patryk89xx 04.02.15, 15:19 Witam, jak napisać podanie o pracę na stanowisko 'sprzedawca' gdzie wogóle nie mam żadnego doświadczenia na tym stanowisku ani nie miałam kursu na kasę fiskalną. Proszę o sensowne odpowiedzi :) z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nigella356 Re: podanie o prace 04.02.15, 15:46 Nie pcham się tam, gdzie nic nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
patryk89xx Re: podanie o prace 04.02.15, 15:58 głupia odpowiedź, pewnie siedzisz i pierdzisz w stołek , chyba nie wiesz jaka jest sytuacja w polsce i jakie jest bezrobocie! gdzie się da to tam się pchać będę !!!! a przyuczenie do zawodu idzie zrobić... co za problem leniwa dziewucho Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczek_44 Re: podanie o prace 04.02.15, 20:20 patryk89xx napisał(a): > głupia odpowiedź, pewnie siedzisz i pierdzisz w stołek (...) > co za problem leniwa dziewucho Auć!!! Przy takich reakcjach - przemyśl jeszcze raz swoje plany pracy w sklepie... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: podanie o prace 04.02.15, 18:46 Zastanowić się, jakie są cechy osobowości dobrego sprzedawcy i które z nich się posiada, i te uwypuklić. Uzależnić to także od profilu sklepu i zakresu obowiązków (inny jest zakres obowiązków sprzedawcy na dziale serów w dużym hipermarkecie, a inny w małym sklepie zoologicznym). Na przykład: jestem komunikatywny, lubię pracować z ludźmi, mam doświadczenie w obsłudze klientów [jakichkolwiek, w sensie np. na infolinii], szybko liczę w pamięci i zawsze byłem dobry z matematyki, mam podzielną uwagę, jestem cierpliwa i nic nie wyprowadza mnie z równowagi, potrafię doradzać, znajomi zawsze proszą mnie o poradę w zakupach. Szybko się uczę obsługi nowych urządzeń. Jeżeli to sklep w jakikolwiek sposób specjalistyczny, zastanowić się, czy możemy coś a propos tego napisać (Saturn: "interesuję się informatyką", "moją pasją są nowoczesne technologie"; Leroy Merlin albo inny budowlany - "moim hobby jest majsterkowanie", "wielokrotnie pomagałem w remontach"; Empik - "moim hobby jest literatura/muzyka", sklep z ubraniami - "interesuję się modą" itd.). Jeśli mówi się w jakimś języku obcym i ma to szansę się przydać - napisać (na przykład w warszawskich centrach handlowych względnie sporo klientów to cudzoziemcy, angielski to chyba często warunek, a i rosyjski przydać się może - bardzo dużo ostatnio słyszę ukraińskiego, trochę też rosyjskiego (ukraiński jest w mowie podobny do rosyjskiego). Jeśli jesteśmy dyspozycyjni, można to podkreślić, byle umiejętnie (nie na zasadzie, że "z pieśnią na ustach będę pracować do nocy bez wynagrodzenia za nadgodziny", ale "nie mam zobowiązań i mogę pracować na poranną albo na popołudniową zmianę, mogę zmieniać grafik, nie stanowi dla mnie problemu praca w sobotę/w niedzielę i odbiór dni wolnych w tygodniu". PS. Nie wiem, czy używać formy żeńskiej czy męskiej, no bo Patryk, ale "nie miałam", co może być literówką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patryk89xx Re: podanie o prace 04.02.15, 19:36 dziękuje za odpowiedz,na pewno mi Pani pomogła i dobrze użyła Pani formy żeńskiej , nick od chłopaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczek_44 Re: podanie o prace 04.02.15, 20:16 agulha napisała: > Uzależnić to także od profilu sklepu i zakresu obowiązków Oczywiście pod warunkiem, że potencjalny pracodawca zdradził ci ten "drobny" szczegół a nie mówił tajemniczo o "pracy w sklepie". > Jeżeli to sklep w jakikolwiek sposób specjalistyczny, > zastanowić się, czy możemy coś a propos tego napisać (...) > Empik - "moim hobby jest literatura/muzyka", Empiku bym raczej nie polecał... www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,17359417,Byly_pracownik_Empiku_ujawnia_kulisy_pracy___Nie_zaplacze.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.kawecka Re: podanie o prace 04.02.15, 22:25 Witam, warto nawiązać 1) do pracodawcy - dlaczego akurat u niego - bo np. w Media Markt - interesuje się Pan nowinkami technicznymi. Może się Pan odwołać do wartości pracodawcy - bo dba o pracowników i ich rozwój 2 ) oraz do swoich cech i umiejętności - szybko się uczę, lubię pracować z ludźmi, być w kontakcie. Pozdrawiam, Ewa Kawecka Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: podanie o prace 06.02.15, 13:37 Zaproponować promocję - 3 ms gratis ;) Był niedawno taki mem w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
tamiza.1 Re: podanie o prace 06.02.15, 14:02 Dobre :) szkoda, że na naszym rynku pracy takie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: podanie o prace 06.02.15, 20:43 ewuniu kaweka-twoje radY są GENIALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś