Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: 217.96.84.* 12.04.02, 10:21
    Niedawno, trochę przez przypadek, trafiłem na spotkanie majace na celu
    werbowanie nowych osób do FMG. Jest to firma, która zajmuje się pośrednictwem w
    sprzedaży produktów finansowych - obecnie m.in polis ubezpieczeniowych AIG
    Amplio Live. Przedstawiono mi propozycję współpracy z nimi, która wiązałaby się
    z koniecznością zrobienia licencji upoważniającej do sprzedaży produktów
    finansowych i wykupienia polisy w AIG. Chwilowo, ze względów finansowych,
    musiałem się wstrzymać z decyzją przystąpienia do FMG. Chciałbym jednak poznać
    Wasze opinie na temat tej firmy. Całe źródło dochodu dla osoby pracującej w FMG
    bierze się z prowizji od zwerbowanych osób, które również zobowiązane są do
    wykupienia polisy, ponadto zarabia się również wówczas, gdy przez nas
    zwerbowane osoby werbują następne. JAk taki łańcuszek sprawdza się w przypadku
    tej firmy?

Z góry pozdrawiam
    Jakub
    Obserwuj wątek
      • Gość: Etacik Re: FMG IP: 192.168.3.* 12.04.02, 12:25
        Im właśnie o to chodzi aby zwerbować osoby które wykupią u nich polisę -
        pracownik a zarazem klient. Zobacz jaki to jest dla nich zysk.
      • Gość: Renata Re: FMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 11:17
        Hej,wiem,że już trochę czasu minęło,ale mam pytanie: czy zdecydowałeś się na pracę w FMG i czy jest tak jak obiecują, że dostajesz dostęp do bazy danych klientów i "wszystko idzie jak po maśle"?
        • snajper55 Re: FMG 20.01.14, 13:31
          Gość portalu: Renata napisał(a):

> Hej,wiem,że już trochę czasu minęło,ale mam pytanie: czy zdecydowałeś się na pr
          > acę w FMG i czy jest tak jak obiecują, że dostajesz dostęp do bazy danych klien
          > tów i "wszystko idzie jak po maśle"?

W każdej tego typu firmie sprawa wygląda podobnie. Baza klientów to dane ludzi, którzy cokolwiek u nich kupili a twoim zadaniem jest wcisnąć im kolejny produkt. Często są to ludzie (słusznie) uważający, że ich oszukano i miło nagabywacza nie traktują.
          Takie firmy przyjmują każdego. Kupi taki u nich polisę i jeszcze może kilku osobom w rodzinie coś wciśnie. Koszty dla firmy żadne a jakiś tam zysk jest. I biznes się kręci.

S.
          • Gość: Maciej Re: FMG IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 17:29
            Witam,

chciałbym podpytać o temat FMG i pracy w niej. Znajomy tam pracuje i z tego co słyszałem to całkiem dobrze mu idzie. Czy ktoś może coś podpowiedzieć jako osoba z "zewnątrz" jak to wygląda?
            • snajper55 Re: FMG 14.04.14, 21:20
              Gość portalu: Maciej napisał(a):

> chciałbym podpytać o temat FMG i pracy w niej. Znajomy tam pracuje i z tego co
              > słyszałem to całkiem dobrze mu idzie. Czy ktoś może coś podpowiedzieć jako osob
              > a z "zewnątrz" jak to wygląda?

Ha, ha, ha. Znajomy zachwala, bo ciebie chce wciągnąć i na tobie zarabiać.

S.
              • Gość: Maciej Re: FMG IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 10:02
                watpie bo akurat nie wiem tego bezposrednio od niego tylko wspolnych znajomych, a poza tym znamy sie ladnych pare lat i mozna powiedziec ze z nie jednego pieca chleb jedlismy :) Nie lubie wypytywac bezposrednio kogos ile zarabia itd dlatego pytanie na forum padlo. Moze ktos z forumowiczow pracuje/pracowal w tej firmie i moze cos wiecej powiedziec?
                • Gość: Weteran Re: FMG IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.14, 16:08
                  Byłem w tej firmie od poczatku 20 lat. Cóz moę ci podpowiedziec ? Jak umiesz sprzedawac ubezpieczenia na życie to ok. Jezeli nie to czeka Ciebie co najmniej dwa lata pracy u podstaw (na sucho).Taka jest uroda rynku.Faktem jest że w latach 90-tych zawarlismy około 400 tys polis na życie dla amplico life.Te polisy powinne sie kończyc i była by gratka dla sprzedawcow poniewaz część z tych pieniędzy można by bklientowi zreinwestować. piszę w trybie w trybie "byłoby ,mozna by" ponieważ 60-70% tych polis upadło (klienci wykupili(ze stratą) . Poza tym nie radze w obecnym czasie zabierac sie za polisy z Ubezpieczeniowym Funduszem Kapitałowym.Dlaczego ? Ano dlatego że Tego typu polisy wszystkich TU zzawoieraja klauzule abuzywne.,które zostały wyrokami sadow(kończąc na Sądzie Najwyższym)uznane jako niezgodnee z prawem.Oznacza to ni mniej ni więcej że w branzy pośrednictwa na życie w najblizszych latach nastąpi kryzys.Nowe polisy będa mało rentowne dla sprzedawcow.Eldorado i rozkwit beda święciły Kancelarie Prawne,które bedą pomagały klientom odzyskiwać wpłacone pieniądze.... Według mnie tam będzie można w tym czasie zarobić niezle pieniądze.Myslę ,że branza podniesie sie za około 5 lat.Jezeli ktoś chce więcej na ten temat informacji to sluże .Pozdrawiam.
                  • Gość: Marek Re: FMG IP: *.centertel.pl 16.04.14, 17:56
                    Zgadzam sie z przedmowca ze FMG jako firma jest ok. Pracowalem u nich jeszcze na studiach i plusem byla mozliwosc pracy na umowe zlecenie - nie generujesz sobie wowczas kosztow zwiazanych z dzialalnoscia gospodarcza. Praca podobna do innych firm - trzeba pracowac zeby widziec efekty, ale jak jestes sumienny to warto sprobowac. Na wlasne oczy znalem tam ludzi ktorzy zarabiali na prawde porzadne pieniadze wiec sprobowac warto.
                    • Gość: Adam823 Re: FMG IP: *.ip.netia.com.pl 03.05.14, 10:04
                      Jeżeli masz chwilę wolnego czasu w dni to praca w FMG jest najlepszym rozwiązaniem. Ja osobiście dopiero zacząłem pracować w tej firmie i jakoś nie mam negatywnych opinii.
                      Praca jest bardzo elastyczna i jak się starasz to widać perspektywę niezłych zarobków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka