Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stanowisko w CV

12.07.23, 18:16
    Witam. Mam pytanko. Czy w CV muszę mieć koniecznie wpisane stanowisko stażu np technik prac biurowych itd który odbywałem, czy wystarczy miejsce stażu i wydział. Bo wszędzie przy pracach mam a przy stażu nie. To nie jest już jedna strona CV, może będzie za długie.
    Obserwuj wątek
      • akle2 Re: Stanowisko w CV 13.07.23, 18:16
        Hej.
        A czy przypadkiem "technik... jakiś tam" to nie jest tytuł zawodowy? Moim zdaniem to tytuł, a nie stanowisko.
        Jeśli masz tak napisane na dyplomie szkolnym, to musisz podać, bo i tak dyplom dajesz do wglądu.
        A stanowisko to stanowisko, np. referent, sekretarz/sekretarka, pomoc biurowa itp.
        Naprawdę na umowie o staż miałaś wpisane technik? Jeśli tak, to ja na Twoim miejscu bym podała, będzie to czytelne dla nowego pracodawcy, jaki był krąg Twoich zadań.
        Nie ma nic w tym złego, że CV jest za długie, to znaczy, że wspinasz się po szczeblach.
        Chyba ze co tydzień jesteś w innej firmie, to już faktycznie może być źle odebrane.
        Długi tekst też można ładnie rozplanować, są przecież dostępne różne szablony.
        • gostek4.live Re: Stanowisko w CV 14.07.23, 12:56
          Dziękuję za odpowiedź. Mam tak wpisane np w zaświadczeniu o stażu, że odbyłem na tym stanowisku technik prac biurowych.
          • akle2 Re: Stanowisko w CV 14.07.23, 15:11
            Rozumiem. Moim zdaniem wskazane byłoby to podać, chyba, że z jakichś względów bardzo nie chcesz. Myślę, że nikt nie będzie się o to zabijał, jeśli podasz sam departament lub wydział. Najwyżej będą kazali to uzupełnić/wyjaśnić. Powodzenia.
            • gostek4.live Re: Stanowisko w CV 15.07.23, 14:41
              Ok, dziekuje. W Urzędzie Pracy radzono by nie wpisywać tego technika.
      • cranberries1983 Re: Stanowisko w CV 25.07.23, 22:31
        powinna być czytalna informacja, tak by zrozumiał Cie ten, z im rozmawiasz
        np:
        data od do - Urząd Miejski- technik pracy biurowych - obsługa sekretatiatu

krótko i na temat
        • akle2 Re: Stanowisko w CV 28.07.23, 16:35
          Tak by było najlepiej, bo im zacniejsza instytucja, tym większe prawdopodobieństwo, że nie zatrudnią tam byle kogo. Zatem ten technik w takim przypadku bardziej nobilituje, niż ciągnie w dół.
          Ale odniosłam wrażenie, że Gostek z jakichś względów nie chce tego pisać (autorze, czy się mylę?) i szuka wymówki "czy konieczne.."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka