Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy wpisywac do CV każdą pracę

16.04.16, 11:02
    Witam i proszę o pomoc.
    Mam kilkuletnie doświadczenie zawodowe w pracy biurowej, w tym w administracji publicznej. Przez ostatnie 3 miesiące pracowałam jako przedstawiciel handlowy. Jednakże ta praca totalnie mi nie odpowiadała, strasznie się w niej męczyłam. Dosłownie kilka dni temu brałam udział w rekrutacji do urzędu. Przeszłam test i dostałam się na dalszy etap tj. na rozmowę kwalifikacyjną. Myślę, że poszło mi dobrze i mam szansę na tę pracę. Jednakże jest coś co mnie męczy. Przeczytałam w internecie, że jeśli jakieś stanowisko obejmowalismy krótko i nie ma ono powiązania z dotychczasowym doświadczeniem to można je pominąć. Tak też zrobiłam i nie wpisałam do CV mojej pracy jako przedstawiciel handlowy. Czy coś mi za to grozi? To w końcu nie "zwykły" pracodawca tylko urząd. Proszę ratujcie. Bardzo zależy mi na tej pracy.
    Obserwuj wątek
      • ewa.kawecka Re: Czy wpisywac do CV każdą pracę 16.04.16, 15:48
        Witam serdecznie,
        absolutnie nic Pani nie grozi. CV to nie spowiedź, a prezentacja Pani doświadczenia zawodowego pod kątem oczekiwań przyszłego pracodawcy. Jeżeli "wyjdzie", że Pani nie wpisała ostatniej pracy, może Pani powiedzieć, że uznała, że doświadczenie w niej zdobyte nie jest interesujące dla pracy w Urzędzie. Jedynym, czego nie wolno robić w CV, a i w życiu szerzej też :-), to kłamać, czyli podawać nieprawdziwe informacje.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Ewa Kawecka
        • aleenka86518 Re: Czy wpisywac do CV każdą pracę 16.04.16, 18:26
          Dziękuję Pani Ewo. Ta myśl spędzała mi sen z powiek. Ale teraz trochę się uspokoiłam. Zajrzałam tez na stronkę - ciekawie:)
          Pozdrawiam. Alina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka