Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ankieterzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:29
    Witam!
    Czy ktoś z Was pracował bądź pracuje jako ankieter (ankiety robione w
    mieszkaniach, na ulicach i w firmach)? Właśnie dostałam taką pracę, ale nie
    mam żadnego doświadczenia. Byłabym wdzięczna za wszelkie wasze rady i
    wskazówki, np. jak szukać odpowiednich ludzi? Chodzić po mieszkaniach i pytać
    czy aby nie mieszka tu pani w wieku 40-44 z dwójką dzieci i o średnim
    dochodzie X oraz używająca codziennie antyperspirantu- czy jak ? :))
    Pozdrawiam ciepło!
    Obserwuj wątek
      • Gość: xxx Re: ankieterzy IP: *.cidernet.pl / 80.48.249.* 01.09.04, 11:50
        Pracowalam i szybko zrezygnowalam bo stwierdzilam ze to nie dla mnie, Ludzie
        nie chca za bardzo wpuszczac bo wiadomo jakie czasy, nie wiem jak ty ale ja
        musialam wchodzic do mieszkania przeprowadzac taka ankiete, takze patrza na
        ciebie jak na zlodzieja. Jesli masz duza sile przebicia i lubisz taki rodzaj
        pracy... Ja czulam sie glupio w takiej roli...jak jakis akwizytor itp..

Pozdrawiam
        • molki_dwa Re: ankieterzy 01.09.04, 12:21
          witaj
          pracuje jako ankieterka i jestem bardzo zadowolona z tej pracy.
          za to co robie dostaje na prawde fajne pieniadze.
          a sposób pracy - kazdy ma swój wypracowany. ja osobiscie nie lubie chodzic po
          mieszkaniach ( chyba ze jest to konkretny adres i trzeba), wole stanąc sobie na
          glównej ulicy miasta i zaczepiac ludzi . mi sie udaje ,, zreszta ludzie to
          ciekawe stworzonka i jak zaczepisz kogos i zaczniesz robic ankiete , to
          zazwyczaj kilka osob po drodze zajrzy ci w kwity i zapyta co robisz. i tak sie
          kreci

powodzenia w pracy
      • potomar Re: ankieterzy 01.09.04, 12:23
        To podejmujesz się pracy, na której się nie znasz?
      • Gość: jacek Re: ankieterzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:19
        Jeśli nie masz bazy, to chodzenie po mieszkaniach będzie nieefektywne. Radzę
        zaglądać do firm - dużych, produkcyjnych, np. zakłady odzieżowe (zatrudniają na
        produkcji większość kobiet), i w recepcji wyłuszczyć cel wizyty. Tam możesz
        uzyskać pomoc.
      • Gość: WOJTEK Re: ankieterzy IP: *.p / *.pl 02.09.04, 15:04
        PRACOWALEM JAKO ANKIETER I MILO TO WSPOMINAM.CHODZENIE PO MIESZKANIACH
        REALIZUJAC TZW OMNIBUSY NIE BARDZO.ALE JESLI DOSTANIESZ BADANIA PANELOWE
        ZOBACZYSZ ZE JEST OK.
      • iggy2 Re: ankieterzy 02.09.04, 18:51
        Pracuję jako ankieter od ponad roku dla kilku firm. Jeżeli popracujesz ok 3-4 m-ce, pozasz wszyskie zasady na jakich to się odbywa, wypracujesz własne sposoby nakłaniania ludzi na wywiady itp. to będzie ok. Poza tym mozna nawet zarobić czasem nawet niezłe pieniądze. Jako dodatkowe zajęcie (jeśli np. studiujesz) jest to bardzo fajna sprawa, ale jeżeli nie masz wystarzczającej siły przebicia i nie przepadasz za taką formą kontaktu z ludźmi to może być ciężko ale spróbować warto.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • Gość: lulu Re: ankieterzy IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 22:24
        Jak można dostac taką pracę?
        • kkkarolina Re: ankieterzy 04.12.04, 16:24
          No właśnie. Gdzie o nią pytać?
          • Gość: iggy Re: ankieterzy IP: *.intertele.pl / *.tyczyn.intertele.pl 04.12.04, 21:19
            No więc możliwości dostania takiej pracy ja znam dwie. Pierwsza wypełnienie formularza na stronie firmy zajmującej sie takimi badaniami. Druga jak w każdej pracy poprzez znajomych którzy już tam pracują. :)
            Pozdrawiam i życzę powodzenia
      • Gość: seeker Re: ankieterzy IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 22:35
        Do listy zalet takiej pracy dodam jeszce jedna: nawet jesli za jakis czas
        zmienisz prace, to masz w "biografii" duzy plus pt "praca zw. z bezposrednim
        kontaktem z klientem". Wielu pracodawcow zrozumie, ze jesli jako ankieter
        dawalas sobie rade w tak niewdziecznym zajeciu jak naklanianie ludzi,zeby
        poswiecili swoj czas i odpowiedzieli ci na pytania, to tez dasz sobie rade w
        innej pracy przy sytuacjach kontaktu face-to-face.
        Faktycznie, fajne jest to,ze mozesz nawet pracujac powiedzmy od 8-15 w innym
        miejscu, dobrac sobie poptem dodatkowo ankiety. Wielu nauczycieli dorabia sobie
        przy ankietach, bo oni maja duzo wolnego czasu. A jak jest dobry/dobra w
        ankietach, to moze nawet pogdonic druga pensje..
      • Gość: Aneta Re: ankieterzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 10:18
        Firma Pentor poszukuje ankieterów.Formularz zgłoszeniowy na ich stronie.Jeżeli
        ktoś wie o innych firmach to napiszcie.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka