Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Porzucenie pracy

10.04.19, 11:19
    Witam, podjąłem swoją PIERWSZĄ pracę w McDonald's i wczoraj był mój 1 dzień. Postanowiłem zrezygnować i poinformowałem dziś o tym pracodawce. Pracodawca powiedział jednak, że obowiązuje mnie tygodniowy okres wypowiedzenia i muszę przepracować do końca tygodnia. Ja jednak powiedziałem, że nie dam rady tam dłużej pracować i nie przyjdę do pracy (grafik mam do piątku od 14 do 22). Pracodawca kazał mi poinformować kierowniczkę, że nie przyjdę do pracy i w piątek mam przyjść załatwić sprawę. Moje pytanie brzmi, czy wiążą się z tym jakieś konsekwencje w związku z moim "porzuceniem pracy" i czy jeśli jest to pierwsza praca to będzie gdzieś to odnotowane, że zostałem zwolniony ze względu na porzucenie? Wiem, że dostanę świadectwo pracy i czy jeśli nie chcę informować przyszłego pracodawcy o tym, że pracowałem kiedyś jeden dzień, to muszę to zrobić? Zostałem zatrudniony na okres próbny 3 miesiące. Podpisałem umowę.

Chodzi mi głównie o to, czy przyszły pracodawca będzie wiedział, że porzuciłem kiedyś swoją pierwszą pracę, mimo że nie chcę żeby o tym wiedział?
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka