daira0 10.07.14, 12:24 Miał ktoś styczność? Czy działa na takich samych zasadach jak Invixo, Infomarketing, Mango itd...? Również mieści się na Szewskiej 74 i zajmuje marketingiem bezpośrednim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buena Re: CM Solutions Wrocław IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.07.14, 12:56 przeczytałam parę wątków numer telefonu 517... taki sam jak w tych wszystkich firmach typu mango info marketing więc to ta sama firma... też miałam jutro isc na rozmowę ale dziękuje postoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
paula87ps Re: CM Solutions Wrocław 09.03.15, 21:17 Witam, do mnie tez dzis dzwonili koncowka telefonu 444,tez nie mam pojecia skad ma moj nr, jak ja nie skladalam do nich zadnego podania. Mowili,ze moj profil idealnie sie nadaje na prace na stanowisku asystentki,prowadzenia biura a takze kierowaniem zespolem oraz wspolorganizowaniem eventow po prostu full services ;) Jeszcze mowili,ze otwieraja kilka biur i ludzie ciagle awansuja:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: CM Solutions Wrocław IP: *.devices.net.pl 20.07.14, 20:54 Podpisuje się rękami i nogami pod poprzednim komentarzem. Również miałam tą "przyjemność" uczestniczyć w rekrutacji. Firma od początku wzbudzała moje podejrzenia. Zero informacji w internecie (przynajmniej jeśli chodzi o nową nazwę, gdybym sprawdziła adres to nie traciłabym swojego czasu, bo tj marketing, mango czy o innej ich nazwie słyszałam ), telefon z zaproszeniem na rozmowę dostałam w niedziele popołudniu, a na ich stronie nie mogłam znaleźć żadnych konkretów na temat tego czym oni się właściwie zajmują. Nie pamiętałam nawet, żebym w ogóle odpowiadała na ich ogłoszenie, ale wysyłałam tyle CV, że mogłam tego nie pamiętać. W każdym razie nie wiedziałam na jakie stanowisko aplikowałam. Również dostałam tego pięknego maila, który mnie dosyć rozbawił, bo która firma wysyła tak dokładne objaśnienia, jak dla idioty. Następnego dnia pełna niepewności udałam się na rozmowę, która przebiegała dokładnie tak jak w komentarzu powyżej. Najpierw ankieta, co też mnie zdziwiło, bo musiałam powtarzać to co było w CV. Taki to problem wydrukowac CV? Gdy zaczęli się pojawiac kolejne osoby zaproszone na rozmowę, zrozumiałam że faktycznie mógł by być to problem, skoro zapraszają takie tłumy. A czekając słyszałam jak pani na recepcji umawia się na kolejne rozmowy. Więc kolejna rzecz która była dla mnie podejrzana. Rozmowa trwała strasznie krótko, co też było dziwne, kilka standardowych pytań, coś tam o firmie, o ich etapach działaności, ale dalej zero konkretów. wychodząc stamtad nadal nie wiedziałam co dokładnie robią i na jakie stanowisko aplikowałam. Następnego dnia miałam kolejny etap. oczwyiście nie miałam pojęcia jak on będzie wyglądać, więc poszłam do niego ubrana tak 'biurowo' można powiedzieć. dobrze że darowałam sobie szpilki. gdy sie tam zjawiłam również usłyszalam dzikie krzyki z pokoju obok i już zaczęłam żałować, że tam przyszłam. Ze mną czekało chyba z 10 osób, co było kolejną dziwną rzeczą. Gdy już przydzielili nam liderów, ruszyłyśmy w miasto. próbowałam się dopytać co będziemy robić, ale dowiedziałam się tylko że jedziemy do klientów. juz mi sie to nie podobało, szczególnie że był 30 stopniowy upał a ja miałam latać po mieście... co do samych liderów, to odniosłam wrażenie, że urządzili im niezłe pranie mózgu.. dziewczyny były w moim wieku, niektóre nawet młodsze, a już są liderkami i mówią że za kilka miesięcy będą managerami? no proszę jakie cuda ;d ale z ciekawości jechałam z nimi dzielnie. Po drodze tramwajem, opowiedziały nam historie firmy, cos tam o jankesach, którzy wynajeli niby ich firmę do sprzedawania biletów na mecze. gdy wysiadłyśmy z tramwaju, liderki zaczęły 'rodzielać teren' i wtedy zrozumiałam z jaką pracą mam do czynienia. w myślach od razu stwierdziłam, że w życiu sie w to nie wpakuje ale z ciekawości zostałam. wytrzymałam tam do 17.. czyli wymiękłam na 2 godziny przed końcem. teraz żałuje że nie uciekłam stamtąd od razu, bo nie dość że straciłam cały dzień, to potem nogi bolały mnie przed dwa dni, a jak już dotarlam do siebie, to czułam się jakby mnie ktoś przez maszynkę do mięsa przepuścił, wykończona, spocona, w końcu był 30 stopniowy upał, a ja byłam w dlugich spodniach... A co do konkretów na temat tej pracy to polega ona na akwizycji niestety. łazi się od bloku do bloku, od mieszkania do mieszkania i propnuje rózne usługi. w naszym przypadku to była energia, podpisanie umowy na zmiane dostawcy prądu do taurona. czyli że niby tauron zostaje głównym dostawcą, ale inna firma mu dostarcza prąd. po powrocie do domu próbowałam doczytać czy to faktycznie jest dobra opcja, czy jakieś oszukiwanie ludzi ale nic konkretnego nie wyczytałam. w każdym razie jak przyjdzie do was jakaś dziewczynka proponująca podpisanie umowy by tauron brał dla was prąd z jakiegoś Centrum energetycznego, to zastanówcie się nad tym kilka razy.... Do tej pory się zastanawiam co mnie skłoniło, żeby chodzić tam tyle czasu z tą liderką. Generalnie dziewczyna była sympatyczna, miałysmy wiele wspólnego, ale jej podejście do ludzi mnie denerwowało. za każdym razem, gdy wyzywała pod nosem ludzi, którzy nie chcieli z nią rozmawiać, to ja ich broniłam. W końcu sama niechętnie otwieram obcym drzwi, a już na pewno nie zgadzam sie na nic co proponują. W sumie to byłam w szoku, że ktokowiek nas do domu wpuścił. Podczas tych kilku godzin, udało jej sie tylko dwie umowy podpisać. Te osoby były tak sympatyczne, że mam nadzieje, że nie przyczyniłam się do wprowadzenia ich w błąd. Oczywiście gdy dopytywałam, liderki czy nie ma żadnego haczyka w tych umowach to zapewniała że nie, że to jest dobra opcja, że się płaci mniej i wszystko jest w porządku. Jakoś do końca jej nie uwierzyłam. Bardzo nie podobało mi sie tez oszukiwanie starszych ludzi, bo podobno mają taką zasadę, że osbó powyżej 80 lat nie namawiaja na nic, żeby potem nie było, że namawiają staruszków na nie wiadomo co. Ok, to jak najbardziej mi sie podobało. Jednak, żeby ich jakoś spławić, mówiła ich że jak skończyli 80 lat to automatycznie będą mieli tańszy prąd z tego centrum. Staruszkowie się cieszyli, dziękowali nam za informacji. A ja oczywiście zapytałam czy faktycznie im obniżą stawke, to usłyszałam że może obniżą ale tak, że tego w ogóle nie odczują... ;/ O 15 mieliśmy przerwę i z resztą liderem i ich 'podopiecznych' spotykałyśmy sie w jakies osiedlowiej knajpce. Jedna z dziewczyn uciekła już na samym początku, więc zostałam tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna. liderki opowiedziały o ścieżce kariery, czyli o tym, że każdy zostanie managerem w ciągu 8 miesięcy.. he he he, na pewno ;d potem zaczęły umawiać sie na imprezę. wiec się dowidziałam, że codziennie po pracy gdzieś razem wszyscy wychodzą, jak rodzinie kurcze ;d sekta jak nic ;d Po tej przerwie pochodziłam jeszcze z godzinkę i w końcu nie wytrzymałam i stwierdziłam że to nie dla mnie, że mam dosyć i się zmywam. Liderka oczywiście mnie namawiała żebym została, wypytałam ją jeszcze o zarobki. dowiedziałam się ze nie mają podstawy, tylko prowizje. Dopytałam więc czy się faktycznie zarabia, bo wiem że w takich firmach może byc tak że sie nic nie zarobi a sie nałazi z tymi ofertami. oczywiście zapewniała że zawsze się coś zarabia, i na sam początek to conajmniej 300 zł na tydzień, a potem to juz kilka tysiecy tygodniowo. kolejna piekna bajka ;d namawiała mnie tez zebym pojechała do biura i pogadała z managerem. powiedziłam że ok, ale oczywiście tego nie zrobiłam, tylko wykończona jak po dobrym w-fie zmyłam się do domu. To by było na tyle... nie wiem czy będzie się to chciało komuś czytać, więc w skrócie napisze NIE PCHAJCIE SIE TAM, NO CHYBA, ŻE ŁAŻENIE PO DOMACH I WCISKANIE LUDZIOM NIE WIADOMO CZEGO JEST DLA WAS PRACĄ MARZEŃ. ja za żadne pieniądze nie chce tak pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: CM Solutions Wrocław IP: 78.10.94.* 05.08.14, 14:00 Dokładnie. Wczoraj byłam na rozmowie, nic konkretnego nie mówią, tylko przedstawiają świetlaną wizję rozwoju kariery. W 10 miesięcy chcą Cię wszystkiego wyuczyć. Ani słowa o tym co konkretnie będziesz robić, zarobkach czy rodzaju umowy. Z ciekawości zgodziłam się przyjść na "szkolenie". Czekałam 15 minut (oni mają jakiś problem z organizacją czasu, rozmowa też umówiona na konkretną godzinę zaczęła się 10 minut później), aż przedstawiono mi chłopaka, który miał mi opowiedzieć na czym wygląda praca i przeszkolić. Po wyjściu z biura dołączyła do nas jeszcze jedna osoba, którą dopiero przyjęli i się uczy. W dalszym ciągu brak informacji, co konkretnie masz robić. Za to dużo tekstów o organizacji eventów, kampanii reklamowych i tym podobnych rzeczy. Ogólnie dużo zachwalania firmy, ale mało konkretów. Trafiliśmy na miejsce, gdzie szkoleniowiec zadzwonił do drzwi i podał się za firmę energetyczną. Na szczęście trafiliśmy na dobrą osobę, która nic mu nie dała. Po tym podziękowałam za możliwość pracy, chłopak ogólnie trochę zdziwiony, bo przecież czeka mnie rozwój i wiele w tej firmie mogę osiągnąć. Szczerze wątpię... Ostrzegajcie kogo możecie o tym, że tacy ludzie podają się za firmę energetyczną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stork Re: CM Solutions Wrocław IP: *.wroclaw.jpweber.com 12.08.14, 09:34 Trzymać się z daleka. Szkoda czasu. Próbują ściemniać na rozmowie kwalifikacyjnej, ale to po prostu praca w akwizycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: CM Solutions Wrocław IP: *.internetia.net.pl 04.09.14, 10:46 Potwierdzam w 100%. Sama poszłam z ciekawości na drugi etap ale po wyjściu z biura ze "szkoleniowcem" od razu zrezygnowałam. Nie ma sensu marnować swojego czasu idąc nawet na pierwszą rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
kallian Re: CM Solutions Wrocław 11.02.15, 12:06 Witam państwa serdecznie, Z uwagi na to, że tak wiele osób zwraca uwagę na tą dość specyficzną instytucję, Gazeta chciałaby pomóc roznieść te informacje na szerszą skalę. Z chęcią porozmawiam z każdym kto chciałby się podzielić dokładniejszymi informacjami na temat tego jak to dokładnie w tej firmie było. Może ktoś wytrzymał tam dłużej? Poznał jak wygląda to na dalszych etapach...? Zapraszam każdego który chciałby ostrzec innych do rozmowy z mną. Mój adres e-mail: jakub.jakowicki@wroclaw.agora.pl Pozdrawiam Jakub Jakowicki, Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina wrocław Re: CM Solutions Wrocław IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.09.14, 15:00 Nie polecam. Rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w fajnej luźnej atmosferze. Manager przechodzi z Tobą na ty, opowiada krótko o firmie, o tym że chcą się rozwijać i potrzebują nowych ludzi. Jest naprawdę przyjemnie. Na koniec mówi, że wybiorą 10 osób i zaproszą na dzień próbny. Poszłam na ten dzień próbny. Dostałam swojego trenera, który miał mnie bliżej zapoznać z działalnością firmy, pokazać na czym polega praca. Po kilku godzinach miał być test i decyzja o przyjęciu. Wyszliśmy z biura, spotkaliśmy jeszcze 3 osoby i pojechaliśmy do Psar zdobywać klientów dla dostawcy energii. Czyli chodzenie od drzwi do drzwi. Zrezygnowałam po pierwszym domu. Oczywiście wcześniej nie było mowy o czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: CM Solutions Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.14, 18:36 Strata czasu, byłam na rozmowie, zadzwoniła do mnie Pani, która przedstawiła się jako menadżer nowo powstałej we Wrocławiu agencji reklamowej i zaproponowała mi stanowisko menadżera d/s marketingu. Powiem tylko tyle, na miejscu zaproponowano mi pracę domo-krążcy przez pół roku w ramach rzekomego szkolenia marketingowego. Roześmiałam się i wyszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_wos Re: CM Solutions Wrocław 22.09.14, 14:02 Mogę podpytać o ten telefon? Co to za pani? Przed chwilą dzwoniono do mnie z zaproszeniem (skąd wiedzieli, że szukam pracy???), pani zalała mnie takim słowotokiem, że nie zrozumiałam ani, jak się nazywa, ani nazwy firmy. Podpytałam: Dajana, firma Solutions. Czy to to samo, o czym mowa powyżej? Bo nie zabrzmiało mi przekonująco - a szkoda mi czasu na jakąś ściemę. Zaproszenie na rozmowę, żeby poznać szczegóły - tak mocno się rozwijają i tyle stanowisk mają mi do zaoferowania, co przedstawi mi menadżer... Mam być o 12 w Rynku i zadzwonić, a wtedy pani mnie pokieruje... Dziwnie... Wielka prośba o odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
jb-22 Re: CM Solutions Wrocław 22.09.14, 17:22 Do mnie też dzwoniono i też, że Pani z rynku pokieruje. Zdziwiło mnie to, że babka wychwalała firmę, zamiast pytać o moje kompetencje. Tak chyba nie robi poważna firma, której zależy na dobrych pracownikach. Chyba odpuszczę. Pracowałam w marketingu "na słuchawce" i miałam wrażenie, że Pani czyta informacje z ekranu, jak robiłam to ja w tego typu pracy. Słowotok, informacje o rozwoju, karierze i w ogóle same plusy. Od razu coś mi nie grało. Odpowiedz Link Zgłoś
navras87 Re: CM Solutions Wrocław 24.09.14, 19:57 Haha, miałam dziś to samo. Telefon, umówienie się na godzinę konkretną pod McDonaldsem i pokierowanie mnie - to na dzień dobry nie wzbudza zaufania. Na rozmowę pójdę, bo każda rozmowa to jakieś nowe przeżycie, ale nie spodziewam się wiele. Co więcej - na pewno nie składałam do nich swojego CV, ponieważ mam osobny notes do zapisywania sobie do kogo i na jakie stanowisko aplikowałam (polecam), i ta firma nie figurowała w żadnych moich notatkach. Zobaczymy, dam znać jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
pajaczeksr92 Re: CM Solutions Wrocław 26.09.14, 14:32 navras87 i jak? Do mnie także dzwoniono i nie wiem czy jest sens iść. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0101 Re: CM Solutions Wrocław 27.09.14, 04:42 Do mnie rowniez dzis 26/09/14 Pani dzwonila, od razu zapisalam sobie nazwe firmy jak ja wymienila, dalej jak zaczela mowic to od razu zapalila mi sie czerwona lampka. Mowila,min. ze duzo osob u nich w firmie awansowalo i zostali przeniesieni w inne miejsce w zwiazku z tym maja troche miejsc wolnych we Wroclawiu. Ze praca bedzie troche praca biurowa, troche na recepcji, troche marketingowa i umowila sie ze mna na pon 29/09/14 i rowniez powiedziala, ze jak bede pod Mc Donalds na rynku zebym do niej zadzwonila i ze ona mnie pokieruje, jak dojsc na rozmowe do niej i do manegera. Od razu wiedzialam, ze cos jest nie tak i wydalo mi sie to podejrzane. W jakiej firmie naraz tak wiele osob awansuje w jednym czasie??? ja nie znam takiej firmy. Poza tym uczciwi pracodawcy umawiaja sie pod konkretnym adresem w siedzibie firmy, a nie karza dzwonic jak sie bedzie gdzies w poblizu i beda nas kierowac jak dojsc do celu. Podejde na ta rozmowe, ale zasypie ich pytaniami i powiem co mysle jak mnie wkurza-bo nieuczciwosc i strate mojego czasu traktuje powaznie i nie dam sobie w kasze dmuchac. Przypuszczam, ze to akwizycja, bo od samego poczatku jak ta Pani zaczela mowic to zasmierdzialo mi to akwizycja i szukaja glupich łosi naiwnych, ktorzy nie czytaja opinii o firmie, do ktorej zekomo maja isc na rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakg30 Re: CM Solutions Wrocław 07.10.14, 15:51 Byłam na rozmowie i pwiem wam,że nie polecam. To jakaś wielka ściema! Nie chcą podać adresu firmy, trzeba iść pod MCdonalda i pani kieruje na adres Szewska 74(Gant) w biurze panuje bałagan nie ma kszeseł i ogólnie jakoś tak dziwnie. Podczas rozmowy pan menager przechodzi na "ty", udaje luzaka;-) zadaje pytanie i nie czeka na odpowiedź. Kiedy zaczęłam zadawać pytania nagle się okazało ,że nie ma już czasu na dłuższą rozmowę, bo prowadzi jakieś szkolenie i wyszedł tylko na chwilę. Powiedziałam mu co o tym myślę. Nie wygladał na zaskoczonego, pewnie nie pierwszy raz to usłyszał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
navras87 Re: CM Solutions Wrocław 08.10.14, 11:36 Nie ma sensu iść. Aczkolwiek jak ktoś już się umówił to kultura raczej wymaga stawienie się, ale nie mnie oceniać :) Ja poszłam, bo każda rozmowa to nowe doświadczenie, nieważne, jaka by ona nie była. Mam teraz z czego się pośmiać. Manager zaczyna się jąkać, kiedy zaczyna się człowiek wypytywać o warunki finansowe, ewentualne przeszkolenia i rodzaj pracy, także bardzo gorąco polecam pójście na rozmowę, na pewno nie pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalfto Re: CM Solutions Wrocław 07.10.14, 18:05 Dziękuje wszystkim za wpisy na tej stronie :) dzięki Wam nie zmarnowalam swojego cennego czasu. Dostałam dzisiaj telefon o tej samej treści - ze firma się rozwija, ze poprzenosili pracowników do Warszawy i maja wolne etaty. I mam się stawić pod McDonald i stamtąd jak oddzwonie, pani mnie pokieruje na rozmowe... Oczywiście na spotkanie nie pójdę. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
navras87 Re: CM Solutions Wrocław 08.10.14, 11:33 Nie no, trochę szkoda, że po prostu nie powiedziałaś, że nie przyjdziesz. Ale nie mnie oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalfto Re: CM Solutions Wrocław 09.10.14, 06:37 Trochę szkoda to było mi brać urlop na zadanie w pracy... Gdyby wprost zostało powiedziane, ze szukają domokrazcow, to rozmowa wygladalaby inaczej. Także najpierw zastanowic sie nad firma, która juz podczas rozmowy telefonicznej wprowadza ewentualnego pracownika w blad zachęcając na zupełnie inne stanowiska!!!! Ale nie mnie oceniać firmę i ich fachowosc rekrutacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
cheriecrue Re: CM Solutions Wrocław 21.10.14, 19:51 Dzisiaj też otrzymałam taki telefon. Zaśmierdziało z tym MC Donalds'em, poza tym nie miałam takiej firmy w wysłanych cv, więc postanowiłam poszperać. Dzięki za wypowiedzi, biegłabym z językiem na plecach, a jak widać nie ma po co. Olewam. Ktoś tu wspomniał, że to niekulturalne, ale jeszcze żadna firma nie była nigdy na tyle kulturalna, żeby mnie poinformować np. o wynikach rekrutacji, więc "sorry taki mamy klimat" ;) Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych poszukiwań i rzetelnych pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
tek-bar Re: CM Solutions Wrocław 29.10.14, 19:53 Witam, Dziś także byłem w tej firmie na rozmowie - scenariusz jak we wcześniejszych wpisach: 1) Pani z recepcji każe dzwonić jak się będzie pod McDonaldem na Rynku 2) Kieruje na Szewska 74 2gie piętro 3) Na wejściu dostaję krótką ankietę personalną (notabene - słabej jakości) 4) Rozmowa z osobą z firmy - brak info kim on jest , oczywiście z miejsca propozycja przejścia na Ty 5) Ogólne pytania o moje doświadczenie zawodowe, potem natomiast następuje przedstawienie firmy, oczywiście brak info, że będzie się akwizytorem. 6) Na koniec rozmowy dostaję informację, że wieczorem do mnie zadzwonią - oczywiście zadzwonili, że dostałem się do 2giego etapu. Niestety w międzyczasie poczytałem o tej firmie i nieco "przycisnąłem" gościa przez telefon - oczywiście stwierdził, że tak znają te opinie ale to nie jest prawda, że owszem jeśli ich partnerzy wymagają promocji door-to-door (takie "amerykanckie" określenie na domokrążców) to tak, wykonuje się takie obowiązki.. Odpowiedz Link Zgłoś
discoretro80s Re: CM Solutions Wrocław 11.11.14, 07:28 rozmawiałem z tym pajacem w jęz. angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcosdopowiedzenia1 Re: CM Solutions Wrocław 17.11.14, 09:42 u mnie scenariusz rozmowy telefonicznej ten sam jak juz wiele osob tu opisywało. dobrze ze trafilam na te wypowiedzi, i nie wybieram sie na rozmowe juz. w dupie mam pracodawce który nie dość ze kłamie w ogloszeniu to na dodatek zarabia na oszukiwaniu ludzi, i wykorzystywaniu poszukujących pracy. kpina jawna jak cos takie moze istniec?! szkoda czasu, lepiej szukać pracy i wysyłać cv gdzie indziej niz marnować czas na kiepskie rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_123 Re: CM Solutions Wrocław 19.11.14, 14:14 Też byłam. Standard ten sam Pani umawia się że jak będziesz pod McDonaldem poprowadzi Cię dalej. Przychodzisz, w międzyczasie napływa jeszcze z 15 osób, każdy wypełnia kwestionariusz (jak CV) potem każdy indywidualnie ma rozmowę trwającą 10- max 15 min- bardzo miło i sympatycznie ale mało konkretów, dużo wizji kariery, mówienia o możliwościach itd. Potem mówią, że po tych rozmowach do kilku osób zadzwonią i zaproszą na następny dzień na drugi etap- tak naprawdę, z tego co zauważyłam zapraszają wszystkich (a ta gadka to po o że jak Cię zaproszą to żebyś się czuł "wyróżniony", że się niby "spodobałeś" i że "się nadajesz"). Drugi dzień -przyjście do biura, chwilę czekasz, potem zapoznają Cię z Twoim "trenerem", który opowie Ci o pracy. Wychodzicie w teren, a trener po drodze oczywiście opowiada Ci o możliwościach jakie Cię czekają, itd. i że teraz to tylko pierwszy etap szkolenia, że trzeba poznać wszystko od podstaw, ale potem będziesz managerem itd. a tak naprawdę masz chodzić po domach i jak to ładnie mówią "stosować marketing bezpośredni". Na każde Twoje wątpliwości oni mają przygotowane odpowiedzi, więc będą zbijać każdy Twój argument i generalnie robią Ci wodę z mózgu do momentu jak zaczniesz mówić "ok wydawało mi się to głupie, ale jednak to ma sens". Ja akurat znam te mechanizmy, ale ostrzegam osoby bardziej podatne psychicznie żeby nie dać się zmanipulować, no chyba że ktoś realnie wierzy w tą "wizję sukcesu"- cóż każdy ma swój rozum- dla Was ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
genezyp4 Re: CM Solutions Wrocław 05.12.14, 11:52 potwierdzam! telefon z info że wiele osób awansowało i przeniosło się na inne stanowiska w różnych miejscach w Polsce ponieważ firma jest ekspansywna. Proponowali mi kierowanie małą grupą ludzi, czynności administracyjne, albo org eventów. ŻAL! Odpowiedz Link Zgłoś
dezember1234 Re: CM Solutions Wrocław 08.12.14, 14:52 Potwierdzam do mnie też dzwonili. Uważajcie! Pani dzwoniąc do mnie mówiła, że to praca na recepcji w MIĘDZYNARODOWEJ firmie !!!! W dzień spotkania wysłała mi jakże profesjonalnego smska z wieloma emotkami typu " ;)" Ostatnio tacy domokrążcy prawie oszukali moją mamę ale w ostatniej chwili udało mi się ją uratować przed podpisaniem umowy. Nie warto tracić czasu i pamiętajcie, żeby nie wpuszczać obcych ludzi do domu pod żadnym pozorem, w moim przypadku podawali się za dużą firmę energetyczną. Chrońcie swoich dziadków i rodziców, bo takie firmy doskonale potrafią manipulować! I uwaga,bo ta firma ogłasza się nadal na portalach z ogłoszeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
aaasdfv Re: CM Solutions Wrocław 13.01.15, 12:51 Rówież chciałam ostrzec przed nimi! Pani dzwoniła, gadka ta sama jw. Zaprosiła mnie na ulicę Ofiar Oświęcimskich. Całe szczęście wygooglowałam nr tel i wylądowałam tu. Dzień wcześniej dzwoniła z innego numeru (661249511) i na próżno szukałam JAKICHKOLWIEK informacji o tej "firmie".. Jak widać zmieniają siedziby, nr telefonów.. Cieszę się, że nie poszłam na rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.m.i Re: CM Solutions Wrocław 15.01.15, 20:48 Dzisiaj miałam identyczną sytuację. Zadzwoniła do mnie Pani, że chcą mnie zaprosić na rozmowę kwalifikacyjną z numeru 661249511 i nawet się nie przedstawiła, powiedziała mi, że dzwoni z jakiejś firmy A... Consulting z siedzibą we Wrocławiu, ul. Ofiar Oświęcimskich (nawet dokładnie nie zrozumiałam, zresztą mam wrażenie, że mówiła tak, żebym jej nie zrozumiała). Zalała mnie informacjami o tej jakże fantastycznej firmie, że szukają ludzi, bo pracownicy awansowali itp. wszystko tak jak opisujecie. Zdziwiłam się, bo nie przypominałam sobie żebym wysyłała do nich moje CV, wszystkie firmy mam zapisane i po sprawdzeniu takowej firmy tam nie miałam zapisanej. A po za tym nie szukam pracy w branży consultingowej tylko w zupełnie innej. No ale umówiłam się na rozmowę. Oczywiście na temat tej firmy nic nie znalazłam w Internecie także pomyślałam, że wpiszę tu ten numer telefonu i proszę co czytam. Dziękuję, że zaczęliście ten wątek, gdybym nie znalazła tego numeru tu to pewnie bym pojechała do Wrocławia, a mieszkam obecnie w Lublinie (8 h jazdy). Nie pojadę na rozmowę, ale bym się nadziała, zmarnowała czas i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
musstomuss Re: CM Solutions Wrocław 23.02.15, 17:16 no to jeszcze ja się dorzucę :) Aplikowałam na pracownika biurowego - rekrutacja ukryta. Nie pierwszy raz wysyłam CV do pracodawcy, który się nie ujawnia. Ale pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja. Pechowo się złożyło, bo wysłałam również ofertę do podobnie brzmiącej instytucji, wobec czego nie zorientowałam się, że jestem nabijana w butelkę. Pierwszy tel z nr 537 363 170, pani b. miła, powiedziałam, że niestety jestem na L4, więc pani obiecała zadzwonić za tydzień. Pani zadzwoniła dzisiaj z nr 537 149 166, umówiłyśmy się na jutro na... Ofiar Oświęcimskich 19, skąd dalej pani pokieruje... No cóż, gdyby nie wasze wpisy, poszłabym. A tak, posiedzę w domu z mężem i trochę mu pomarudzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik_ua Re: CM Solutions Wrocław 19.01.15, 12:57 Ponieważ firma zmienia numery komórkowe ,dodaję jeszcze jeden.Dzisiaj mi dzwonili z 8790673444.Ostrzegam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
panienka.m Re: CM Solutions Wrocław 19.01.15, 15:03 ohohoh no proszę! tak myślałam, że coś z tą firmą nie tak. Do mnie też dziś zadzwonili koło 13 i przedstawili się jako BJ consulting czy jakoś tak. Nie wysyłałam w każdym razie cv do takiej firmy. No i podobnie gadka o tym, że pracownicy awansowali i że mogłabym kierować grupą ludzi, lub działać w kampaniach marketingowych itp. Zaprosili na rozmowę na Ofiar Oświęcimskich 19. Zaczęłam szukać w necie jakiejś podobnie brzmiącej firmy pod tym adresem, ale bez skutku, więc napisałam im smsa jak się nazywa firma:D babka mi odpisała Mc Consulting. Nr tel z jakiego dzwonili to 732-838-575. Odpowiedz Link Zgłoś
ji.mm Re: CM Solutions Wrocław 21.01.15, 22:41 Dokładnie dzisiaj taka sama sytuacja. Gadka jak u wszystkich. Pani z recepcji dzwoni, tak szybko mówi, że połowy rzeczy człowiek nie rozumie (było właśnie coś o kierowaniu ludźmi, firma się rozwija, dużo awansów, siedziba ofiar oświęcimskich - jak nie będę mógł znaleźć mam dzwonić). Ogólnie wysłałem dzień wcześniej 4 cv. Więc pamiętam gdzie. Na pewno nigdzie, gdzie było trzeba zarządzać ludźmi oraz prowadzić kampanie. Dlatego się zdziwiłem. Więc raczej też sobie odpuszczę rozmowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaalenka89 Re: CM Solutions Wrocław 22.01.15, 15:56 Disiaj tez do mnie dzwonili. Nie do końca tak jak mówicie ale to było z ogłoszenia : dzial obsługi klienta, administracja. Nie pisało w tym ogłoszeniu nazwy firmy Odpowiedz Link Zgłoś
anna.lea Re: CM Solutions Wrocław 25.01.15, 18:36 Dokładnie, potwierdzam! Nie wiem skąd wytrzasnęli moje cv, bo ja się tam nie pchałam - podobnie jak Wy, doskonale wiem, gdzie wysyłam swoje papiery. W każdym razie zadzwoniła jakaś dziewczyna, gada, gada i zaprasza na rozmowę. Ok, ale poprosiłam o powtórzenie nazwy firmy, bo nie dosłyszałam. Odpowiedziała równie niewyraźnie jak za pierwszym razem, ale ok, wydawało mi się, że to BJ (albo MJ) Consulting, nieważne. Stwierdziłam, że pójdę i sprawdzę nazwę już w samej siedzibie. Choć bardzo niepokojąco zadziałał na mnie fakt, że po adresie i telefonie nie mogłam znaleźć ich w necie. Zaprosili mnie na rozmowę na Ofiar Oświęcimskich 19, w budynku IH. Dotarłam, w biurze ani jednej tabliczki z nazwą firmy. Gadka-szmatka, że w 10 miesięcy manager (pfff), że sami uczą, cud-miód, że pracują dla Amnesty International, dla Green Peace, Netii itd., że jutro kolejny etap. Ale ani słowa na czym faktycznie praca polega. Przy próbie zwrócenia rozmowy na temat stricte obowiązków, padł tekst, że czas leci, że trzeba kończyć. Zero informacji o zarobkach, o formie zatrudnienia, nic! Zadzwonili, żebym przyszła. Rano smsy z prośbą o potwierdzenie, z błędami interpunkcyjnymi, kolokwializmami i emotikonami (uśmiechy i oczka, litości!). Przyszłam, porozdzielali nas do naszych trenerów, liderów - cokolwiek. I pada hasło, że wychodzimy. Skończyło się na tym, że porozwozili nas mpk na kilka osiedli Wrocławia i dopiero na miejscu w końcu przyznali, że to akwizycja :). "Realizujemy teraz projekt dot. dostarczania energii". Poza tym poziom niektórych ludzi tam pracujących jest porażający. Kontaktowali się z numerów 790673444, 694883485 i 661249511. Odpowiedz Link Zgłoś
pepka12 Re: CM Solutions Wrocław 06.02.15, 16:24 Witam, dobrze ze trafilam tutaj. Do mnie zadzwonili wczoraj, kobieta mowila bardzo szybko, nie zrozumialam nazwy firmy, zaprosila na rozmowe, na ul.Ofiar Oświęcimskich 19, 1pietro. Niby wszystko ok, ale gdy chcialam zapytac o nazwe firmy ona sie juz rozłączyla. Cos mi zaczelo nie pasowac, ale pomyslalam ze pojade, bo akurat i tak dzis sie wybieralam do Wro. Zero znakow tej firmy, zadnych oznaczen, probowalam dzwonic na ten nr, ale nikt nie odbieral. Jedyne oznaczenia to byla biala kartka a na niej strzałka z napisem REKRUTACJA , pokierowali mnie do pokoju gdzie siedzialo troche osob, pani dala mi do wypelnienia jakas kartke i tyle. "Biuro" mega ubogie, jedna tragedia, co chwile Ci "menagerowie" krzatajacy sie tam i z powrotem. W koncu kobieta o imieniu Magda, przyszla po mnie, zaprosila na rozmowe, tak jak wyzej od razu przeszla na Ty aby czuc sie swobodnie. Rozmowa trwala ok. 15Min. Opowiadala jak ta firma jest cudowna, jakie to ma predyspozycje, jak to szybko mozna prowadzic swoj projekt , 10miesiecy a staniesz sie menagerem. No po prostu fenomenalnie. Opowoadala jak to nie patrza na doswiadczenie zawodowe, bo poszukuja ludzi ktorzy chca sie rozwijac, no i jak to nie jest zachwycona moja postawa. Zadnych szczegolow dot. Pracy, powiedziala ze miedzy 17 a 19 po rekrutacji bedzie dzwobic czy sie dostalam na 2 etap czy nie. Podziekowala za rozmowe i wyszlam. A zanim weszlam na rozmowe , siedzialy w pokohu osoby ktore byly wlasnie na 2 etapie, czekaly dosc dlugo potem jtos je zaprosil i po chwili wrocili po swoje kurtki i wyszly. Czyli tak jak powyzej wypowiadajacy sie pewnie poszli na tzw "szkolenie". Ja gdybym wczoraj wpadla na to aby wyszukac w google ten nr i natrafilabym tutaj, to w ogole bym sie tam nie wybrala. No jeden wielki wal. Tak oszukiwac ludzi to jedna wielka masakra. Ja po prostu podziekuje dzis pani ktora do mnie zadzwoni, a jak mnie zdenerwuje to po prostu powiem jej pare słów. A najlepsze jest tp skad w ogole mieli moje CV albo po prostu nr telefonu. Nie wysylalam CV do takiej firmy, zaczelam wysylac w tym tyg i pamietam gdzie wysylalam. Nr ktory do mnie dzwonil to 790673444. Jedna wielka sciema. Zaluje ze poszlam, no i ostrzegam bo naprawde moga robic wode z mozgu. Beda pieknie mowic, opowiadac a potem sami zobaczycie co i jak. Wiecej tego bledu nie popelnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martakowalczyk111 Re: CM Solutions Wrocław 07.02.15, 09:15 witam WSZYSTKICH, którzy mieli tą NIEprzyjemność odbyć rekrutację w tej firmie!! Myślę, że to dobry temat na artykuł, pierwszą stronę GW!! "nie wymagamy doświadczenia" - praca od zaraz!! ogłoszenie zastrzeżone! 1) otrzymujesz telefon z jedengo z biur firmy!! zapraszamy na rozmowe rekrutacyjną!! :) na ofiar oświęcimskich! przychodzisz.....wypełniasz formularz i za jakiś czas przychodzi po Ciebie manager :) po 2 minutach mówicie do siebie po imieniu! dowiadujesz się czym zajmuje się firma... "międzynarodowa super firma marketingowa" tralalalala .... :) dziś mamy tutaj taki natłok, zadzwonimy bez wzgledu na decyzję! 2) super!! dostałes się! tylko 10 osób ma tą okazję !! zapraszamy na dzien próbny! WOW !!! :) 3) DZIEŃ PRÓBNY - wchodzisz, wszyscy już czekają! okazuje się, że nikt nie wie jak nazywa się firma i jak działa, no ale czekamy......... 4) nareszcie !! wchodzi manager !! no.... dzisiaj każdy z was ma to szczęscie współpracować ze swoim opiekunem, Ci ludzie poświęcą wam swój cenny czas :) kolejne wow!! :) 5) Idziemy w teren!! WTF ?? OK.... let's go!! ale gdzie co i jak ? nikt nic nie wie... wywożą Cie na koniec miesta i co ? to nasze miejsce pracy, dzisiaj bierzemy te i te bloki!! Patrzę, nie wierzę!! AKWIZYCJA!! 6) ok :) pośmiejmy się razem - żałuję, że tego nie nagrałem :) szczerze, to myślałem że to ukryta kamera!! helloł, ale gdzie ta kamera >> 7) blok nr 1, " dzien dobry, ochroną środowiska, proszę otworzyć" hahahaha.... nie wiem kto uklada scenariusz dla tej firmy, ale moje gratulacje :) jakbym otworzyła drzwi i ktoś zacząłby mi gadać tak bzdury to bym umarł ze śmiechu!!! Uwaga!! firma nieuczciwa!! dlaczego ?? mój opiekun zdradził mi wszystkie sekrety :) teraz zajmują się greenpeacem!! wcześniej prądem!!! jak działali ?? chodzili po domach i okłamywali ludzi, wykorzystywali ich nieświadomość !! zamieniali Tauron na energię!! niby taniej itp. a suma wszystkiego, Klient tracił w ciągu roku ok 200 zł na zamianie umowy!! uważajcie na domokrążców z tej firmy, nabierają waszych rodziców i dziadków!! zadbajcie o nich i rozmawiajcie o tym problemie!! Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildaprosiaczek Re: CM Solutions Wrocław 10.02.15, 12:34 Podają się za MC CONSULTIMNG. Ofiar Oświęcimskich 19. Ktoś z Was wysyłał w ostatnim czasie cv na: rekrutacja@altimi.com ??? Jedyne co by mi pasowało, bo i strona tajemnicza, żaden z linków do portali społecznościowych nie działa i odnosi na główną stronę ALTIMI.COM. Firma przy Ostrowskiego 9 (" Feel free to call us every day from Monday to Friday: 8 a.m -5 p.m : phone: +48717860812 If you need to contact us in other time, send us mail: contact@altimi.com address: Ostrowskiego 9, 53- 238 Wrocław, POLAND" To oni podają dane tej CM Consulting (bo tak mi się przedstawili, jak docisnęłam o nazwę firmy). Wypadałoby GIODO poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildaprosiaczek Re: CM Solutions Wrocław 10.02.15, 12:36 dodam, ze Nr tel: 780056456 zapomniałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
panienka.m Re: CM Solutions Wrocław 10.02.15, 12:55 Altimi jest w porządku firmą. Moja kumpela tam pracuje i jest ok. Oni zatrudniają głównie programistów. Jestem pewna, że ta podejrzana 'firma" robi nabór przez agencje zatrudnienia, która w portalach typu pracuj.pl podaję się za Skyscraper Outsorced. Bo to jedyne miejsce gdzie wysyłałam cv i nie byłam pewna do kogo. Reszta to znane firmy. Moim zdaniem, też trzeba kogoś powiadomić o tym, żeby ich złapali;/ Odpowiedz Link Zgłoś
goma20 Re: CM Solutions Wrocław 10.02.15, 22:10 Jak ja się cieszę, że przeczytałam Wasze wpisy przed rozmową- wiedziałam przynajmniej czego się spodziewać.Ale poszłam- zawsze są jakieś pozytywne i negatywne opinie na temat danej firmy- chociaż tutaj nie ma ani jednego pozyt wpisu... Poszłam na rozmowie do "firmy" MC Consulting... porażka.. Pani przez tel była oczywiście bardzo miła, zaprosiła mnie na rozmowę- żadnych pytań nie miała, ale nazwę firmy powtarzała dwa razy tak szybko, że i tak jej nie zrozumiałam. Poszłam na umówioną godzinę i psikus- żadnych szyldów, oznaczeń.. nic!.. Oczywiście pani przez tel coś o salonie urody mówiła żeby było łatwiej trafić- i trafiłam.. pani z salonu załamana bo jestem 10 osobą, która ją dziś pyta o drogę- a wystarczyło kartkę na odpowiednich drzwiach wywiesić... pokierowała- na ścianach jak w podchodach tylko strzałki z informacją, że jak będę za nimi podążać to trafie do celu..Jestem- opóźnienie 15 min, do tego kazali mi wypełnić dziwny formularz odnośnie mojego adresu, daty ur, ukończonych szkół i dośw zawodowego- pytam po co, skoro mają moje CV i wszystkie informacje są tam podane? Taki wymóg managera a poza tym nie chcą mi kreślić w dokumentach.. tiaaa, przecież jakby co to wydrukowanie jeszcze raz mojego CV wiąże się z dużymi kosztami :) no dobra- wypełniłam 5 przez 10 (nie podałam adresu ani aktualnego @- mają cv to mają takie informacje). Poszłam na rozmowę... w parze z inną dziewczyną- dla mnie nowość, zwykle na pierwszej rozmowie byłam tylko ja i osoba rekrutująca, ale ok.. I się zaczęło- jaka wspaniała firma, czego to oni nie robią, jak długo są na rynku, pan tak szybko i niewyraźnie mówił, że ciężko było go zrozumieć. Na kartce nam rozrysował etapy awansowania na poszczególne szczeble... No i okazało się, że żebym dostała się na stanowisko, na które rekrutowałam to muszę przejść najpierw trzy etapy szkolenia, wdrożenia etc (tylko 8-10mcy). A zaczynam od sprzedaży!! Na cholerę pytam grzecznie mam się zajmować przez ponad pół roku akwizycją skoro mam się zajmować pracą biurową? Jakbym chciała na sprzedaż to bym się zgłosiła:/ podziękowałam panu za wprowadzenie mnie w błąd i wyszłam. Nie był zbyt zdziwiony- chyba się przyzwyczaił :) TAKIE FIRMY POWINNY PONOSIĆ JAKIEŚ KONSEKWENCJE ZA WPROWADZANIE CZŁOWIEKA W BŁĄD- MÓJ CZAS ZMARNOWANY- PRZEZ TEL ZAPRASZAJĄ MNIE NA STANOWISKO SPECJALISTY DS ADMINISTRACJI A TO TYLKO METODA NA ZWABIENIE CZŁOWIEKA DO NICH- A NUŻ SIĘ KTOŚ SKUSI.... Szczerze odradzam- pierwszy raz dokonuje wpisu odnośnie jakiejś firmy- i to negatywnie.. a jestem bardzo cierpliwą i tolerancyjną osobą.... Odpowiedz Link Zgłoś
kallian Re: CM Solutions Wrocław 11.02.15, 12:14 Witam państwa serdecznie, Z uwagi na to, że tak wiele osób zwraca uwagę na tą dość specyficzną instytucję, Gazeta chciałaby pomóc roznieść te informacje na szerszą skalę. Z chęcią porozmawiam z każdym kto chciałby się podzielić dokładniejszymi informacjami na temat tego jak to dokładnie w tej firmie było. Może ktoś wytrzymał tam dłużej? Poznał jak wygląda to na dalszych etapach...? Zapraszam każdego który chciałby ostrzec innych do rozmowy z mną. Mój adres e-mail: jakub.jakowicki@wroclaw.agora.pl Pozdrawiam Jakub Jakowicki, Gazeta Wyborcza Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
karinj22 Re: CM Solutions Wrocław 16.02.15, 21:24 firma dalej działa, teraz rzeczywiście podają adres Ofiar Oświęcimskich 19, nazwa firmy coś tam Consulting, dzwoniła do mnie Pani o imieniu Sara, z numeru: 537 363 170. na rozmowę się nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
paul2433 Re: CM Solutions Wrocław 20.02.15, 22:38 Całe szczęście że zainteresowałem się tą firmą i nie pojechałem na rozmowę kwalifikacyjną. Straciłbym tylko czas i pieniądze. U mnie schemat był podobny jak u większości forumowiczów. Szybka rozmowa telefoniczna, międzynarodowa firma z branży konsultingowej, wielkie obietnice w stylu zarządzanie grupą ludzi, praca przy projektach dla znanych kontrahentów, możliwości awansu, rozwoju itp. Nie jestem przekonany czy dzwoniąca Pani się przedstawiła, ale adres na jaki miałem się zjawić to Ofiar Oświęcimskich 19 I piętro, a numer z którego do mnie dzwoniono to 537 149 166. Nazwy firmy dobrze nie dosłyszałem ale zaczynała się na M. Nazwę od razu skojarzyłem z zupełnie inną firmą do której aplikowałem, więc nie prosiłem o powtórzenie. W trakcie rozmowy telefonicznej doszło do małego absurdu. Nie wiem jakie mają tam standardy (akwizycja, więc pewnie niskie), ale czułem się co najmniej zniesmaczony faktem, że pani w czasie rozmowy ze mną prowadziła jeszcze pogaduchy z kimś w biurze. W żadnej normalne firmie, poważna osoba by tak nie postąpiła. Pozdrawiam i przestrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
xasia55 Re: CM Solutions Wrocław 03.03.15, 19:39 Byłam na rozmownie, zaprosiła mnie P.Sara, wgl się nie dowiedziałam co bym miałam konkretnie robić i ile zarobie , jak nie dostanę się na 2 etap to bedzie mu przykro tak powiedział menedzer i tak ok 18- zaprosili mnie na 2 etap. Ale po tych opiniach stanowczo nie pójde nie bede tracić czas na akwizycje czy coś w tym stylu. Dla mnie również to wszystko podejrzanie. Jeszcze szkolenie od 11 do 19. Cały dzień.. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowanynasile Re: CM Solutions Wrocław 21.02.15, 23:50 konkurs : wymień 3 charakterystyczne elementy aranżacji wnętrza , w firmie o profilu sprzedaży bezpośredniej,są takie 3 i jeśli wchodzisz na rozmowę , to po tym zawsze poznasz czym zajmuje się firma. Czy już wiecie? Dzisiaj byłem na Ofiar Oświecimskich 19 i portier od razu zdradził swoją mimiką i zachowaniem gdzie idę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowanynasile Re: CM Solutions Wrocław 21.02.15, 23:57 Domokrążcy ,najbardziej znienawidzona grupa zawodowa,po policjantach,straży miejskiej, kontrolerach biletów i komornikach , czy chcesz pracować w tym zawodzie? czy chcesz być traktowany jak Świadek Jehowy , któremu się po prostu nie otwiera a domokrążcom wstęp wzbroniony wszędzie już od końca lat 90 Odpowiedz Link Zgłoś
kimooo222 Re: CM Solutions Wrocław 04.03.15, 14:08 Ze mną kontaktowała się pani Sara, która nie zbyt miło odpowiadała na pytania albo odpowiedzi unikała ..... na rozmowę przejdę się jak najbardziej bo każde doświadczenie jest czymś co uczy a firmę jaką mi podała to media consulting dzwoniła z całkiem innego nr :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiczkus Re: CM Solutions Wrocław 05.03.15, 13:07 MC consulting dzisiaj do mnie dzwoniła - praca na recepcji, asystentka, prowadzenoe grup i projektów.... coś podejrzane tym bardziej, że nie przypominam sobie żebym odpowiadała na podobne ogłoszenie... "prowadzimy dużą rekrutacje bo otworzyliśmy nowe punkty..." Jasne! numer 790673444... Odpowiedz Link Zgłoś
suurmuna11 Re: CM Solutions Wrocław 25.03.15, 17:16 Dzień dobry. Niestety widzę że od pierwszego wątku w tym temacie minęło sporo czasu a ja dziś otrzymałem telefon znanej wszystkim treści. "organizacja eventow zarządzanie niewielką grupą ludzi rozwój firmy itp. Adres Ofiar Oswiecimskich 19. Numer telefonu jak powyżej z tym że pani przedstawia się tym razem jako Sara. Dzięki forum oszczedzilem sobie zachodu i zawodu. Szkodami ze tyle to trwa i bez konsekwencji :/ Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry89 Re: CM Solutions Wrocław 10.04.15, 11:39 No cóż, muszę powiedzieć, że miałam podobną sytuację. Kilka dni temu zadzwoniła do mnie Pani z numeru 790 673 444 i chciała umówić się ze mną na rozmowę. Kiedy spytałam o adres, powiedziała, że to w Rynku i nic więcej. Kiedy dopytałam o szczegóły to zaproponowała, że jak będę niedaleko McDonalds to mam zadzwonić i ona mnie poprowadzi. Już to wydało mi się dziwne, bo do tej pory adres podawano mi bez problemu. Była dość chaotyczna i wydawało mi się, że chce szybko zakończyć rozmowę i powiedziała tylko, że wszystkiego dowiem się na spotkaniu. Potem chciałam coś poczytać o tej firmie, ale internety na jej temat wiedzy nie mialy. Aż trafiłam tutaj i całe szczęście, bo zaoszczędziłam czas i pieniądze, które musiałabym poświęcić na dojazd w to miejsce. Niepokojące jest to, że choć zapisuję wszystkie miejsca, do których aplikuję, to tego w nich nie było. Przeszukałam wszystkie notatki, konta itd, no i nic z tego, nie wysyłałam cv w to miejsce. Dopiero po czasie zdałam sobie sprawę, że zabrakło mi w tej telefonicznej rozmowie jednej rzeczy - Pani nie wymieniła stanowiska na które aplikuję, a jeszcze mi się to nie zdarzyło. Powiedziała tylko pospiesznie, że ma dla mnie kilka propozycji - w administracji, w jakiejś komórce związanej z marketingiem i organizację eventów. Ale oczywiście żadnych szczegółów., wszystko miało być na miejscu. Ktoś się powinien zająć tą "firmą" bo pogrywają sobie jak chcą. Gdyby nie Wasze komentarze i to forum to z pewnością dobrze bym na tym nie wyszła. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
roki.koki Re: CM Solutions Wrocław 22.06.15, 15:11 Pracowałam w tej firmie jako 'sekretarka'. wytrzymałam 3 dni. Na rozmowie dowiedziałam się, że praca od 9-17, dzwonienie do klientów itp. Myślę ok, w końcu już rok pracowałam na słuchawce, dam radę. Niestety okazało się, że w ciągu dnia mam 'zabukować', czyli umówić na rozmowę kwalifikacyjną ok 60 osób. I to na kolejny dzień! . Oczywiście jak wyrobię się wcześniej to i wcześniej skończę :D Jednak w praktyce siedziałam tam do 21-22. Ściema w rozmowie, karteczka przed oczami i tak przez najbliższe 12 h. Zrobienie sobie przerwy, wyjście do sklepu czy na papierosa było ostro krytykowane (bo z jakiej ja się strony pokazuje, skoro jestem nowa to mam pracować jak niewolnik). Jakieś dziwne wyjazdy szkoleniowe do Krakowa czy Katowic. Po 3 dniach zwolniłam się sama, choć miałam podpisaną umowę śmieciową to nawet złotówki do tej pory nie zobaczyłam. A skąd biorą Wasze CV? Umieszczają na przeróżnych portalach o pracy ogłoszenia typu "poszukuję panią na kasę" , "robotnik poszukiwany"-ot takie rozchwytywane ogłoszenia. Ściągają CV i gotowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gavii Re: CM Solutions Wrocław 27.05.15, 12:32 Dzięki za informację! Dostałam dzisiaj telefon, miałam umówioną rozmowę na jutro, ale widzę, że nie warto. Po przeczytaniu opinii chciałam odwołać spotkanie, jednak nie raczą odebrać ode mnie telefonu. Wrocław, Kiełbaśnicza 6, piętro 1. A ja miałam wyrzuty sumienia, że nie dosłyszałam nazwy firmy (która nie została w ogóle podana) ;p Odpowiedz Link Zgłoś
anyway12 Re: CM Solutions Wrocław 15.04.15, 15:40 działaja też w Poznaniu!! Słowackiego 17/6. biuro kompletnie nieoznakowane, na domofonie jedynie napis ''marketing''. Pani zapraszająca na rozmowę użyła w nazwie firmy słowa ''consulting'' a jak na II spotkaniu się okazało (przypadkiem) CM solutions. działają identycznie jak w opisach wcześniejszych osób na forum. ubogie biuro, żadnych dokumentów, segregatorów itp, w pokoju gł managera nawet brak komputera. Masowa rekrutacja a z pomieszczenia obok dziwne grupowe okrzyki. Już na pierwszy rzut oka widać, że coś jest nie halo skoro manager nawet nie przedstawia się w pełni i nie wspomina o nazwie firmy. imiona które podają na spotkaniach mogą nawet nie być prawdziwe. 0 konkretnych informacji, unikanie odpowiedzi i wywożenie komunikacja miejską na koniec miasta przy tzw II etapie. jeśli widzą, że ktoś jest ciężkim materiałem do manipulacji - odsyłają osobę do domu oferując inne stanowisko -w przyszłości. polecam tą pracę jedynie dla osób, które lubią być traktowane niepoważnie i dają się świadomie zwodzić i oszukiwać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaero Re: CM Solutions Wrocław 16.04.15, 16:23 O i do mnie też dzwoniła pani. Wczoraj po 17, nie zdążyłam odebrać, ale dziś już odebrałam. Już sam ton tej pani wzbudził moje podejrzenia, taki ożywiony i istny słowotok, ale żadnych konkretów. Powiedziała mi, że otwierają biuro Poznaniu i rekrutują bardzo dużą grupę ludzi, po przeanalizowaniu mojego CV mogą mi zaproponować pracę w biurze (administracji), przy organizacji eventów, itp. (wymieniła tego sporo), ale wszystko się okaże po rozmowie z menadżerem. Umówiłam się na jutro na rozmowę o godzinie 14.30. Kiedy zapytałam o nazwę firmy, usłyszałam w odpowiedzi że "Consulting Partner". I tu zapaliła mi się czerwona lampka po raz kolejny, bo nie pamiętam, żebym kiedyś wysyłała CV do takiej firmy. Zaczęłam szperać po Internecie i nic nie znalazłam, żadnych konkretnych informacji, nie mówiąc już o wpisie do KRS, CEIDG, GUS. Dopiero po adresie znalazłam to forum. W każdym razie uważajcie na rzekomą firmę Consulting Partner na ul. Słowackiego 17/6. Jutrzejszą rozmowę sobie podaruję. Odpowiedz Link Zgłoś
xaxb12 Re: CM Solutions Wrocław 17.04.15, 11:29 Ja właśnie byłam dziśna rozmowie.. wydała mi się dziwna więc przejrzalam in ternet i dobrze ze toznalazłam !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xaxb12 Re: CM Solutions Wrocław 17.04.15, 11:33 Zaprosili mnie na poniedzialek na 11,15 na dzien próby.. oczywiście nie idę nigdzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowanka20082 Re: CM Solutions Wrocław 22.04.15, 00:55 Witam. Byłam wczoraj na rozmowie w Poznaniu. Musze powiedzieć, że podpisuje się pod wszystkimi zamieszczonymi tutaj komentarzami. Wszystko jest tu podejrzane. Pokoj, w którym siedziały osoby umówione na spotkanie rekrutacyjne był niemal pusty. Brak było typowych przedmiotów i urządzeń biurowych. Dziewczyny, które tam pracowały są proste, przerysowane i prymitywne . Zachowanie ludzi tam pracujących odbiega od zachowania jakie powinno mieć miejsce w biurze. Zauważyłam, że jak pojawiali się nieśmiali, zamknieci w sobie faceci, to te dziewczyny ich bajerowaly i wkrecały, że oto wlasnie trafili do super pracy i one ich wszystkiego nauczą. W sąsiednich pokojów dobiegały krzyki , głośne śmiechy i głośna muzyka. Informacje o firmie są jedną wielką niewiadomą. Wszelkie informacje są bardzo lakonicznie i niczego nie wyjaśniają. Jednym słowem zajmują sie wszystkim. Organizowaniem eventów, sprzedaża, marketingiem W firmie Consulting Partner obowiazują 4 etapy pracy. Wszyscy zaczynają od najniższej pozycji. Bez znaczenia jest co studiowałas, jakie masz doswiadczenie, tytuł zawodowy bo wszyscy zaczynają od najnizszego stanowiska. Awans jest możliwy i oczywiście zależy od wyników pracy i zazwyczaj zajmuje to 1 rok. Po ok. 4 latach jest dopiero umowa o pracę. Odniosłam wrażenie, że wyszukują desperatów, ludzi , którymi mogą manipulować. Ostrzegam wszystkich przed ta firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
basia20099 Re: CM Solutions Wrocław 28.04.15, 14:58 Witam też dostałam taki telefon, zadzwoniłam do niej z ciekawości i powiedziałam że po przeczytaniu opinii w internecie odwołuję spotkanie. Mimo iż starała się być uprzejma słychać było zdenerwowanie i nie miała nic na swoją obronę :P Nie radze tam iść czuć że coś śmierdzi na odległość !! Odpowiedz Link Zgłoś
uthark Re: CM Solutions Wrocław 28.04.15, 15:17 Z tego, co piszecie, wygląda to na handel obnośny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaania1993 Re: CM Solutions Wrocław 06.05.15, 15:49 Dobrze, że trafiłam na to forum ! Dziś do mnie też zadzwonili na rozmowę , jutro na 14:30, też mi coś już nie pasowało, ani nazwy firmy, ani nic tak naprawdę o obowiązkach jakie miałabym pełnić. Mieszkam blisko tej ulicy, więc podjechałam tam myśląc, że znajdę ich nazwę.. a inf.żadnej brak, na drzwiach również. Wróciłam do domu i znalazłam te forum i bardzo się cieszę, bo jutro pojawić się tam nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
oszustom_mowie_nie Re: CM Solutions Wrocław 26.05.15, 15:24 Ja wczoraj również otrzymałam telefon z zaproszeniem na dzień dzisiejszy na rozmowę do tej firmy. Na ulicę Słowackiego 17/6 w Poznaniu. Pamiętałam, że wysyłałam CV do firmy eventowej, natomiast nie było w ogłoszeniu nazwy firmy. Dlatego zapytałam Panią, która do mnie dzwoniła, jak firma się nazywa, żebym mogła łatwiej ją znaleźć. Usłyszałam w odpowiedzi, że to firma międzynarodowa i jakieś tam inne ble ble ble. Ale nazwa nie padła. Dziwne też od początku wydało mi się to, że Pani dzwoniąca mówiła do mnie w taki sposób, jakby przytaczała wyuczoną regułkę bądź czytała z kartki. Usłyszałam, że po wstępnej analizie mojego CV jest kilka działów, w których byłabym mile widziana. M.in. administracja, dział eventowy czy zarządzanie niewielką grupa ludzi, ale CV to nie wszystko, dlatego zapraszają mnie na rozmowę z menadżerką, która oceni, do jakiego działu będę idealną kandydatką. Żałuję, że od razu po telefonie nie sprawdziłam adresu tej firmy w Internecie. Zrobiłam to dopiero przed wyjściem na rozmowę, czyli właśnie przed chwilą. I okazało się, że pod podanym adresem nie widnieje żadna firma eventowa. Ale trafiłam na to forum i po przeczytaniu kilku Waszych wpisów na temat firmy Cm solutions nie mam wątpliwości, że o tę samą firmę chodzi. Dlatego na rozmowę nie poszłam, bo uznałam, że rzeczywiście szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
spok_o_loko Re: CM Solutions Wrocław 26.05.15, 18:29 Hej powyższe wpisy dotyczą jakieś firmy w Poznaniu, więc nie wiem czemu piszemy o niej tutaj. Ja byłam na rekrutacji w Cm Solutions we Wrocławiu, wszystko spoko, jak na pierwszej rozmowie, na drugiej zostało mi wytłumaczone wszystko od a do z, odpowiedzi na wszystkie pytania i jak dla mnie jest bardzo okey, fajna atmosfera, spoko ekipa, zobaczymy jak się rozkręci, Odpowiedz Link Zgłoś
agrande Re: CM Solutions Wrocław 13.07.15, 15:36 Do mnie dzwonili dzisiaj. Pan bardzo miły, ale ani nie słychać było jak się przedstawiał ani nie podał nazwy firmy. Ich nowy adres to ulica Kiełbaśnicza 6! Oczywiście jak się będzie to trzeba dzwonić pod podany numer... Ta sama gadka, że firma się rozwija i CV pasuje do trzech działów bla bla bla... Dobrze, że przeczytałem ten wątek i sobie odpuszczam rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
tidholm Re: CM Solutions Wrocław 27.10.15, 21:45 Pozostaje mi tylko szalenie podziękować wszystkim, którzy zechcieli podzielić się swoimi doświadczeniami i tym samym uwiarygodnić opinię o firmie. Jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyją na jutro i jestem pewna, że na nią się nie wybiorę. Wszystkie dotychczasowe informacje się zgadzają również w moim przypadku: nie pamiętam żebym wysyłała swoje CV do firmy o podobnej nazwie, moja rozmówczyni zaproponowała mi trzy stanowiska: administracyjne, zarządzania zespołem i maketingowe. Poprosiła o telefon kiedy będę już w pobliżu, żeby mogłą udzielić mi szczegółowych wskazówek. Straszna chała! Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję. Straciłabym bardzo wiele, gdybym jutro tam się udała. Odpowiedz Link Zgłoś
tojestjakiszart Re: CM Solutions Wrocław 03.06.15, 16:48 No to super, mają nową siedzibę kiełbaśnicza 6/1, dzisiaj tam byłam i bardzo żałuję. Szkoda ,że szybciej nic mi nie wyskoczyło w przeglądarce. Generalnie, zadzwonili do mnie ,że szukają ludzi akurat z mojego poprzedniego fachu i zapraszają mnie na rozmowę, oczywiście numer na początku był zastrzeżony, w dniu rozmowy zadzwonili już z normalnego numeru i nie daruję sobie ,że go nie sprawdziałam i straciłam 40 min swojego czasu. Na rozmowie okazało się że mam wypełnić jakąś ankietę, później miałam rozmowę z uroczą i młodą panią Martą/ Magdą i tu sie nagle okazuje że nie ma ani wzmianki o mojej profesji tylko jakieś projekty grupowe, działanie w grupie... masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
nalatkaa Re: CM Solutions Wrocław 22.07.15, 14:08 Wczoraj tj. 21.07.2015 dostałam telefon od nich, pani podała mi adres Kiełbaśnicza 7 i też kazała dzwonić w razie problemu z trafieniem, naiwna poszłam dziś 22.07 na spotkanie rekrutacyjne. Okazało się że to inny adres Kiełbaśnicza 6/1, rozmowa była dziwna i zaniepokoiło mnie kilka faktów a reszte już znacie, dobrze że znalazłam ten wątek na forum bo spędziłabym jutro dzień w terenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kostulka Re: CM Solutions Wrocław 24.07.15, 14:52 No to grubo widze.. U mnie wszystko tak samo.. Bylam dzisiaj na rozmowie z tym że w Poznaniu. Pójdę jutro na dzień próbny bo pewnie zadzwonią wieczorem. Muszę się przekonać na własne oczy i się ewentualnie pośmiać troszeczke. Odpowiedz Link Zgłoś
niiinaa CM lub MC 14.08.15, 00:57 jakiś czas temu miałam dokładnie taką samą sytuację jak opisana powyżej, a dziś natknęłam się na zdjęcie prawdopodobnie gościa, który przeprowadzał ze mną tą dziwaczą rozmowę rekrutacyjną i tak trafiłam na tę stronę: www.mediaconsultingpl.com/, jest to prawdopodobnie ta firma, adres ze strony zgadza się z poprzednim opisywanym miejscem gdzie były rozmowy, no i tu też nie ma dokładnie opisane czym właściwie się zajmują :) jesli to oni to OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
hdz CM Solutions 28.08.15, 21:15 Firma dalej funkcjonuje, wybrałam się dzisiaj na pierwszy etap rekrutacji (biuro znajduje się przy ul. Kiełbaśniczej 6 we Wrocławiu). Nie wysyłam CV do żadnej tego typu firmy, później okazało się że był to odzew z ogłoszenia o.. pracy w kinie. Dziwaczne miejsce. Wchodzi się przez bramę strzeżoną (jak do budynku mieszkalnego) samodzielnie wpisując podany przez sms kod do bramy. Na górze jest kilka pomieszczeń, całe miejsce jest bardzo ubogie w meble, ciche i puste. Jedynym barwnym elementem był "zastępca managera", który z rozmachem wręczył mi ankietkę, kazał ją wypełnić, i z równie zawrotną prędkością przeszedł ze mną na "Ty". Kiedy wypełniałam ankietę z pokoju za moimi plecami dobiegała straszliwie głośna muzyka , jakieś dziwne dźwięki.. byłam tam po 8 rano, trochę dziwny czas na biurową domówkę. Jak czytałam wypowiedzi innych osób to te dziwne pokoje dość często się przewijają w opisach rekrutacji w tej firmie, KTOŚ WIE CO TAM SIĘ DZIEJE??? Z rozmowy nie wyniosłam żadnych konkretnych informacji - cuda na kiju, możliwości, rozwój bla bla bla a przy pytaniu o konkrety wymijające odpowiedzi typu - REWELACYJNE PYTANIE! Wszystkiego się Pani dowie na drugim stopniu rekrutacji. :D Na drugi stopień się nie wybrałam dzięki opiom internautów dlatego również zostawiam swoją - ku przestrodze!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
amon.aria .... 24.09.15, 19:51 Witam. Właśnie szukam pracy i jestem w trakcie wysyłania CV. Zadzwoniono do mnie dzisiaj z tego numeru : 790673444. Pani mówiła bardzo niewyraźnie i do końca nie byłam pewna z jakiej firmy do mnie dzwonią. Po adresie sprawdziłam i wychodzi, że to z tego SOLUTION ;p Umówiłam się na jutro. Ale już wiem że nie pójdę. Poza tym jestem pewna, że nie wysyłałam do nich swojego CV :P Odpowiedz Link Zgłoś
chcebycanonimowy Re: .... 14.10.15, 08:46 Moja znajoma niestety tam pracuje.. i już nie jest tą samą osobą, którą znałem. Zmieniła się całkowicie, ma zrobioną wodę z mózgu, nie da się z nią pogadać w ogóle. Pracuje od poniedziałku do soboty po minimum 12 godzin (wychodzi po 8, wraca 22-24, czasem później). Nie wspomnę o warunkach socjalnych i ogólnie warunkach pracy. Twierdzi, że ona będzie pracowała w taki sposób do 30-stki, a później będzie ją stać na wszystko: dom/mieszkanie, samochód, własny jacht, podróże po całym świecie. Nie wiem jak można być tak naiwnym i w jaki sposób oni to robią, że ludzie dają się w to wciągnąć. Wyobraźcie sobie, że jesteście chorzy - tydzień wolnego, 0 zarobionych pieniędzy (bo nie ma podstawy). Sprawa powinna być nagłośniona w mediach, bo oni zatrudniają tylko młodych ludzi (nawet niepełnoletnich), którym piorą mózg! Nie życzę nikomu żeby się na to nabrał. Wolałbym tyrać za 5zł za godzinę na zmywaku, sprzątając, cokolwiek innego niż przez kilkanaście godzin stać na ulicy w gorącu lub mrozie, zaczepiając każdego przechodzącego człowieka i wciskać im kit! Bez jakiejkolwiek podstawy finansowej.. PS. Koleżanka straciła też głos, od kiedy tam pracuje ma chrypę jak Chylińska.. Odpowiedz Link Zgłoś
do.pracy.rodacy Re: CM Solutions Wrocław 03.11.15, 23:29 Czytam te komentarze i aż mi wstyd, że o mały włos dałam się wciągnąć w to bagno. Schemat działania ten sam co w powyższych komentarzach: - telefon (z zastrzeżonego numeru!) z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną od przemiłej pani, która nie raczyła się ani przedstawić, ani podać nazwy firmy, z której dzwoni. Spotkanie zostało ustalone na za 2 dni, bez informacji gdzie ma się ono odbyć. Miałam czekać na SMS ze szczegółowymi info, godzinę przed rozmową.Wszystko to miało pewnie na celu uniemożliwienie mi dotarcia do takich informacji jak np na tym forum) - SMS ( z numeru 790673444) na godzinę przed spotkaniem z wybitnie szczegółowymi wskazówkami (jak dla nieprzeciętnie pustego idioty) jak dotrzeć do celu: "rynek, plac solny zejście w pierwsza ulice kolo banku milenium nr 6 pietro 1, wejsc w brame jak do karczmy Piastow kolo pubu miodoSytnia i po lewej stronie.." Chodzi o ul. Kiełbaśniczą 6. Na miejscu zero szyldu z nazwą firmy. Po wejściu na 1 piętro budynku na drzwiach widnieje tabliczka z napisem "Rekrutacja". Permanentna rekrutacja. W środku nadal brak jakiegokolwiek logo. Na przypadkowym plakacie dostrzegłam nazwę firmy CM SOLUTIONS - nic mi to nie mówiło. - W poczekalni 5 pań poza mną. Otrzymałyśmy ankiety do wypełnienia, zawierające takie pytania.. że miałam wrażenie, iż ręcznie przepisuje swoje CV. - Po wypełnieniu, przemiła pani Marta zaprosiła mnie do swojego gabinetu. Rozmawiałyśmy 10min. 4 minuty o moim hobby, 4 minuty o tym, że w ciągu 8 miesięcy mam zostać jakimś tam managerem i 2 minuty o ewentualnym szkoleniu/dniu próbnym/dniu zapoznawczym. Jak i przed rozmową tak i po niej NIE MIAŁAM ZIELONEGO POJĘCIA CZYM SIĘ OWA FIRMA ZAJMUJE. - Jeszcze tego samego dnia pani Marta zaprosiła mnie telefonicznie na dzień próbny gratulując mi pomyślnego przejścia pierwszego etapu rekrutacji. - Chcąc się lepiej przygotować zaczęłam szukać informacji na temat CM Solutions. Nawet oficjalna strona internetowa - bogata w porady coach'owe i złote myśli, nie do końca objaśniła mi cel i zasady funkcjonowania firmy. Na szczęście w porę trafiłam na fora z opiniami na jej temat. Jestem zszokowana i zdegustowana. Od początku cała ta sprawa nie trzymała się kupy. Gratuluję pracownikom CM Solutions świetnej gry aktorskiej i braku skrupułów. Rozbój w biały dzień. NIE POLECAM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta434 Re: CM Solutions Wrocław 06.11.15, 16:23 ach, numer telefonu z którego dzwoniła pani to 533 345 933 Odpowiedz Link Zgłoś
marta434 potwierdzam 06.11.15, 16:22 wczoraj zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, tak jak wyżej wspominano - prosiłam panią dwukrotnie o informację z jakiej firmy dzwoni, odpowiadała tak szybko że nic nie rozumiałam, oczywiście rozważają moją kandydaturę na stanowisko do obsługi klienta albo do administracji (no, obsługa klienta to by była). Dostałam smsa, że mam przejść na rynku przez bramę, wejść w drugą i wpisać kod w domofon, przepraszają za niedogodności i podobno to tylko chwilowe ;) Weszłam i aż czułam się skrępowana, że nie wiem dlaczego tu jestem, jaka to firma (na ścianie tylko loga firm, które zlecają zadania), ani czym się zajmuje. Wypełnienie krótkiej ankiety, która w zasadzie o niczym nie mówi. Oprócz mnie w poczekalni 5 innych osób. Na rozmowę weszłam z jeszcze jedną dziewczyną, która zapytała czym się zajmują dokładnie i o jakie stanowisko chodzi, to pan (przeszedł na ty od razu oczywiście) powiedział że "do tego dojdziemy". standardowa mowa o 4 etapach i mają zadzwonić między 18 a 20, jesli przeszłam do drugiego etapu. gdy stamtąd wyszłam dalej nie wiedziałam co to za firma, ale HA! zdradzili się, bo wysłali mi maila, z prośbą o potwierdzenie przyjścia na rozmowę i dopiero z adresu mailowego ( "marketing-mango") doszłam do tego jak się nazywają i dotarłam tutaj :) lepiej późno niż wcale, prawie odwołałam poniedziałkową rozmowę kwalifikacyjną w innym miejscu, DZIĘKI WAM za wszystkie informacje, które tu znalazłam <3 Odpowiedz Link Zgłoś