Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wymiar urlopu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 10:43
    czy ktos moze mi pomoc i wyjasnic nastepujaca kwestie
    pracowalam w jednej firmie 3 miesiace urlopu nie wykorzystalam i wyplacono
    mi ekewiwalent (byla to moja 1wsza praca po studiach) nastepnie podjelam inna
    prace i pracuje od 3 miesiecy mam zatem pytanie czy urlop nailcza sie od tych
    6 przepracowanych miesiecy (mimo wyplaconego ekwiwalentu ) czy tylko od 3 ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: hey Re: wymiar urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:05
        teraz nalicza sie od przepracowania m-ca czyli 1/12 urlopu i wymiar urlopu
        napewno dla ciebie wynosi 20 dni . takze policz sobie pracujesz juz nastepne 3-
        m-ce w innej firmie o ile pracujesz na 1/1 etatu , bo jesli nie to wtedy
        proporcjonalnie do etatu pracy naliczasz.pozdrawiam
        • Gość: ANIA Re: wymiar urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:36
          dzieki za pomoc o ile dobrze rozumiem to 1/12 X 20 dni to wymiar urlopu po
          przepracowaniu 1 miesiaca czyli wychodzi 1.66 (zaokraglac w gore czy w dól
          kolejne pytanie) ale nadal nie wiem czy w obecnej pracy urlop naliczony
          zostanie mi od 3 miesiecy ktore tu przepracowalam czy od 6 miesiecy ktore
          przepracowowalam w calym dotychczasowym zyciu (fiu fiu 6 m-cy to ile jeszcze
          do emerytury:) chociaz tam dostalam ekwiwalent.
          • Gość: Anka Re: wymiar urlopu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 12:22
            Tylko za 3 m-ce.
          • altu Re: wymiar urlopu 03.01.05, 14:38
            nowy pracodawca - daje ci urlop za 3 miesiace, czyli liczbe dni przyslugujacego
            ci urlopu dzielisz przez 12 i mnozysz przez 3. zaokrągla się w górę (na korzysc
            pracownika..)
            • amoniak2 Re: wymiar urlopu 03.01.05, 15:39
              Za pierwszą pracę został Ci wypłacony ekwiwalent za urlop wypoczynkowy - sprawa
              jest już zamknięta. U tego pracodawcy u którego teraz pracujesz należy Ci się
              1,66 dnia za każdy miesiąc (art. 153 KP - pierwszy urlop!). Nic nie
              zaokrąglasz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka