Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 09:43
    :)czesc w poszukiwaniu lepszej pracy odpowiedziałem na ogłoszenie w/w firmy i
    zostałem zaproszony na rozmowe kwalifikacyjną z samą Panią Dyrektor z .dodam
    jeszcze iż odpowiedziałem na ogłoszenie dotyczące managera oddziału.Pani
    kazała mi długo na siebie czekać 30 min nim dotarła na miejsce spotkania ,gdy
    już dosżło do rozmowy Pani ni stąd ni zowąd wyciąga jakieś tabele stawek za
    transfery w OFE i "scieżkę mojego rozwoju "od agenta do managera nie patrząc
    nawet na moją c.v proponuję mi karierę w iście amerykańskim stylu w super
    firmie która lada dzień zacznie reformę systemu emerytalnego w Italii i
    słowacji....nie chciałem jej dłuzej słuchac zażądałem zwrotu c.v i wyszedłem
    NIE POLECAM TEJ firmy ludziom realnie myślącym o pracy i karierze w normalnej
    firmie chodzi tu o bycie akwizytorem Creditt suisse i namaiwanie ludzia na
    transfery w 2 filarze ZAOSZCZĘDZCIE SOBIE CZASU I KASY NA BENZYNĘ
    Obserwuj wątek
      • Gość: r.s. Re: Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:11
        zgadzam sie. Wlasnie mialam podobna sytuacje, wprawdzie w innej firmie, ale w
        podobnej (takiej samej) branzy. Uwazam, ze jest to bardzo nie w porzadku.
        Powinni zamiescic ogloszenie, iz szukaja akwizytorow, a nie menadzerow......
        • Gość: ,,,,,,,,,,,, Re: Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:24
          Jaki Pan taki kram .........firmy te przy rekrutacji stosują takie same metody
          niedopowiedzeń jak przy sprzedaży swoich produktów nie dajcie się na to
          nabrać !!!!!!Jeśli się ktoś zgodzi na bycie agentem i zacznie mieć efekty moze
          długo czekac na swoją prowizję wiem to z autopsji ...odradzam wszelkiego
          rodzaju ubezpieczenia fundusze etc w Polsce nie ma rynku na tego typu produkty
          olbrzymie bezrobocie skutecznie tamuję choćby nawet te transfery w 2 filarze
      • Gość: kosc Bardzo dobrze IP: *.ip.PeterStar.net 31.01.05, 11:42
      • Gość: Ali Re: Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 31.01.05, 12:14
        Ja byłem na rozmowie w City Banku Handlowym. Podobno szukali przedstawiciela
        handlowego. Na rozmowie, baba koło 30 lat - kierownik, chwaliła się jaką to ona
        karierę zrobiła w ciągu roku. Powstrzymywałem się żeby nie roześmiać się jej w
        twarz. Chodziło oczywiscie o akwizycję, a dokładnie o sprzedawanie kart
        kredytowych. Nie jestem oczywiście naiwny i podziekowałem jej.
        • Gość: vanilla Re: Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:18
          A ja bylam dzis na rozmowie we Wroclawiu z jakims panem z Asesori, ktory
          przeprowadzal rekrutacje dla Citibanku na stanowisko przedstawiciela handlowe w
          bankowosci inwestycyjnej. Nie wypadlam chyba najlepiej, bo tak sie
          zestresowalam z powodu spoznienia, ze nie moglam zebrac mysli. Poza ym facet
          prowadzil jakas agresywna rekrutacje. Probowalam zbic mnie z tropu. Rozmowa
          trwala ponad 30 min, a ja wyszlam przemaglowana. Zawdzownilam do przyjaciela,
          ktory pracuje w Citibanku w Warszawie i wypytalam o pare szczegolow i okazuje
          sie, ze o ile przed rozmowa nie zalezalo mi na tej pracy (obecnie pracuje i
          calkiem niezle zarabiam) to teraz zaczynam sie steresowac na sama mysl czy
          oddzwonia. Sama juz nie wiem czy to stanowisko warte jest tych nerwow, ale
          chcialabym zmienic cos w swoim zycoiu bo pracujac 7 dni w tygodniu oszaleje.
      • Gość: najemnik Re:citiBhandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:52
        vanilla wyluzuj citi to nie są kokosy wierz mi pracowałem tam
        trochę ..........zresztą rozgraniczcie kanały dystrybucji citibanku handlowego
        są oddziały składające się z kierownika doradców i handlowców ,i firmy
        zęwnetrzne specjalizujące się sprzedażą określonych produktów czy to kart jak
        rigall czy Dsa lub kredytów w citi zwanych PIL-em stąd nazwa TeamPil-e o ile
        praca w oddziale czyli u zródeł jest w miarę ok ze wzg na pensję i prowizję i w
        miarę normalną atmosfere o tyle outsourcingowców radzę się wystrzegać często
        managerami są ludzi którzy skonczyli ledwo wieczorowe liceum ale dzięki swojemu
        tupetowi przebojowości i chamstwu sprzedali np w ciągu roku 250 kart
        kredytowych i dostali od szefów awans takim woda uderza do głowy i traktują
        innych jak szmaty z pozycji managera -szefa twórcy nwoych kanonów sprzedaży
        wywierając zaje...stą presję na team spotkałem się z takim w oddziale banku
        porażka
        • Gość: vanilla83 Re:citiBhandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:33
          Najemnik, ale mawet w citibanku moze chyba byc dobrze, skoro znam 2 osoby
          zadowolone z pracy w tym miejscu i wiem, ze dobrze zarabiaja. Zreszta musze
          zmienic prace na taka, w ktorej mialabym szanse rozwoju, bo w obecnej szlag
          mnie trafia juz po wejsciu do firmy. Kolezanka proponowala mi, ze wkreci mnie
          do raiffeisen, ale ja nie chce dostawac pracy po ukladach :/
          • Gość: najemnik Re:citiBhandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:46
            idz do RB !!!Tam też pracowałem...był to mój pierwszy bank po studiach..mam
            stamtąd miłe wspomnienia co do C.H tam nie masz większych szans na rozwój
            jakieś szkolenia ale generalnie struktura jest babilonska jestes mrówką która
            pracuje na wierchuszkę jak sprzedajesz i umiesz to robić jest oki a jak
            nie....Twój kierownik jest managerem który chce otaczac się najlepszymi ludzmi-
            czytaj takimi którzy wyrobią mu plan tak by dostał swoją premię trzym się od
            citi z daleka...
      • Gość: ola Re: Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:43
        Moi drodzy podstawowa różnica między Citibankiem a DSA Financial Group polega na tym że citi sprzedaje inne produkty.Z tego co wiem agencja Citi nazywa się DSA sp. z o.o..tak więc nie mylcie tych dwóch instytucji!
        Przeczytajcie doładnie pierwszy post!
        • Gość: gość2 Re: Byłem na rozmowie w DSA Finacial Group IP: *.telkab.pl 02.02.05, 15:31
          citibank handlowy to citibank handlowy ale są jeszcze inne agencje, nie tylko
          jedna agencja współpracuje z bankiem, jest ich cała masa, niekiedy różni sie
          tylko ostatnimi członami, bądź dodaje sobie człony do nazwy podstwowej, żeby
          zmylić i wprowadzić zamieszanie, każda agencja sprzedaje rózne produkty banku:
          kart, konta, kredyty, ubezpieczenia i jeszcze inne różne gówna, nie ma tylko
          jednej agencji współpracującej z bankiem!
      • Gość: ola to nie CITIBANK!ani agencja pracująca dla citi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:39
        oj koleś, masz chyba złe dane, agencje z którymi współpracuje bank to:gbs, dsa, rotsa, rigall,securitas (wszystkie sp. zo.o.).No i gdzie tu zmienia sie tylko jedna cześc nazwy albo cos się dodaje?
        Nie jestem zachwycona praca w citi, ale takich bzdur to nie zniose.Ludzie jak sie nie znacie, to nie wypisujcie bzdur.Wejdźcie sobie na strone DSA Financial Group, zobaczysz czy ta firma pracuje dla citi??????
        • Gość: gość2 Re: to nie CITIBANK!ani agencja pracująca dla cit IP: *.telkab.pl 02.02.05, 22:39
          w takim razie musisz krótko pracować skoro nie wiesz o agencjach które
          zlikwidowały się (czytaj zmieniły nazwę) i teraz z tym samy zarządem działają
          nadal w tej samej instytucji,
          pozdrawiam
          • Gość: ola Re: to nie CITIBANK!ani agencja pracująca dla cit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:26
            kochany pracuje w citi ponad 7 lat, to ty jestes jakis nie doinformowany.Przeczytaj pierwszy post, tam gość wyrażnie pisze jaka, to firma i co sprzedaje.
            a tylko jedna agencja w ostatnim czasie zmieniła nazwe Recon Direct sales na DSA sp. z o.o., kiedys GBS nazywał sie też inaczej-ale to dawne czasy z 5 lat temu.
            co pracujesz miesiąc i koledzy zdązyli ci nagadać głupot?
            sprawdx informacje za nim podasz je do publicznej wiadomości.
            • Gość: ja Re: to nie CITIBANK!ani agencja pracująca dla cit IP: *.telkab.pl 03.02.05, 13:48
              a ja myśle ze jesteś pracownikiem agencji która dba o jej dobre imię
              • Gość: ola Re: to nie CITIBANK!ani agencja pracująca dla cit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:20
                no to źle myślisz.
            • Gość: doradca Darmowa porada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 16:00
              Prosze bardzo. Oto głupota jak to określiłaś. Poszukaj sobie na forum
              informacje o tym, że Citi nie wypłaca termionowo wynagrodzenia.
              Więcej pokory bankowcu oferujący studolarowe banknoty z wizerunkiem Shreka.
              • mijka Re: Darmowa porada 03.02.05, 18:56
                ??????????????????

przepraszam, ale co kolega Doradca mówi???

czyżby znów pomylił agencję z BANKIEM - Citibankiem Handlowym??

o ile mi wiadomo wynagrodzenie w tej instytucji (BANK) jeszcze nigdy nie uległo
                spóźnieniu...

i o jakiej pokorze kolega mówi??

Może warto posłuchać koleżanki, która wyżej starała się wytłumaczyć pewne
                subtelne niuanse pomiędzy firmami współpracującymi lub nie z Citibankiem
                Handlowym

Dla ułatwienia będą 2 linki - jak będziesz się dalej upierał przy swoim
                gratuluję (oczywiście w sensie negatywnym) logiki

1. DSA FINANCIAL GROUP - o nią pytała założyciel wątku

dsa.nq.pl/kontakt.php

2. DSA SP. Z O.O - czyli agencja współpracująca z Citi (przy okazji
                wyszczególnione pozostałe agencje)

praca.hrk.pl/hrkfiles/info/pra/citibank_prez.htm
                • Gość: ola Re: Darmowa porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:39
                  mijka ,dzięki.Wiesz, niektórzy nigdy nie nauczą się czytać.
                  wątpie aby do nich dotarły te suptelne różnice.wysptaczyłoby przeczytac pierwszy post tego wątku!!!Ale dla niektórych, to zbyt trudnr.Lepiej źle pisać jak się nie ma pojecia o czym sie pisze.
                  Pracuje w banku, wcześniej pracowałam w agencjach Banku i nigdy nie spóźniono mi sie z wypłatą wynagrodzenia.
                  Doradco, ciekawa jestem ile pracujesz bądź pracowałes dla Banku tydzień może miesiąc?

Pozdrawiam
                  Ola
                  • Gość: vanilla Re: Darmowa porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:21
                    Dziewczyny, moglybyscie powiedziec mi cos o pracy w tym banku? Tutaj wszyscy
                    potrafia tylko narzekac, a ja naparwde znam 2 bliskie mi osoby, ktore sa
                    zadowolone z tej pracy. Chcialabym uzyskac jakies informacje na temat
                    stanowiska: przedstawiciel handlowy, ktory jak mnie poinformowani na rozmowie
                    kwalifikacyjnej mialby zajmowac sie inwestycjami.
                    Z gory dziekuje.
                    • Gość: ola Re: Darmowa porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:38
                      jeśli lubisz sprzedawać, to polecam mozna zarobic niezła kase.
                      polecam prace na goleszowskiej 6 w samej centrali, dobre warunki bytowe, kasa możebyć.Jak masz jakiś zanomych w citi to daj im swoje cv, zawsze będzie łatwiej dostać ci lepszą posade.
                      Życze powodzenia i daj znać jak poszło
                      ola
                      • Gość: vanilla Re: Darmowa porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:36
                        Niestety chyba zapomnialam dodac, ze ja mialabym pracowac we Wroclawiu. W
                        Warszawie pracuje moj przyjaciel. Troche obawiam sie tego typu pracy. Z handlem
                        to ja akurat mam kontakt na codzien, obawiam sie, ze ciezko byloby mi dotrzec
                        do ludzi, ktorzy chcieliby inwestowac. Bo domyslam sie, ze gre wchodza
                        spotkania z prezesami, dyrektorami ect.
                        Dziekuje jednak za informacje, Olu.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Lookacz Re: Darmowa porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:48
                          Zdania są mocno podzielone;[
                          Nic nie wspominacie o jeszcze 1dnym oddziale w Wa-wie.
                          Gdzie są najlepsze warunki poczynając od podstawowych (sanitarnych) poprzez
                          system pracy, kończąc na zarobkach?
                          Widziałem że w samym CitiBank'u w Wa-wie, OKi jest np. łazienka, ludzie też nie
                          siedzą na "kupie"; godziny pracy- standard;
                          DSA natomiast nieco się różni;/
                          • oleekk Doradca ds.sprzedazy produktow bankowych 24.02.05, 23:11
                            Mam do Was wielka prosbe! Czy ktos z Was moze mi powiedziec na czym ta praca
                            poleca w Citibaku?Czy jest ciezko?Co nalezy do obowiazkow?Bardzo Was prosze o
                            jak najszybsza odpowiedz.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka