość: Xtest Re: Problem ze szkoła w CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 01:45
          Pracodawcy zależy głównie na graficznych umiejętnościach, co zaznacza w ogłoszeniu. Dokładam do tego portfolio, więc może się udać. Rezygnowanie w przedbiegach nie jest dobrym wyjściem, próbować trzeba.
          • Gość: jks Re: Problem ze szkoła w CV IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.14, 21:27
            Znam podobny przypadek. Mój znajomy miał także wykształcenie gimnazjalne i szukał pracy jako grafik. Był zdolny więc pracodawcy nie przeszkadzało jego wykształcenie (oczywiście wykształcenie po jakimś czasie zaczął sobie uzupełniać). Wpisz w CV że rozpocząłeś to technikum czy liceum ale przerwałeś z powodów od Ciebie niezależnych. Teraz na prawdę wykształcenie mało interesuje pracodawców, szczególnie jeśli chodzi o taką branżę jak grafika komputerowa, rozwal ich umiejętnościami. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka