Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Powinna być gwarancja pracy

19.02.23, 11:01
    A nie ktoś brzydszy, słabszy jest skazany na bezrobocie, bo go ładniejszy, silniejszy wykosi z rynku.
    Obserwuj wątek
      • zaczarowanyogrod Re: Powinna być gwarancja pracy 19.02.23, 21:51
        Raczej na urodę nikt nie zwraca uwagi chyba że chcesz być modelką. Na słabość też nie chyba że chcesz pracować fizycznie. Ja stałej pracy nie znalazłam jeszcze, bo nie jestem wygadana a tam gdzie szukam to tego trzeba, ale to nie znaczy, że oni są lepsi tylko, że ktoś inny im potrzebny.
        Może szukasz w niewłaściwym miejscu.
      • tibarngirl Re: Powinna być gwarancja pracy 20.02.23, 09:57
        Ale jak to sobie konkretnie wyobrażasz? Dopłaty za takich ludzi, jak za grupę inwalidzka z pfron czy przydziały do pracy, jak w prl? Prędzej wprowadza dochód podstawowy niż "gwarancję pracy" dla wszystkich, bo w praktyce jest to nieosiągalne. Zadowoliłoby Cie gdyby przydzielono Ci zajęcie niskoplatne, niezgodne Twoim wykształceniem i gdzie w dodatku byłoby trudno dojechać, bo "takie miejsce Ci przydzielono"?
        • zaczarowanyogrod Re: Powinna być gwarancja pracy 20.02.23, 14:52
          Pewnie jej chodzi o to żeby ktoś stworzył specjalnie miejsce pracy dla niej. Bo ona brzydsza i słabsza. Znam takich ludzi. Narzekają na wszystkich, że to nie ich wina.
          Ja wiem ze ja jestem temu winna, że wybrałam najbliższą szkole i nie za bardzo się uczylam, albo jestem taka tępa do nauki. Że nie leczyłam swojej nieśmiałości jak był na to czas. Jak już to obwiniać rodziców za czasów dzieciństwa. Wiem że moja wina, bo się boję zrobić prawo jazdy, przez to pracodawcy boją się że nie dojadę do pracy mimo że chce się przeprowadzić jak znajdę. Albo potrzebują kogoś od już a ja bym mogła jak znajdę stancje.
          Mam tylko jedną rzecz która trzyma mnie w regionie, ale jakbym wcześniej po szkole się przeprowadziła to można by było załatwiać to tam, a teraz muszę być tu.
      • snajper55 Re: Powinna być gwarancja pracy 22.02.23, 12:31
        mari614 napisał(a):

> A nie ktoś brzydszy, słabszy jest skazany na bezrobocie, bo go ładniejszy, siln
        > iejszy wykosi z rynku.

A także gwarancja męża/żony. A nie, że ktoś brzydszy, słabszy jest skazany na bezżenność, bo go ładniejszy, silniejszy wykosi z rynku.

S.
      • rikkii_77 Re: Powinna być gwarancja pracy 06.02.24, 20:35
        zgadzam się, a dla komentujacych tutaj liberałów człowiek zawsze był tylko rzeczą, śmieciem który po wypaleniu najlepiej żeby został zutylizowany, zresztą wszystkie oferty pracy to fikcja
      • rikkii_77 Re: Powinna być gwarancja pracy 07.02.24, 00:04
        tym bardziej że dla wszystkich pracodawców "rekrutacja" to tylko stek upokorzeń, każdy jest zły - albo za małe doświadczenie albo za wysokie kwalifikacje, dlatego uważam że rekrutacja służy jedynie pastwieniu się nad kandydatami do pracy
      • akle2 Re: Powinna być gwarancja pracy 10.02.24, 21:54
        No to była, 50 lat temu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka