gulgulq
29.10.04, 19:15
mam takie pytanie i prosze o szybką odpowiedz....znalazlem sobie nowa lepsza prace...problem w tym ze potrzebuja mnie tam bardzo szybkoa odpowiedz dostalem wlasnie dzis...dzis mamy 29 pażdiernika no i praktycznie zadnych szans na dostarczenie pracodawcy wypowiedzenia.. a jezeli zloze je we wtorek to procedura rozciaga sie na 2 miesiace... :(.... jedyne wyjscia ktore widze to albo dogadac sie z pracodawca (moze byc raczej niemozliwe bo podejrzewam ze mnie nie beda chcieli puscic - strasznie duzo teraz mamy zamowien - a rozmowa o podwyzce byla beskuteczna) albo jutro puscic polecony na firme... tylko czy wypowiedzenie przeslane poczta jest wazne??? pracuej juz w tej firmie 9 miesciecy - od polowy lutego, najpierw bylem na 6 miesiecy na umowie o prace na czas okreslony, druga umowa juz na czas nieokreslony....nie jestem pewien pod jaki okres wypowiedzenia podpadam...jezeli pod 2 tygodnie to taki okres mozna przezyc..ale jezeli pod miesiac to biarac pod uwage interpretacje przepisow kodeksu pracy to okres wypowiedzenia liczy sie od poczatku nowego miesiaca pracy - jestem zalatwiony do konca roku....
jezeli ktos wie jak z tego wybrnac to prosze o bardzo szybka odpowiedz